Da li su radikali stvarno barabe ??

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.
eremita:
Па са оним који сам болдовао а то је:

Ja bi, da se pitam, uvezao nekog Japanca,
Mongola, Marsovca...bilo koga,
samo da zna posao....
i da ne Srbenduje previse..

... па ово је одсуство свега и свачега...
Hmmm...
Pa on smatra da je bitnija stručnost nego nacionalnost, a to je ispravno mišljenje! Ovo po nacionalnosti mu dođe kao ono od pre X godina, a i kraće, kada je uslov bio partijska, odnosno stranačka pripadnost. Ti si to, čini mi se, pogrešno i oštro protumačio.

jomini:
Hmmm...
Pa on smatra da je bitnija stručnost nego nacionalnost, a to je ispravno mišljenje! Ovo po nacionalnosti mu dođe kao ono od pre X godina, a i kraće, kada je uslov bio partijska, odnosno stranačka pripadnost. Ti si to, čini mi se, pogrešno i oštro protumačio.

Јомини он у претходном пасусу говори о ВОЂИ у народу којима је он лично незадовољан... заиста си ме запрепстио својом изјавом... мислиш да за државника који представља један народ треба изабрати Монгола, Јапанца... итд. па на шта личи та изјава...која, бре, стручност... И ЗА ШТА СТРУЧНОСТ... и где то има на белом свету осим да тако ступидан предлог неко да у овој јадној земљи Србији... еееееееееееееееејјјјјјјјјјјјј...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

JABUCHILO:
nije to metafora jomini. to je izraz vrlo aktuelnog odnosa prema drzavi - gde je drzava Kompanija a predsednik Menadzer. koliko ja shvatam, eremita se sa tako prostom postavkom ne slaze. stvarno mislis da nije u pravu?
Ne znam ni sam, poblesavio sam od čitanja svega i svačega ovde...
Recimo da nisam shvatio kako treba ovo sve... Neka bude. Ali i dalje sam za ono što sam rekao: da se za sve dužnosti, poslove i ostalo bira po stručnosti i sposobnosti, nikako po stranačkom opredeljenju ili nacionalnom.

I još nešto. Vi ste sada u ovoj priči većina u odnosu na mene, znači po demokratskim principima vi ste u prevu, tj. nadglasali biste me i bilo bi po vašem. To je demokratija koju baš i ne simpatišete... A da je monarhija, kraljevina, šta li već, ja bih isterao svoje i bilo bi po meni i mom stavu. Džaba vam većina. Za šta biste se odlučili?

jomini:
Ne znam ni sam, poblesavio sam od čitanja svega i svačega ovde...
Recimo da nisam shvatio kako treba ovo sve... Neka bude. Ali i dalje sam za ono što sam rekao: da se za sve dužnosti, poslove i ostalo bira po stručnosti i sposobnosti, nikako po stranačkom opredeljenju ili nacionalnom.

I još nešto. Vi ste sada u ovoj priči većina u odnosu na mene, znači po demokratskim principima vi ste u prevu, tj. nadglasali biste me i bilo bi po vašem. To je demokratija koju baš i ne simpatišete... A da je monarhija, kraljevina, šta li već, ja bih isterao svoje i bilo bi po meni i mom stavu. Džaba vam većina. Za šta biste se odlučili?

Хехехе... па опет јомини НИСИ У ПРАВУ... јер да је краљевина, тј. парламентарана монархија БИЛО БИ КАКО ВЕЋИНА КАЖЕ - ДЕМОКРАТСКИ !!! Јер у парламентарној монархији остаје све исто Парламент и слично једино је уместо председника државе монарх(који углавном има симболична овлашћења) а главни је у ствари председник владе... тј.ПРЕМИЈЕР (као што је Блер, рецимо)... па погледај Енглеску... хоћете Запад, ОК, што сте тражили - добићете ! :razz:

meni je svejedno. ja sam rekao da ne mislim da je drzava firma a da je vodja drzave menadzer. to je sve. sto se tice 'sposobnosti' da to je naravno tacno, ne vidim kad su ljudi mislili drugacije... samo koje sposobnosti? sposobnosti za sta? imajuci u vidu prava i obaveze predsednika propisane ustavom, naravno...
ako malo razmislimo, onda vece sposobnosti od one da ucvrscuje ljubav i veru u svoju otadzbinu i nema - POSTO JE SVE OSTALO VAN NJEGOVE KOMPETENCIJE. i onda umesto da se na to koncentrisu, svi glume neke ultra menadzere firmi u tranziciji.
a sto se tice tog izbora sto si ga ponudio... mudar vodja dva puta razmisli pre nego sto lepotu i vrline demokratije objasnjava na svom primeru ;)
vecina voli da govori i treba je pustiti da govori dok ne padne od umora. odluke ne radja brbljanje. zato taj rimer nije na mestu - nije na nama da odlucujemo :)

inace, zapanjio bi se koliko ljudi je spremno da zrtvuje slobodu brbljanja i delanja za slobodu misljenja. ja prvi sa tim nemam nikakav problem.

jomini:
Zar i to onda ne bi bilo ono... Da, demonokratija? Gde je razlika, gde je greška jednog u odnosu na drugo?

Па сигурно да није исто МОНАРХ или ПРЕДСЕДНИК РЕПУБЛИКЕ... погледај само изјаве нашег председника... ни најгори монарх на планети не би изговарао такве ствари а знаш ли зашто ЗАТО ШТО КРАЉ НАСЛЕЂЕМ ПРЕДСТАВЉА ЦЕО ЈЕДАН НАРОД и то му је света дужност целог живота... а председник на основу кампање и лажи рачуна на један мандат од 4.године у коме гледа да се што боље накраде и обезбеди породицу - и онда магла... па онда следећи исто... и тако у недоглед...

а да о побољшању угледа земље у свету и не говорим...

Бл:
Скини капу Шерифе, слабо видиш, поред оволико СРБА НЕЗАПОСЛЕНИХ ОНО ДЕТЕ БИ УВОЗИЛО СТРАНЦЕ

Zadnji izvestaj zavoda za zaposljavanje kaze da u Srbiji ima SADA 55000 slobodnih radnih mesta.....To je zvanican izvestaj,,,,

A u pravu si da Srbi rade dovoljno.....da je vise, ne bi valjalo....

eremita:
Па са оним који сам болдовао а то је:

Ja bi, da se pitam, uvezao nekog Japanca,
Mongola, Marsovca...bilo koga,
samo da zna posao....
i da ne Srbenduje previse..

... па ово је одсуство свега и свачега...

Decace, osim sto si se zaludjivao kompom i igricama, trebao si da poradis malo i na Srpskom....Postoje stilske figure,,,metafore...procitaj neku knjigu, i samo ce ti se kazati

Ako mislis da sam to bas tako BUKVALNO mislio kao sto si ti BUKVALNO shvatio. ajde, kazi mi strvarno...kako da dovedem Marsovca ???

Siguran samda ces ti, preko svojih veza kod likova iz Zvezdanih ratova...znati...
Jos kad se uzivite u pricu...loodilo:)

eremita:
Јомини он у претходном пасусу говори о ВОЂИ у народу којима је он лично незадовољан... заиста си ме запрепстио својом изјавом... мислиш да за државника који представља један народ треба изабрати Монгола, Јапанца... итд. па на шта личи та изјава...која, бре, стручност... И ЗА ШТА СТРУЧНОСТ... и где то има на белом свету осим да тако ступидан предлог неко да у овој јадној земљи Србији... еееееееееееееееејјјјјјјјјјјјј...!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

E, brate, ti si vec takav slucaj, da je svako objasnjavanje i pojednostavljivanje mojih teza, da bi ih ti MOZDA shvatio....cisto gubljenje vremene...idi, gledaj crtani film

jomini:
Hmmm...

Eto, bajo, o tome sam ti pisao ....ekipica je narajcana ( u prvodu : digli im se mali kurchichi" na sve sto izlazi iz njihove male, klaustofobicne, zatvorene grupice, u kojoj su oni SATRO zakon)
Svako drugo misljenje ne valja, iako ga najcesce ne razumeju,,,,najcesce vade stvari iz konteksta...pa onda svi na jednog....olimpijska srpska disciplina..

Eto, cak si i ti pokusao razumno da obrazlozis neki stav koji ti se cinio realno i okvirno OK...i naisao si na zucno, nekvalifikovano, horsko-papagajsko neodobravanje....

Zato, razmisli da li vodis forum zakupljen od par isfrustriranih faca...kojima je to, nazalost zivot....ili treba da sluzi sto vecem broju ljudi, i misljenja.....

Kako vodis , takav ce forum i biti...

ma de radikali shljam....nisu oni su bash super...hahaha...sheshelj srpski junak...hehehe na par mesta smo promenili u sheshelj srpski budak...al mnogo su pisali a mrzi nas da sve prepravljamo...radikali su olooooshhhh...sve zajedno s debelim hagdzijom...pre par dana razmishljam kolko je dobro shto je cobi u hagu...tachno da ga evropa nije uapsila on bi i dalje sedeo negde na dedinju...i dalje bi se vucarao po politichkoj sceni...chak verujem i da bi se vratio...ma mi smo narod zvani trash...tako da i ne chudi shto niko nije odgovarao...u pravu si to za zvezdu i partizan....i pojavish se na tv-u sa prichom kako je kosovo srbija i kako srbija netje da se saginje pred stranim velesilama i svi te vole svi te hvaaleee...istina je da ovom narodu shto gluplju demagogiju proturash...to te oni vishe vole...jbga...glup narod

AntunTun:
ma de radikali shljam....nisu oni su bash super...hahaha...sheshelj srpski junak...hehehe na par mesta smo promenili u sheshelj srpski budak...al mnogo su pisali a mrzi nas da sve prepravljamo...radikali su olooooshhhh...sve zajedno s debelim hagdzijom...pre par dana razmishljam kolko je dobro shto je cobi u hagu...tachno da ga evropa nije uapsila on bi i dalje sedeo negde na dedinju...i dalje bi se vucarao po politichkoj sceni...chak verujem i da bi se vratio...ma mi smo narod zvani trash...tako da i ne chudi shto niko nije odgovarao...u pravu si to za zvezdu i partizan....i pojavish se na tv-u sa prichom kako je kosovo srbija i kako srbija netje da se saginje pred stranim velesilama i svi te vole svi te hvaaleee...istina je da ovom narodu shto gluplju demagogiju proturash...to te oni vishe vole...jbga...glup narod

Pozdravio te Veliki Mag DEMOKRADIJE, Boris Tadići, zajedno sa braćom Karići!
Sinko, i babu i tatu i mamu i sve živo bi prodali, a Radikali koji to ne daju su krivi.
Gde ti je "otpor"?
Gde je Soroš?
B-92, BK,
Gde je Srbija? Prodade je Dinkić i GE-j kompanija!
Koliko još glava treba da se proda da bi bili Demokreteni do kraja?
U pravu si. Narod je glup, ali i mače kad tad progleda.

stanje
Zatvorena za pisanje odgovora.

Back