Da li su suze ok ?

Najgore je kad se sve suze isplacu,onda kad ti je najteze,ponestane ti suza.
Placem ponekad kad gledam neki tuzan film,mada u poslednje vrijeme me rijetko nesto bas dirne.
Imala sam i jednu neobjasnjivu scenu plakanja,gledala sam na tv-u prije par godina neku komemoraciju o Jasenovcu i odjednom meni same suze idu.Ja necu svjesno da placem,ali same suze liju.Kao da su odvojene od mene i moje svijesti.
Nije da do tada nisam gledala nista potresno,a ni tu nisu prikazivane nikakve potresne scene...jednostavno ne znam sta mi je bilo.

Kada gledam dobar film sa jakom emocijom, uvek krenu suze
Poslednje dve I po godine sam preplakala, ma kakvi preplakala - preridala :lol:
Onda sam dosla do tacke da ne mogu vise da placem..kad dodjem do kriticnog monenta, samo skrenem misli koje su me dovele na rub suza
Nemam vise kapacitet za tugu..vesti ne citam, politiku ne pratim, klipove sa mucenim zivotinjama ne otvaram..takoreci, postala sam autisticna za tugu, patnju I suze..ne mogu vise, dosta je bilo..
Ja isto izbjegavam da gledam sve potresne scene,filmove,vijesti,nista.Takodje i horore,ratove,pucnjavu...Sad mogu da gledam samo teske limunade,bez stresa.🙂

Ja moram da priznam, nadam se da mi Perfi neće zameriti, da bi me do kostiju pekla rečenica da sam nekog najbližeg razočarala.
Mislim da je mala bila povređena.
Verovatno je i ona isplakala svoju turu u samoći.
Nije da branim decu...mada, istina je, uvek branim decu:lol:
Vratiće se ona nemačkom.
naravno da necu Frejo
pomirile smo se izvinile se jedna drugoj
vratice se naravno,
znam sta si mislila i
svako ko je povredjen necijim postupkom kaze ono sto ne misli
to je trenutna emocija i veoma je intenzivna kad si ljut zbog neceg
ona je sjajna osoba veoma zrela za svoje godine ali hirovita kad se stvari ne odvijaju onako kako je ona zamislila

А мени је запарало уши Навикни се...ћеро, па то је твој живот, лако ћу ја да се навикнем, а још лакше пустим низ воду, само настави тим тоном.
eh mozda bi to rekla ali ne i uradila stvarno
reci su nekada teze od samih postupaka
to smo svi naucili
a deca to shvate rano ako ih za gluposti ne tuces i kaznjavas
zoves na razgovor ko direktor koji se sprema da zaposlenom uruci otkaz :lol:

Kada gledam dobar film sa jakom emocijom, uvek krenu suze
Poslednje dve I po godine sam preplakala, ma kakvi preplakala - preridala :lol:
Onda sam dosla do tacke da ne mogu vise da placem..kad dodjem do kriticnog monenta, samo skrenem misli koje su me dovele na rub suza
Nemam vise kapacitet za tugu..vesti ne citam, politiku ne pratim, klipove sa mucenim zivotinjama ne otvaram..takoreci, postala sam autisticna za tugu, patnju I suze..ne mogu vise, dosta je bilo..
razumem te
placem jos od detinjstva za ružno pače, za kurtu i murtu
potrosilo se
sad sam hermeticki zatvorena za tudje muke
ijedina osoba koja moze da me natera na suze je moja cerka
ili ona nemoc o kojoj macka pise
ali to se retko desava

naravno da necu Frejo
pomirile smo se izvinile se jedna drugoj
vratice se naravno,
znam sta si mislila i
svako ko je povredjen necijim postupkom kaze ono sto ne misli
to je trenutna emocija i veoma je intenzivna kad si ljut zbog neceg
ona je sjajna osoba veoma zrela za svoje godine ali hirovita kad se stvari ne odvijaju onako kako je ona zamislila
Што је све сјајно :heart:

razumem te
potrosilo se
ali to se retko desava
Mene takva nemoc cesto pogadja kad se suocim sa mentalno obolelim ljudima, a posebno sa mladjima, decom ometenom u razvoju, uprkos mom specificnom karakteru porazavajuce na mene deluje spoznaja koliko su prirodne ili pak neke vise natprirodne sile koje determinisu nase bitisanje surove i nepravedne.

Mene takva nemoc cesto pogadja kad se suocim sa mentalno obolelim ljudima, a posebno sa mladjima, decom ometenom u razvoju, uprkos mom specificnom karakteru porazavajuce na mene deluje spoznaja koliko su prirodne ili pak neke vise natprirodne sile koje determinisu nase bitisanje surove i nepravedne.
:heart:

Болесна, напуштена и запуштена деца- ништа ми не причај.
А не можемо ми све да заштитимо. Помогнеш колико можеш. Када би сви тако, све би било много лакше и лепше.
Нажалост, проклети новац много тога решава. И само, уместо хаљине од 500 купити хаљину од 50е (ко је у ситуацији да бира) би било већ нешто, и усрећи и оплемени.

razumem te
potrosilo se
ali to se retko desava
preizrazeno osecajna
pola godine prakse na cerebralnoj paralizi, hemi i kvadriplegijama su me smvlavile
praksa u zvecanskoj - molila sma roditelje da usvojimo jedno dete
kad mi iskoce klipovi za bolesne, nemocne, napustene bilo ljude, bilo zivotinje patim dok gledam
ubijena zenka slona zbog kljova, pored nje mladunce, hocu da umrem od bola
ne mogu vise..svacija tuga me zakaci
nemam toliki kapacitet, ne umem da filtriram
i onda sam kao resenje nasla da sam sebe smestila stepenik iznad svih problema i ruznih stvari i tu plivam
kad naidjem na nesto mucno, samo zatvorim oci..ako mogu pomognem, ako ne mogu sa zakljucanom emocijom samo odem dalje
a sve to sam naucila od cerke
nas dve smo imale bas cupav period iza sebe
i ona je to tako lepo izbalansirala, bilo joj je tesko, ali je uspela sebe mnogo ranije emocijom da iscupa iz svega
eto, doslo je vreme da neke stvari, dobre ucimo od nase dece :heart:

Plačem lako, imam velikeeee oči koje se pune suzama za sve i svašta ali nikada za najbolnije.
Kada je najteže ne mogu da plačem.
Tada smršam, uvuku mi se obrazi i ličim na avet. Zato retko slikam oči, spuštam pogled i udobno mi je iza sunčanih naočara jer te moje oči sve kažu. I šta hoću i šta neću te ne bih nikada prošla kao špijun.
Ovako i ja.
Reakcija na stres je gubitak apetita.
I posezanje za cigaretama.
A u zadnje dve godine bas pusim. Momacki.
I sad opet gubim na tezini.
Vreme je da povucem rucnu.
Da presecam, kakve god posledice bile.
Sve mi je manje bitno sta ce biti posle, sve sam sebi bitnija ja i svoji ciljevi.
Nek budu i greske ali su moje.

Nisam bila neka preterana plačljivica za sve i svašta, ali u zadnje vreme mi se desava da zaplačem kada ne mogu da podnesem nepravdu , kada sam tužna,kada se osetim nemoćnom,kada me nešto stegne u grudima, kada gledam ili citam nešto tužno, tudja nesreća me rasplače, ili kada me neko baš baš iznervira, pustim suze na rastancima sa meni dragim osobama.

Da li se i vama dešava slično i kako se borite sa tim ili se ne borite, vec se isplačete za sve pare
Nisam baš skolna drami bili koje vrste.Kapiram da je ljudima tako lakše, isplaču se, pa osećaju kao da im je pao kamen sa srca. Retko plačem, baš sam teška na suzama...ali pravim razliku između onih koji drame, plače, histerišu, dižu trku i frku i ništa ne preduzimaju, od onih koji su stvarno pogođeni nekom teškom životnom situacijom i ne mogu da obuzdaju emocije.Nisam "drama" osoba i ne pogađaju me ženske suze. Osim ako nije evidentno da je osoba u teškoj situaciji! Mogu i drugačije da se solidarišem, pre nego da "pustim suzu".

Nisam bila neka preterana plačljivica za sve i svašta, ali u zadnje vreme mi se desava da zaplačem kada ne mogu da podnesem nepravdu , kada sam tužna,kada se osetim nemoćnom,kada me nešto stegne u grudima, kada gledam ili citam nešto tužno, tudja nesreća me rasplače, ili kada me neko baš baš iznervira, pustim suze na rastancima sa meni dragim osobama.

Da li se i vama dešava slično i kako se borite sa tim ili se ne borite, vec se isplačete za sve pare
Normalna stvar. Muškarci takođe ponekad plaču ali to ne rade u javnosti jer je takvo ponašanje muškaraca u Srbiji označeno kao sramota.

Plačem kada me nešto mnogo pogodi i onda se izridam kao niko
Ali sve manje plačem jer izbegavam tužne vesti i stresove kad god mogu, previše briga imam i ovako
Bila sam dugo laka na suzu
Od besa ne plačem, samo kad sam mnogo pogođena i tužna, a imala sam dva smrtna slučaja u godinu dana
Za obične stvari ne plačem
Suze jesu ok, normalno je plakati kad je na duši teško
Za obične stvari kao što su korona, zli ljudi i nestašica para, nepravda i slične svakodnevne stvari ne plačem, borim se kao lav, nalazim metode da svoju agresiju i bes pretvorim u kreativan rad, to odavno već radim i jako je pozitivno za psihu

она сцена кад се тигар није ни окренуо пошто су коначно доспели на копно
Hjoooj, pa tu sam baš teška srca bila, al' sam suzu pustila!
Pre par meseci sam odgledala film, i od reči do reči sam kao ti napisala sestri koja mi je film preporučila-šta me je najviše potreslo...
Kakav film!

A, to što se tiče suza i da li su OK... nekako sam vaspitana da ne cmizdrim na neke sitnice iz svakodnevnice, da je plakanje rezervisano za baš neke specijalne trenutke-bolesti, smrti, tragedije, momente kad nismo sposobni da ovladamo sobom i svojim emocijama sa razlogom... inače bih bila plačipi*ka, a to nije ni dobro, ni lepo.

Čak sam primetila da nekad kad mi neko drag plače i traži utehu-zaplačem sa njim ''radi reda'', čisto da se ta osoba ne oseća sama kao list na vetru u svojoj muci... a i da ono što joj kažem dobije na značaju.

Back