- Poruka
- 29.459
ено муслимани су саопштили да је пожар алахов гнев против хришћана из чега се може закључити да су задовољни
to znaci da je vlast u srbiji muslimanska jer su se glavni tabloidni mediji radovali kao malji deca
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
ено муслимани су саопштили да је пожар алахов гнев против хришћана из чега се може закључити да су задовољни
Pa citave nacije likuju zbog bombardovanja Srbije, to je valjda gore nego to sto deo ljudi likuje sto se zapalila neka gradjevina. Cak je i vise onih kojima je zao zbog toga.
Mislim da nigde mediji ne proizvode toliko mrznje kao kod nas... Misim da smo nacija koja najvise gleda tv u Evropi i prati medije... Stoga je to ubitacna kombinacija...
ili neki iluminati & tako to
- - - - - - - - - -
ne verujem da neko baš kod nas PATI al možda mu je žao, a drugo je možda neobrazovanje, ok nije ih niko poslao na put da vide evropu, al ne treba ih zato maziti po glavi
...
nervira me kako ovde pišem ali nešto mi smeta i u tom stavu "šta nas briga" i "jadni naši ljudi"
Ovo su subjektivna shvatanja, stvorena medijskim posredstvom. Niti vecina likuje zbog bombardovanja Srbije, a ni nasi mediji nisu najgori, ako ne racunamo da laicki, vise seljacki, kopiraju zapadnjacko sirenje mrznje.
Nisam rekla da vecina likuje zbog bombardovanja Srbije vec citave nacije, misleci pod tim na Hrvate, muslimane i siptare, njih ako pitas to je opravdano zato sto je Srbija...(dopisati po zelji). Pa opet, oni misle da je neko srpsko dete zasluzeno umrlo jer je to karma za ono sto su kao Srbi radili, ali za to se ne trazi misljenje psihologa vec za to sto sto postoji grupa ljudi koju bas briga za Notr Dam.
To sam i napisao, kako ti znas da te grupacije vole sto je srbija bombardovana? Iz medija. Ja recimo ne verujem ni da 50% siptara vole sto je Srbija bombardovana, a za Hrvate sam takodje ubedjen da vecina ne voli. To sto su mocne sile pustile divljanje necivilizovanih nema veze sa narodima. Velike promene u svetu stvaraju i velike nedoumice, mnogo satanizacije i sasvim naopake informisanosti. Iz te perspektive svakako nije zdravo mrzeti, cak ni one koji te mrze, ako bez njih mozes da opstanes.
Pa dovoljno je da procitam njihove komentare po raznim drustvenim mrezama i zakljucim da je to njihov stav. Samo sto ljudi vole da se zavaravaju pa misle da su to neke budale sto pisu na internetu a u realnosti su to sve normalni ljudi koje politika ne zanima.
Ovo su subjektivna shvatanja, stvorena medijskim posredstvom. Niti vecina likuje zbog bombardovanja Srbije, a ni nasi mediji nisu najgori, ako ne racunamo da laicki, vise seljacki, kopiraju zapadnjacko sirenje mrznje.
Vidis mene nervira neznanje i pametovanje iz gluposti. Nasi ljudi jesu jadni, jer ih tupsoni drze pokorne i neinforimisane. A onda se jos javljate vi da im solite pamet kako su neobrazovani. A sta ce nekome "obrazovanom" sto je obisao svet kada mu odgovara neobrazovana okolina? Nista ne znaci niti je taj stvarno obrazovan. Ta zelja da bude bolji od drugih u selu je osnova svih mrznji, pa se u njoj jedino i ujedinjuju.
U zelji da bude vredniji pred drugima on, ti, taj "obrazovani" gazi sve pred sobom da bi se pokazao boljim, cime dokazuje da je gori od tog "jadnog naseg coveka".
Generalno ne znam da neko likuje, ali verovatno vi procenjujete tako sto vam je svo informisanje na netu. Jos kada bi mogli da dovucete veci deo nacije da vas cita i daa mu odredjujete normalnost, gde bi vam bio kraj.
Iliti tema je budalastina.
Srecom, realnim ljudima nije potreban virtualni svet kojim vladaju bolesnici.
Nisam rekla da vecina likuje zbog bombardovanja Srbije vec citave nacije, misleci pod tim na Hrvate, muslimane i siptare, njih ako pitas to je opravdano zato sto je Srbija...(dopisati po zelji). Pa opet, oni misle da je neko srpsko dete zasluzeno umrlo jer je to karma za ono sto su kao Srbi radili, ali za to se ne trazi misljenje psihologa vec za to sto sto postoji grupa ljudi koju bas briga za Notr Dam.
Pa dovoljno je da procitam njihove komentare po raznim drustvenim mrezama i zakljucim da je to njihov stav. Samo sto ljudi vole da se zavaravaju pa misle da su to neke budale sto pisu na internetu a u realnosti su to sve normalni ljudi koje politika ne zanima.
Pitali smo stručnjake šta nije u redu s ljudima koji LIKUJU ZBOG POŽARA U NOTR DAMU. Odgovor staje u dve reči
"Patologija je blaga reč"
Neuropsihijatar, prof. dr Ivan Dimitrijević, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, smatra da je za ovakvu netoleranciju patologija blaga reč, jer, kako kaže - patologija može da se izleči. Ovo je devijacija.
- Postoje dve vrste tumačenja pojava: jedna je da bi svi na svetu trebalo da pate i žale za takvim izgubljenim bogatstvom, istorijski važnim objektom. Ja se nadam, i kao čovek i kao psihijatar, da svi pate za izgubljenim. Gubitak bi trebalo da bude univerzalan, a ako nije, onda je to neobično. Atak na umetnost dira svakog normalnog čoveka - kaže dr Dimitrijević.
S druge strane, jedan mali segment ljudi, deluje agresivno, i oni u ovakvim situacijama mogu da likuju.
- To je princip "da komšiji crkne krava". Šteta je i kad jedna krava strada, a ne ovako nešto. Likovanje je odraz nepromišljenih osoba, koji nemaju dovoljno emocija, a često imaju poremećaje - kaže lekar.
Na sreću, zaključuje on, ipak većina građana ima normalnu reakciju, i pati za Notr damom, i oni koji su uživo videli ovu slavnu građevinu, i oni koji su to tek planirali.
Božović: U osnovi reakcije je mržnja
Ratko Božović, sociolog, profesor i književnik, ovakve problematične stavove naziva "rupom u razumevanju stvari".
- U osnovi reakcije je mržnja, a ona je debakl osećajnosti. Upoređivati ovo sa politikom, nesporazumima te vrste, jednostavno je nespojivo. Kapaciteti naše mržnje su neizmerni - primećuje Božović.
https://www.blic.rs/vesti/drustvo/p...a-koji-likuju-zbog-pozara-u-notr-damu/s4hdynw
Pa citave nacije likuju zbog bombardovanja Srbije, to je valjda gore nego to sto deo ljudi likuje sto se zapalila neka gradjevina. Cak je i vise onih kojima je zao zbog toga.
nije psiholog, čovek je neuropsihijatar ebteosobi je lakse kad onaj ko mu je ucinio nesto lose pati.
dozivi neku satisfakciju za svoju patnju.
normalna osecanja.
- - - - - - - - - -
a ovi psiholozi su dzabe isli tolike skole.
Neuropsihijatar (danas se zove neurolog) je doktor specijalizovan u dijagnostici i lečenju bolesti ili oštećenja funkcije mozga i nerava.
Psihijatar je doktor koji se bavi lečenjem mentalnih poremećaja.
Dakle, neurolog je potpuno nekvalifikovan za ono o čemu priča.
Mislim da nigde mediji ne proizvode toliko mrznje kao kod nas... Misim da smo nacija koja najvise gleda tv u Evropi i prati medije... Stoga je to ubitacna kombinacija...