Problem sa Kosovom nema veze sa tim da li smo mi ratnicki narod ili ne...
Mi smo neverovatno PROST, NEVASPITAN i NEOBRAZOVAN narod. Tj. takvi smo postali u proteklih 70 godina (moralno propadanje ove nacije pocelo je posle 1918 a ne od 1945 kako mnogi misle). Nastavimo li sa ovakvim ponasanjem treba da izumremo kao dinosaurusi jer definitivno nismo za buduca doba!
Ovom narodu treba cvrsta vlast koja ce na robiju terati i zbog ukradene olovke! Vlast treba prvo da tera u zatvor pa tek onda da pita da li si nevin.... Ako postoje i najmanje indicije da je prekrsaj ucinjen nema sanse da se omasi zatvor. Onaj ko radi da se nagradi kako treba, ko ne radi da se istera sa posla! Ko krade u zatvor, ko ne krade da se nagradi. Ma isli bi mi ljudi u zatvor zbog pljuvanja na ulici, zbog duvanja nosa i otresanje istog po trotoaru... Kakve novcane kazne? Istog trena ides u zatvor da odrobija....5 dana, 5 dana, al' ces da robijas.
Da sam ja neka vlast k'o sto nisam, kriminalci i lopuze se ne bi izlezavale po zatvorima i zivele na trosku drzave vec bi gradili autoputeve, mostove, pruge, naselja itd. Ko odradi dnevnu kvotu moze da zaradi za veoma pristojnu klopu i vrlo dobar standard u zatvoru. Ko nece da radi moze da bira ili da ga izdrzavaju drugi zatvorenici(sto je malo verovatno) ili da crkne od gladi(sto je vise verovatno)! Normalno, oni koji su nesposobni za rad, radili bi u nekakvoj administraciji...i za njih bi se nasao posao koji mogu da rade.