zaluđenik
Domaćin
- Poruka
- 3.535
Tu su akcize od "grehova": cigareta, alkohola, benzina...
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Nisam strucnjak za ekonomiju ali baba qurana vidi da je PDV pljacka i otimacina.
Sta bi ti pre kupio kondom sa PDV-om ili bez PDV-a?Ko te to laže? Jesi li ćorav kod očiju a sve je to za tvoje dobro.
Sta bi ti pre kupio kondom sa PDV-om ili bez PDV-a?
Odgovori mi koji bi kupio.Odličan primer,ja izbegavam da ga upotrebljavam.Mogućnost je velika da se uštedi ako si pametan.
aman zaman, čemu pdv kada ti plata već oporezovana... znaš ono bruto neto...
Drzava zivi od poreza. PDV moze da se skine na hranu i decje stvari. Da se drzava ne ugradjuje na goli zivot.
Odgovori mi koji bi kupio.
gde tačno u svetu?
Ima u svetu sa ovim cenama hrane i plata od 3.000 evra...
Pdv i porez su dve različite stvari ... posebno ide obračun za jedno a posredno za drugo.. Kapitalisti ne plaćaju pdv već potrošači.. To je čisti državni, namet preko kojeg se pljačkaju građani.. U vreme SFRJ su porezi bili 90%..Види се да не разумеш капиталистички систем
Прво ПДВ платиш на надницу зато што се смиловао капиталисткиља капиталист да ти дасвој трошак
, а после на каси ПДВ плажаш да капиталиста који продаје робу не би плаћао држави порез н азараду
такођер заборављаш да у цену производа улази и ТРГОВАЧК АМАРЖА јер
неко мора да плати и трошкове транспорта складиштења продаје маркетима .. а није ред да они
плажају .. односно зна се да све на крају плажа потрошачица/потрошач
Ne samo cige nego i vojska, policija, zdravstvo, prosveta... Sve go mufljuz I neradnik
U socijalizmu se nije placao porez?Pa hteli ste kapitalizam.
Osnovni atribut kapitalizma jeste PDV, VAT, NDS, MWST, Imposta sul Valore Aggiunto.
U socijalizmu toga nije bilo... hteli ste, placajte.
Kojim danom u nedelju dobijaju da glodju ******
SNS botovi dobili perece danas.
Pa hteli ste kapitalizam.
Osnovni atribut kapitalizma jeste PDV, VAT, NDS, MWST, Imposta sul Valore Aggiunto.
Taksa i pretplata
Nije g**no nego se pas po*rao...Taksa i pretplata![]()
Мислим да нема ПДВ-а у УСА, они опорезују профит.
Профит чини такозвана додатна вредност (разлика у продајнј цени и цени коштања производа са материјалом, услугама, режијом и платама) на нивоу пословне године. Тако се код нас профит опорезује два пута, кроз ПДВ па по завршном рачуну.
Pa hteli ste kapitalizam.
Zato u Americi nije ni prihvaćen PDV i to je jedan od nekoliko razloga zašto je njima danas dobro!
Osnovni atribut kapitalizma je što manji porezi i što manja država! U načelu država ne bi ni postojala u čistom kapitalizmu! I vaš Marx je to odlično znao i kapitalističku državu je opisivao kao "noćobdijska država". To znači da država ništa drugo ni ne radi već samo štiti prava i slobode pojedinca! Dakle država nema svojinu nad "teškom industrijom", država se ne bavi "socijalnim, zdravstvenim, skolskim problemima", država ne reguliše ekonomiju! Zato državi nisu ni potrebna velika novčana sredstva... Da to prikažem iz ugla radnika: Kao što je jedan rudar rekao Trumpu; "Danas meni država na ovaj ili onaj način uzme 50% moje zarade, to znači da u toku godine ja 6 meseci provedem pod zemljom radeći za nekog drugog. To je monstruozno!" Zato danas u centru zapadne civilizacije (Velika Britanija i Amerika) radnici napuštaju levicu i okreću se desnici... Današnja kriza je kriza socijalizma!
Po izvornom liberalnom shvatanju novac treba da ostane onom ko ga je zaradio pa će on sam sa svojim novcem da rešava svoje socijalne zdravstve i ostale probleme, a ne da mu ih tobože rešavaju neki političari!
Ali kao što uvek lažu, tako će nas levičari lagati i danas, pa su naprasno zaboravili delove marxovog učenja koji im ne odgovaraju....
Čekaj prvo najavio ukidanje pa sada povećava..
PDV je regresivni porez.PDV je nešto što je moderan svet gurnulo ka reliktu prošlosti,zaostalom komunizmu.Služi da se napuni kasa zarad povećavanja socijalnih davanja,ne bi li ineki radan čovek i lenji ciga bili jednakiji
Ukineš vojsku, policiju, sudstvo, upravu prihoda, izvršitelje, beležnike, advokate,... ali podeliš narodu naoružanje i sam se brani od bandi.