Da li treba ukinuti PDV?

aman zaman, čemu pdv kada ti plata već oporezovana... znaš ono bruto neto...

Види се да не разумеш капиталистички систем

Прво ПДВ платиш на надницу зато што се смиловао капиталисткиља капиталист да ти дасвој трошак

, а после на каси ПДВ плажаш да капиталиста који продаје робу не би плаћао држави порез н азараду

такођер заборављаш да у цену производа улази и ТРГОВАЧК АМАРЖА јер

неко мора да плати и трошкове транспорта складиштења продаје маркетима .. а није ред да они

плажају .. односно зна се да све на крају плажа потрошачица/потрошач

Drzava zivi od poreza. PDV moze da se skine na hranu i decje stvari. Da se drzava ne ugradjuje na goli zivot.

Капиталистичк адржава се није нимало променила из феудалнога наполичарскога доба...

За уражени посао надничарке нандичари добију уствари реално само пола јер остатак плате односно зараде времена

иде прво на социјално које после нема пензионо које после нема здравствено које после нема користи

и на трошкове доставе односно трошкове трговинских ланаца

што би рекао Бајатович

'Неко мора да плати наче трошкове '

Види се да не разумеш капиталистички систем

Прво ПДВ платиш на надницу зато што се смиловао капиталисткиља капиталист да ти дасвој трошак

, а после на каси ПДВ плажаш да капиталиста који продаје робу не би плаћао држави порез н азараду

такођер заборављаш да у цену производа улази и ТРГОВАЧК АМАРЖА јер

неко мора да плати и трошкове транспорта складиштења продаје маркетима .. а није ред да они

плажају .. односно зна се да све на крају плажа потрошачица/потрошач
Pdv i porez su dve različite stvari ... posebno ide obračun za jedno a posredno za drugo.. Kapitalisti ne plaćaju pdv već potrošači.. To je čisti državni, namet preko kojeg se pljačkaju građani.. U vreme SFRJ su porezi bili 90%..

Šta je PDV (porez na dodatu vrednost)?

• PDV je opšti porez na potrošnju koji se obračunava i plaća na isporuku dobara i pružanje usluga, u svim fazama proizvodnje i prometa dobara i usluga, kao i na uvoz dobara
  • Porez na dodatu vrednost je porez na potrošnju kojim se zamenjuje postojeći porez na promet proizvoda i usluga
  • U svakoj fazi proizvodno-prometnog ciklusa obračunava se i plaća porez na onaj deo vrednosti koji je dodat u toj fazi
Zašto PDV?

• Uspostavljanje prihodno efikasnijeg i pravednijeg poreza na potrošnju
  • Efikasan u borbi protiv sive ekonomije
  • Neutralnost u spoljnotrgovinskim transakcijama
  • Uveden je u Srbiji od 01.01.2005. godine
  • Preduslov učlanjenja u EU

Koja je razlika pojmova i zamene pojmova: Poreza na promet proizvoda i usluga pre 2005 sa Porezom na dodatu vrednost od 2005 ??

Мислим да нема ПДВ-а у УСА, они опорезују профит.

Профит чини такозвана додатна вредност (разлика у продајнј цени и цени коштања производа са материјалом, услугама, режијом и платама) на нивоу пословне године. Тако се код нас профит опорезује два пута, кроз ПДВ па по завршном рачуну.

U USA VAT je 10% i to generalno porez na promet

Potpuno druga opcija je porez na dobit

Ala ste se nalupali na ovoj temi samo dovde , a tek odavde mogu misliti šta će se sve pročitati

Ovo je od onih tema - stvorimo nezadovoljne na svemu pa i na baljezganju o porezu , koji eto samo u Srbiji postoji i nigde više

Aman , imajte bar malo mere

Pa hteli ste kapitalizam.

Osnovni atribut kapitalizma jeste PDV, VAT, NDS, MWST, Imposta sul Valore Aggiunto.

U socijalizmu toga nije bilo... hteli ste, placajte.

Naravno da je bilo, zvao se porez na dobit, stopa mu je bila , čini mi se 20% i plaćao se na kraju lanca, tj u Maloprodaji .. sa PDV je taj proces redistribuiran.

Mnogo elegantnija i jednostavnija varijanta .

[/QUOTE]
Zato u Americi nije ni prihvaćen PDV i to je jedan od nekoliko razloga zašto je njima danas dobro!

Osnovni atribut kapitalizma je što manji porezi i što manja država! U načelu država ne bi ni postojala u čistom kapitalizmu! I vaš Marx je to odlično znao i kapitalističku državu je opisivao kao "noćobdijska država". To znači da država ništa drugo ni ne radi već samo štiti prava i slobode pojedinca! Dakle država nema svojinu nad "teškom industrijom", država se ne bavi "socijalnim, zdravstvenim, skolskim problemima", država ne reguliše ekonomiju! Zato državi nisu ni potrebna velika novčana sredstva... Da to prikažem iz ugla radnika: Kao što je jedan rudar rekao Trumpu; "Danas meni država na ovaj ili onaj način uzme 50% moje zarade, to znači da u toku godine ja 6 meseci provedem pod zemljom radeći za nekog drugog. To je monstruozno!" Zato danas u centru zapadne civilizacije (Velika Britanija i Amerika) radnici napuštaju levicu i okreću se desnici... Današnja kriza je kriza socijalizma!
Po izvornom liberalnom shvatanju novac treba da ostane onom ko ga je zaradio pa će on sam sa svojim novcem da rešava svoje socijalne zdravstve i ostale probleme, a ne da mu ih tobože rešavaju neki političari!
Ali kao što uvek lažu, tako će nas levičari lagati i danas, pa su naprasno zaboravili delove marxovog učenja koji im ne odgovaraju....

Tačno sam znala da će biti još većih bisera

Ukineš vojsku, policiju, sudstvo, upravu prihoda, izvršitelje, beležnike, advokate,... ali podeliš narodu naoružanje i sam se brani od bandi.

I na sve to prodaš koncesije privatnicima na ulice , puteve, mostove , pešačke prelaze ... pa kad lepo zakoračiš na ulicu platiš što si stao na asfalt što ga neki "mojrođo doo" održava , hoćeš na most platiš "pašenog doo" i tako redom

Back