Da li treba početi kažnjavati sportiste koji odbijaju da igraju za reprezentaciju? Na globalnom nivou mislim, da svetske federacije počnu da kažnjavaju igrače novčano, odnosno da im oduzimaju od palte u ugovoru ako ne žele da igraju za reprezentaciju svoje zemlje. Da li bi to bilo rešenje za prepotentne sportiste koji su umislili da su velike zvezde? Na primer da godinu dana igrač igra bez plate i da se taj novac uplaćuje u dobrotvorne svrhe.
Ko bi onda smeo da odbije poziv u reprezentaciju? Ne bi smeo ni Majkl Džordan, ja bar mislim. Savez prijavi igrača svetskoj krovnoj organizaciji i ona mu odmah dodeli kaznu da igra za džabe godinu dana u svom klubu. Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima, Jokićima i ostalima ne bi palo na pamet da odbiju poziv za nacionalnu selekciju.
Ko bi onda smeo da odbije poziv u reprezentaciju? Ne bi smeo ni Majkl Džordan, ja bar mislim. Savez prijavi igrača svetskoj krovnoj organizaciji i ona mu odmah dodeli kaznu da igra za džabe godinu dana u svom klubu. Mislim da u tom slučaju nikakvim Mirotićima, Jokićima i ostalima ne bi palo na pamet da odbiju poziv za nacionalnu selekciju.
Poslednja izmena: