Da li su studentske blokade u Srbiji obojena revolucija?

Događa li se obojena revolucija u Srbiji?

• Da

glasova: 11 26,2%
  • Ne

glasova: 29 69,0%
  • Ne znam

glasova: 2 4,8%

• Ukupno glasova
    42

Carolus_Rex

Obećava
Poruka
98
Ja ovako kao neutralni promatrač iz Hrvatske mi se čini da jest. Mislim da Vučić nije nužno kriv za ovo što je bilo u Novom Sadu. Ako je bilo korupcije u izgradnji ne znači da je Vučić u tome sudjelovao niti je AV osobno projektirao tu autobusnu stanicu.

Dakle ti studenti su uzeli tragediju u svoje osobne političke svrhe i moguće da su potaknuti izvana.

Pravi bunt i revolucija, može izbiti samo iz "srca" Srbije. Uvek bilo i biće!
Kosova? :think:
Ovo sada je narodni bunt i pobuna protiv režima na vlasti.
Orkestrirano sablonski od strane onih koji neprekidno rovare svuda i ponegde upali. Ni ne trude se da sakriju potpis odnosno budu mastoviti.
Uglavnom, problem im je sto u Srbiji ne mogu da pronadju povod za proteste, za razliku od skoro svake druge zemlje...

Ovo nije revolucija, revolucije se po pravilu organizuju odozgo-prema-dole (mada ima izuzetaka), i kod revolucija je cilj rusenja, a zatim preuzimanja vlasti, ne deluje mi da studenti zapravo zele da ruse vlast u ovom trenutku, tj ocekujem da ce se uci nekim legalnim tokom,
ako ista drugo sam A.V. si otezava situaciju, unesto sa ispuni zahteve studenata, on se bavi politickim smicalicama, i to bi moglo u odredjenom momentu da mu se obije o glavu,
no ovo definitivno nije obojena revolucija vec jednostavno revolt.

Ja ovako kao neutralni promatrač iz Hrvatske mi se čini da jest. Mislim da Vučić nije nužno kriv za ovo što je bilo u Novom Sadu. Ako je bilo korupcije u izgradnji ne znači da je Vučić u tome sudjelovao niti je AV osobno projektirao tu autobusnu stanicu.

Dakle ti studenti su uzeli tragediju u svoje osobne političke svrhe i moguće da su potaknuti izvana.

Pa jeste, nije naš diktator kao Sanader

U kom svetu ti prijatelju živiš, da li si realan, da li zaista veruješ da masivna, centralizovana korupcija na državnom nivou i na najvećim državnim projektima može proći a da čovek koji se pita za apsolutno sve u državi nije obavešten i nema blagog pojma o tome

Uostalom više puta je i sam priznao i prozivao one koji su se obagatili i zgrnuli milione uz partiju i državu, kako im je malo i hteli bi još

Ne gine im robija kako god ti zamišljao.

IMG_20250203_115351.jpg

Nadam se da će imati fer i pošteno suđenje jer u suprotnom...

Druže, žvala.vi i šljam i talog otkupljeni oko njega su demolirali ovu državu. Koliko? To ćemo tek saznati. Ova tragedija je samo pokazala razmere ove kriminalne hobotnice koju zovemo vlašću.

Rekonstrikcija 65 miliona i da posteni vodja nije omastio svoje prste sa barem 10% tesko za poverovati....

Brao ...👍

Takozvana obojena revolucija u pokušaju.Opozicija je u početku promovisala pojam Srpsko proleće po uzoru na Arapsko proleće ali neko je primetio da taj pojam s obzirom na dešavanja u Libiji i posebno u Siriji izaziva neželjene asocijacije pa je ubrzo napušten.

Moze onda i Hriscanska revolucija, po uzoru na Homeinija, samo da pokupimo neke popove koji nisu udbasi, na celu kolone?

Back