da li su u pravu psiholozi u vezi nase likovanja zbog pozara u notr dam???

Pa citave nacije likuju zbog bombardovanja Srbije, to je valjda gore nego to sto deo ljudi likuje sto se zapalila neka gradjevina. Cak je i vise onih kojima je zao zbog toga.

Mislim da nigde mediji ne proizvode toliko mrznje kao kod nas... Misim da smo nacija koja najvise gleda tv u Evropi i prati medije... Stoga je to ubitacna kombinacija...

Ovo su subjektivna shvatanja, stvorena medijskim posredstvom. Niti vecina likuje zbog bombardovanja Srbije, a ni nasi mediji nisu najgori, ako ne racunamo da laicki, vise seljacki, kopiraju zapadnjacko sirenje mrznje.

ili neki iluminati & tako to

- - - - - - - - - -

ne verujem da neko baš kod nas PATI al možda mu je žao, a drugo je možda neobrazovanje, ok nije ih niko poslao na put da vide evropu, al ne treba ih zato maziti po glavi
...

nervira me kako ovde pišem ali nešto mi smeta i u tom stavu "šta nas briga" i "jadni naši ljudi"

Vidis mene nervira neznanje i pametovanje iz gluposti. Nasi ljudi jesu jadni, jer ih tupsoni drze pokorne i neinforimisane. A onda se jos javljate vi da im solite pamet kako su neobrazovani. A sta ce nekome "obrazovanom" sto je obisao svet kada mu odgovara neobrazovana okolina? Nista ne znaci niti je taj stvarno obrazovan. Ta zelja da bude bolji od drugih u selu je osnova svih mrznji, pa se u njoj jedino i ujedinjuju.
U zelji da bude vredniji pred drugima on, ti, taj "obrazovani" gazi sve pred sobom da bi se pokazao boljim, cime dokazuje da je gori od tog "jadnog naseg coveka".
Generalno ne znam da neko likuje, ali verovatno vi procenjujete tako sto vam je svo informisanje na netu. Jos kada bi mogli da dovucete veci deo nacije da vas cita i daa mu odredjujete normalnost, gde bi vam bio kraj.
Iliti tema je budalastina.

Srecom, realnim ljudima nije potreban virtualni svet kojim vladaju bolesnici.

Ovo su subjektivna shvatanja, stvorena medijskim posredstvom. Niti vecina likuje zbog bombardovanja Srbije, a ni nasi mediji nisu najgori, ako ne racunamo da laicki, vise seljacki, kopiraju zapadnjacko sirenje mrznje.

Nisam rekla da vecina likuje zbog bombardovanja Srbije vec citave nacije, misleci pod tim na Hrvate, muslimane i siptare, njih ako pitas to je opravdano zato sto je Srbija...(dopisati po zelji). Pa opet, oni misle da je neko srpsko dete zasluzeno umrlo jer je to karma za ono sto su kao Srbi radili, ali za to se ne trazi misljenje psihologa vec za to sto sto postoji grupa ljudi koju bas briga za Notr Dam.

Nisam rekla da vecina likuje zbog bombardovanja Srbije vec citave nacije, misleci pod tim na Hrvate, muslimane i siptare, njih ako pitas to je opravdano zato sto je Srbija...(dopisati po zelji). Pa opet, oni misle da je neko srpsko dete zasluzeno umrlo jer je to karma za ono sto su kao Srbi radili, ali za to se ne trazi misljenje psihologa vec za to sto sto postoji grupa ljudi koju bas briga za Notr Dam.

To sam i napisao, kako ti znas da te grupacije vole sto je srbija bombardovana? Iz medija. Ja recimo ne verujem ni da 50% siptara vole sto je Srbija bombardovana, a za Hrvate sam takodje ubedjen da vecina ne voli. To sto su mocne sile pustile divljanje necivilizovanih nema veze sa narodima. Velike promene u svetu stvaraju i velike nedoumice, mnogo satanizacije i sasvim naopake informisanosti. Iz te perspektive svakako nije zdravo mrzeti, cak ni one koji te mrze, ako bez njih mozes da opstanes.

To sam i napisao, kako ti znas da te grupacije vole sto je srbija bombardovana? Iz medija. Ja recimo ne verujem ni da 50% siptara vole sto je Srbija bombardovana, a za Hrvate sam takodje ubedjen da vecina ne voli. To sto su mocne sile pustile divljanje necivilizovanih nema veze sa narodima. Velike promene u svetu stvaraju i velike nedoumice, mnogo satanizacije i sasvim naopake informisanosti. Iz te perspektive svakako nije zdravo mrzeti, cak ni one koji te mrze, ako bez njih mozes da opstanes.

Pa dovoljno je da procitam njihove komentare po raznim drustvenim mrezama i zakljucim da je to njihov stav. Samo sto ljudi vole da se zavaravaju pa misle da su to neke budale sto pisu na internetu a u realnosti su to sve normalni ljudi koje politika ne zanima.

Pa dovoljno je da procitam njihove komentare po raznim drustvenim mrezama i zakljucim da je to njihov stav. Samo sto ljudi vole da se zavaravaju pa misle da su to neke budale sto pisu na internetu a u realnosti su to sve normalni ljudi koje politika ne zanima.

Sta su drustvene mreze nego medij, tamo je nejveci broj komentara od raznih placenih "novinara" i naravno zabedjenih budaletina. Normalni ljudi ostave neki komentar, a najcesce se plase da ih budale ne nadju, pa ne ostavljaju ni komentare.

Drustvene mreze su isto sto i tabloidi lazna slika stvarnosti.

Vidis mene nervira neznanje i pametovanje iz gluposti. Nasi ljudi jesu jadni, jer ih tupsoni drze pokorne i neinforimisane. A onda se jos javljate vi da im solite pamet kako su neobrazovani. A sta ce nekome "obrazovanom" sto je obisao svet kada mu odgovara neobrazovana okolina? Nista ne znaci niti je taj stvarno obrazovan. Ta zelja da bude bolji od drugih u selu je osnova svih mrznji, pa se u njoj jedino i ujedinjuju.
U zelji da bude vredniji pred drugima on, ti, taj "obrazovani" gazi sve pred sobom da bi se pokazao boljim, cime dokazuje da je gori od tog "jadnog naseg coveka".
Generalno ne znam da neko likuje, ali verovatno vi procenjujete tako sto vam je svo informisanje na netu. Jos kada bi mogli da dovucete veci deo nacije da vas cita i daa mu odredjujete normalnost, gde bi vam bio kraj.
Iliti tema je budalastina.

Srecom, realnim ljudima nije potreban virtualni svet kojim vladaju bolesnici.

necu da im solim pamet, al mislim da su ovde obrazovani imali neki stav da im je svejedno. donekle je i meni svejedno jer sam daleko od pariza ali nekako mi je i žao pomalo. oni tamo i brinu o svojim građevinama pa će verovatno i da poprave, doduše biće kopija al neće baš da izignorišu kako bismo možda mi nešto slično
kako je tim obrazovanim svejedno/drago? jel to stvar ukusa?
verovatno nije trebalo ovako da se upuštam jer sad ne mogu da se setim bele crkve na noćnom nebu a ni utiska se ne sećam, ni ne bavim se time toliko, možda bih dala neku siću za popravku al nisam ni to

a boldovano nije tačno jer ljudi baš hrle na društvene mreže, gledaju realitije itd

- - - - - - - - - -

to već logički-činjenično nije tačno, a da li ima neka anketa koja pokazuje koliki % likuje ne znam
ispade nešto kul kad nisi čuo za notr dam ... a za šta je kul da si čuo? ruske i grčke znamenitosti? a što je najbolje za Notr Dam smo još i čuli, al od ruskih mislim da bi mogli da nabroje pet, ja evo ne znam

- - - - - - - - - -

nije normalno da te ne zanima politika, ne moraš biti političar al baš ne pratiti događanja uopšte nije zdravo, zato nam se i dešavaju određene stvari ... ko misli da mu je loše naravno, možda je nekom super

Pitali smo stručnjake šta nije u redu s ljudima koji LIKUJU ZBOG POŽARA U NOTR DAMU. Odgovor staje u dve reči

"Patologija je blaga reč"

Neuropsihijatar, prof. dr Ivan Dimitrijević, redovni profesor na Medicinskom fakultetu u Beogradu, smatra da je za ovakvu netoleranciju patologija blaga reč, jer, kako kaže - patologija može da se izleči. Ovo je devijacija.

- Postoje dve vrste tumačenja pojava: jedna je da bi svi na svetu trebalo da pate i žale za takvim izgubljenim bogatstvom, istorijski važnim objektom. Ja se nadam, i kao čovek i kao psihijatar, da svi pate za izgubljenim. Gubitak bi trebalo da bude univerzalan, a ako nije, onda je to neobično. Atak na umetnost dira svakog normalnog čoveka - kaže dr Dimitrijević.

S druge strane, jedan mali segment ljudi, deluje agresivno, i oni u ovakvim situacijama mogu da likuju.

- To je princip "da komšiji crkne krava". Šteta je i kad jedna krava strada, a ne ovako nešto. Likovanje je odraz nepromišljenih osoba, koji nemaju dovoljno emocija, a često imaju poremećaje - kaže lekar.

Na sreću, zaključuje on, ipak većina građana ima normalnu reakciju, i pati za Notr damom, i oni koji su uživo videli ovu slavnu građevinu, i oni koji su to tek planirali.

Božović: U osnovi reakcije je mržnja

Ratko Božović, sociolog, profesor i književnik, ovakve problematične stavove naziva "rupom u razumevanju stvari".

- U osnovi reakcije je mržnja, a ona je debakl osećajnosti. Upoređivati ovo sa politikom, nesporazumima te vrste, jednostavno je nespojivo. Kapaciteti naše mržnje su neizmerni - primećuje Božović.

https://www.blic.rs/vesti/drustvo/p...a-koji-likuju-zbog-pozara-u-notr-damu/s4hdynw

Da, mrznja je bolest.

- - - - - - - - - -

Pa citave nacije likuju zbog bombardovanja Srbije, to je valjda gore nego to sto deo ljudi likuje sto se zapalila neka gradjevina. Cak je i vise onih kojima je zao zbog toga.

Ako neko mrzi to nije izgovor za nasu mrznju prema nekome.

Neuropsihijatar (danas se zove neurolog) je doktor specijalizovan u dijagnostici i lečenju bolesti ili oštećenja funkcije mozga i nerava.
Psihijatar je doktor koji se bavi lečenjem mentalnih poremećaja.
Dakle, neurolog je potpuno nekvalifikovan za ono o čemu priča.

Da li neurolog iz uvodnog posta razume da čovek sa Balkana ne razlikuje silos za lansiranje balističkih projektila od katoličke bogomolje na teritoriji deklarisano neprijateljske države?
Izgleda da ne razume, ko zna u kojoj virtuelnoj realnosti taj živi.
Ipak, olako osuđuje sopstveni bombardovani narod.

Meni je, prisećam se, bilo pomalo žao kada sam gledao ljude kako skaču sa stopedesetog sprata bliznakinja,
ali sam brzo shvatio da ti što skaču uopšte nisu ljudi nego bankari.
Naša vlada je požurila da da milion evra za obnovu Notr Dama, a samo mesec dana ranije od Putina traži milostinju za crkvu Svetog Save. Milion evra za Notr Dam, a deca obolela od uranijuma se i dalje leče SMS-ovima.
Da ne pričamo o kosovskim crkvama starijim od Notr Dama na koje su Francuzi 1999. prosuli reprocesovani uranijum,
a 2004. vojno obezbeđivali šiftare dok su ih rušili.
Na Notr Damu je do nedavno bila istaknuta zastava nezavisne Države Kosovo. Crkva se time stavila na stranu države, na stranu bombardera, raketa, Kušnera, trgovaca organima. Posle postavljanja te zastave je Notr Dam prestao da bude bogomolja i dom svih vernika i postao je NATO silos za lansiranje tomahavk raketa.

Tuga je, zaista, čak i kada neprijatelju gori kuća. A da li mu treba pomoći? Ne treba, naravno. Ko mu pa **** mater.
I neurologu iz uvodnog posta takođe. Trebalo bi da poseti pravog psihijatra koji će mu reći da je rastao u krivoj saksiji i zatim lečiti.

Patologija je blaga reč.

Poslednja izmena:
zastava-pariz.jpg

Šta radi zastava terorističke firme u Isusovoj crkvi?
Šta radi bilo koja zastava u Isusovoj crkvi?

Kada iznad ihtisa ili krsta crkva stavi zastavu, ta građevina prestaje da bude crkva i postaje vavilonska kasarna.

Etimološki gledano reč crkva znači mesto susreta. Susreta čoveka sa bogom.
Otpadnici ne znaju da je mesto takvog susreta obično srce. Toplo, kucajuće, zaljubljeno.
Ali to je već druga, mnogo lepša tema.

Neuropsihijatar (danas se zove neurolog) je doktor specijalizovan u dijagnostici i lečenju bolesti ili oštećenja funkcije mozga i nerava.
Psihijatar je doktor koji se bavi lečenjem mentalnih poremećaja.
Dakle, neurolog je potpuno nekvalifikovan za ono o čemu priča.

Pretpostavljam da u to vreme zajednicka specijalizacija jos nije bila odvojena ....svakako je kasnije specijalizovao psihijatriju i bavi se sudsko-psihijatrijskim vestacenjem i bolestima zavisnosti (tako pise na njegovom sajtu)...
Tako da, nije nekvalifikovan ...

Poslednja izmena:
Moje iskreno mišljenje.
Boli me dupe za Noter Dam.
Renovirace se...
Uostalom... Čitav nesrećni istok gori, nesrećna djeca ginu i pate se sami... Niko ni centa za njih. A za Noterdam se skupilo u dva dana ili manje toliko para za renoviranje. Mislim... Ljudi su...
Toliko sebični i kratkovidi....
Ali kako god... Moje mišljenje ionako ništa promijeniti nece.

Back