Da li treba dozvoliti građanima da nose oružje?

Sensei

Master
Moderator
Poruka
48.850
Povod za pitanje mi je jučerašnji događaj u Hjustonu, američkoj državi Teksas, gde je naoružani lopov upao u restoran i pljačkali sve živo. U jednom trenutku je jedan od gostiju izvadio svoj pištolj i ubio pljačkaša. Nakon toga su se svi razbežali a policija je zatekla samo zaposlene i ubijenog kada su došli.

Prolazi mi kroz glavu naša stara poslovica "Ko se mača lati od njega i strada"

Poslednja izmena:

*pustinjakinja

Buduća legenda
Poruka
30.909
dobro, ne kažem da svi treba da idemo naokolo sa pištoljima zadenutim u pantalone, ali ako se bavimo iole riskantnim poslom zašto ne da dobiješ dozvolu da nosiš pištolj?

Dobije se dozvola, lakše nego bi trebalo. U većini slučajeva ne prođe se potrebna psihološka procena.
Inače, oni koji se bave riskantnim zanimanjem jesu naoružani. Vojska, policija, obezbeđenje... a i kod njih se ne radi redovna procena...

Poruka
18.629
cute-grey-cat-called-jesus-260nw-1337032913.jpg
Apsolutno da.

Poruka
6.310
Povod za pitanje mi je jučerašnji događaj u Hjustonu, američkoj državi Teksas, gde je naoružani lopov upao u restoran i pljačkali sve živo. U jednom trenutku je jedan od gostiju izvadio svoj pištolj i ubio pljačkaša. Nakon toga su se svi razbežali a policija je zatekla samo zaposlene i ubijenog kada su došli.

Prolazi mi kroz glavu naša stara poslovica "Ko se mača lati od njega i strada"

Треба, ако хоћеш неког да убијеш, смислићеш 100 паметнијих начина од ватеног оружја.
Ватрено оружје пружа тренутну и учинковиту самоодбрану од протува и бестидника.
Једини који су против су сарадници криминалаца и УДБЕ, која је опет сарадник са криминалцима.
Поштен свет мора да буде наоружан.
Протуве ће свакако бити наоружани, а ми? Ми да вежбамо кунг фу?!

А 90% убистава код нас се ионако обавља "наношењем тешких телесних повреда"
и то у чопору хијена, па се кривица дели на 20 делова, и појео вук магарца.

*pustinjakinja

Buduća legenda
Poruka
30.909
Треба, ако хоћеш неког да убијеш, смислићеш 100 паметнијих начина од ватеног оружја.
Ватрено оружје пружа тренутну и учинковиту самоодбрану од протува и бестидника.
Једини који су против су сарадници криминалаца и УДБЕ, која је опет сарадник са криминалцима.
Поштен свет мора да буде наоружан.
Протуве ће свакако бити наоружани, а ми? Ми да вежбамо кунг фу?!

А 90% убистава код нас се ионако обавља "наношењем тешких телесних повреда"
и то у чопору хијена, па се кривица дели на 20 делова, и појео вук магарца.

Kung fu, karete, džudo... jašta brate :cool:

Poruka
6.310
Kug fu, karete, džudo... jašta brate :cool:

не, и трчање на 800м са препонама!

Zato sto ako imas pistolj kod sebe mozes da ubijes nekoga u afektu,a ako nemas ohladit ces se i shvatiti da to nije vrijedno ubistva.
у јбте! а што ће он да побије моју породицу онако БЕЗ ефекта, то те баш брига?!