Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju?

Meliot

Elita
Poruka
21.755
Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju? Na globalnom nivou mislim, da svetske federacije počnu da kažnjavaju igrače novčano, odnosno da im oduzimaju od palte u ugovoru ako ne žele da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Da li bi to bilo rešenje za prepotentne sportiste koji su umislili da su velike zvezde? Na primer da godinu dana igrač igra bez plate i da se taj novac uplaćuje u dobrotvorne svrhe.

Ko bi onda smeo da odbije poziv u reprezentaciju? Ne bi smeo ni Majkl Džordan, ja bar mislim. Savez prijavi igrača svetskoj krovnoj organizaciji i ona mu odmah dodeli kaznu da igra za džabe godinu dana u svom klubu. Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima, Jokićima i ostalima ne bi palo na pamet da odbiju poziv za nacionalnu selekciju.

Poslednja izmena:
Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju? Na globalnom nivou mislim, da svetske federacije počnu da kažnjavaju igrače novčano, odnosno da im oduzimaju od palte u ugovoru ako ne žele da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Da li bi to bilo rešenje za prepotentne sportiste koji su umislili da su velike zvezde? Na primer da godinu dana igrač igra bez plate i da se taj novac uplaćuje u dobrotvorne svrhe.

Ko bi onda smeo da odbije poziv u reprezentaciju? Ne bi smeo ni Majkl Džordan, ja bar mislim. Savez prijavi igrača svetskoj krovnoj organizaciji i ona mu odmah dodeli kaznu da igra za džabe godinu dana u svom klubu. Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima, Jokićima i ostalima ne bi palo na pamet da odbiju poziv za nacionalnu selekciju.
Evo jos jednog grobarskog hejtera koji mrzi Jokica zato sto je superuspesan i superbogat sportista i zato sto ni 0,5% ne zarezuje Grobare, Obradovica, Djordjevica i ostalu boraniju iz tog kluba.

Dakle, konkretno ono sto tebe boli ogroman novac koji Jokic zaradjuje zaradjuje u NBA i tu nijedan spotski savez iz inostranstva, nijedan sud iz inostranstva, nijedan diktator iz inostranstva, nijedna ostrascena grupa navijaca iz inostranstva ne moze apsoltno nista da uradi oko isplate. Cak ni KSS, vlada RS, Dule Vujosevic, Obradovic, precednik RS, FIBA, medjunarodni sud iz Strasboura, MOK ili bila koja druga sposrtska ili politicka organizacija. NBA se povinuje samo americkim vlastima, americkim sudovima, vlasnicima klubova i navijacima u USA. Profit vlasnicima, prodaja TV prava, reklama za sporstku opremu, to je ono sto pokrece globalno najpopularnije i najkvalitetnije kosarkasko takmicenje i toga se nece odreci ni NBA vlasnici (redom sve americki milijarderi), ni americka vlada.

Uostalom ako te toliko pogadja njegovo neigranje za reprezentaciju zasto ne odes da ga polomis (dok se jos provodi po somborskim klubovima) ili mu zapalis rodnu kucu u Somboru? Ah da, ima stariju a krupnu bracu koja se brinu o takvim smradovima..

Evo jos jednog grobarskog hejtera koji mrzi Jokica zato sto je superuspesan i superbogat sportista i zato sto ni 0,5% ne zarezuje Grobare, Obradovica, Djordjevica i ostalu boraniju iz tog kluba.
Ja navijam za Zvezdu.
Uostalom ako te toliko pogadja njegovo neigranje za reprezentaciju zasto ne odes da ga polomis ili mu zapalis rodnu kucu u Somboru? Ah da, ima stariju a krupnu bracu koja se brinu o takvim smradovima..
Bože svašta, neka je živ i zdrav i on i njegova porodica 100 godina najmanje što se mene tiče.

Drzava treba da se zapita iz kog razloga za nju ne zele da igraju njeni drzavljani.

Ako covek ne oseca potrebu, ako mu je mucno, ako nema volju...nesto u toj i takvoj drzavi ne stima.
Država je u neku ruku uložila u tog igrača. Ta bi se mogućnost mogla iskoristi samo jednom, jer nakon toga nijedan igrač više ne bi igrao za reprezentaciju, odnosno reprezentacija bi ga otpisala za sva vremena, a i izbegla bi se mogućnost da ljudi iz saveza maltretiraju igrača i da ga zovu svake godine i da mu unište karijeru. Naravno svaki sportski savez bi tu mogućnost koristio u krajnjoj nuždi ako je igrač baš bezobrazan.

Drzava treba da se zapita iz kog razloga za nju ne zele da igraju njeni drzavljani.

Ako covek ne oseca potrebu, ako mu je mucno, ako nema volju...nesto u toj i takvoj drzavi ne stima.
U konkretnom slucaju (zbog kojeg je i pokrenuta ova tema) sportista ima prece stvari od drzave jer je pre svega profesionalac, imao je najduzu sezonu od svih koji idu na to nevazno takmicenje ( odigrao je 21 zestoku utakmicu recimo od trenutka kada je Doncic na koga se pozivaju nasi hejteri otisao na odmor), pred njim je nova sezona u kojoj verovatno zeli da zacementira svoje nasledke u NBA, novi supemax ugovor itd.

Nema to veze sa drzavom i njenim stanjem, ima veze sa profesionalizmom. Uostalom, ni americki vrhunski kosarkasi ne igraju za njihov nacionalni tim, a to mnogo govori o "tezini" tog takmicenja.

Država je u neku ruku uložila u tog igrača. Ta bi se mogućnost mogla iskoristi samo jednom, jer nakon toga nijedan igrač više ne bi igrao za reprezentaciju, odnosno reprezentacija bi ga otpisala za sva vremena, a i izbegla bi se mogućnost da ljudi iz saveza maltretiraju igrača i da ga zovu svake godine i da mu unište karijeru. Naravno svaki sportski savez bi tu mogućnost koristio u krajnjoj nuždi ako je igrač baš bezobrazan.

Drzava je ulozila i u lekara, programera pa ljudi odu i na odmor vise ne dodju.

Dugo se spocitava sta je drzava ulozila u nas ali moze da se postavi i pitanje sta je drzava i uzela coveku, mirno detinjstvo, stabilnost, sigurnost, fer plej konkurenciju.
Da sam ja na mestu tih politicara, malo bih razmislila zasto ljudima nije cast da obuku nacionalni dres.

U konkretnom slucaju (zbog kojeg je i pokrenuta ova tema) sportista ima prece stvari od drzave jer je pre svega profesionalac, imao je najduzu sezonu od svih koji idu na to nevazno takmicenje ( odigrao je 21 zestoku utakmicu recimo od trenutka kada je Doncic na koga se pozivaju nasi hejteri otisao na odmor), pred njim je nova sezona u kojoj verovatno zeli da zacementira svoje nasledke u NBA, novi supemax ugovor itd.

Nema to veze sa drzavom i njenim stanjem, ima veze sa profesionalizmom. Uostalom, ni americki vrhunski kosarkasi ne igraju za njihov nacionalni tim, a to mnogo govori o "tezini" tog takmicenja.

Apsolutno, ima covek pravo da odmori i radi svoj posao.

Dugo se spocitava sta je drzava ulozila u nas ali moze da se postavi i pitanje sta je drzava i uzela coveku, mirno detinjstvo, stabilnost, sigurnost, fer plej konkurenciju.
Da sam ja na mestu tih politicara, malo bih razmislila zasto ljudima nije cast da obuku nacionalni dres.
Onda neka se ukinu reprezentacije, i neka igrači igraju samo za klubove.

Bice jos Jokica? U svetu da, u Srbiji verovatno vise nikada. Ubedljivo najbolji srpski kosarkas svih vremena.
Odakle znaš? Možda za koju godinu se ovde pojavi novi Džordan. Ovo je zemlja čuda. Pre 30 godina svi su mogli da se klade da Srbija nikada u istoriji neče imati tenisera koji je broj 1, pa se pojavio Đoković.

Odakle znaš? Možda za koju godinu se ovde pojabi novi Džordan. Ovo je zemlja čuda.
Jeste, zemlja cuda koja se zasniva na pojedinacnim bljeskovima, jednom u istoriji sporta te zemlje se desi Djokovic, jednom Jokic a onda se njihovi hejteri pozivaju da ce se desiti jos vece cudo u nekoj buducnosti. Sto se ne kladite u roditeljsku kucu u kojoj zivite da ce se novi Dzordan a poreklom iz Srbije pojaviti u sledecih 20 godina? Pa vam za 20 god dodju zelenasi i izbace vas iz roditeljske kuce iz koje se jos niste makli...

Primer je Monika Seles, od njene dominacije u zenskom tenisu od pre 30 god se nije pojavila nijedna teniserka koja je rodjena na teritoriji Srbije a koja je postigla i deo njene karijere do njene 17-te godine zivota ( 4 GS titule, Ana je osvojila jednu za celu karijeru i nijedna teniserka nijednu vise). I verovatno nikada ni nece. Takav slucaj je i sa Djokovicem i Jokicem.

Jokic je dva puta MVP regularnog dela NBA i 1 playoffa. Iz Evrope time moze da se pohvali samo jos Janis, i niko vise nikada pre toga. I to hejteri iz Srbije ne kapiraju, odnosno kapiraju ali zloba progovara iz njih. A sam Jokic je daleko vise svojim uspehom doprineo promociji Srbije u pozitivnom smislu nego bilo kakav uspeh srpske reprezentacije na nekom evropskom ili svetskom takmicenju, mnogi Amerikanci su culi i izgooglali nesto o Srbiji i Somboru zbog njega jer se cesto, bas cesto u americkim (i ostalim svetskim) medijima navodi da je iz Srbije, iz Sombora,

Vrhunac ispoljene zavisti i zlobe je kada predsednik KSS sasvim mrtvo 'ladno (izmedju svojih alkoholicarskih seansi) saopsti da je on nekada bio u rangu Jokica te da se ne moze reci da je Jokic najbolji i najuspesniji evropski kosarkas u istoriji. A sve to u vreme kad ocekujes da ti taj covek zaigra u preprezentaciji i bude okosnica tima pod spostskim savezom ciji si predsednik. Licemerno i krajnje imbecilno.

Najbolje je sto Jokaru zabole uvo za sve vas hejtere, provodi se sa svojom porodicom, visi po somborskim kafanama, visi po hipodromima... uziva u zivotu a vi se jedete od zlobe pa smisljate ovakve teme.

Jokic je dva puta MVP regularnog dela NBA i 1 playoffa. Iz Evrope time moze da se pohvali samo jos Janis, i niko vise nikada pre toga. I to hejteri iz Srbije ne kapiraju, odnosno kapiraju ali zloba progovara iz njih. A sam Jokic je daleko vise svojim uspehom doprineo promociji Srbije u pozitivnom smislu nego bilo kakav uspeh srpske reprezentacije na nekom evropskom ili svetskom takmicenju, mnogi Amerikanci su culi i izgooglali nesto o Srbiji i Somboru zbog njega jer se cesto, bas cesto u americkim (i ostalim svetskim) medijima navodi da je iz Srbije, iz Sombora,
Kad nije bio Jokić ja sam pratio Lebrona, Karmela i druge igrače. Ja ne volim da gledam košarku zato što igra neko iz Srbije, već mi drago da vidim da ima dobrih košarkaša.

Nije ovo loš predlog verujte mi, jednog ga napenališ i završiš sa njim za sva vremena, naročito kad je bezobrazan.

Kad nije bio Jokić ja sam pratio Lebrona, Karmela i druge igrače. Ja ne volim da gledam košarku zato što igra neko iz Srbije, već mi drago da vidim da ima dobrih košarkaša.

Nije ovo loš predlog verujte mi, jednog ga napenališ i završiš sa njim za sva vremena, naročito kad je bezobrazan.
Opa, ti si krajnje, krajnje zloban covek, esecnijalno zloban. Na zalost, u danasnjoj Srbiji je i previse vas, zato mnogi pametni ljudi svoju decu sklanjaju iz te zemlje jer je bolje imati dete kao zdravog coveka negde u belom svetu nego mrznjom zadojenog coveka koji sedi u roditeljskoj kuci na krsnom Balkanu.

Cuo si za nesto sto se zove ljudska prava? Niko ne moze da ti oduzme pravo da radis, niko ne moze da ti oduzme rezultate tvoga rada jer zivimo u 21.veku a ne u totalirizmu iz 20-tog ili u feudalnom drustvu. Znaci, tvoj mentalni sklop pripada tom nekom dobu... kao i mnogima u toj nesrecnoj zemlji, na zalost.

Уређивање таквог закона подржавам.

Back