Да ли Тадић и Јеремић морају да одговарају за велеиздају - ревидирање резолуције 12 44?

Tadic jeste bio potpuno nesposoban politicar, i politika mu je bila u rangu 4 od 10 nezavisno za Kosovo; ali politika prema Kosovu mu je uzas jer je i dalje, kao i sve srpske vlasti, smatrao da tu ima bilo sta sto Srbija treba da kontrolise i placa. Pravljenje geta od Severa Kosova nije uspeh srpske vlasti ili neki zalog za podelu Kosova, nego katastrofa i podgrevanje potpunog sloma.

Gledao sam neke Tadićeve intervjue. Svi su u fazonu "smatrao sam", "hteo sam", "imao sam plan", "nisam prihvatio" i slično...

Potpuno je zaboravio da diplomatija nije šta ti smatraš, prihvataš ili neprihvataš, da li imaš plan ili nemaš, koga briga... nego da daješ hebene golove. Da proguraš nešto što je od interesa za državu koju vodiš. Da imaš rezultate. Toga nije bilo. Prosto nije uradio ništa. I to mi je najveća tragedija, jer je upravo on bio u najboljoj poziciji da nešto uradi. Jer je tada, posle Slobe, imao i ugled i poštovanje u svetu. Trebalo je da ode kod Amera, da im da dozvolu za tu hebenu bazu, priključi Srbiju u Nato i verujem da bi mogao da preokrene situaciju. Jer bi Amerima mi kao poslovni partner bili daleko prihvatljiviji nego kosovski Albanci koji su tada bili na nivou plemenske zajednice. Međutim, znam ja njegov izgovor... on će reći, "pa nije bilo vreme", kako da priključim Srbiju Nato paktu posle bombardovanja, anti-zapadne emocije su bile velike... ovo ono... Naravno, sve kapiram, ali batice, to ti je POSAO. Na vlast si došao da bi radio prave stvari a ne da bi se manekenisao. Međutim, on nije imao muda za ozbiljnu politiku pa je izabrao da ne uradi potpuno ništa. Nije hteo da remeti anti-zapadni sentiment kod građana, a realno mogao je tako što bi napravio otklon od politike Miloševića, i nije radio ništa vezano za Kosovo, dakle potpuno je proćerdao 8 najdragocenijih godina za Kosovo. Tužno.

Za Briselski sporazum je tacno, klosarski je uvalio sve to buducim vlastima. Jeste da bi neko iz Sluzbe tada mozda pokusao da ubije, ali zato si lider, jer treba pomahnitalom i glupom narodu da predstavljas istinu; a ne da im uvek ides niz dlaku i plasis se za svoju bezbednost.

Upravo to. Nema ništa gore nego predsednik bez muda. Što si onda uopšte i dolazio na vlast ako nemaš kompetenciju da se nosiš sa izozovima.

Нешто ми није јасно, ако је Тадић, како овде тврдите, тим документом који је потписао признао Косову право на једнострано одцепљење, како то да Косово, сагласно томе, није добило чланство у УН?

Gledao sam neke Tadićeve intervjue. Svi su u fazonu "smatrao sam", "hteo sam", "imao sam plan", "nisam prihvatio" i slično...

Potpuno je zaboravio da diplomatija nije šta ti smatraš, prihvataš ili neprihvataš, da li imaš plan ili nemaš, koga briga... nego da daješ hebene golove. Da proguraš nešto što je od interesa za državu koju vodiš. Da imaš rezultate. Toga nije bilo. Prosto nije uradio ništa. I to mi je najveća tragedija, jer je upravo on bio u najboljoj poziciji da nešto uradi. Jer je tada, posle Slobe, imao i ugled i poštovanje u svetu. Trebalo je da ode kod Amera, da im da dozvolu za tu hebenu bazu, priključi Srbiju u Nato i verujem da bi mogao da preokrene situaciju. Jer bi Amerima mi kao poslovni partner bili daleko prihvatljiviji nego kosovski Albanci koji su tada bili na nivou plemenske zajednice. Međutim, znam ja njegov izgovor... on će reći, "pa nije bilo vreme", kako da priključim Srbiju Nato paktu posle bombardovanja, anti-zapadne emocije su bile velike... ovo ono... Naravno, sve kapiram, ali batice, to ti je POSAO. Na vlast si došao da bi radio prave stvari a ne da bi se manekenisao. Međutim, on nije imao muda za ozbiljnu politiku pa je izabrao da ne uradi potpuno ništa. Nije hteo da remeti anti-zapadni sentiment kod građana, a realno mogao je tako što bi napravio otklon od politike Miloševića, i nije radio ništa vezano za Kosovo, dakle potpuno je proćerdao 8 najdragocenijih godina za Kosovo. Tužno.
kako bre nista???

djubre je potpisalo IZMENE REZOLUCIJE 12 44 SAVEGTA BEYBEDNOSTI U STAVKAMA KOJE SU DIREKTNO PONISTAVALE JEDNOSTRANU NEZAVISNOST SIFTARA!

nemoj se pravis naivan...

ауторска тема

сетимо се 2010те , ревидирање Резолуције 12 44 .

KATASTROFALNI POTEZI TADIĆA I JEREMIĆA! Izbacili ključne elemente za Srbiju iz Rezolucije, po nalogu EU pregovore izmestili u Brisel​

Političkom manevru prebacivanja “loptice” u EU, prethodile su nedelje diplomatskih natezanja Beograda sa Briselom i Vašingtonom o tekstu rezolucije kojom bi se tražili novi pregovori o Kosovu, sa ciljem da se postigne kompromisno rešenje za status.

U prvobitnoj verziji teksta strane su se pozivale da pronađu uzajamno prihvatljivo rešenje za sva otvorena pitanja putem dijaloga, a konstatovana je i činjenica da jednostrana secesija ne može biti prihvatljiv način za rešavanje teritorijalnih pitanja. Iz Brisela je, međutim, stigao zahtev da se od rezolucije odustane ili da se ublaži ovaj, po njima, tvrd tekst.

Posle razgovora Tadića i tadašnje šefice evropske diplomatije Ketrin Ešton, Beograd iz pomenutog dokumenta izbacuje deo o jednostranoj secesiji, ali i Rezoluciju 1244, koja se pominjala u preambuli. Revidirana rezolucija usvaja se na Generalnoj skupštini UN, a formulacijom: “pozdravlja se spremnost EU da olakša proces dijaloga između strana” upaljeno je zeleno svetlo za Brisel kao budućeg posrednika.

Дакле, резолуцију 12 44 је ревидирао тадић, потписао је. Зашто је ревидирао, изменуо резолуцију ? :per: Та Резолуција 12 44 потписана као технички споразум између НАТА и Србије за коју гарантује САВЕТ БЕЗБЕДНОСТИ УН јер је то резолуција савета безбедности УН - је била ЗЛАТА ВРЕДНА ЗА СРБИЈУ јер у својим ставкама има ону најбитнију а то је да је Косово нераскидиви део Србије! У њој се не допуштају било какве једностране одлуке око питања Косова. :)
Пошто су све резолуције које донесе савет безбедности УН обавезујуће по све чланице УН, првобитна резолуција 12 44 је била кост у грлу за НАТО тј УСА. Због тога је измењена, просто као дан. :per:

Потом су се јеремић и тадић оптуживали међусобно ко је крив...

Jeremić je u Generalnoj skupštini poručio da je Srbija sa 27 članica EU podnela nacrt rezolucije o tzv. Kosovu, koja je fundamentalno statusno neutralna i predložio da se usvoji jednoglasno, aklamacijom, što se i dogodilo.
АКЛАМАЦИЈОМ! -без гласања. Па пото србија предлаже нову измењену резолуцију а србија је једна од три главна потписниак резолуције нема потребе да се остали народи гласањем одлучују о њој јер је то пре свега питање србије а ако већ србија предлаже измене што би онда они гласали, тако је акламацијом то прихваћено.Сами пали сами се убили јел...

Kasnije je krivicu prebacivao na Tadića, tvrdeći da je “bio šokiran” kada je uoči glasanja u UN saznao da je rezolucija izmenjena :per::per::per:, priznajući da je to bila loša odluka i da tada niko od ključnih državnih aktera u Beogradu nije hteo ni da mu se javi na telefon da objasni šta se dešava.

Dodao je da “mu nije bilo druge nego da sprovede u delo zvaničnu odluku da se ta rezolucija zameni novom, u dogovoru s EU, jer bi sve drugo bilo kršenje zakona i zloupotreba službenog položaja”. Tadić mu je uzvratio da je, ako je sve to tačno, trebalo odmah da podnese ostavku.

U sali gde se održavalo zasedanje bila je prisutna i delegacija tzv. Kosova, u kojoj su bili predsednik privremenih institucija Fatmir Sejdiju, premijer Hašim Tači i ministar inostranih poslova Skender Hiseni. Na primedbu Jeremića da Kosovo nije suverena zemlja i član Ujedinjenih nacija, predsedavajući sednicom Ali Abdusalam Treki iz Libije je odgovorio da su predstavnici Prištine gosti delegacija Nemačke, Francuske, Italije, Velike Britanije i SAD. :per::per::per:

Дакле Београд је изменуо првобитну резолуцију у најбитнијим одредбама, знамо и зашто.
јесте да резолуције у генералној скупштини нису обавезујућу за све чланице УН (за разлику од резолуција савета безбедности) али је веома незгодно сада то тражити за поништити или неприхватати јер ће сви западни играчи да устану и каажу - ПА ВИ СТЕ САМИ ТО ИНСИСТИРАЛИ А САД ПРИЧАТЕ ДРУГАЧИЈЕ !

Како год , 2010 је учињен ВЕЛЕИЗДАЈНИЧКИ ЧИН а тадић па и јеремић су на слободи још увек...
Evo i šta je Tadić izjavio 11. oktobra 2013. dok je bio u poseti Americi:

D382A162-48E7-4336-9E10-69A516D85184.jpeg

703B8A03-80D3-4113-826C-61C939D07D47.jpeg

Nzm, evo njegove izjave od 11. oktobra 2013.

Pogledajte prilog 1607243
dakle smatra DA JE BRISELSKI SPORAZUM POYIVITNA STVAR KOJU POTPISUJE VLADA PSOLE NJEGA A sto je on ostavio u amanet sa IZMENAMA STAVKI U REZOLUCIJI 12 44

djubre veleizdajnicko!

a ko ga ovde brani? samo nesrbi .

divota!

Evo i šta je Tadić izjavio 11. oktobra 2013. dok je bio u poseti Americi:

Pogledajte prilog 1607241
Pogledajte prilog 1607242
Велеиздајника Тадића треба што пре ухапсити и изнети јавно све његове злочине пред овим народом!
Иначе, како је кренуло, неки ће тог велеиздајника прогласити ,,патриотом".

Велеиздајника Тадића треба што пре ухапсити и изнети јавно све његове злочине пред овим народом!
Иначе, како је кренуло, неки ће тог велеиздајника прогласити ,,патриотом".
To već uveliko radi zabrinuti srpski građanizam i antinacionalisti.

1999 технички споразум потписан у куманову- резолуција 12 44 савета безбедности УН :rtfm:
у резолуцији поред много ставки стоје СТАВКЕ КОЈЕ НЕ ДОПУШТАЈ УСЕЦЕСИЈУ КОСОВА ИЗ СБРИЈЕ И ЈЕДНСОТРАНУ ЕНЗАВИСНОСТ ОД СТРАНЕ ШИФТАРА !

промене , измене РЕЗОЛУЦИЈЕ 12 44 је потписао ТАДИЋ 2010те године , и оне су се износиле управо на те СТАВКЕ КОЈЕ ДИРЕКТНО ПОНИШТАВАЈУ ЈЕДНОСТРАНУ НЕЗАВИСНОСТ ШИФТАРА ИЗ 2007 ГОДИНЕ! :per::lol:

ствар је јасна, и зашто је ПРОМЕНУО РЕЗОЛУЦИЈУ ВЕЛЕИЗДАЈНИК ТАДИЋ!

тако да тим твојим глупетањем и адом са марса од једном можеш мачку да окачиш о реп!

ради се о реѕолуцији савета безбедности УН која је имала одредбе , више одрдаба, тачака, а неке тачке су директно поништавале било какву сецесију косова! е те тачке је променуо тадић 2010 те! :per:
Prijatelju ,najprostiji covek ce ti reci KAD POVUCES VOJSKU sa Kosova,nema vise sta ca trazis. Eno ti ga Kurti ruca u restoranu na S.Kosova i hapsi ko mu ometa obedovanje. Ovi tvoji skotovi Milosevic i Seselj su to uradili a ti polamudis o Tadicu i Jeremicu. Kumanovskim mirom Kosovo je predato a vojska se povukla.

Razumem ja emocije. Mi Vi onaj ona - svi moramo da na neki način treba da se ''ispraznimo'' emocije, tražimo krivca ili greske , pišemo što treba ili ne treba.
.............................................................................................................................................................................................................................................................
Kada je pala Slavonija, i kada se videlo da je ? odneo šalu, rekao sam tad da Srbi u Hrvatskoj na svojim kućama podignu Hrvatske zastave , jer neće imati ko da ih brani , a barem će legalizmom možda sebe sačuvati od napada.
Umalo me zbog reči nisu priveli .
A bilo je tako , nije imao ko da ih brani, a lažni branioci postali političari .
Kada smo u Srbiji čuli za nemile dogadjaje Srebrenici, svi u Srbiji su tugovali i govorili ''ko nam ovakav teret namesti za buduće generacije ''.
A dezerteri iz Rep. Srpske su nas gledali kao ''budale'' da li smo normalni što žalimo pored Srba i muslimane.
Ne smeš ništa da kažeš .
Kada je počelo iseljavanje Albanaca sa Kosova , javno sam bio protiv proterivanja Albanaca sa Kosova i neselektivne upotrebe sile.
Jer zna se kakav je medjunarodni poredak za obične države. Trebali su čuvati Srpske sredine.
Proglasili su me ( mene) neprijateljem u Srbiji - Milošević na prvom mestu , a imalo je i drugih. Pa nisam im zamerio.
A šta se desilo ?

Ovo treba da bude muzika za sve mitinge stranaka i proteste. Najčešća reč kod Srba.

nama srbima nije smesno to sto je tebi i ovom nesrbinu 38i smesno

ako nemas nista konkretno argumentovano da kazes na temu , sa humorom izvoli na pdf za to

ovde si pokusao da lazes kako smo 2007 odbili athisarijev plan ali nisi rekao sta je taj predlog tj plan athisarija bio - MEDJUNARODNO NADGLEDANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA!

to je kostunica morao odbiti i odbio je. pohvalio si ga time upravo.
ako nemas argumente a nemas, sa humorom sarkasticnim izvoli na pdf zabava

PA TAMO PROVOCIRAJ

Razumem ja emocije. Mi Vi onaj ona - svi moramo da na neki način treba da se ''ispraznimo'' emocije, tražimo krivca ili greske , pišemo što treba ili ne treba.
.............................................................................................................................................................................................................................................................
Kada je pala Slavonija, i kada se videlo da je ? odneo šalu, rekao sam tad da Srbi u Hrvatskoj na svojim kućama podignu Hrvatske zastave , jer neće imati ko da ih brani , a barem će legalizmom možda sebe sačuvati od napada.
Umalo me zbog reči nisu priveli .
A bilo je tako , nije imao ko da ih brani, a lažni branioci postali političari .
Kada smo u Srbiji čuli za nemile dogadjaje Srebrenici, svi u Srbiji su tugovali i govorili ''ko nam ovakav teret namesti za buduće generacije ''.
A dezerteri iz Rep. Srpske su nas gledali kao ''budale'' da li smo normalni što žalimo pored Srba i muslimane.
Ne smeš ništa da kažeš .
Kada je počelo iseljavanje Albanaca sa Kosova , javno sam bio protiv proterivanja Albanaca sa Kosova i neselektivne upotrebe sile.
Jer zna se kakav je medjunarodni poredak za obične države. Trebali su čuvati Srpske sredine.
Proglasili su me ( mene) neprijateljem u Srbiji - Milošević na prvom mestu , a imalo je i drugih. Pa nisam im zamerio.
A šta se desilo ?
ajde bosnjo ne glupetaj

nama srbima nije smesno to sto je tebi i ovom nesrbinu 38i smesno

ako nemas nista konkretno argumentovano da kazes na temu , sa humorom izvoli na pdf za to

ovde si pokusao da lazes kako smo 2007 odbili athisarijev plan ali nisi rekao sta je taj predlog tj plan athisarija bio - MEDJUNARODNO NADGLEDANJE NEZAVISNOSTI KOSOVA!

ako nemas argumente a nemas, sa humorom sarkasticnim izvoli na pdf zabava
Kako bih ti rekao, koji god političar da dodje posle Vučića i on će biti izdajnik.

Kako bih ti rekao, koji god političar da dodje posle Vučića i on će biti izdajnik.
MENE nagadjanja ne interesuju

ni normalan svet.

o tom cemo kad dodje vreme.

nego oko teme , i promene stavki u rezoluciji 12 44 imas li nekih argumenata koje ce da ospore cinjenicu da je tadic IZMENUO REZOLUCIJU I IZ nje izbacio tacke tj odredbe koje ne dopustaju secesiju ???

ako nemas, on je tim cinom ucinio ono sto samo moze izdajnik i niko drugi! ta rezolucija koju je on izmenuo je dosla posle krvavog bombardovanja i nije tek tako pala sa neba!

i za to mora da odgovara za veleizdaju!

Da, ta ponuda je došla kad su pregovori bili u UN i kao što vidiš ni tada nije nudjeno ništa prihvatljivo. Tako da tvoje vraćanje pregovora u UN ne bi donelo ništa bolje ni novo.

MENE nagadjanja ne interesuju

ni normalan svet.

o tom cemo kad dodje vreme.

nego oko teme , i promene stavki u rezoluciji 12 44 imas li nekih argumenata koje ce da ospore cinjenicu da je tadic IZMENUO REZOLUCIJU I IZ nje izbacio tacke tj odredbe koje ne dopustaju secesiju ???
Rezolucija 1244 je krac na biciklu.
Srbija nema suverenitet na Kosovu od 99-e, a legitimitet i decenijama pre toga.
To je jedino to je bitno.
Uzivaj u penziji, i zahvali zapadu sto ista nije 4 puta manja.
Laku noc.

Da, ta ponuda je došla kad su pregovori bili u UN
da ne bi brkao ovčice ovde i zaludjivao narod , o kakvim ti pregovorima u UN govoris ? Sta izmišljaš ?

Rezolucija 12 44 SAVETA BEZBEDNOSTI je potpisana u kumanovu kao tehnicki sporayum izmedju SRBIJE I NATO :rtfm:
sve reyolucije iz saveta bezbednosti UN su OBAVEZUJUCE ZA SVE ČLANICE UN (za rzaliku od one o srebrenici koju je donela skupstina UN a ne savet bezbednosti)

Dakle posto smo to raspravili, jasno je da u savetu bezbednosti postoji obaveyujuca reyolucija yasve članice a to je rezolucija 12 44! I TO JE ONO STO JE ŽULJALO AMERIKU! jer je rezolucija obavezujuća i po nju a ona ima stavke koje KOSOVO SMATRAJU NERASKIDIVIM DELOM SRBIJE!

jel sad nesto nejasno ??? jel sad nejasno sto je to amerikici tvojoj smetalo ?

Zbog togasu ponudili athisarijev rpedlog KOJI KOSTUNICA ODBIJA BEZ RAZMISLJANJA i svaka mu čast! Jer predlog je sledeći:
Da medjunarodna zajednica ili organicija NADGLEDA NEZAVISNOST:per: KOSOVA ...
NEĆE DA MOŽE , prvo jer rezolucija 12 44 ne dopusta nezavisnost kosova tj bilo kakvu jednostranu nezavisnost!

i to je kostunjavi odbio i nromalno. elem posto im to niej uspelo, oni su 2010 nasli tadica koji je dosao na iyvrsnu vlast 2008 posle izbora i 2010 potpisao PROMENE REZOLUCIJE 12 44 u stavkama koje NE DOPUSTAJU JEDNOSTRANU NEZAVISNOST ILI SECESIJU KOSOVA

i kao što vidiš ni tada nije nudjeno ništa prihvatljivo. Tako da tvoje vraćanje pregovora u UN ne bi donelo ništa bolje ni novo.
ja kazem da mora da se vrate IZMENE IZ REZOLUCIJE KOJE SU PONISTAVALE SECESIJU KOSOVA!
i da se pitnaje vrati u SAVET BEZBEDNOSTI UN .

SVE DOK JE TAMO i dok su u reyoluciji 12 44 stavke koje je izbacio tadic, usa i banditi nemaju osnove da ikada pravno priznaju kosovo tj zavrse to pitanje jer ce ih reyolucija 12 44 saveta bezbednosti popisavati direktno.

jasno je tebi sve .

Back