Da li su ubice losi ljudi?

SmOke123

Zainteresovan član
Poruka
357
Da li ako je neko ubica znaci da je los covek?
Ili je los covek neko ko sa oruzijem ubija nenaoruzane ljude?
Npr svi znamo da su mnogi narodi vodili osvajacke ratove cak i mi za vreme cara Dusana Silnog i ubijali druge narode zarad sirenja teritorije, da li su ti nasi preci i preci tih naroda bili losi ljudi zato sto su to radili?

Poslednja izmena:
Ili je los covek neko ko sa oruzijem ubija ne naoruzane ljude?
Npr svi znamo da su mnogi narodi vodili osvajacke ratove cak i mi za vreme cara Dusana Silnog i ubijali druge narode zarad sirenja teritorije, dali su ti nasi predci i predci tih naroda bili losi ljudi zato sto su to radili?

Ненаоружане,
да ли,
преци

Npr svi znamo da su mnogi narodi vodili osvajacke ratove cak i mi za vreme cara Dusana Silnog i ubijali druge narode zarad sirenja teritorije, da li su ti nasi preci i preci tih naroda bili losi ljudi zato sto su to radili?
Široko je pitanje, prema naslovu sudeći, potrebno je suziti, tj. ako damo odgovor na genitiv, koga, čega, možda dobijemo rešenje.

Svako ubistvo je priča za sebe,
nema tu generalizacije.

Da, znaci da je los covek..razlozi nisu bitni bitan je ishod..

Vojnici su ubice.To ih ne cini ni losim, ni dobrim.Hirurg ne moze biti emocionalan.Nevazno je kakav je covek. I kakva je uopste definicija "dobrog" ili "loseg" coveka?
Serijske ubice uzivaju u ubijanju , i dolaze u svim profilima (od mirnog porodicnog coveka, do simpaticnog samca). Profesionalne ubice (odlicno placeni, kratki radni dan) ne uzivaju u ubijanju.Posao kao svaki drugi

Imam slično zanimljivu dilemu..da li je lekar hirurg koji ima herca da operiše po organima drugog čoveka ustvari dobar čovek?

Често у неким доказивањима користим баш тај пример.

Свакако да хирург може бити само онај коме прија сецкање људског меса.
Ствар је цивилизације да ту његову наопакост култивише
и употреби на корист човечанству.

Скоро ми је један компликован зуб вадио дентист
који воли да ломи кости по лобањама људи.

Хвала Богу да постоји !
Урадио је то брзо и како треба.

Сећам се докторке која се плашила да ми нанесе бол,
45 минута смо се развлачили по ординацији.
🤕

Упамтио сам њену бригу за цео живот ..! 😥

Back