Da li treba da se u Novom Sadu javno slavi Nova godina?

Nije bas da nisu.Meni nije svejdno,kada pomislim na to,ali zivot treba da ide dalje.Ne vredi.
Mislim na to da niko sem clanova tih porodica to nije doziveo na taj nacin da oseti gubitak nekoga bitnoga. Nije ti svejedno sto se desilo, okupira te prvih dana pogotovo ali nemas osecaj gubitka, ne probudis se bez nekoga ko ti fali, ne zaspes misleci na nekoga. Ljudska priroda je da ogugla, za 2 godine se neces secati nikoga od tih 15 ljudi, za 10 se neces secati ni tacnog broja... proslo je 10 godina od poplava u Obrenovcu a ja se ne secam koliko je ljudi tamo poginulo, realno retko ko sem ako nije iz samog Obrenovca, za ilustraciju.

Smatram da bi ipak bilo razumno da se u gradu ipak ne slavi javno i organizovano, 15 ljudi je ogroman gubitak u mirnodopskim uslovima a nece proci ni 2 meseca od te tragedije. Ipak bi se Novosadjani trebali da solidarisu sa porodicama postradalih. Ljudski je.

Mislim na to da niko sem clanova tih porodica to nije doziveo na taj nacin da oseti gubitak nekoga bitnoga. Nije ti svejedno sto se desilo, okupira te prvih dana pogotovo ali nemas osecaj gubitka, ne probudis se bez nekoga ko ti fali, ne zaspes misleci na nekoga. Ljudska priroda je da ogugla, za 2 godine se neces secati nikoga od tih 15 ljudi, za 10 se neces secati ni tacnog broja... proslo je 10 godina od poplava u Obrenovcu a ja se ne secam koliko je ljudi tamo poginulo, realno retko ko sem ako nije iz samog Obrenovca, za ilustraciju.

Smatram da bi ipak bilo razumno da se u gradu ipak ne slavi javno i organizovano, 15 ljudi je ogroman gubitak u mirnodopskim uslovima a nece proci ni 2 meseca od te tragedije. Ipak bi se Novosadjani trebali da solidarisu sa porodicama postradalih. Ljudski je.
Slazem se.

Ja i ovak ne izlazim na te gradske proslave.Nekada je to bilo zanimljivo,pre vise decenija.Sada ko peva Baja mali knindza i Aca Likac,nadrogirani,a o onim plejbojkama i da ne pricam.Ne znam sta da ti kazem,ja kada mi umre i neko blizak,posle 2-3 dana pevusim u sebi tuzne pesme.Ceo zivot to radim.I kada sam veseo i tuzan,ali ne smatram to nikakvom proslavom.Jednostavno mi izlazi iz srca i grudi.

Poslednja izmena:
Ja i ovak ne izlazim na te gradske proslave.Nekada je to bilo zanimljivo,pre vise decenija.Sada ko peva Baja mali knindza i Aca Likac,nadrogirani,a o onim plejbojkama i da ne pricam.
Dobro. Ali nije u tome poenta šta nama lično znači i kako uopšte gledamo na gradske proslava NG, nego da li je primereno, tj. da li treba slaviti u ovoj situaciji.

Ja i ovak ne izlazim na te gradske proslave.Nekada je to bilo zanimljivo,pre vise decenija.Sada ko peva Baja mali knindza i Aca Likac,nadrogirani,a o onim plejbojkama i da ne pricam.Ne znam sta da ti kazem,ja kada mi umre i neko blizak,posle 2-3 dana pevusim u sebi tuzne pesme.Ceo zivot to radim.I kada sam veseo i tuzan,ali ne smatram to nikakvom proslavom.Jednostavno mi izlazi iz srca i grudi.
Baja Knindža je pevao sinoć u Novom Sadu tako da se valjda ovde ispucao za ovu godinu.

A može i drugačije.

1732487241151.png

:worth:

Nije sve u uzimanju para.

U međuvremenu koncert Baje Malog Knindže se uredno održava upravo sada.
Ko ga organizuje? Gradska uprava? Ili je to koncert folkera koji odradjuje tezgu u nekoj hali/klubu? To je jedino bitno, za osudu je ako ga organizuje grad ali ako folker organizuje taj koncert i za njega ulaznicu plate neki tvoji sugradjani to samo govori da je za neke ljude ta nesreca vec proslost, odnosno ono o cemu sam pisao gore. Neki ljudi se nece odreci novca (bilo je povika na neke pevace koji su odradili tezge po inostranstvu u vreme zalosti - pa i sam sam prisustvovao konceru Bajage i instruktora u to vreme) a drugi se nece odreci nekog svog trenutka zbog te nesrece ( na tom koncertu kojem sam prisustvovao sem moje supruge rodjene Novosadjanke bilo je jos bar 3 para Novosadjana - onih koje znamo odavde).

Jos jednom, ne moze da stane zivot u Novom Sadu ili Srbiji zbog te tragedije, verovatno su i za vikend radili svi klubovi, svi kafici, bilo je svadbenih veselja, rodjenadana ( znam da se u subotu slavio 18-ti rodjendan jednoj devojci u klubu u Laze Teleckog, mi odavde smo slali cestitku i cvece za taj rodjendan)... kad je po tebi pristojno da ostali ljudi nastave da zive svoje zivote?

Poslednja izmena:
A može i drugačije.

Pogledajte prilog 1647588

:worth:

Nije sve u uzimanju para.
Jedno pitanje, jel YU grupa odrzala svoj koncert u MTS dvorani u BGD 1.novembra na dan tragedije u NS? Nema informacija na njihovom sajtu/facebooku, na medijima ali ima informacije da su trebala da budu 2 koncerta 31.okt i 1.nov. Na njihovim drustvenim mrezama nema informacija ni o prvom koncertu, dan pre tragedije.

Back