Da li su Srbi po prirodi ultra-nacionalisti?

guslar1389

Veoma poznat
Poruka
10.969
НИ један народ се не процењује само на основу прошлих деценија. Ултранационализам код Срба једноставно не постоји. Постоји родољубље, али и то мање него у 19. веку, на пример. Поготово не постоји кад су упореди са осталим народима.

Anti-nato/Anti-zapadizam, putinofilija, teorije zavjera, autohtonizam itd nijesu rodoljublje, već ultranacionalizam.

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
35.446
Anti-nato/Anti-zapadizam, putinofilija, teorije zavjera, autohtonizam itd nijesu rodoljublje, već ultranacionalizam.
Анти-нато је исто што и анти-отомаснтво, у девентаестом веку, или анти.нацизам током другог светског рата. Путинофилија је поштовање према савезнику и ноишта друго. Мада постоји многољуди који Путина сматра за лидера слободног света, који у овом часу ратује против НАТО пакта. Србија је ( као и Русија, уосталом), од увек била мултиетничка држава. Још из средњег века. Али права мултиетничка држава. Не кобајаги, ко Енглеска и Француска.

guslar1389

Veoma poznat
Poruka
10.969
Анти-нато је исто што и анти-отомаснтво, у девентаестом веку, или анти.нацизам током другог светског рата. Путинофилија је поштовање према савезнику и ноишта друго. Мада постоји многољуди који Путина сматра за лидера слободног света, који у овом часу ратује против НАТО пакта. Србија је ( као и Русија, уосталом), од увек била мултиетничка држава. Још из средњег века. Али права мултиетничка држава. Не кобајаги, ко Енглеска и Француска.

Ne to je veoma pogresna paralela. NATO nema veze sa osmanskim carstvom ni na koji način osim sto ima vojsku. Takvo gledanje na svijet stvara patologiju. Nije isto postovati putina i putinofilija, jedno je normalno drugo je opsesija, idolopoklonstvo valjda razlikujes stvari.

psmaniac

Poznat
Poruka
9.492
Bas tako, svako moze da procita. I koliko sam primetio, veci deo ucesnika tvoje komentare ocenjjuje negativno.
Sta mislis zasto je to?
Зато што си лажовчина.
Нема ни једна негативна реакција.
DeepinScreenshot_select-area_20230331125740.png
DeepinScreenshot_select-area_20230331125754.png

DeepinScreenshot_select-area_20230331125849.png
DeepinScreenshot_select-area_20230331125927.png

Да ли је ово довољан доказ да те прогласимо лажовом?

Gruban

Buduća legenda
Poruka
36.843

psmaniac

Poznat
Poruka
9.492
Nije Dule lažov nego siroma malo slabije kapira.Verovatno je dobar kao hleb ali eto ima tu potrebu da dokazuje te svoje ideje i zapažanja.
Могуће, нисам са њим никада раније полемисао а и ово мало на овој теми ми је превише.
Пројектује сопствене делузије на саписника, пројектује ненаписано а затим увредљивим
речима засипа неистомишљеника, катастрофа.
У потпуности личи на фртаље, пиције, фебое.
У последње време су ми најсумњивији ти са никовима попут ДулеСрбенда, Обилић, гуслар
а нигде ни србенде, ни Обилића ни гуслара.

Sanovnik

Buduća legenda
Poruka
35.446
Ne to je veoma pogresna paralela. NATO nema veze sa osmanskim carstvom ni na koji način osim sto ima vojsku. Takvo gledanje na svijet stvara patologiju. Nije isto postovati putina i putinofilija, jedno je normalno drugo je opsesija, idolopoklonstvo valjda razlikujes stvari.
Можда си у праву ово за НАТО. Можда они засита нису као Отоманска империја, него као Трећи Рајх. Е то је исто.

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
Зато што си лажовчина.
Нема ни једна негативна реакција.
Brate, prestani sa uvredama. To lazovcina je uvreda, ako ne kapiras, da ti pojasnim. Da ne bi posle bilo ,,ej ja nisam nikog uvredio" jer ocigledno nisi svestan svojih uvreda.
Citiras tvoje istomisljenike neke i sad si nesto dokazao. Opet preskaces sve bitno i fokusiras se ne nebitno. Sad ko ja da cititram guslara ili ostale sto su rekle negativno o tebi.

Ti i jos neko ako se slozite ne znaci da si ti u pravu. Razumes?

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
Могуће, нисам са њим никада раније полемисао а и ово мало на овој теми ми је превише.
Polemisali smo itekako ranije na jednoj temi o Drugom svetskom ratu.
Sad bih ja mogao tebe da nazovem kao i ti mene, ali ajde nemam potrebe za tim.
Пројектује сопствене делузије на саписника, пројектује ненаписано а затим увредљивим
речима засипа неистомишљеника, катастрофа.
Sve ti je citirano sta si pisao, to si trazio to si i dobio. Postoje tvoji citati. Naravno,znajuci da nisi u pravu, zato si i pobegao od te teme koju si prethodno sam inicirao, i prebacio se na nesto drugo.
У последње време су ми најсумњивији ти са никовима попут ДулеСрбенда, Обилић, гуслар
а нигде ни србенде, ни Обилића ни гуслара.
Opet, ko si ti da sumnjas ovde u bilo koga sa kojim pravom? Ko si ti da nekom osporavas njegov nik na forumu? Ko si ti da odredjujes dali je neko srbenda i obilic ili nije?
Odakle ti to pravo? Sta si ti? Imas neki ,,merac Srpstva" da meris ko je koliki Srbin?
Strasno sta ti radis...

psmaniac

Poznat
Poruka
9.492
Brate, prestani sa uvredama. To lazovcina je uvreda, ako ne kapiras, da ti pojasnim. Da ne bi posle bilo ,,ej ja nisam nikog uvredio" jer ocigledno nisi svestan svojih uvreda.
Citiras tvoje istomisljenike neke i sad si nesto dokazao. Opet preskaces sve bitno i fokusiras se ne nebitno. Sad ko ja da cititram guslara ili ostale sto su rekle negativno o tebi.

Ti i jos neko ako se slozite ne znaci da si ti u pravu. Razumes?

psmaniac

Poznat
Poruka
9.492
Opet, ko si ti da sumnjas ovde u bilo koga sa kojim pravom? Ko si ti da nekom osporavas njegov nik na forumu? Ko si ti da odredjujes dali je neko srbenda i obilic ili nije?
Odakle ti to pravo? Sta si ti? Imas neki ,,merac Srpstva" da meris ko je koliki Srbin?
Strasno sta ti radis...
Србин.
Имам, Горски Венац, Шћепан Мали, Луча Микрокозма, Мајку Југовића, Краљевића Марка, Кнеза Лазара, Милоша Обилића, попа Мила Јововића...
и још много других еталона, све тачнији један од другога. Питај @guslar1389, он је из те приче, видим да сте добри, па нека ти објасни.

dulesrbenda

Buduća legenda
Poruka
32.211
Србин.
Имам, Горски Венац, Шћепан Мали, Луча Микрокозма, Мајку Југовића, Краљевића Марка, Кнеза Лазара, Милоша Обилића, попа Мила Јововића...
и још много других еталона, све тачнији један од другога. Питај @guslar1389, он је из те приче, видим да сте добри, па нека ти објасни.
Pa dobro. I ja sam Srbin, imam i cito sam sve to.. Da vidis moju ,,kucnu biboioteku" 90% svega sto sam procitao otpada na Njegosa, Svetog Vladiku Nikolaja, Nemanjice, Lazara, Obilica i sve sto si naveo, itd. Seve smatrao autenticnim Srbinom, obozavam srpsku istoriju i kulturu i gledam da zivim u skladu sa njeninm najvisim idealima i vrednostima.
To sto Seselja, na primer, uopste ne smatram delom te kulture naprotiv, ne cini me manje Srbinom.

Ali opet te pitam, ko tebi daje pravo da ti sumnjas u mene i na osnovu cega? Sto sam ja,,sumnjiv"? Sto ne mislim isto kao ti? Pa nemas ti tapiju na Srpstvo i nije propisano da svi moraju da misle kao ti da bi bili Srbi.
Kad to shvatis, shvatio si sve...