Da li svim pripadnicima JNA oficirima i podoficirima treba oduzeti stanove i peMzije!?

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
oficirima i podoficirima jenea kao i njihovim potomcima koji su otišli u pemziju pre 91ve, ostaviti stanove i povećati im pemzije jer su ispunili svoje zadatke u očuvanju brastva i jedinstva socijalističkog samoupravnog društva kao i tekovina narodnooslobodilačke borbe.
ovo ostalo izbaciti iz stanova i te stanove dati na licitacije da ih kupi sirotinja

JNA je bila bolestan sistem, ciji je cilj bila odbrana komunizma.

Kada je komunizam pao, trebali su da izvrse drzavni udar/ vojni puc, i pohapse sve komunisticke politicare, na celu sa Slobom, i uvedu potpunu privatizaciju svega.

Umesto toga, oni su i dalje branili Slobu i taj bolestan sistem, pa su cak i potegli oruzje da bi odbranili isti.

Raspao sistem, raspala vojska, raspalo drustvo. Posle pada Berlinskog zida braniti komunizam u Evropi, to je umobolno.

To sto su vama neke granice drzava bitnije od toga da imate kapitalizam u drustvu, govori o tome da nista ne znate.

Ej, bre, JNA oficiri i podoficiri što prodadoste SFRJ ... hoćete li se odreći i stAanova i kuća kao što ste se odrekli SFRJ???"!!!

Vojska nema odgovornost, ona radi ono što joj se kaže. Odgovornost je uvek na političarima. Obraćaš se pogrešnoj masi, osnosno, ne razumeš materiju o kojoj pričaš.

@tema ne treba im oduzeti, ali moze im se smanjiti.

Npr. deda Ratko komotno moze da prima 3 puta manju penziju, ili neka mu Mile daje penziju koliko hoce.

Zamisli taj bolesni sistem gde se otimaju pare od gradjana i firmi Srbije, da bi se podelila penzija deda Ratku :hahaha:
Ali Ratko je Ratko, a Mile je Mile.
Ostavite ratne muke. Dobro da su dede jer mnogi su izginuli bez traga iza sebe za JNA, za futur.
Milunka Savić je živela kao princeza.

Autorska tema!
Poštovani forumaŠI:

Svedoci smo da su oficiri i podoficiri bivše JNA dobivali u vlasništvo čitave solitere sa tro i četvorosobnim stanovima!

Takođe, svedocismo da u tim stanovima uživaju njihovi potomci koji su (kao po pravilu) ortodoxni autošovinisti!

Znamo , koje su "oficirske" zgrade ... dajte da im to oduzmemo i damo onima kojima je potrebno!
To su sve otkupljeni stanovi, znači privatno vlasništvo i tu je kraj priče.
Takođe zaboravi i na varijantu da ćeš nekom oduzeti nešto zato što ti se ne sviđa njegov politički stav.

Mrtvi ladni fale gibaničarski pokret umesto oslobodioce države.
A gibaniĉari toliko voleli Srbiju da su posle rata izgradjivali Čikago Bulse i Toronto Reptorse.

@Reefer , @Mystic+ i sl. nezahvalna deca
Gibaničari su uvek bili samo za svoje dupe. Ne znam šta se OZNA posle rata jurila sa njima, mogli su samo da im ponude stan/kuću i neke pare i eto ti Bjelice, Šipčića, Rađenovića za 2 sata u Beogradu.

Vojska nema odgovornost, ona radi ono što joj se kaže. Odgovornost je uvek na političarima. Obraćaš se pogrešnoj masi, osnosno, ne razumeš materiju o kojoj pričaš.
Нису хтели да их приме у ВРС или ВРСК?
Ако политичари газе устав и издају државу, шта је дужност војске?
Међутим, сувишно је расправљати о информативно најизбушенијој војсци и најнеспособнијем
официрском кадру икада, игде.

Svedoci smo da su oficiri i podoficiri bivše JNA dobivali u vlasništvo čitave solitere sa tro i četvorosobnim stanovima!

Takođe, svedocismo da u tim stanovima uživaju njihovi potomci koji su (kao po pravilu) ortodoxni autošovinisti!

Znamo , koje su "oficirske" zgrade ... dajte da im to oduzmemo i damo onima kojima je potrebno!

Погрешно размишљаш !
Не одузимај никоме ништа, да се теби једног дана не би одузимало !

Следи само политику наше државе, и бићеш на правом путу,
значи градити, градити, градити !

То је решење, тако ће бити за све.

Da. Radio sam svojevremeno na Novom Beogradu u Ulici Narodnih heroja. TU je u okruženju par blokova sa bivšim vojnim licima, gurao sam se s njima u lokalnim Maxi prodavnicama i mogu reći da su retko bezobrazna vrsta penzionera. Plus toga, pošto su se uglavnom ženili sa pripadnicama drugih nacionalnosti, mislim da je tu najviše Hrvata (čitaj Hrvatica) u Beogradu.

Iskreno, meni je odnos "naše" vojsk prema Srbima van Srbije poljuljao veru u celu državu. Ako te neko napadne, bori se za sebe i svoju porodicu, na državu ne možeš računati

Oficiri JNA su tupavi, neobrazovani, nekulturni, verovatno si pogodio za zene - kupili su ih gde god su bili rasporedjeni, i one su isti kalibar kao i oni, karijeristi, i na kraju smo videli kako su se poneli - svaka cast RETKIM izuzecima!

Apsolutno podrzavam ideju da im se uzmu stanovi, pri cemu bih ja prosirio to i na UDBU tj BIA posto kao sto vidimo kao i da ne postoje, njima su glavni neprijatelji Srdjan Skoro, Petar Zlatanovic i Milovan Brkic, a Siptari i ustase divljaju li divljaju.

Mi prakticno treba da uzmemo stanove svim sluzbenim licima jer su prakticno svi zakazali - oficiri, bezbednost, sudovi, banke, verovatno sam zaboravio ima toga jos.

Mora ogromna cistka da se napravi u Srbiji, ja predlazem po modelu komunista - ne da uvedemo komunizam, vec da CISTKA bude po modelu komunista - moramo da priznamo da je bila vrlo efikasna, evo do cega smo dosli jer su temeljno pocistili Srbiju od svega normalnog. Sad moramo i mi da pocistimo ponovo Srbiju od njihovih (komunistickih) g0v@n@.

@blooser imam jedan predlog, da svima u državi oduzmemo stanove i da ih damo tebi, pa ćeš ti da odrediš ko šta zaslužuje i da im onda dodeliš pravedno i po zaslugama, može? Ja bi rekao da je to jedini način da se ispravi sve loše u Srbiji, moramo da nađemo čoveka od integriteta, eto ti mi deluješ kao takav, i da mu onda damo poverenje da on to sve ispravi svojeručno.

Može?

@blooser imam jedan predlog, da svima u državi oduzmemo stanove i da ih damo tebi, pa ćeš ti da odrediš ko šta zaslužuje i da im onda dodeliš pravedno i po zaslugama, može? Ja bi rekao da je to jedini način da se ispravi sve loše u Srbiji, moramo da nađemo čoveka od integriteta, eto ti mi deluješ kao takav, i da mu onda damo poverenje da on to sve ispravi svojeručno.

Može?

Ja sam za.

JNA je bila pre svega socijalna ustanova za zbrinjavanje u početku partizana,kasnije partizanskih sinova,još kasnije unuka a da je Brozoslavija potrajala sad bi već bilo među oficirima JNA dosta partizanskih praunuka i poneki čukununuk.
Kad su počeli sukobi u zapadnom delu nekadašnje SFRJ,vođeni instiktom samoodržanja i iskustvom masovno su došli u Beograd i otvorili novi "front" odnosno započeli borbu za stanove.

Jugoslaviju više niko nije mogao spasiti , ni pet Tite da su izašli iz kuća cvjeća , ni drug Marko sa drugom Đidom , ni Mara što sedi na kamen studencu, ni kurirka koja je među kikama nosila poruku drugu komesaru , ni Slavko ni Mirko ni Peta banijska i Šesta lička zajedno, ni Boško Buha i Sirogojno ni psi Reks i Luks, ni vrhovi Zelengore i Konjuh planina, ni Cana Babović sa konjima i konjušarima, ni drugovi Dolanc, Vrhovec , Mika Špiljak , Bakarić , Ubiparip, Branko Mikulić , Ante Marković, Mijalko Todorović, Mikezić , Krunić, Šipovavac...... pogotovo ne oni.
Jugoslavija je krepala kao istrošena loša ideja a pogrešna je bila od početka. Pokazalo se da je i bila projektovana da krepa.

Evo, čujem da se pojedini oficiri i podoficiri bivše JNA žale da su im peMzije male !?
Sa 55 god su u pemziji a MALE IM?

Da li je to pravedno u odnosu na one koji rade u Yuru , Leone ... u tri smene i imaju manje plate nego što su njihove peMzije????!!!
trebali su završiti vojne škole pa bi se sad i oni kočoperili u zgradama sa stanovima i imatl lepe pemzije umesto da se muče sa smenama

Oficiri JNA su tupavi, neobrazovani, nekulturni, verovatno si pogodio za zene - kupili su ih gde god su bili rasporedjeni, i one su isti kalibar kao i oni, karijeristi, i na kraju smo videli kako su se poneli - svaka cast RETKIM izuzecima!

Apsolutno podrzavam ideju da im se uzmu stanovi, pri cemu bih ja prosirio to i na UDBU tj BIA posto kao sto vidimo kao i da ne postoje, njima su glavni neprijatelji Srdjan Skoro, Petar Zlatanovic i Milovan Brkic, a Siptari i ustase divljaju li divljaju.

Mi prakticno treba da uzmemo stanove svim sluzbenim licima jer su prakticno svi zakazali - oficiri, bezbednost, sudovi, banke, verovatno sam zaboravio ima toga jos.

Mora ogromna cistka da se napravi u Srbiji, ja predlazem po modelu komunista - ne da uvedemo komunizam, vec da CISTKA bude po modelu komunista - moramo da priznamo da je bila vrlo efikasna, evo do cega smo dosli jer su temeljno pocistili Srbiju od svega normalnog. Sad moramo i mi da pocistimo ponovo Srbiju od njihovih (komunistickih) g0v@n@.

И мртви. Већина официра који нису били неки мајорчићи и сл је сад мртва. СФРЈ не постоји сад већ јако дуго.

Небитно је сад бавити се тиме. То није чак ни претходна држава него су у међувремену постојале још две.

Погрешно размишљаш !
Не одузимај никоме ништа, да се теби једног дана не би одузимало !

Следи само политику наше државе, и бићеш на правом путу,
значи градити, градити, градити !

То је решење, тако ће бити за све.
Тако је! Изградимо и напунимо Национални затвор, тек онда ће да нас крене карта.

Autorska tema!
Poštovani forumaŠI:

cekaj malo.

Postojale su zgrade u kojima su stanovala vojna lica i njihove porodice.
U Novom Sadu su jedne od tih recimo poynate ''vojne kule'' na Limanu 3 (visepsratnice sa 17 spratova) Tu ima raznoraznih kvadratura . Nisu sam otrosobni stanovi u pitnaju , ima dvosobnih i jednoiposobnih.

Ne znam da li si cuo da su u takve ygrade uglavnom od temelja njihove iygradnje u zidove postavljani prislusni uredjaji.

Drugo imas zgrada gde je kombinovano, zivlei su u njima sluzbenici policije kao i vojna lica sa porodicama. ima gde je citava ygrada dodeljena pripadnicima mupa.

kao sto je recimo na staroj detelinari novkabel gradio zgrade svojim radnicima, ili elektrovojvodina po limanima...
svi nosioci stanraskog prava su svoja stanarska prava otkupili za tepsiju ribe kao i svi gradjani 1992.

sta je tu sad cudno ? ne yaboravi da su hrvati i ostale manjine takodje 1992 otkupili stanarska prava ya tepsiju ribe kao i ostali gradjani. i to je u redu. slazem se.
mada je u zagrebu jos u toku sfrj pocetkom 1991 oduzeto preko 40 000 stanarskih prava nosiocima stanarskog prava koji su po nacionalnosti srbi! u zagrebu splitu osijeku vinkovcima... mi njima to nismo uzvrtaili i neka nismo!

a ti bi sad da oduzimas srbima koj isu bili uniformisani tada stanove ?

jesi li svestan svoje neverovatne debilnosti i nesvesti postavljanjem ove teme ???

pod jedan vecina tih stanova je vise puta do sad preprodana...

o mili Bože sta sve u tvojoj basti ima...

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back