Da li su žene odgovrnije?

Zene su odgovornije, stabilnije, romanticnije, pametnije ... dodajte slobodno

Sad krenusmo malko da se zezamo. Ali, stvarno tvrdim da jesu, bar ove koje ja poznajem, jer: ko planira blagovremeo letovanje i zvoca, zvoca da se štedi, da se rezerviše... (žene!), ko u zlom trenutku vadi "štek" i spašava situaciju (mame, bake, supruge...), ko preslišava decu da li su sve poneli za školu (bake, mame...), ko ne zaboravlja rođendane bliže i dalje rodbine i rpijatelja (mame, supruge, sestre...), ko misli na starost i "crne dane" (mame i bake i supruge), ko prihvata da se uopšte priža o osiguranju stana, života... (supruge, majke), ko zaustavlja muža/brata zvanog "tajfun", "paljevina" itd... da digne kredit i kupi jarisa, a jedva ima za punta (supruge), ko zove majstora da proveri sistem za grejanje pre zime, ko zvoca da se kupe zimske gume (i pre zakona!), ko ujutro pita decu: Jeste uzeli med?...
/što bi rekli pre mene: slobodno nastavite : )

..e to...moja mama npr. stalno kupuje skupe stvari, zavrsicemo u duznickom ropstvu - platiala cizme 600 evra i jos slagala da su 200... kad smo je provalili kaze nije htela da se potresamo...sad sta god kupi znamo da je to X4... cula sam da su za takve izmislili neku pilulu :)

: ) Priča samo govori u prilog tome da žene JESU odgovornije. Ako ih je platila 600, a prijavila da su 200, to znači da je imala štek. A to će reći da vi u porodici niste osetili da je dala 600 jer je uprkos svojoj ljubavi prema obući (ovde moram da je razumem :lol:) uspela da vas ne izgladnjuje!

Lično, mislim da jesu. Bar naše, ovdašnje. Mislim da više misle na budućnost od muškaraca. Da su u sadašnjem trenutku snalažljivije (da skuvaju, spreme, uštede), a da itekako planiraju i brinu o porodici. Češće će žena voditi računa o štednji, o načinima da se sačuva novac za školovanje dece, o ulaganjima, o budućnosti jednom rečju... Šta vi mislite, drage moje?

Ne bih ja tu nista generalizovala...Ima rasipnica onoliko,i ima muskaraca koji su racionalni po pitanju trosenja...
U ovom tvom postu fali samo jos rec osiguranje....ili si ti zaista opterecena stednjom i osiguranjem zivota,stvari,buducnosti...Nikako to da ukapiram...

Žena je genije. Nju za predsednika mesne zajednice. Za primer. Javi mi šta je još kupila i KOME : )

.... kad odemo u tempo samo je hemija interesuje, da ja i tata ne kupujemo hranu ne bi imali sta da jedemo... letos smo bile same i ona nije htela da kuva, kao imam dovoljno godina da sama o tome brinem a ja u sred ispitnog roka... a onda mi kupi neku skupu glupost a to sto nam je frizider prazan nema veze :)

Ne bih ja tu nista generalizovala...Ima rasipnica onoliko,i ima muskaraca koji su racionalni po pitanju trosenja...
U ovom tvom postu fali samo jos rec osiguranje....ili si ti zaista opterecena stednjom i osiguranjem zivota,stvari,buducnosti...Nikako to da ukapiram...

Sve po malo. Blizu si istine i dobro primećuješ. Kao samohrana majka, zanima me lično šta je najbolje, mislim koji je najbolji vid osiguranja budućnosti moje dece, a inače, ondame je to ponukalo da uzmem tu temu za postdiplomski rad. Razlike na našem tržištu i u okruženju, predrasude, sujeverja... zašto naši ljudi imau otpor prema osiguranju, štednji u banci. Kapiram da smo se pekli više puta, ali pekli smo se i sa skorojevićkim političarima pa ipak opet glasamo za njih.

Back