Ljudi općenito nikad nisu bolje i kvalitetnije živjeli nego sada, i nikad nisu pokušavali biti toliko moralno ispravni kao danas.
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Sumnjam da je svet ikada bio srećno mesto, navedeni procesi su od pamtiveka tu samo se ta tematika značajno proširila usled mejnstrim medija.Ratovi, nemaština, pohlepa, bolesti, borba za egzistenciju, moralno posrnuce, cine da se došlo do granice
kada postaje nemoguce da svet bude srećno mesto ili je ovo samo trenutno loš period koji traje ali ce se završiti?
I ne razmišljam naročito o ovome, pogotovu ako se neki od tih procesa ne dešavaju u mojoj eminentnoj sredini jer bi mi to izazvalo nepotreban stres.Da li vam sve ovo teško pada i razmišljate li o dekadenciji i moralnom posrnucu ovog sveta ?
Ljudi općenito nikad nisu bolje i kvalitetnije živjeli nego sada, i nikad nisu pokušavali biti toliko moralno ispravni kao danas.
Nije problem uživanje, već na koji način se ono ostvaruje i kakve posledice ostavlja.Današnje moralno posrnuće vodi poreklo od potrošačkog mentaliteta koji se neguje u savremenom potrošačkom društvu. Za razliku od pretpotrošačkog društva, kojim je dominiralo hrišćansko učenje čiji je temelj suzdržavanje od svakog telesnog uživanja, potrošačko društvo propagira upravo suprotno - uživanje svim čulima, neprekidno. ''Have a fun'', što se kaže u Americi, koja je praktično inicijator i glavni propagator ovog načina života. Svih sedam hrišćanskih smrtnih grehova je u ovom sistemu vrednosti oslobođeno bilo kakve loše konotacije a oni su izvor svog drugog moralnog posrnuća i zla.
To je razmišljanje nekog opakog depresivca, koji ne može prihvatiti da je depresivac pa uvjerava druge da su im životi lažni i besmisleni. A nisu. Velika većina ljudi danas živi normalne, sretne, ispunjene živote. Ne moraju razmišljati hoće li ih neki grof ili vojvoda nabiti na kolac, hoće li ih neki rimski vojnik razapeti na križ i slično. Zapravo do prije nekih 50-ak godina, većina ljudi je živjela da preživi, dok danas ogromna većina živi manje više bezbrižno. Uopće sama činjenica da raspravljamo o konzumerizmu pokazuje koliko nam je život lagodan.Ljudi danas zive laz i besmisao,zato danas imaju veci komfor da u njemu utole tugu i prazninu
Nije problem uživanje, već na koji način se ono ostvaruje i kakve posledice ostavlja.
Mislim da je svet odavno moralno posrnuo. Tolerišući razne bolesti i ratove.Ratovi, nemaština, pohlepa, bolesti, borba za egzistenciju, moralno posrnuce, cine da se došlo do granice
kada postaje nemoguce da svet bude srećno mesto ili je ovo samo trenutno loš period koji traje ali ce se završiti ?
Da li vam sve ovo teško pada i razmišljate li o dekadenciji i moralnom posrnucu ovog sveta ?
A kad to na svijetu nije bilo boleščina i ratova? To je defaultno stanje čovječanstva.Mislim da je svet odavno moralno posrnuo. Tolerišući razne bolesti i ratove.
Cekaj sto pominjes moral....?Mislim da je svet odavno moralno posrnuo. Tolerišući razne bolesti i ratove.
ne znam,Zašto ne bi bio? Tj. zašto se ne potruditi da bude?
Mislim da je svet odavno moralno posrnuo. Tolerišući razne bolesti i ratove.
Zato što je to nemoguće. Ljudi imaju različite prohtjeve kad je riječ o sreći , često međusobno konfliktne. Ako učiniš nekog sretnim, odmah si učinio nekog drugog nesretnim.Zašto ne bi bio? Tj. zašto se ne potruditi da bude?
Možda si ti samo prestao pratiti svijet oko sebe pa ne vidiš i ne cijeniš gomilu stvaralaca, umjetnika i naučnika koji su se pojavili samo u zadnjih 10-20 godina.To tako djeluje al bas zabluda, problem su tehnologija i komfor veliki i malodusnost danasnjih malih generacija.Nakon Ww 2 jednu veliku epohu 50,60 i 70 ih godina stvarali su ljudi rodjeni 1910,1920,1930 i 1940 ih godina znaci ratne generacije koliko god da je taj rat bio uzasan iz tih generacija su u svim oblastima zivota nikli najveci ljudi u 20 i 21 vijeku koji su nas inspirisali.Umjetnici,naucnici itd,ali oni tada nisu biti potrosaci vec stvaraoci nije bilo besmisla i technologije,vec su zajedno stvarali novi svijet
Npr uzmi glumce ili muzicare itd
Dzon Lenon 1940
Brando 1930
Dzejms Din 1931
Možda si ti samo prestao pratiti svijet oko sebe pa ne vidiš i ne cijeniš gomilu stvaralaca, umjetnika i naučnika koji su se pojavili samo u zadnjih 10-20 godina.
kada je rim padao, svaki dan su bile leba i igara...
bas kao i danas
Ček malo, nećete rat i glad, nećete leba i igara. što hoćete? Red rad i disciplinu? Hitlera?kada je rim padao, svaki dan su bile leba i igara...
bas kao i danas
Nije baš tako. U Rimu je uvijek bilo kruha i igara i puno prije pada, i tijekom samog pada, a bogme i parsto godina nakon pada.kada je rim padao, svaki dan su bile leba i igara...
bas kao i danas
Da bi sudio o Macronu i Johnsonu potreban ti je vremenski odmak kojeg nemaš. A i situacija u svijetu nije tako dramatična kao 1941 da bi netko mogao graditi kult ličnosti na način na koji je to mogao Churchill ili De Gaul. Jel ti npr. Angela Merkel dovoljno karizmatična ili je mala osoba?Znam ih dobar dio nemaju auru velikih zvijezda,jer su produkt male ere
Uzmi politicare
De Gol drzavnik i figura kultna - Makron klovn
Cercil drzavnik i figura,harizmatik - Boris Dzonson ili ovaj zadnji cirkusant mali likovi
Da ne idem u ostale branse
za koga kakoNije baš tako. U Rimu je uvijek bilo kruha i igara i puno prije pada, i tijekom samog pada, a bogme i parsto godina nakon pada.
Za sve, Cura Annonae počinje u prvom stoljeću i traje sve do 7 stoljeća, najprije u Rimu a kasnije i u Konstantinopolu. Radilo se o državno sponzoriranom žitu i kasnije kruhu na koji je besplatno pravo imao svaki odrasli muškarac. Postojalo je i ranije, u republici ali samo u iznimnim prilikama. Socijalna država bato!za koga kako
Da bi sudio o Macronu i Johnsonu potreban ti je vremenski odmak kojeg nemaš. A i situacija u svijetu nije tako dramatična kao 1941 da bi netko mogao graditi kult ličnosti na način na koji je to mogao Churchill ili De Gaul. Jel ti npr. Angela Merkel dovoljno karizmatična ili je mala osoba?