Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju?

To mora na nivou olimijskog komiteta za svaki sport, a ne pojedinačno. To je teško izvodljivo ali nije nemoguće.
Селекција би требала да буде на нивоу ол-стар и од државотворног значаја. И за њу би требала бити част да се игра

Да се много више гура култ репрезентације у сваком спорту. То је (за нас) најбитније.

Vrhunac ispoljene zavisti i zlobe je kada predsednik KSS sasvim mrtvo 'ladno (izmedju svojih alkoholicarskih seansi) saopsti da je on nekada bio u rangu Jokica te da se ne moze reci da je Jokic najbolji i najuspesniji evropski kosarkas u istoriji. A sve to u vreme kad ocekujes da ti taj covek zaigra u preprezentaciji i bude okosnica tima pod spostskim savezom ciji si predsednik. Licemerno i krajnje imbecilno.

Najbolje je sto Jokaru zabole uvo za sve vas hejtere, provodi se sa svojom porodicom, visi po somborskim kafanama, visi po hipodromima... uziva u zivotu a vi se jedete od zlobe pa smisljate ovakve teme.
Ko li tebi drma kavez, kada mlatiš ovolike gluposti.
Danilović je kakav god bio, gospodin za ovu polupismenu strvinu, koja ne zna da sastavi proširenu rečenicu.
Može da bude milioner, milijarder, ali gerga ostaje gerga.
Volim vas koji branite američke vrednosti, a napadate legende naše košarke.
Tu se vidi sve imbecilno i licemerno.

Тема је инфантилна, да не кажем будаласта. Не постоји начин да се спортисти (кошаркаши), на било који начин казне ако играју или не играју за националну селекцију. Не постоји.
ФИБА која за разлику од ФИФА-е (која улаже у фудбал и развој фудбала у земљама) не улаже ништа у кошарку, свакако нема начина. Заправо непријатељи су кошарке, увели су квалификације за ЕП и СП у јеку сезоне и разумљиво је да их је НБА и ЕЛ од*ебала, чиме су квалитетније репрезентације кажњене и Србија ће у тим квалификацијама у јеку сезону увијек наступути без 20-25 најбољих кошаркаша који играју у НБА и ЕЛ.

Па ко ће ту играче кажњавати? Одузимати им плату? НБА, ЕЛ и ини клубови не зарезују ФИБА-у за суву шљиву,
Узгред, кажњавати играче који су велики патриоте, који су играли за националну селекцкију, неки имали штете јер су се повриједили (Стефан Јовић), који ризикују да због повреде на такмичењу остану без не малих пара, само зато да би дежурни пљувачи били задовољни био би идиотизам пар екселанс.
Сад што је празноглаво крдо умова обликованих ријалити садржајима, постало лаком жртвом антисрпских медија који су кроз малициозне текстове и играче који су повређени (Лучић, Мицић, Јарамаз и Покушевски) изблатили, шта да се ради.

У сваком случају, српски кошаркаши, осим неколико примјерака који не завређују осврт, су доказали и доказиваће у будућим временима своју приврженост Србији, родољубље, они који се нису могли ставити на располагање селектору Пешићу су или повређени или из других оправданих разлога. Наравно, другосрбијанско а богами и аутошовинистичко крдо ће добити "муниције" да оспу малициозну паљбу, мада ће они увијек наћи "муниције", сви заљубљеници у ову предивну игру и они којима је Србија у срцу разумију, они оперисани од кошарке и који на спорт гледају као на додатак ријалити садржајима и тако никад неће разумјети.

Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima...
Гдје нађе Миротића у причи? Узгред, нисам сигуран да је Миротић баш одбио позив у националну селекцију, сад што у селекцији Шпаније може играти само један у конкуренцији Миротића, Ибаке, Диопа, Брауна и иних, је шпански проблем, не наш.

Ko li tebi drma kavez, kada mlatiš ovolike gluposti.
Danilović je kakav god bio, gospodin za ovu polupismenu strvinu, koja ne zna da sastavi proširenu rečenicu.
Može da bude milioner, milijarder, ali gerga ostaje gerga.
Volim vas koji branite američke vrednosti, a napadate legende naše košarke.
Tu se vidi sve imbecilno i licemerno.
Svojevremeno, 2004-05 mislim u zemunskom Zamku na decijem igralistu se igra moje dete sa nekom devojcicom cija majka nesto prica sa mojom suprugom dok stoje pored dece. U jednom trenutku u Zamak ulazi lik koji drzi ruku ispod jakne i nazire se revolver, jbt, koji kreten ulazi naoruzan na decije igraliste, meni vec pocinje da zvoni na uzbunu kada se lik okrece i izlazi napolje. Za 30 sec ulazi Danilovic, prate ga dva lika (jedan od njih je onaj koji je ulazio sa rukom na revolveru), likovi i dalje sa rukama ispod jakni a Danilovic prilazi toj zeni sa kojom stoji moja supruga. Ispostavlja se da su mu to supruga i cerka, danasnja teniserka koja je takodje je'lte turbo Srpkinja ovih dana (pozdravio vas Oblak). Dakle, 2004-te Danilovic se po Beogradu krece sa naoruzanim telohraniteljima, prati dete na decijem igralistu sa naoruzanim celavcima.

2023 se Jokic po Somboru gurajuci cerkina kolica krece potpuno sam, javlja svojim sugradjanima, sudeci po paparazzo snimcima okacenim po nasim portalima. Neprocenjivo, ima svoj mir i postuju ga u rodnom gradu. Ta dva slucaja za poredjenje su neprocenjiva o inteligenciji ta dva coveka.

O inteligenciji Danilovica i Jokica kao igraca govori to sto je jedan mozak sampionskog tima NBA a drugi je bio samo fizicki izvrsilac u tom sportu.

Гдје нађе Миротића у причи? Узгред, нисам сигуран да је Миротић баш одбио позив у националну селекцију, сад што у селекцији Шпаније може играти само један у конкуренцији Миротића, Ибаке, Диопа, Брауна и иних, је шпански проблем, не наш.
Ma mislim da je i on odbijao poziv za reprezantaciju, ali nisam sto posto siguaran.

Тема је инфантилна, да не кажем будаласта. Не постоји начин да се спортисти (кошаркаши), на било који начин казне ако играју или не играју за националну селекцију. Не постоји.
ФИБА која за разлику од ФИФА-е (која улаже у фудбал и развој фудбала у земљама) не улаже ништа у кошарку, свакако нема начина. Заправо непријатељи су кошарке, увели су квалификације за ЕП и СП у јеку сезоне и разумљиво је да их је НБА и ЕЛ од*ебала, чиме су квалитетније репрезентације кажњене и Србија ће у тим квалификацијама у јеку сезону увијек наступути без 20-25 најбољих кошаркаша који играју у НБА и ЕЛ.

Па ко ће ту играче кажњавати? Одузимати им плату? НБА, ЕЛ и ини клубови не зарезују ФИБА-у за суву шљиву,
Узгред, кажњавати играче који су велики патриоте, који су играли за националну селекцкију, неки имали штете јер су се повриједили (Стефан Јовић), који ризикују да због повреде на такмичењу остану без не малих пара, само зато да би дежурни пљувачи били задовољни био би идиотизам пар екселанс.
Сад што је празноглаво крдо умова обликованих ријалити садржајима, постало лаком жртвом антисрпских медија који су кроз малициозне текстове и играче који су повређени (Лучић, Мицић, Јарамаз и Покушевски) изблатили, шта да се ради.

У сваком случају, српски кошаркаши, осим неколико примјерака који не завређују осврт, су доказали и доказиваће у будућим временима своју приврженост Србији, родољубље, они који се нису могли ставити на располагање селектору Пешићу су или повређени или из других оправданих разлога. Наравно, другосрбијанско а богами и аутошовинистичко крдо ће добити "муниције" да оспу малициозну паљбу, мада ће они увијек наћи "муниције", сви заљубљеници у ову предивну игру и они којима је Србија у срцу разумију, они оперисани од кошарке и који на спорт гледају као на додатак ријалити садржајима и тако никад неће разумјети.
Sura ću ti natenane odgovoriti umoran sam sada.

Svojevremeno, 2004-05 mislim u zemunskom Zamku na decijem igralistu se igra moje dete sa nekom devojcicom cija majka nesto prica sa mojom suprugom dok stoje pored dece. U jednom trenutku u Zamak ulazi lik koji drzi ruku ispod jakne i nazire se revolver, jbt, koji kreten ulazi naoruzan na decije igraliste, meni vec pocinje da zvoni na uzbunu kada se lik okrece i izlazi napolje. Za 30 sec ulazi Danilovic, prate ga dva lika (jedan od njih je onaj koji je ulazio sa rukom na revolveru), likovi i dalje sa rukama ispod jakni a Danilovic prilazi toj zeni sa kojom stoji moja supruga. Ispostavlja se da su mu to supruga i cerka, danasnja teniserka koja je takodje je'lte turbo Srpkinja ovih dana (pozdravio vas Oblak). Dakle, 2004-te Danilovic se po Beogradu krece sa naoruzanim telohraniteljima, prati dete na decijem igralistu sa naoruzanim celavcima.

2023 se Jokic po Somboru gurajuci cerkina kolica krece potpuno sam, javlja svojim sugradjanima, sudeci po paparazzo snimcima okacenim po nasim portalima. Neprocenjivo, ima svoj mir i postuju ga u rodnom gradu. Ta dva slucaja za poredjenje su neprocenjiva o inteligenciji ta dva coveka.

O inteligenciji Danilovica i Jokica kao igraca govori to sto je jedan mozak sampionskog tima NBA a drugi je bio samo fizicki izvrsilac u tom sportu.
Danilović je faca, Jokić je seljober

Sportska takmičenja treba ukinuti.
Šta koimoy od mog poreza da se finansiraju neke zaludne lucprde što se loptaju kojekude.

Samofinansiranje rođaci, pa se loptajte kolko oćete
Jeste i to je poenta koju ovaj hejter ne kapira. Srbija daje godisnje desetine miliona budzetskih eura za "blizance", kako u fudbalu tako i u kosarci, pola toga odlazi na trecerazredne americke kosarkase i cetvororazredne fudbalere iz Obale Slonovace ili Kolumbije. A za to vreme gradjani skupljaju novac da lece bolesnu decu po EU i USA.
Znaci u takvoj Srbiji id.iotim.a smeta Jokic koji nikad nista nije dobio od te drzave a najveci je promoter Srbije i Sombora u USA ( NBA se daleko vise prati nego tenis u Americi i Jokic je poznatiji ovde nego Djokovic ako to niste znali).

Не постоји начин да се спортисти (кошаркаши), на било који начин казне ако играју или не играју за националну селекцију. Не постоји.
Na kraju krajeva sportski savez može zabraniti igraču da više ikada igra za reprezentaciju, odnosno da mu oduzme to pravo. Tako da je igrač slobodan da rdi posle šta hoće i savez mu jasno stavlja do znanja da više ne računa na njega.
Slažem se da FIBA donosi nelogične odluke koje se direktno kose sa interesima nacionalnih liga i Evrolige. na primer evropsko prvenstvo na svake dve godine a ne na četiri kao što je u fudbalu, kvalifikacije za Olimpijske igre kada se Svetsko prvenstvo igra godinu dana pre toga koje može biti kvalifikacije za OI bez organizovanja dodatnih kvalifikacija i zauzimanja termina.

Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju? Na globalnom nivou mislim, da svetske federacije počnu da kažnjavaju igrače novčano, odnosno da im oduzimaju od palte u ugovoru ako ne žele da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Da li bi to bilo rešenje za prepotentne sportiste koji su umislili da su velike zvezde? Na primer da godinu dana igrač igra bez plate i da se taj novac uplaćuje u dobrotvorne svrhe.

Ko bi onda smeo da odbije poziv u reprezentaciju? Ne bi smeo ni Majkl Džordan, ja bar mislim. Savez prijavi igrača svetskoj krovnoj organizaciji i ona mu odmah dodeli kaznu da igra za džabe godinu dana u svom klubu. Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima, Jokićima i ostalima ne bi palo na pamet da odbiju poziv za nacionalnu selekciju.

Znaci ti bi kaznjavao svakoga ko nece da radi nesto sto je dobrovoljno :)

Jesi li sluzio vojsku?
A, nisi, jer je dobrovoljna!
E, pa onda nista 😁

Pa odvoj sad. Prvo sam odradi dug drzavi, pa onda pozivaj druge da odrade svoj dug.
To bi bilo posteno.
Prvo ne znam da li postoji ta mogućnost jer imam preko 30, drugo valjda je obaveza vojske da pozove pa da ja prihvatim ili odbijem poziv. Ja mogu sad da odem u vojni odsek i da se prijavim a oni mi mogu odgovoriti da nema za sada potrebe za tim.

Prvo ne znam da li postoji ta mogućnost jer imam preko 30, drugo valjda je obaveza vojske da pozove pa da ja prihvatim ili odbijem poziv. Ja mogu sad da odem u vojni odsek i da se prijavim a oni mi mogu odgovoriti da nema za sada potrebe za tim.

Znaci nisi bio za otadzbinu kad je trebalo, a pozivas druge.
I smisljas razne izgovore.

Isto tako i Vulin.

Znaci nisi bio za otadzbinu kad je trebalo, a pozivas druge.
I smisljas razne izgovore.

Isto tako i Vulin.
Meni poziv nije stigao, da mi je stigao sigurno ga ne bih odbio. Vojska nije Crveni krst pa da čeka da se ljudi dobrovoljno prijave, ona treba sama da uputi poziv ako smatra da postoji potreba za vojnom obukom a moje pravo da odbijem ili ne. A sigurno ne bih odbio.

Već sam ti rekao, ovde ljudi dobrovoljno služe vojsku ako žele da rade kao ugovorci u njoj. Takva je praksa ovde

Back