Da li su studenti "naša deca" ili punoletni, odgovorni građani ove države?! Da li svi studenti podržavaju blokadu?

03. 01. 2025.​

НА новосадском Филозофском факултету управо је одржан састанак представника Независног друштва новинара Војводине (НДНВ) Дарка Шпера и Бранке Драговић Савић, са групом студената које предводи Мила Пајић, из неформалне организације СТАВ, на коме је дефинисан модел укључивања студената "у блокади" у питања чисто политичког карактера, чиме се сада сасвим отворено потврђује да протести студената нису мотивисани "задовољењем правде" поводом трагичног догађаја на Железничкој станци у Новом Саду, већ је прави и примарни циљ ванинституционална смена легално изабране власти у Србији. Поменути "студенти" промовисаће јавно и политичку "платформу" Динка Грухоњића и Горана Јешића, како је на овом састанку и потврђено.​

Наиме, на овом састанку учествују наводни представници четири факултета новосадског универзитета, који треба да упуте јавни позив грађанима Србије за ступање у генерални штрајк на читавој територији државе, са циљем паралисања рада и отежавања живота грађана, које би требало да кулминира насилним демонстрацијама као што је то био случај и већ виђен сценарио у свим обојеним револуцијама, а што и актуелни протест мањег дела студената у Србији очигледно жели да оствари. Да је у питању идеја усмерена на разбијање Србије указује то што је план овог деловања заправо осмислио и написао Дарко Шпер, вишеструко потврђени србомрзац и носилац идеје о Републици Војводини, коме је састанак са студентима само послужио као верификација текста који је он лично написао, заједно са Динком Грухоњићем - доказаним носиоцем свих политичких активности које имају за циљ поделу Србије.

Дакле, доста је било замајавања: рукавице се сада скидају у потпуности и Грухоњићеви активисти из улоге "студената" прелазе у пуни погон војвођанског сепаратизма. Остаје још да се види: да ли ће било ко из праве студентске популације бити спреман да их у том послу прати.

Поменути "студенти" промовисаће јавно и политичку "платформу" Динка Грухоњића и Горана Јешића, како је на овом састанку и потврђено
Blago nama problemi su rešeni...😵‍💫

Zavisi. Deca su ako su naprednjaci, čak i ako imaju 40+ godina. A ako su studenti koji protestuju protiv korupcije vlasti e onda nisu deca nego hrvatski plaćenici.
bla bla bla

ti tvoji koje pominjes i jedni i drugi su ceda titoisticke kace. ista kuhinja i zlo za srpski narod.

ali nije vrh studentksih protesta koji se nametnuo ce ostudentski protest.
dinkove prjanice mila pajic njen intimus branislav djordjevic i njihovi nisu ni petina studenata samo u novom sadu a kamoli sirom srbije...

Poslednja izmena od moderatora:
Vlast koju ima SNS u Srbiji se ne dobija na izborima.

Ne postoji ta vecina koju mozes da imas na izborima, a da dobijes tu kolicinu vlasti koju SNS ima u Srbiji.

To samo kod vas 🥪-ara postoji da je na izborima moguce dobiti autokratsku vlast i potpunu kontrolu domaceg kapitala, kakvu SNS ima u Srbiji.

Ne, to je protivustavno. Ta vlast se ne dobija na izborima. Uopste imati takvu vlast je protiustavno u demokratskim drustvima.

Znaci, vasi stranacki funkcioneri krse Ustav.

Na izborima se ne bira potpuna kontrola domaceg kapitala i autokratska vlast.

I opet, to je protivustavno.
Koga briga za ubačene antisrpske parole i mišljenja propalih političara.

U sustini svakog Srbina koji je sebi napravio kucu i ima razvijen biznis zabole dupe sta ce biti od svega ovoga...
Mnogi misle da je takvih mnogo , ali nije...
Svi koji imaju stanove u zgradama nece bas tako lako proci....bez obzira da li su 4 ili 44 stana..
Svi koji nisu prepisali imovinu nasledjenu na sebe , nece ni oni lako proci..
To je prvi talas, kasnije ce losi proci neki drugi , pojavi se neki zaostali racun iako je placen, ali posto nemate naviku da obilazite sudove, niste krimosi niti ste kuce napravili tako sto niste platili vlasniku zemljista, pa onda stalno gledate po tablama sudova....moze da se desi..

Ako niste jevrej mozda ste u bliskoj vezi sa nekim jevrejom, to bi bilo 1933 , ako niste komunista mozda ste u bliskoj vezi sa nekim komunistom to bi bilo 1960 USA....i tako redom.....dosao red i na Srbiju , da po nekom kriterijumu otima...

Deset ljutih studenta
svaki od njih šeret
jedan crko od smeha
ostalo ih devet

Devet ljutih studenta
još ne znaju ko sam
jedan se raspitao
ostalo ih osam

Osam ljutih studenta
pred Amanom gledam
jedan se olešio
ostalo ih sedam

Sedam ljutih studenta
sutra ima test
knjigu im ne potpisaše
ostalo ih šest

Šest ljutih studenta
S pasošem u svet
Jedan se izgubio
Ostalo ih pet

Pet ljutih studenta
Na 120 metri
Jednom bilo hladno
Na Karleuši četri

Četri ljuta studenta
Sve u njima vri
Jedan puko od muke
ostalo ih tri

Tri ljuta studenta
al nisam znao ja
imo vezu za jasle
ostala ih dva

Dva ljuta studenta
U novinama gledam
Jedan bio neobrijan
Ostalo ih jedan

Jedan ljuti student
Zaljubio se sav medan
Smuvao studentkinju
Ostao nijedan

U svakom pogledu
Prošla me je strava
Sad je sve u redu
Može da se spava

by Sojko De Krstarica

Danas sam video 120 ljudi koji prodaju badnjak....nije me mrzelo da ih prebrojim dok sam cekao prevoz, pisalo je 14 min do dolaska prvog...na kraju je bilo 20 min...
Romi su pokazali talenat za estetiku , bar neki...pomeraj se vidi...Video sam i seljake, i seljanke, ono prave, izgledali su zbunjeno...i iako su bili na solidnom mestu mesta su im bila ni tamo ni ovamo , pa niko nije prilazio...a vidi se seljacke radne ruke...a vidi se i zbunjenost sto se nista ne desava a vec je podne...

Verovali vi meni ili ne, meni se ucinilo da najbolju prodaju i pored toga sto im nije najlepsi paket imaju romi , ali imaju nos i bezobraznost da se nameste tacno gde treba....
Nije mi jasno kako su prodavci pustili jedni druge da prodaju onako zbijeni , to mi je mali plus, znaci nije bilo nasilja, jer moje iskustvo sa buvljakom bubanj potok je da iako imas prvi proizvod, elektroniku i iako imas najbolji proizvod, dodju nasilnici i tu bude poprilicno netrzisnog poslovanja...i posle toga nestanu oni koji su elektronicari , a ostanu oni koji su ....khm...vise lice na batinase, nisu cak ni masinci, kao bugari kad prodaju metalopreradjevine...pa ga vidis da je kroz ruku proturio tone i tone vinkli i srafova...

Dakle nije bitno da li si student ili ne, vazno je da se nesto uvaljuje...

Ko hoće da protestuje i bojkotuje ima na to prava.
Nema prava da blokira one koji hoće da uče i polažu ispite.
To bi bilo i demokracki.
Svako ko zeli da protestvuje, moze to da ucini u parku kod Vuka, ali samo na 3 minuta i to rasporedjeno tokom dana dok ima slobodnih klupica i dok broj protestanata ne prelazi 300....

Takve demonstracije su demokratske, i nikog ne ometaju u zadovoljenju svojih dnevnih ciljeva....

Back