Casual Observer
Elita
- Poruka
- 20.248
Zbog čega? Krimosi se na zabrane ionako ne osvrću.
Zbog čega? Krimosi se na zabrane ionako ne osvrću.
Brejvik je trenutno bacio oružje kad je policija pripucala, da je par ljudi na tom ostrvu bilo naoružano ne bi mogao nikako da počini onoliki masakr jer bi sam bio odstreljen po zasluzi. Čovek je lovio žrtve ceo sat jer niko nije bio naoružan - norveški “zakoni”, a policija nije htela da dođe dok im nije stiglo pojačanje.A ja znam da su u CG spremili bili par hiljada pandura i vodeni top da razbiju litije sa 60000 učesnika, ali je neko pametan shvatio da tih 60000 ljudi ima bar 80000 komada oružja kod sebe, pa su rešili da ne čačkaju mečku, nego da ponište zakon.
A od tih tvojih 20 budala, 18 bi se naprasno opametilo kad bi moralo sa velikom verovatnoćom da pretpostavi da i onaj sa druge strane verovatno ima oružje. Preostala dvojica bi poginula, ili otišla na robiju. Dve budale manje.
Dakle, te fore "Bowling to Columbine", Brejvik itd. ne drže vodu nikako. Crno tržište oružja postoji i postojaće, neki Brejvik će uvek moći da dođe do oružja, problem je što je običan čovek onemogućen da se upravo od takvog nekog Brejvika odbrani, jer običan čovek neće da krši zakon.
Šta te briga, da li ti je pištolj tražio dozvolu?Ja sam naoružana, ali nemam dozvoli. Ne smem da napišem gde krijem oružje.
Kad mi zakuca policija na vrata, poslaću ih Miti
Svakako da civili ne treba da nose oružje van svojih domova, osim ako ne idu u lov ili streljanu.o držanju oružja i možemo da govorimo o nošenju nikako zna se ko samo sme i može legalno da nosi oružje samo panduri i vojska
Nije loše kao sredstvo odbrane ako se čuva kući. Mada mi nemamo kazon kao u americi da ne odgovaramo ako ubijemo provalnika u kući.Big no no
Da, kao što rekoh gore, zarad samoodbrane da.Za odbranu kuce i porodice da,ali mnogi potegnu na ukucane i neke u gradu zbog obicne kavge,mada za to ce nabaviti i na crno pa je svejedno dal je dobio regularno
još mnoge , koji drugi ,ti ne gledajuКакве још емисије гледаш на Тубићу?
idi pa uđi nekom ameru u dvorištu nepozvan , ili da uhvati lopova unutra u kuću, ili neko mu maltretira porodicuSrbija prva u Evropi po broju ličnog naoružanja po stanovniku
https://balkans.aljazeera.net/news/...ropi-po-broju-licnog-naoruzanja-po-stanovniku
Кој ће вам рацку оружје у Србији? Мсм..знам да много гледате Тубић, а тамо углавном снимају Американци, и тамо је поседовање оружја једно од основних људских права.
Србија није морала да осваја дивљи запад и као земља је прилично питома, те је поседовање оружја прилично непотребно. А и врло опасно. Често родитељи забораве да склоне од деце оружје и муницију.
Какве још емисије гледаш на Тубићу?
idi pa uđi nekom ameru u dvorištu nepozvan , ili da uhvati lopova unutra u kuću, ili neko mu maltretira porodicu
ovde na Balkanu nasilni krimosi su više zaštićeni nego žrtve
i da miran narod uvek nastrada
još mnoge , koji drugi ,ti ne gledaju
nego , po čemu oružje ne
o držanju oružja i možemo da govorimo o nošenju nikako zna se ko samo sme i može legalno da nosi oružje samo panduri i vojska
Zbog ovoga se slažem. Da se pouzdaš u policiju koja i ne radi svoj posao, nema ništa od toga.idi pa uđi nekom ameru u dvorištu nepozvan , ili da uhvati lopova unutra u kuću, ili neko mu maltretira porodicu
....Da li je to super kao neka vrsta zaštite i da li je to sigurno za srpski mentalitet? Napravi se neki protest, oni sa puškama na ulicu..
Da, ali ko će nožem na policiju koja ima šlemove i štiteve?pa mogu i sad sa noževima da izadju, pa niko ne izlazi sa noževima i vilama i sekirama
na protest a to je sve dozvoljeno, ili kamenice? zašto da ne, kreneš na protest, pa pravac prvo šljunkara
Da, ali ko će nožem na policiju koja ima šlemove i štiteve?
Svakako da ne pozivam na nasilje bilo koje vrste, ali se zna da mi lako planemo zbog mnogo stvari koje su se dogodile u skorašnjoj istoriji.
Nisi u toku, od 2000-e na ovamo, sve se manje ubija vatrenim oružjem, sad je fora da 5-10 mladjanih udbašaСрби.......менталитет турски а закони шведски !! Оружје НИКАКО не иде са нашим менталитетом, степеном писмености, општег образовања. Видео би шта би било када би могао да купујеш као у Америци СВО МОГУЋЕ оружје које има и војскаи полиција и ловци. Замисли клинце кад напуне 18 па уђу са личном картом и купе калаша који по закону сме да пуца само полуаутоматским режимом паљбе јер је за цивила а они га преко ноћи преправе на рафални режим паљбе. Па само за нову годину и Божић би имао по сто мртвих у Србији. Али нпр. ја сам за то да се СТРОГО забрани продаја пиротехнике. Они топовски удари су ужасни. Боље увести реплике калаша или шмајсера са чауром од пластике без зрна. То није ни прићи топовском удару.
Ja sam imala rodjaka koji ima pistolj.
Svi smo se uvek trudili da ga ne iznerviramo.