Tako i treba.
Razlikuju se po izgledu od vecine, tamo se rasa gleda, mozda to ai religija.
Moj brat od tetke, koji je sa 5 godina otišao za Australiju, 1995. , vazds kad smo se videli govorio dobro, ajd sa tim akcentom, al i razume i zeza se , sve, i poslednji put kad sam ga video 2015. govorio je dobro. Njegov mladji brat, rodjen tamo, svaki put sve lošije, i lošije, poslednji put kad sam ga video 2015. ne znam ni da li je dobro i razumeo, jedva da je uspeo nesto da kaze. Sad ne govori uopšte, čak o ne razume više.
E sad taj stariji brat, oženio se u medjuvremenu, irskog ili škotskog porekla devojka, nebitno, dobio dete, i prošlo trebali da se vidimo porodično, i ja sve razmilšljam, moram mu reči, učinto dete jezik, nemoj da bude ko ovaj bletno, da ne zna ništa, a znao je...
Kad cvrc, od 2015. kad sam ga video do prošlog leta, ovaj stariji buraz, toliko je zaboravio jezik, da je to neverovatno, non stop se prebaciovao na engleski, ili kako se kaže? i ponovo nisam razmeo... strašno...
Valjda kako se oženio, pa stalno na engleskom a i preselio se iz Melburna u Sidnej, pa verovatno i sa porodicom slabo, nema komtakt sa zajednicom sta li...
Al odkud znam, valjda se to ne zaborvlja, a ima i internet glwdaj filmpve, slušaj muziku otkud znam
Tuzno.. imam još primera u porodici, al da ne smaram sad.
Ovi po Evropi su još gori, veći Svedjani od Svedjana, npr.