Da li su veće patriote Srbi ili Hrvati?

Ово све говори о теби.
Мораш бити стварно ненормалан да тако размишљаш.

С чиме је моја баба као 12 годишње дијете ЗАСЛУЖИЛА да из грма гледа своје сусједе и родбину на врпи као у хорор филму, неписмене сељаке који никакве везе са било чим имали нијесу?
Теби фали нешто изнутра.

Pa jel tebi nenormalno da ljudi mrze naciste? Naravno da ne

Sad ja sam protiv mrznje prema bilo kom narodu, jer to u globalu ne zasluzuje. Ali ti moras da razumijes da za svaku reakciju postoji razlog.

Ништа не говори љубав као графит из Хрв. 1991. пред рат: "Смрт Србима-волим Хрватску!"

Прошао сам цијели свијет али ниђе не виђох такво лудило мржње. Мени Хрвати сви имају фаце као да су у неком грчу, никад ништа не ваља и никад им није право.
Ово су примјетили и неки Аустријанци и Мађари још крајем 19. вијека.
Треба разликовати патритозам од патриотитиса. ;)

Pa jel tebi nenormalno da ljudi mrze naciste? Naravno da ne

Sad ja sam protiv mrznje prema bilo kom narodu, jer to u globalu ne zasluzuje. Ali ti moras da razumijes da za svaku reakciju postoji razlog.
Убили су такозваног краља Сандру Црногорку. И то је у реду. Политичка борба.

Убиства масовна неписмени сељака који су само хтјели живити у миру и гледати своја посла је ненормална и није то.

Ponekad moras se pitati da li je neko zasluzio mrznju.
Ако се питаш зашто тебе мрзе, можда се одговор крије у стиховима црногорског пјесника (цитирам по сјећању):

Црна Горо, откако си црна
откако те свети дижу Богу
још нијеси забијала трна
своме брату у рањену ногу.

Убили су такозваног краља Сандру Црногорку. И то је у реду. Политичка борба.

Убиства масовна неписмени сељака који су само хтјели живити у миру и гледати своја посла је ненормална и није то.

Dobro sad pusti to, ne dozvoli da te mrznja ujeda.

Причала ми је жена (они су Србијанци) недавно, каже прије пар година спријатељили се они са неком хрватском фамилијом у сусједству.
И тако пар година, позвали их у госте за неку прославу. Пило се, јело, веселило... И почеше "озбиљни" разговори. Каже Јозо, "ми овако пијемо, другујемо... а сутра да дође до нечег ми би вас..."

Србијанци, црни врани, не повјероваше очима, ушима. :eek:

Back