Da li su veće patriote Srbi ili Hrvati?

Stefan2828

Aktivan član
Banovan
Poruka
1.156
Vučić je potpisao Briselski sporazum i usmeno prihvatio francusko-nemački plan u Ohridu odnosno priznao Albancima na Kosovu sve što ih čini državom. Priznao: njihovo pravosuđe, njihovu policiju, njihov parlament, njihove tablice i registracije za automobile, njihove pasoše, njihove lične karte, njihove diplome. Čak se u jednom od tih dokumenata spominje obaveza Srbije da se ne protivi kada Kosovo krene da traži članstva u međunarodnim organizacijama. Maltene Vučić je 90% a možda i više priznao nezavisnost Kosova. Čak je i Tadić ispao Srbenda u poređenju sa Vučićem. Za vreme Tadićeve vlasti Srbija je kontrolisala sever Kosova skoro kao Niš. Za vreme Vučićeve vlasti albanske oružane snage upadaju na sever Kosova kad god žele i rade šta hoće. Kako je moguće da zbog toga nema masovnih protesta po Srbiji? Gde su Delije, Grobari, Dveri, Srpska pravoslavna crkva? Zar je moguće da ih je Vučić sve kupio ili je toliko nadnaravno pametan da ih je sve uspio prevariti i ubediti da zapravo brani srpske interese na Kosovu ili su mu možda oprostili jer im je napravio malo autoputeva i malo povećao plaće? U čemu je fora? Kako mu to uspeva? Kako to da Srbi stalno tvrde da je Kosovo srce Srbije, da su tamo najvažniji srpski manastiri, da su tamo bile najbitnije srpske bitke a spremni su pustiti Vučića da sve to preda i proda? Zar nije to kontradiktorno i uskakanje sebi u stomak? Zašto se u Srbiji oko svega prave veliki protesti Litijum, Rio Tinto, Ribnikar, Novi Sad a nikad ili retko zbog Kosova? Pre 30 godina kad je bio rat u Hrvatskoj Hrvati nisu hteli da prihvate niti da Krajina bude autonomija u sastavu Hrvatske a kamoli da bude nezavisna država ili da se pripoji Srbiji. Jednostavno nisu hteli ni Srbe u Hrvatskoj a kamoli bilo kakvu Krajinu. Da je Tuđman prihvatio plan Z-4 pa ja mislim da bi ga razapeli kao Isusa na trgu bana Jelačića.

Hrvati su mnogo vece patriote, jer mnogo vise brine o svojoj zemlji. Tamo je sve cisto, uredjeno, mnogo vise gledaju zajednicko dobro, medjusobno bolje saradjuju i uvek biraju resenja koja su najbolja za Hrvatsku. Mi se previse svadjamo i svako gleda svoje dupe. I samo kukamo za sve, a niko kurrcem da mrdne. Kod nas ljudi kukaju na vlast, a nisu u stanju fasadu u zgradi da sredu jer se svadjaju sa komsijama, takvi smo ti mi....

U narativima, i po nacionalistickim pomahnitalostima i kolektivnim megalomanijama, Srbi su zaista u vrhu po tim bulaznjenjima.

Kod nas ne samo sto o tome bulazne te neke navijacke i ostale Sluzba grupe, nego i najobicniji ljudi svakodnevno izgovaraju ogromnu kolicinu tih pomahnitalo-nacionalisticko-kolektivitistickih recenica.

Indoktriniran i sludjen narod, u potpunosti.

Hrvati su mnogo vece patriote, jer mnogo vise brine o svojoj zemlji. Tamo je sve cisto, uredjeno, mnogo vise gledaju zajednicko dobro, medjusobno bolje saradjuju i uvek biraju resenja koja su najbolja za Hrvatsku. Mi se previse svadjamo i svako gleda svoje dupe. I samo kukamo za sve, a niko kurrcem da mrdne. Kod nas ljudi kukaju na vlast, a nisu u stanju fasadu u zgradi da sredu jer se svadjaju sa komsijama, takvi smo ti mi....
I ja to mislim, mi smo sebican narod postali.

U narativima, i po nacionalistickim pomahnitalostima i kolektivnim megalomanijama, Srbi su zaista u vrhu po tim bulaznjenjima.

Kod nas ne samo sto o tome bulazne te neke navijacke i ostale Sluzba grupe, nego i najobicniji ljudi svakodnevno izgovaraju ogromnu kolicinu tih pomahnitalo-nacionalisticko-kolektivitistickih recenica.

Indoktriniran i sludjen narod, u potpunosti.
Hoćeš reći da Srbi te narative samo pričaju i glasni su u ponavljanju toga po medijima ali nisu spremni da poduzmu nešto konkretno da to ostvare jer ih suštinski nije ni briga dok Hrvati nisu toliko brbljavi nego delima pokazuju svoj patriotizam?

Da li su Srbi uvek takvi bili?

Pa vidi, uvek je toga bilo, samo u nekim periodima vise a u nekim manje. Citajuci knjige domacih autora u kojima je radnja smestena u proslosti, cesto se stice utisak kao da je radnja u danasnje vreme. Uvek je bilo toga.

Ne znam dal je to neko nasledje od vremena Turaka, kada je bilo pozeljno i pohvalno da zajebes drzavu, da ukrades, prekrsis zakon, jer si time zajebao Turke, pa dal se to usadilo u genetiku ili sta. Uglavnom, fali kulture i vizije ljudima ove.

Hrvatima su okupatori bili zapadnoevropljani, a nama primitivni Turci, tako da verovatno odatle poticu te razlike.

Hrvati su veće patriote. Srbima je država strano telo...nešto što te tlači i što treba iskorisititi za svoj interes ako možeš...mislim da je to u najvećoj meri posledica života u ropstvu pod Turcima...Hrvati su za vreme boravka u AustorUgarskoj imali svoje političke institucije i ideju o tome čemu država služi i kako treba da je uređena...

čemu usporedba srba i hrvata...kao da imaju išta zajednično...dva strana međusobno neprijateljska naroda...koji se mrze najviše na svijetu
Nebuloza... Za pocetak imaju isti jezik. Imaju mnogo medjusobnih brakova. Imaju zivot u istoj drzavi u jednom periodu. Vecina Hrvata, iskljucujuci Cakavce su nekad bili Srbi. Na hrvatskim areholoskim nalazistima nalaze se starti srpski dinari, odeca, i simboli. Pitanje je sta imaju razlicito....

Hoćeš reći da Srbi te narative samo pričaju i glasni su u ponavljanju toga po medijima ali nisu spremni da poduzmu nešto konkretno da to ostvare jer ih suštinski nije ni briga dok Hrvati nisu toliko brbljavi nego delima pokazuju svoj patriotizam?
Srbi lupaju mitomanske gluposti, doh ih za zajednicu u kojoj zive zabole, i svako gleda svoje dpe.

Kod Hrvata ne znam kako je, jer nemam pojma o Hrvatima.

Ali sam najveci svetski strucnjak za Srbe.

Nebuloza... Za pocetak imaju isti jezik. Imaju mnogo medjusobnih brakova. Imaju zivot u istoj drzavi u jednom periodu. Vecina Hrvata, iskljucujuci Cakavce su nekad bili Srbi. Na hrvatskim areholoskim nalazistima nalaze se starti srpski dinari, odeca, i simboli. Pitanje je sta imaju razlicito....
nije istina...hrvatski i srpski nisu isti jezici to je prepoznato i na svijetskom nivou...i nemaju mnogo međusobnih brakova...više ima mješanih brakova između albanki i srba nego hrvata i srba...70% srba iz srbije nikada u životu nisu vidjeli hrvata uživo ili s njime pričali..hrvati nikada nisu bili srbi ali će vremenom srbi postati hrvati...imaju sve različito...ništa ih ne spaja....realno govoreći nijedan narod nije više zla učinio srbima nego hrvati...u nekim trenucima i obrnuto.

Ti si tipičan primjer srpskog "patriotizma" odnosno lupetanja. Niti je jezik isti niti su većina Hrvata nekad bili Srbi. Jezik je sličan ali nije isti, ima sigurno priko 100 različitih riči u hrvatskom i srpskom. Što se tiče vaše tvrdnje da su samo čakavci bili Hrvati i nitko drugi tu glupost je prvi izmislio Vuk Karadžić, vi samo ponavljate za njim kao papagaji uopće ne razmišljajući da li je to stvarno moguće i da li postoje dokazi, prije njega to nitko nije ni spominjao. Na hrvatskim arheološkim nalazištima nalaze se ostaci crkava koje su gradili hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići u srednjem vijeku kao i njihovi zapisi u kamenu, grobovi itd.

Ne. U pitanju je rezultat više uzastopnih talasa seče mozgova iliti deelitizacije u poslednja dva veka.

Samo je Broz pobio 111 profesora Beogradskog univerziteta, a u Zagrebu nije nikog pipnuo. Krunoslav Draganović je, na primer, nastavio da radi u Sarajevu sve do smrti 1983. godine.

Poslednja izmena:
Ti si tipičan primjer srpskog "patriotizma" odnosno lupetanja. Niti je jezik isti niti su većina Hrvata nekad bili Srbi. Jezik je sličan ali nije isti, ima sigurno priko 100 različitih riči u hrvatskom i srpskom. Što se tiče vaše tvrdnje da su samo čakavci bili Hrvati i nitko drugi tu glupost je prvi izmislio Vuk Karadžić, vi samo ponavljate za njim kao papagaji uopće ne razmišljajući da li je to stvarno moguće i da li postoje dokazi, prije njega to nitko nije ni spominjao. Na hrvatskim arheološkim nalazištima nalaze se ostaci crkava koje su gradili hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići u srednjem vijeku kao i njihovi zapisi u kamenu, grobovi itd.

Ma jok, zabole me za to. Nisam ja nikakav Srbenda niti nacionalista. Jesam patriota, volim svoj narod. Volim i Hrvate. Naravno, one normalne, ne ustase. Ne volim ni cetnike, ni ustase, zapravo nikakve primitivne separatiste kojima je uvek neko drugi kriv i uvek su nesto ljuti i kobajagi zajebani. Ja sam za mir i ljubav medju narodima bivse Jugoslavije, svejedno dal u odvojenim drzavama ili u zajednickoj, to nije mnogo vazno. A sto se tice arheoloskih iskopina u Hrvatskoj, tu se ne slazem, iz prostog razloga sto znam da ima mnogo iskopina koji ukazuju na prisustvo srpske kulture tamo. A i da ih nema, zabole me.

Jezik je sličan ali nije isti, ima sigurno priko 100 različitih riči u hrvatskom i srpskom. Što se tiče vaše tvrdnje da su samo čakavci bili Hrvati i nitko drugi tu glupost je prvi izmislio Vuk Karadžić, vi samo ponavljate za njim kao papagaji uopće ne razmišljajući da li je to stvarno moguće i da li postoje dokazi, prije njega to nitko nije ni spominjao. Na hrvatskim arheološkim nalazištima nalaze se ostaci crkava koje su gradili hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići u srednjem vijeku kao i njihovi zapisi u kamenu, grobovi itd.
1731506960771.png

Ma jok, zabole me za to. Nisam ja nikakav Srbenda niti nacionalista. Jesam patriota, volim svoj narod. Volim i Hrvate. Naravno, one normalne, ne ustase. Ne volim ni cetnike, ni ustase, zapravo nikakve primitivne separatiste kojima je uvek neko drugi kriv i uvek su nesto ljuti i kobajagi zajebani. Ja sam za mir i ljubav medju narodima bivse Jugoslavije, svejedno dal u odvojenim drzavama ili u zajednickoj, to nije mnogo vazno. A sto se tice arheoloskih iskopina u Hrvatskoj, tu se ne slazem, iz prostog razloga sto znam da ima mnogo iskopina koji ukazuju na prisustvo srpske kulture tamo. A i da ih nema, zabole me.

Da si ti za mir i ljubav ne bi onda negirao druge nacije.

Na hrvatskim arheološkim nalazištima nalaze se ostaci crkava koje su gradili hrvatski knezovi, kraljevi, banovi Trpimirovići, Šubići, Nelipčići, Babonići u srednjem vijeku kao i njihovi zapisi u kamenu, grobovi itd.

Što se tiče zapisa u kamenu, sve je redom fabrikovano stolećima posle vremena na koje natpisi pretenduju. 16. i 17. vek su ustvari vekovi stvaranja lažne hrvatske istorije i naroda. Uzeti su langobardski reljefi, prebrisani delovi sa ornamentima i prilično nespretno uklesivani natpisi sa nazivima hrvat i kralj. U takve falsifikate spada i Baška ploča.

1731507602725.png

Što se tiče zapisa u kamenu, sve je redom fabrikovano izvan vremena od značaja. Uzeti su langobardski reljefi, prebrisani delovi sa ornamentima i prilično nespretno uklesivani natpisi sa nazivima hrvat i kralj. U takve falsifikate spada i Baška ploča.
Samo što to ne možete dokazati i nitko vam neće povirovati. Tako možemo i mi reći da su svi zapisi o Nemanjićima falsifikati.

Da si ti za mir i ljubav ne bi onda negirao druge nacije.
Ne negiram ja nista. Mozete vi danas da se deklarisete kako god hocete. Uostalom, sve nacije ikad su nastale iz nekih drugih nacija i naroda. Samo mi se ne svidja sto svim silama zelite da osporite istorijska desavanja na prostoru danasnje Hrvatske. Ne moze da se obrise nesto sto se stvarno desilo. Svako je danas to sto je, niko nije bolji ili losiji od drugih (kada govorimo o nacijama). Ali istorijski tok se desavao kako se desavao, i veliki broj predaka danasnjih Hrvata su nekad bili Srbi, i to je cinjenica. I ne treba to da vas sekira, ljuti ili sta vec.

Back