- Poruka
- 172
Dobro za Ruse je bilo da se izvuku iz Krađe Žita bez sankcijaNauci napamet:
Ono sto je dobro dobro je za sve.
Ono sto je dobro za ruse dobro je za sve.
Ali kao što vidiš osujećeni ste
URRAAAAAAA!!!!!
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dobro za Ruse je bilo da se izvuku iz Krađe Žita bez sankcijaNauci napamet:
Sad si nešto pomešao, jer to nije ono što si pravilno napisao malopre.Pa lepo sam ti rekao da je tebi nemoguce objasniti.
Nauci napamet:
sve ja mogu da shvatim, nastavljamo drugi put, a generalno nemam sta da ti osporim, samo u pojedinostima, ali da ne sirim ovdeNisam za BRICS, već sam za dobrog čoveka.
Za koji fudbalski klub taj dobri čovek navija, koje je veroispovesti, koja mu je nijansa tena ili šta mu piše na pasošu... to su totalno nebitne stvari i za to me iskreno zabole ćoše.
Ne verujem da ti možeš da shvatiš taj način razmišljanja. Previše si apsorbovao imaginarne identitete da bi mogao da sagledaš svet van njih.
Компликовано питање, највише јер је нејасно. На шта конкретно мислиш, на интересе народа?Da li sve sto je dobro za Ruse dobro je i za Srbe ?
Na tv sa nacionalnom frekvencijom, moze da se cuje u poslednje vreme od cuvenih analiticara - Da sve sto je dobro za Ruse dobro je i za Srbe.
Да ли је могуће да си толико ограничен? Да толико не разумеш шта ти говорим? Има више цивилизација. Не постоји једна светска цивилизација. И све те цивилизације имају право да постоје. Само у Европи постоје две цивлилизације. Од те две, српски народ пропада једној. Какаве везе има тренутна власт са тим. Да ли икакво форсирање власти данас, утиче икако на оно што су о цивилизцијама писали Шпенглер, Хантингтон, или Трубецкој? То су кумири и са истока и запада. Негде у дну мозга сма знао да су про западни људи, а нарочито они без идентета, суштински необразовани. Надао сам се да то није тако, али видим да јесте. Српски идентитет није мали, ни у ком случају. Срби су нај малобројнији велики народ на свету. И по култури и по богатству историје, и п броју великих људи које су подарили свету. Али Срби припадају цивилизаицији византијског комомвелта, а не западној. Наша трагедија и шизофреније и лежи управо у томе, што многи наши људи, изгубивши свој идетитет, и поставши у ствари нико, теже да постану оно што нису и што никако не могу бити.Srpski identitet je samo jedan mali podskup našeg pravog, kolektivnog civilizacijskog identiteta.
A ja više voliim kad je nešto veliko i bogato nego kad je malo i ograničeno. Svetski identitet daje svetske vidike. Mali identiteti daju skučene vidike. Doduše, vlast forsira male identitete zbog svojih sebičnih interesa.
Kako bolje da vladaš nad Dorćolcima nego da ih ubediš da su strašno posebni i daleko bolji od Palilulaca.
To je narativ za masu, i služi da se masa lako kontroliše i lakše stavlja u službu vlasti.
U svetu postoji samo jedna civilizacija, i svi mi delimo suštinski iste vrednosti. Pravda, sloboda, ljubav prema porodici, želja za obrazovanjem, potreba za sigurnošću, empatija, i tako dalje. Svaki čovek ima slobodu da bira da li će prihvatiti univerzalne civilizacijske vrednosti ili neće, i do koje mere.Да ли је могуће да си толико ограничен? Да толико не разумеш шта ти говорим? Има више цивилизација. Не постоји једна светска цивилизација.
Вредност сваке светске цивлизаицје је иста, али су оне међусобно различите. Уосталом, консултуј књиге највећих светских стручњака и мислиоца , који се баве цивлизацијама. Историчаре цивилиација. И у томе се филозофи запада истока и југа потпуно слажу. Не ради се о поделама нити се ради о томе да ли је ико ту мање или више вредан. Религија, на пример, је суштински део културе. А култура, је суштински део цивилизаицје. Од нтике, па до данас. Наравно, постоје левичари који покушавају да то пониште, ко зна за чији рачун, у свомм рату против идентета. Могу чак и неке да ти предложим. Вредности о којима ти приочаш, у највећем припадају свакој о светских цивилизација, и универзалне су, али то не мрења чињенцу да су оне међусобно у већој или мањој мери различите. Ти се понашаш као да сам ја то сад измислио, и ако је истина далеко од тога. Не верујем само ја у те " бесмислице". Ту се ради о елементарном знању или незнању. Нај већи умови света су то одавно поставили на своје ноге, и образложили све то доказали. Ја сам само усвојио, као што сам усвојио Питагору, или Хегела, Канта и Јасперса. Књигу у шаке, и не буди титоиста.U svetu postoji samo jedna civilizacija, i svi mi delimo suštinski iste vrednosti. Pravda, sloboda, ljubav prema porodici, želja za obrazovanjem, potreba za sigurnošću, empatija, i tako dalje. Svaki čovek ima slobodu da bira da li će prihvatiti univerzalne civilizacijske vrednosti ili neće, i do koje mere.
Naravno, masom je lakše vladati ako ih podeliš na te besmislene načine u koje ti veruješ a koje nemaju blage veze sa životom. To ko je koje boje, kojim jezikom govori, koja mu je veroispovest, za koji klub navija, u kom gradu ili selu živi i slično su samo lažne granice, jer vrednosti o kojima pričam prevazilaze sve to i one su ono što nas čini ljudima.
Ti si svakako slobodan da veruješ u svoju besmislicu, jer nije svakome dato da shvati da je Bog stvorio samo jednog Čoveka.
U čemu su različite.Вредност сваке светске цивлизаицје је иста, али су оне међусобно различите.
ne..za Ruse je zbog Krima i Donbasa dobro da se odstupi od insistiranja na očuvanju granica međunarodno priznatih država za nas nije zbog Kosova....Da li sve sto je dobro za Ruse dobro je i za Srbe ?
Na tv sa nacionalnom frekvencijom, moze da se cuje u poslednje vreme od cuvenih analiticara - Da sve sto je dobro za Ruse dobro je i za Srbe.
У свему. И координатним системима, настанку историји, идентитету, култури. Морал је, уз оне основне постулате другачији. По врфемену настанка, и времену трајања, па и по фази друштвеног развоја у којој се налазе. У односу према добру и злу, ( а добро и зло , постоје свуда, и свуда се исто третирају. Различит је само начин на који се до моралних постулата долази), метаријалном добру, срећи и несрећи. У односу прека молкетивном и индивидуланом. И тако даље. Разлке су и културне, и наравнпо цивилизацијске. Највише у начинима како се посматра живот, срећа и несрећа, важно и не важно, а пре свега у томе шта је свето, и да ли ишта свето уопште постоји.U čemu su različite.