OK, ako ti tako kazes - a ti si bas autoritet, haha.
Svojevremeno, 2004-05 mislim u zemunskom Zamku na decijem igralistu se igra moje dete sa nekom devojcicom cija majka nesto prica sa mojom suprugom dok stoje pored dece. U jednom trenutku u Zamak ulazi lik koji drzi ruku ispod jakne i nazire se revolver, jbt, koji kreten ulazi naoruzan na decije igraliste, meni vec pocinje da zvoni na uzbunu kada se lik okrece i izlazi napolje. Za 30 sec ulazi Danilovic, prate ga dva lika (jedan od njih je onaj koji je ulazio sa rukom na revolveru), likovi i dalje sa rukama ispod jakni a Danilovic prilazi toj zeni sa kojom stoji moja supruga. Ispostavlja se da su mu to supruga i cerka, danasnja teniserka koja je takodje je'lte turbo Srpkinja ovih dana (pozdravio vas Oblak). Dakle, 2004-te Danilovic se po Beogradu krece sa naoruzanim telohraniteljima, prati dete na decijem igralistu sa naoruzanim celavcima.
2023 se Jokic po Somboru gurajuci cerkina kolica krece potpuno sam, javlja svojim sugradjanima, sudeci po paparazzo snimcima okacenim po nasim portalima. Neprocenjivo, ima svoj mir i postuju ga u rodnom gradu. Ta dva slucaja za poredjenje su neprocenjiva o inteligenciji ta dva coveka.
O inteligenciji Danilovica i Jokica kao igraca govori to sto je jedan mozak sampionskog tima NBA a drugi je bio samo fizicki izvrsilac u tom sportu.
Ti stvarno misliš da Jokić nema telohranitelje koji ga prate, ili si toliko naivan?
Video sam i ja Danilovića jednom u restoranu bez telohranitelja, prilaze mu ljudi pitaju se...
I šta sada to dokazuje?
Košarku koju je igrao Danilović nije za poređenje sa ovim cirkusom koji igra Jokić.
U vreme kada je Danilović nastupao u NBA, nisi lako mogao loptu da preneseš preko pola.
Bekovi nisu igrali stacionarnu odbranu kakvu danas igra cela liga, već su vršili pritisak na loptu i Danilović je vodio bitku sa fizički jačim protivnicima a bio je u vrlodobroj kondiciji.
Ovo što Jokić igra nekima deluje kao genijalnost, ali to je prvenstveno zbog odsustva odbrana i teletabis okruženja, gde igrači više vode brigu o tome ko je u publici, o novim ugovorima, dok ih košarka ne interesuje.
Jokić dođe na nikada slabije EP i presliša ga neki Meli i Italija bez jednog NBA igrača.
Ne može da prođe jedna asistencija iz NBA, nema onih laganih poena, na terenu izgleda spor, u odbrani kao amater.
Sticajem okolnosti, vremenu u kome su za kratko vreme sport, kultura degradirali isplivao je Jokić kao neki košarkaški genije, sportista koji se lepo snalazi u ligi bez briga, gde je par prvih sezona vodio borbu sa Nurkićem za prvog centra Denvera. Sa Nurkićem koji u Borcu iz Čačka ne bi pravio razliku.
A takvi su mu skoro svi protivnici na poziciji centra.
U vreme kada je igrao Danilović, ispod reketa stajali su kolosi i čekali bekove i krila na ulazu.
Snažni, skočni centri koji su igrali na obe strane terena podjednako dobro.
Danas tri vodeća centra u ligi u odbrani ne postoje.
Tauns izgleda kao da je malo zaostao, ne zna da se kreće, postavlja u odbrani. Embidd je mnogo spor, za onolikog čoveka je nedopustivo da ne zna da se zagradi u reketu, dok je Jokić teška rupa u odbrani.
Drugo, Jokić ima telo amatera i nema kondiciju profesionalnog sportiste. To su na SP, EP protivnički treneri lako iskoristili, ali u NBA kečerskoj košarci to niko i ne primećuje.
Njima je bitna zarada, stvaranje medijskih zvezda.
U pravoj košarci Danilović bi uvek bio bolji i korisniji igrač od Jokića, ali u cirkusu Jokić bi se snašao bolje. Na to je i Danilović mislio kada je dao svoju izjavu.