Da li su Srpkinje najlepše žene na svetu

Povijest

Domaćin
Poruka
3.618
Šta kažete? Ja mislim da jesu. Srpska zajednica u Venecueli je tokom petdesetih i šestdesetih godina prošlog veka brojala do 100-300.000 srpskih duša. Na veliku žalost ta broj se od tada mnogo smanjio. Danas ih nema ni 100, nekoliko stotina u vrh glave. Sve u svemu, ova mala srpska skupina proizvela je Srpkinju Verušku Ljubisavljević koja je postala mis Venecuele 2017 ili 2018. godine. Tako da nameće krupno i krajnje ozbiljno pitanje: Jesu li Srpkinje najlepše žene na svetu?

Lepota je u oku posmatrača i to je krajnje subjektivno.

Ali naravno da ne, bezvezno pitanje, pogogovo ne na svetu gde je raznovrsnost ogromna.

Pri tom neke su lepe, neke nisu, a nekom jesu i tako. Većina je prosečna.

Eto Argentina, blizu Venecuele, u fazonu jedan kontinent xD mozda i najpše crte lica koje sam video u zivotu je imala Aegentinka, a poreklo mešano meso, špansko, italijasko, poljsko..

A što de tela tiče, meni su Crnkinje broj 1.

E sad lično i subjektivno, ni u Evropi, gde je bela rasa dominantna, Srpkinje mi nisu broj 1.
Ali neki straci vole što su visoke, al i to je prosek, realnost je individualna.
Što se lica tiče, dosta je to homogeno, da bi rekao za svaciji ukus po nesto, ko voli taj tip.

Poslednja izmena:
Pa gde se dadose toliki Srbi iz Venecule? Da ih nije sranjo rasterao?
Ozbiljno pitaš, ili je težište na drugom delu posta?
Doseljenici u Venecuelu uglavnom bili protivnici komunizma, četnici, te logoraši nacističkih logora itd
Drugi talas bio je ekonomski u doba Tita, 70tih ... stručnjaci, inžinjeri itd
Ostalo je bilo usput, nešto čak i tokom ratova 90tih i tako ..

Kako su nestali? Pa nisu preko noći..

Prva generacija je bila čista, i pretežno muška, sledeća je
već bila uveliko mešana, pitanje koliko je i pomenuta misica ustvari srpskog a koliko ostalog porekla.

Vremenom se nastupala prirodna asimilacija, išlo se u lokalne škole, prelazilo u Katoličku veru, npr majka Venuelanka, davala lokalna imena, jezik se gubio vec u trecoj generaciji tu i tamo koja reč, prezimena su menjana da budu sličnija lokalnim i tako, pa se gubio identitet.

Zajednica je dobro i opstala, vezana je za Crkvu, održala se i Slava, održava se i znanje jezika.. Ali kako to biva u novom svetu, više je to sećanje na poreklo, nego identitet.

A kasnije zbog lošeg ekonomskog stanja mnogi su emigrirali iz ekonomskih razloga za SAD i Španiju.

Šta kažete? Ja mislim da jesu. Srpska zajednica u Venecueli je tokom petdesetih i šestdesetih godina prošlog veka brojala do 100-300.000 srpskih duša. Na veliku žalost ta broj se od tada mnogo smanjio. Danas ih nema ni 100, nekoliko stotina u vrh glave. Sve u svemu, ova mala srpska skupina proizvela je Srpkinju Verušku Ljubisavljević koja je postala mis Venecuele 2017 ili 2018. godine. Tako da nameće krupno i krajnje ozbiljno pitanje: Jesu li Srpkinje najlepše žene na svetu?
Od kud ta brojka ? Ni Hrvata u Venecueli nikad nije bilo toliko a imali su pristup i lakši odlazak preko okeana nego Srbi. Par hiljada Venecuelanaca srpskog porijekla danas je moguće da ima.

Zavisi iz kojih krajeva Srpkinje. Iz nizijskih krajeva meni su ljepše nego iz brdsko planinskih regija. Da su najljepše u Evropi i nisu. Danas svaka iole finansijski dobrostojeća Srpkinja ubrizgava filere,botoks,radi usne. Nema one više stare ljepote. Najljepše generacije po meni su rođene od 1975 - 1996. Sve iza je loša kopija.

U Argentini ta brojka varira oko 30 000 Srba,ali pitanje je koliko su oni Srbi. Mislim da su više sačuvali srpsku tj balkansku dušu nego Srbi iz Sjeverne Amerike koji su dobrim dijelom amerikanizovani.
Ds ali se jako brzo asimiluju, baš sam čitao o nekim mestima u Argentini i Brazilu, mala mesta, gde su ogrorman procenat činili doseljenici, još u doba Austrougarske... iz Bike Kotorske, Dalmacije itd Osim prezimena koja ukazuju ništa se ne zna drugo..

Ds ali se jako brzo asimiluju, baš sam čitao o nekim mestima u Argentini i Brazilu, mala mesta, gde su ogrorman procenat činili doseljenici, još u doba Austrougarske... iz Bike Kotorske, Dalmacije itd Osim prezimena koja ukazuju ništa se ne zna drugo..
Generalno,Srbi se brzo asimiluju. Ne bitno gdje oni živjeli; EU,Amerika,Australija. Za čas prihvatimo sve tuđe.

Generalno,Srbi se brzo asimiluju. Ne bitno gdje oni živjeli; EU,Amerika,Australija. Za čas prihvatimo sve tuđe.
Pa da nažalost, tužno je i to da se naši ljudi stide svog, kao da je tuđe bolje,
da li si ti tamo negde?
Ali južna Amerika mi je interesantna, jer npr često će površno protumačiti poreklo, setih se nekog baš Argentinskog košarkaša, koji je izjavio da ima hrvatske korene po ocu, a prezime isključivo Pravoslavno u Dalmaciji, iako mnoga nisu, to baš jeste, ali on je verovatno našao da je to danas u HR, i pretpostavio aham hrvatsko poreklo.
Iako sam ja iskčjučiv da religija ne znači poreklo logično i naravno, al u tom modernom smislu ovih prostora kako se identifikuje unazad 100 godina.

Pitanje je koliko su oni Srbi?????Kakve su to gluposti??????
Zašto gluposti? Izmešani su jako na to je verovatno mislio. U Argentini dominiraju ljudi čistog Evropskog porekla, posebno u 19tom veku se doseljavalo iz cele Evrope, gotovo podjednako kao u SAD.
Ali u Argentini ima malo i domorodačkog stanovništva... recimo Maradona je delom bio domorodac, delom Hrvat, ne znam sta još

Ako uzmemo u obzir da je Srba u Argentini bilo još u 19tom veku, i da su neki zadržali taj neki kulturoški identitet koliko je to generacija i mesanja sa drugima do danas.. najmanje srpske "krvi" u njima.

Teziste je na debelo uvecanoj brojki, zvuci kao gadjanje sa brojem Srba u Cikagu , a na svakom popisu ne dobace ni do 20K. Moj prijatelj iz Kraljeva ima rodjake u Argentini, tamo se odselili 50tih. Ovi danas su treca generacija, ni rec srpskog ne znaju, ali su zadrzali prezime.
Ds brojka je čista mitomanija, braća Grim, nisam ni obraćao pažnju, ne znam gde je to iskopao.
Verovatno imaju i tipična spanska imena, tako je to nažalost. Vecina njih su prvo Amerikanci, Argentinci, Austrkaijanci, Brazilci pa onda sroskog porekla.

Pa da nažalost, tužno je i to da se naši ljudi stide svog, kao da je tuđe bolje,
da li si ti tamo negde?
Ali južna Amerika mi je interesantna, jer npr često će površno protumačiti poreklo, setih se nekog baš Argentinskog košarkaša, koji je izjavio da ima hrvatske korene po ocu, a prezime isključivo Pravoslavno u Dalmaciji, iako mnoga nisu, to baš jeste, ali on je verovatno našao da je to danas u HR, i pretpostavio aham hrvatsko poreklo.
Iako sam ja iskčjučiv da religija ne znači poreklo logično i naravno, al u tom modernom smislu ovih prostora kako se identifikuje unazad 100 godina.
Nisam bio u Južnoj,ali sam bio 3x u Sjevernoj Americi kod rodbine. Upoznao masu naših ljudi,veoma uspješan projekat asmilacije u roku 30 ak godina. Prva generacija kažu da su Srbi druga kažu Canadian Serbs ili Kanadski Srbi a treća generacija su Kanađani/Amerikanci with serbian background. Konkretno u mojoj familiji,rođak i rodica odselili sa roditeljima kao klinci 90-ih. Rođak oženio polu Koreanku pola Engliskinju djeca tečno pričaju engleski srpski ne. Rodica se udala za Srbina porijeklom Hr/BiH a rođen u Kanadi,lik konstatno forsira da se priča engleski. Rođen je 1970ih u Kanadi. Njegova majka sa unukom govori krešteći engleski. Nekako ti Srbi iz ruralnih seoskih krajeva užive se u roku godinu dana pomisle da su Amerikanci. Inače ništa od tih Srba nema. Čikago je davno izgubio ime najveći srpski grad u dijaspori.
Evropski narodi koji dobro čuvaju svoj jezik u dijaspori : Italijani,Grci,Albanci (najbolje),Mađari,Francuzi,Španci koji španskog govornika nađu svugdje.
Ekipa iz Azije:Arapi,Indusi,Kinezi Vijetnamci tu zaboravi asimilaciju.

Teziste je na debelo uvecanoj brojki, zvuci kao gadjanje sa brojem Srba u Cikagu , a na svakom popisu ne dobace ni do 20K. Moj prijatelj iz Kraljeva ima rodjake u Argentini, tamo se odselili 50tih. Ovi danas su treca generacija, ni rec srpskog ne znaju, ali su zadrzali prezime.
Kolko tolko su više Srbi nego oni iz Sjeverne Amerike. Pretpostavljam da su u Argentini zadržali srpski temperament i širokogrudnost. Oni u USA su pravi Ameri sa vještačkim osmjehom i zubima bijelim ko kada. Kad pričaju ko da pričaju sebi u njedra. Mislim da srpski jezik ima komplikovanu gramatiku i da naši ljudi u dijaspori i nisu neke inteligencije da sastave jednu prosto proširenu rečenicu na maternjem jeziku.

Evropski narodi koji dobro čuvaju svoj jezik u dijaspori : Italijani,Grci,Albanci (najbolje),Mađari,Francuzi,Španci koji španskog govornika nađu svugdje.
Tako i treba.
Ekipa iz Azije:Arapi,Indusi,Kinezi Vijetnamci tu zaboravi asimilaciju.
Razlikuju se po izgledu od vecine, tamo se rasa gleda, mozda to ai religija.

Moj brat od tetke, koji je sa 5 godina otišao za Australiju, 1995. , vazds kad smo se videli govorio dobro, ajd sa tim akcentom, al i razume i zeza se , sve, i poslednji put kad sam ga video 2015. govorio je dobro. Njegov mladji brat, rodjen tamo, svaki put sve lošije, i lošije, poslednji put kad sam ga video 2015. ne znam ni da li je dobro i razumeo, jedva da je uspeo nesto da kaze. Sad ne govori uopšte, čak o ne razume više.
E sad taj stariji brat, oženio se u medjuvremenu, irskog ili škotskog porekla devojka, nebitno, dobio dete, i prošlo trebali da se vidimo porodično, i ja sve razmilšljam, moram mu reči, učinto dete jezik, nemoj da bude ko ovaj bletno, da ne zna ništa, a znao je...
Kad cvrc, od 2015. kad sam ga video do prošlog leta, ovaj stariji buraz, toliko je zaboravio jezik, da je to neverovatno, non stop se prebaciovao na engleski, ili kako se kaže? i ponovo nisam razmeo... strašno...
Valjda kako se oženio, pa stalno na engleskom a i preselio se iz Melburna u Sidnej, pa verovatno i sa porodicom slabo, nema komtakt sa zajednicom sta li...
Al odkud znam, valjda se to ne zaborvlja, a ima i internet glwdaj filmpve, slušaj muziku otkud znam
Tuzno.. imam još primera u porodici, al da ne smaram sad.
Ovi po Evropi su još gori, veći Svedjani od Svedjana, npr.

Tako i treba.

Razlikuju se po izgledu od vecine, tamo se rasa gleda, mozda to ai religija.

Moj brat od tetke, koji je sa 5 godina otišao za Australiju, 1995. , vazds kad smo se videli govorio dobro, ajd sa tim akcentom, al i razume i zeza se , sve, i poslednji put kad sam ga video 2015. govorio je dobro. Njegov mladji brat, rodjen tamo, svaki put sve lošije, i lošije, poslednji put kad sam ga video 2015. ne znam ni da li je dobro i razumeo, jedva da je uspeo nesto da kaze. Sad ne govori uopšte, čak o ne razume više.
E sad taj stariji brat, oženio se u medjuvremenu, irskog ili škotskog porekla devojka, nebitno, dobio dete, i prošlo trebali da se vidimo porodično, i ja sve razmilšljam, moram mu reči, učinto dete jezik, nemoj da bude ko ovaj bletno, da ne zna ništa, a znao je...
Kad cvrc, od 2015. kad sam ga video do prošlog leta, ovaj stariji buraz, toliko je zaboravio jezik, da je to neverovatno, non stop se prebaciovao na engleski, ili kako se kaže? i ponovo nisam razmeo... strašno...
Valjda kako se oženio, pa stalno na engleskom a i preselio se iz Melburna u Sidnej, pa verovatno i sa porodicom slabo, nema komtakt sa zajednicom sta li...
Al odkud znam, valjda se to ne zaborvlja, a ima i internet glwdaj filmpve, slušaj muziku otkud znam
Tuzno.. imam još primera u porodici, al da ne smaram sad.
Ovi po Evropi su još gori, veći Svedjani od Svedjana, npr.
To je do roditelja. Naši ljudi u 2 - 6 mjeseci boravka u USA i Kanadi užive se da je njihova planeta. Treća generacija Rumuna je perfektno bilingvalna a i Grka takođe. Albanci se asmiluju ali veoma slabo. Albanski se može čuti na ulicama Milana veoma često. Njihove zajednice i udruženja su brojne i u Detroitu,jaka im je mafija i tamo.
Miješoviti brak i da dijete govori srpski jezik u Australiji ili bilo kojoj anglosferi je moguće u 10 - 15% slučajeva ali i to je upitno. Generalno i miješani brakovi Srba sa drugim narodima u okruženju( Hrvatska,FBiH) asimilacija je zagarantovana. Zašto kako ne znam. Slični su i Bugari nama,oni se još više pretapaju. Da li je neki kompleks roditelja ,podsvijesna želja da budeš nešto kao moderan eto ne znaš maternji znaš engleski.
Srbi na prvu izgledaju drčni ; ma mi ćemo ovo ono,ma moja zadnja. Priče za djecu.
Naravno ima naših momaka kojima je fetiš tajlanđanke,filipinke e tu je asmilacija još bolja.
Što se tiče naših žena i ljepote ni po čemu ne odskaču od drugih žena iz Evrope.Možda i više šarma imaju Ukrajinke,Mađarice ili sjeverno Italijanke. Bolje su jedino od Engleskinja,Belgijanki i Poljakinja. Digle su sebi cijenu za rad botoksa i filera. Svaka danas ista.

ne naravno

Back