Da li treba da postoji poseban lakši ispit za vozače električnih automobila?

Без обзира на погон, тип аутомобила, аутомобил је аутомобил.

Има одређени распон тежине коњских снага и у рукама несавесних је смртоносан.

99% правила у сабораћају немају везе са типом аутомобила... возилом већ величином и тежином..бројем путника

Просто је невероватно да неко отвара овакве теме...

Генерално цена возачког би требаа да буде мала али изузетно строга јер ово како данас се вози је смешно и подпуноапортуно

првих 10 на семафору буквално телефонира игра игрицу .... Шта мислите одакле оволике гужве ?

Да не причам када неко сиђе са моста по коме јурца 100 ..буквално успори на 10 ...и крене да мисли којим ће приступним путем да сиђе.

Ужас

Čitam sad kako u Francuskoj razmišljaju da bude posebna obuka za EV koja bi naravno bila lakša, jednostavnija i jeftinija nego za vozače običnih automobila.
Onda sam se setio da je jedna od prvih stvari na kojoj sam pomislio kad sam prvi put vozio električni auto bila da bi to mogla i moja baba da vozi da je kojim slučajem živa. Zaista mnogo lakša vožnja.
Šta mislite o ovoj ideji?
Ne naravno , treba da jos bude komplikovaniji ispit zato sto su i oni na zalost ucesnici u saobracaju

Članak kaže da je to predlog nekih elektrogrupacija, koje smatraju da je za obuku na EV potrebno 12-13 casova umesto standardnih 20 casova..valjda se misli da će vozač početnik lakše naučiti uprošćene komande automobila.
Motiv je navodno popularizacija EV kao i smanjenje troškova za nove vozače,

Ne vidim da bi bili hendikepirani ili lošiji vozači, jer moraju i istu teoriju i istu praktičnu vožnju da polažu….samo predvidjanju da će im trebati manje vremena da “nauce” upravljanje vozilom.

Auto skolama se to sigurno neće svideti, em imace manje casova, em moraju da nabave EV vozila…

Čitam sad kako u Francuskoj razmišljaju da bude posebna obuka za EV koja bi naravno bila lakša, jednostavnija i jeftinija nego za vozače običnih automobila.
Onda sam se setio da je jedna od prvih stvari na kojoj sam pomislio kad sam prvi put vozio električni auto bila da bi to mogla i moja baba da vozi da je kojim slučajem živa. Zaista mnogo lakša vožnja.

Pravila su ista za sve učesnike u saobraćaju, kakve veze ima šta ko vozi?

Ne moze da se dobija dozvola samo na osnovu toga sto ce neko da izabere da vozi elektricni auto, sta ako elektricni auto crkne, ostane bez napajanja i struje da moze da se vozi a hitno treba da se nesto uradi ili je neka zivotna opasnost u pitanju ..a vozac nema tri blage veze da vozi auto sa manuelnim menjacem i pravim motorom!
Stavi se posebna napomena, kao što recimo neki ljudi imaju ograničenje za smanjenu vidljivost, početnici za snagu motora i ostalo.

To bi bilo kao san snova,ja sam trenutno na obuci,i baš me mogu da savladam osnovne radnje,kad ukočio instruktor glavom udari u plafon a onda i prednji retrovizor😅😂🤣🤣😂

Back