Da li sve ima cenu?

Jedno je pričati teorijski, a drugo sprovesti u delo. Nekad nešto i želimo u razmišljanjima, pa u realizaiji pobegneš.. telo neke stvari ispljune, ne može ono što mozak može da zamisli.

Da li je tacna izreka da je svako na prodaju samo je pitanje da li imas dovoljno para da ga kupis?
Ima ona izreka - Sve sto ne može da se kupi parama, može da se kupi velikim parama. Naravno da ima ljudi koje ne možeš da kupis, ali njih je toliko malo da to može da se zanemari. Ok je samo da uvek imaš u glavi da sigurno postoje…
Ne radi se samo o kupovini čistim novcem, već ljudi grade svoja mišljenja na osnovu svog interesa(bez obzira sto možda greše u tome šta je njihov pravi interes). Od njihovog interesa zavisi njihovo sveukupno mišljenje o drugim ljudima, o politici i uopšte…Pa tako će onaj kome bolesni sistem pomaže, svakako biti na strani tog sistema i obratno. Mada pogled na sopstvene interese se menja pa se tako menja i mišljenje, covek nema uvek konstantnu korist od nečega i ponekad mu nije dovoljno samo da se te koristi seća iz prošlosti…

Pošto je tema na LjiS, mogu da zamislim i da pristanem da sa nekom za mene rugobom i u telesnom i u fizičkom smislu treba da budem za ne znam koliko novca (to su te velike pare)... Ali koliko puta mi se samo desilo da ne mogu da sprovedem nešto, da mi je muka. Pa čak se i desilo par puta da budem sa nekim ko pristojno izgleda (ali...) dešavalo mi se da posle imam osećaj gađenja koji potraje... Stoga se čuvam toga, jer mir nema cenu.

Ako će to nešto doneti veliki nemir u život, onda to nije život za živeti i onda ti sve pare ništa ne znače. (Jer bi ja parama želela da kupim mir i udobnost)

Tako da bi odgovor na temu bio da neke stvari nemaju cenu.

a propo:
Ima ona izreka - Sve sto ne može da se kupi parama, može da se kupi velikim parama.

Pošto je tema na LjiS, mogu da zamislim i da pristanem da sa nekom za mene rugobom i u telesnom i u fizičkom smislu treba da budem za ne znam koliko novca (to su te velike pare)... Ali koliko puta mi se samo desilo da ne mogu da sprovedem nešto, da mi je muka. Pa čak se i desilo par puta da budem sa nekim ko pristojno izgleda (ali...) dešavalo mi se da posle imam osećaj gađenja koji potraje... Stoga se čuvam toga, jer mir nema cenu.

Ako će to nešto doneti veliki nemir u život, onda to nije život za živeti i onda ti sve pare ništa ne znače. (Jer bi ja parama želela da kupim mir i udobnost)

Tako da bi odgovor na temu bio da neke stvari nemaju cenu.

a propo:
Baba za milion ,bez problema i to vise puta, da mi je recimo 20 ili 30 godina nemam vezu itd.

Poslednja izmena:

Back