da li to misljenje dolazi vremenom...

A izvini sta ti mene citiras i pocinjes post sa bla bla?..Napisao sam da su ljudi skrenuli sa teme i da mi dosta vise da citam: "Jaooo Boze ovaj internet je od nas napravio kretene,otudjio nas je od ostalih"..A sta koji ***** ljudi provode onda vreme na njemu,kace slike gole dece na facebook (i jos mnooogo toga) i pisu negativne stvari o istom..Prvo procitaj sta sam napisao pa onda daj sebi za pravo da me citiras.

A da,da odgovorim na temu..Kao sto sam napisao jako malo mladih "zrelih" osoba ima danas u Srbiji..Pa nije ni cudo kada 99% mladih zivi sa roditeljima do 35 godine (a pritom lade muda na internetu i zive na tudjoj grbaci ni ne pomisljajuci da traze neki posao)dok ne zavrse fakultet..Jadna je ova zemlja...Ja imam prilike da putujem pa gledam "zrelu| decu od 15-16 godina kako se ubijaju od posla i zaradjuju vise nego njihovi roditelji..Da je barem vise takvih al iz Srbije!

A izvini sta ti mene citiras i pocinjes post sa bla bla?..Napisao sam da su ljudi skrenuli sa teme i da mi dosta vise da citam: "Jaooo Boze ovaj internet je od nas napravio kretene,otudjio nas je od ostalih"..A sta koji ***** ljudi provode onda vreme na njemu,kace slike gole dece na facebook (i jos mnooogo toga) i pisu negativne stvari o istom..Prvo procitaj sta sam napisao pa onda daj sebi za pravo da me citiras.

A da,da odgovorim na temu..Kao sto sam napisao jako malo mladih "zrelih" osoba ima danas u Srbiji..Pa nije ni cudo kada 99% mladih zivi sa roditeljima do 35 godine (a pritom lade muda na internetu i zive na tudjoj grbaci ni ne pomisljajuci da traze neki posao)dok ne zavrse fakultet..Jadna je ova zemlja...Ja imam prilike da putujem pa gledam "zrelu| decu od 15-16 godina kako se ubijaju od posla i zaradjuju vise nego njihovi roditelji..Da je barem vise takvih al iz Srbije!

:ok::ok:

И осим овога, веома је популарно бити ,,млад''. Као, што си незрелији, више си ,,ин''.

izvini ako te je uvredilo moje blabla...:)
ti si izabrao prozivajuci ton, pa je u skladu sa tim bio i pocetak mog posta. mogla sam i da ti napisem,sta *****s ti? ali to bi bilo krsenje pravilnika, i direktna uvreda./.
kad malo bolje razmislis, to blabla je bilo bas onako..blago..:lol:
a citiracu koga hocu. jer za to forumi i sluze..:)
ako hoces da te ljudi ne citiraju, pisi blog.

......ja samo da pitam shta se desi sa 35 godina...dezintegracija ili let na Mars...ili nesto lepo :)

A vi ste od nezrelosti decurlije dosli do teme :OTUDJIVANJE LJUDI ..Sta onda radite na internetu?..Sto ne zovete svoje drustvo pa odete na kafu?

Posto se ovo delom odnosilo i na ono sto sam ja napisao, da ti odgovorim.
Naravno da u eri interneta necu komunicirati pismima sa ljudima koji su mi bliski. To je prosto neminovnost a i ugodnost koju je donelo moderno doba.
Ipak, onaj ko u tome vidi samo dobre stvari, a zanemaruje ocigledne lose strane, koje su izneli i analizirali daleko kompetentniji ljudi od mene, dakle takva osoba zeli da veruje da je ovde ili na skajpu ili na nekom drugom sajtu ili forumu, samo zato sto time ugodno ispunjava svoje slobodno vreme.
A onda imamo situaciju da cim se takva osoba uhvati nekog ozbiljnog posla ili udje u ozbiljnu vezu ili na drugi nacin ispuni svoje ciljeve ili sredi svoj zivot......ovakav vid komunikacije naprasno prestaje da joj bude potreban.
Ne zelim da kazem da ovde neko nema pravi i realan zivot, ali svakako neku rupu u tom zivotu popunjava ovim surogatom.
Ukljucujuci i mene i bilo koga ko ovde postoji par godina i ima par hiljada ili desetina hiljada postova
Sto je to tesko priznati javno ili sebi samom, potpuno je druga stvar, mada sasvim razumljiva

A vi ste od nezrelosti decurlije dosli do teme :OTUDJIVANJE LJUDI ..Sta onda radite na internetu?..Sto ne zovete svoje drustvo pa odete na kafu?

Pa vidju, ovo ti je virtuelno `sijelo...iliti, skupis svoje drustvo, povezes se i sa nekim koga i ne znas, svako kafu uz svoj ekran, pa opleti-slatka moja da ti kazem, a ne handras opanaka, kisobrana, sve iz toplog doma svog... :lol:

Daleko od toga da je internet-zlo, nisam ja nista rekla u krajnje negativnom kontekstu, prosto da imam mogucnost izbora, birala bih "ono vrijeme"...sad je samo drugaciji vid komunikacije, protoka informacija...
Na kraju krajeva i obavljanje posla on line...a to sa sobom nosi, kao posljedicu da se smanjuje interakcija ljudi face to face...sto nekad i nije tako lose, naprotiv ;)

Procitam ponekad neku knjigu u kojoj opisuju neku mladu devojku u nekim zivotnim situacijama i nekako se iznenadim koliko je to misljenje zrelo i na mestu pa se pitam da li je to samo tako pisac napisao ili postoje danas takve mlade zene...Setim se sebe u nekih 18 god i ponekad samosazaljivo konstantujem da sam propustila da razmislim gde bi me neka situacija mogla dovesti nego sam se cesto istrcavala...eto npr kod zaljubljivanja je to uvek bilo slepo i bez mnogo razmisljanja sta bi donela buducnost, srecna sam bila samo da je pored mene, pa su cak bili i oni biseri u stilu: vazno je da se volimo pa cemo i na kamenu spavati...danas vidim gledaju se stvari mnogo sire...super je kad se ukomponuje i ljubav i materijalna sigurnost ali jel moguce da danas tako mlade devojke razmisljaju o buducnosti koju im donosi veza u kojoj su i da li vise stvarno nema onog gubljenja orjentacije i vremena kad smo zaljubljeni...

u bilo kom vremenu, o bilo kojoj situaciji ...svako ima svoje razmišljanje, reakcije
neko je realan, neko je iluzionista, neko je pesimista.....mislim pa to svi znate

evo stroncijum je realan, na primer i koto i linda i svi...a svako od nas se sa nijansom drugačije izrazi

a knjige više ne čitam .... mnogo lažu u njima :mrgreen:

Ja mislim potpuno drugačije, da danas devojke, mladići, ne da nisu naivni, nego su namazani i prevejani samo tako. Mislim da su snalažljiviji, samosvesniji, više informisani, odrasliji...
Ja sam bila potpuno dosadna jer sam i kad nisam trebala razmišljala zrelo, sad mi malo žao :(

A pre neki dan sam spoznala jednu stvar na koju sam potpuno zaboravila, i shvatila da ja to više ne radim. Jedna 17ogodišnjakinja mi je pričala o tome kako joj se sviđa jedan dečko i kako su se muvali, pa je onda on njoj rekao, pa je ona njemu rekla, pa je on pogledao ovako, pa je ona uradila onako... i sve to sa toliko slatkih i nežnih detalja da sam se ja potpuno rastužila jer ja te detalje više ne primećujem :( A znam da sam ih nekad prepričavala drugaricama i pisala u dnevnik... A sad ih ne vidim! :(

Гледам моју тинејџерку и њен сјај у очима када ми прича о свом друштву, о дечацима, када је затекнем да у пола ноћи пише дневник под светлошћу батеријске лампе, када слуша гласу музику по цео дан... па све смо и ми то исто радили и исто доживљавали, само су се техничке ствари промениле...
Гледајући и моје ђаке - тинејџере, не примећујем неку суштинску разлику у односу на моју генерацију....;)

Тема - Било би ужасно да сам у оним годинама размишљала и ствари доживљавала као сада, а са друге стране - још горе би било да данас стварност доживљавам на исти начин као онда....:confused:

A onda imamo situaciju da cim se takva osoba uhvati nekog ozbiljnog posla ili udje u ozbiljnu vezu ili na drugi nacin ispuni svoje ciljeve ili sredi svoj zivot......ovakav vid komunikacije naprasno prestaje da joj bude potreban.
Ne zelim da kazem da ovde neko nema pravi i realan zivot, ali svakako neku rupu u tom zivotu popunjava ovim surogatom.
Ukljucujuci i mene i bilo koga ko ovde postoji par godina i ima par hiljada ili desetina hiljada postova
Sto je to tesko priznati javno ili sebi samom, potpuno je druga stvar, mada sasvim razumljiva

ovo je grozno ali tacno...vidim po sebi...i umesto da resavam probleme, ja se uhvatim interneta pa mi se cini da sam nesto korisno uradila, sto je jos gore...
napisala post, juhu...pa jos ako se trudim da taj post bude pametan, pa ne moram nista vise celog dana da radim...fuj...
a pisem po raznim forumima, fejsu, komentarisem gluposti na netu...
i onda se stvori ta iluzija da se stvarno druzimo a kako da se druzimo kad se i ne poznajemo...
i tvrdim da svako kreira virtuelnu licnost na osnovu onoga sta mu trenutno nedostaje tako da mi samo komuniciramo iz nasih potreba umesto iz nas stvarnih...
nije to bas bezveze, mozda tako i mozemo da shvatimo sta nam treba nego sto se ljudi zanesu pa preteraju i ovo im je dosta....a nista nisu resili....

o uticaju interneta - stojim ispred police sa cd-ovima i pokusavam da nadjem nesto....uhvatim sebe kako trazim gde da kliknem na search :eek:
i shvatim da apsolutno nemam zivaca a ni paznje da trazim po polici i citam kao normalan covek nego hocu da mi masina olaksa posao...

mislim da internet utice na paznju i da je suzava (skracuje?)...

e sad ne moram nista da radim jedno nedelju dana....hah...

sto se men tice, ne samo da mi internet nije povecao otudjenost, vec mi je u zivot doneo ljude koji mi zaista odgovaraju.
koje sam ja izabrala.
a ne sticaj okolnosti, da sa mnom idu u razrted, ili sa mnom rade, ili zive u komsiluku...:)

slazem se
nemam priliku da idem na razlicita mesta i lako sretnem ljude koji slicno misle i s kojima se kapiram
tu prednost foruma sam skoro shvatila, ali je dragocena

a sto se tice glumljenja ludila, mislim da to zavisi od coveka do coveka
neko glumi stalno, a neko samo kad ne moze biti uhvacen, a neko opet ne glumi nikad
nista to nije za osudu
jednostavno izbegavas ljude koji ti ne ogovaraju i to je to:ok:

Back