Grof Vronski
Legenda
- Poruka
- 60.495
Ајде, ајде хоџа, вечерње клањање...
Kako znaš da je 'odža?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ајде, ајде хоџа, вечерње клањање...
Нпр, и ја Црногорце, Далматинце, Крајишнике итд. гледам као на српске народе. Уз то је била и присутно мешање Словена са староседеоцима при доласку на Балкан, а и Срби су били подељени на више царстава и Краљевина.Ja sam vrlo blizak mišljenju da su Srbi prestali da egzistiraju kao integralna etnička grupa, odnosno poseban narod. Sve sam sigurniji da su Srbi zapravo grupa naroda, a da su nekada činili jedan narod.
Dakle kao što su germanski narodi: Nemci, Danci, Flamanci; tako smatram da su srpski narodi: Vojvođani (Panonci - kako god), Srbijanci, Bosanci, Hercegovci, Crnogorci i Dalmatinci (sa Krajišnicima).
Kao što su Sloveni nekada bili jedan narod, pa su se podelili u više naroda, tako smatram da de facto Srbi više ne postoje kao posebna etnička zajednica. Više imaju sličnosti Srbijanci i Bošnjaci nego Hercegovački Srbi i Vojvođani na primer.
Bilo je tako do pre neki dan,sve dok NASA nije otkrila one nove mikroorganizme...
Đukanistansko budalesanje i snovi.Ja sam vrlo blizak mišljenju da su Srbi prestali da egzistiraju kao integralna etnička grupa, odnosno poseban narod. Sve sam sigurniji da su Srbi zapravo grupa naroda, a da su nekada činili jedan narod.
Dakle kao što su germanski narodi: Nemci, Danci, Flamanci; tako smatram da su srpski narodi: Vojvođani (Panonci - kako god), Srbijanci, Bosanci, Hercegovci, Crnogorci i Dalmatinci (sa Krajišnicima).
Kao što su Sloveni nekada bili jedan narod, pa su se podelili u više naroda, tako smatram da de facto Srbi više ne postoje kao posebna etnička zajednica. Više imaju sličnosti Srbijanci i Bošnjaci nego Hercegovački Srbi i Vojvođani na primer.
У том смисли Срби нису група народа, јер сви ти Крајишници, Босанци, Херцеговци, Војвођани, Македонци, Шумадинци су Срби који имају само различите географске идентитете.Ja sam vrlo blizak mišljenju da su Srbi prestali da egzistiraju kao integralna etnička grupa, odnosno poseban narod. Sve sam sigurniji da su Srbi zapravo grupa naroda, a da su nekada činili jedan narod.
Odričeš našeg slovenskog porekla od više od 60% u odnosu na 40-tak posto starosedelačkog? Pa odakle nam jezik? I2 haplogrupa je inače nastala u zapadnoj Ukrajini, ona baš karakteristična srpska podvarijanta otprilike pre 1800 godina.У том смисли Срби нису група народа, јер сви ти Крајишници, Босанци, Херцеговци, Војвођани, Македонци, Шумадинци су Срби који имају само различите географске идентитете.
Сваки човек има више идентитетских слојева, па тако се делимо и по градовима, па унутар неког региона рецимо Војводине, некоме је јачи банатски индентитет него војвођански, који чак може и негирати или Босанци који не признају тај идентитет, већ рецимо семберијски.
Међутим Срби, као и сваки други балкански народ осим дођоша као што су Албанци, имамо исте домородачке претке, јер смо наследници Илира, као и свих народа до Винчанске цивилизације.
Па ето и ти се одричеш тих 40%, ја се можда одричем мањинског словенског пакета од 49%, док придајем већи значај овој староседелачкој већини од 51%. Немамо сви исти проценат хаплогрупа.Odričeš našeg slovenskog porekla od više od 60% u odnosu na 40-tak posto starosedelačkog? Pa odakle nam jezik? I2 haplogrupa je inače nastala u zapadnoj Ukrajini, ona baš karakteristična srpska podvarijanta otprilike pre 1800 godina.
https://likemetkovic.hr/portal/zani...i-pravoslavci-u-crnogorskome-dijelu-sandzaka/Srbi su po domacim proevropejcima i sUsjedima nepostojeci narod,oni u Hercegovini i Crnoj Gori su crveni Hrvati,u Hrvatskoj i Bosni Vlasi,u juznoj i istocnoj Srbiji Bugari,Sumadinci poreklom svi crveni Hrvati.....zapanjujuce kako je jedan nepostojeci narod ni iz cega asimilovao toliku masu![]()