Да ли су нас бомбардовали спашени пилоти?

Гамбино

Veoma poznat
Poruka
14.146

Kako su cetnici spasavali saveznicke pilote? Ko je kasnije navodio saveznicke bombardere na srpske gradove? Da li su isti piloti ucestvovali u bombarovanju?

Време је показало да је ипак боље било да смо остали савезници са Немцима и Италијанима, него што су нас Британци и комунисти угурали у кланицу др.св. рата, где су нас издали лажни савезници.
 
Revizija istorije u Srbiji pocinje 90-tih, kada pocinju da se lansiraju istorijski falsifikasti da je Tito naredjivao da se bombarduju samo srpski gradovi da bi poginulo sto vise Srba, a takodje je Tito naredio saveznicima da ne smeju da bombarduju gradove u Hrvatskoj i Sloveniji...i druge nebuloze
Ono sto se sakriva je da su partizani spasili nekoliko puta vise saveznickih padobranaca

Saveznici su rokali gde gods su mislili dav treba, a sto su ginuli civili, to nih nije ni zanimalo.

Saveznička bombardovanja su krenula 1939 i trajala do 1945, bombardovano je područije Treceg Rajha i teritorije satelita. Bombardovanja su prvo vršili Englezi, a posle i Amerikanci. Gadjani su vojni ciljevi ( bilo je kao primarni cilj i sekundarni cilj ), ali je u tim bombardovanjima izginuo veliki broj civila.
U Francuskoj su skoro svi Francuzi poginuli od savezničkog bombardovanja, ne od Nemačkog, izmedju 50000 i 60000 Francuza je poginulo.De Gol Engleski saveznik još od pre rata,a nikoga ništa nije ni pitao kada su saveznici bombardovali Francusku.
The Bombing of France 1939 - 1945
Bombing in World War 2 claimed between 50,000 and 60,000 French civilian lives. Almost all died at the hands of the Allies, not the Germans.
https://humanities.exeter.ac.uk/history/research/centres/warstateandsociety/projects/bombing/france/
Kada su saveznici bombardovali luku Pirej u Grčkoj, poginulo je 5000 Grka i 8 Nemaca.
HISTORY: The Allied bombing of Piraeus that killed 5,000 Greeks and 8 Germans
http://www.newgreektv.com/english-n...XrM-9pSoPHgZ5ZyRXutk_yxuDUg1Ut3xXtl9vOPsNvEy8
Saveznička bombardovanja u Holandiji odenela su u smrt na hiljade civila.
http://www.stevenroyedwards.com/bom...4jNEQc-KzvzKD91nTPj2rWkdqKR690SxjRKs1M6vve3Bk
Belgija takodje nije bila poštedjena savezničkog bombardovanja.
http://ww2today.com/5th-april-1943-...HPxk7eBLbxWCPTd3sGWA7A7itFHV8oUeQff3OxnizUCvA
Drezden je totalno uništen.
Noć kada je Drezden sravnjen sa zemljom
https://www.dw.com/sr/noć-kada-je-d...ePbM4XypW9h0N2kOmAc1QW7H7Mp1xvGTw3L2C4npfrAlQ
Saveznička bombardovanje Jugoslavije za vreme Drugog svetskog rata ( samo teze, posle će sve detaljno biti objašnjeno )
-Saveznici su dejstvovali iz vazduha po Jugoslaviji od 1943 do 1945, gadjani su vojni ciljevi, mada su često i neki gradovi bili sekundarni ciljevi savezničkih aviona. Gadjani su svi gradovi u Jugoslaviji od Vardara pa do Triglava, i bio je veliki broj civilnih žrtava.
-Draža i Izbeglička vlada su još kada je počeo rat, tražili da neki gradovi budu bombardovani u okupiranoj Jugoslaviji.
-Revzionisti u Srbiji sire prioce- Tito tražio da se bombarduju samo Srpski gradovi, a Hrvatski da se ne bombarduju. Čudno da ga saveznici nisu poslušali za Slavonski Brod koji su sravnili sa zemljom.
-Pismo što je upućeno kralju Petru iz Srbije, šta ti radiš nas bombarduju, a ti sa Englezima ništa ne preduzimaš.
Jer ako se pogleda od jula do septembra, najviše bombi je bačeno na Leskovac, Slavonski Brod i Beograd, i da je tu bilo i najvise civilnih zrtava.
cc1.jpg

Prilkom bombardovanja Zagreba, saveznici su slučajno pogodili Dominikanski samostan.
https://povijest.hr/nadanasnjidan/saveznicko-bombardiranje-zagreba-1944/
Franjevci_Zagreb.jpg

Antisaveznicka_propaganda.jpg

sibenik.png
 
Jedan De Gol koji je bio saveznik sa Englezima jos od pre rata, nista nije mogao da ucini da bi spasio svoj Francuski narod od saveznickih bombardovanja.
Saveznicki napad na Marsej 27.maj 1944 poginulo je vise od 1750, a ranjeno 3000 ljudi , a starteski cilj je delimicno ostvaren
27 mai 1944 : Marseille est bombardée par les Alliés
https://france3-regions.francetvinf...4-marseille-est-bombardee-allies-1261639.html
bombardement_marseille_1944-00_00_03_20_1-3078011.jpg

marseill.jpg

Plakati Francuske kolaboracione vlasti kojima su izrazili svoje nezadovoljstvo prilikom saveznickog bombardovanja !
Prevod : Kukavice, Francuska vam nece to zaboraviti.
zzz.jpg

Prevod : Za sest meseci americka avijacija je ubila 3112 Francuskih ljudi, zena i dece, ranila 5228 ljudi, unistila 25 bolnica, 44 crkve, 118 skola 31117 kuca.
zzzz1.jpg
 
U ZRAČNIMA NAPADIMA NA SLAVONSKI BROD POGINULO 3.000 LJUDI
(Tito odgovoran za žrtve bombardiranja)
Sl.Brod u razdoblju od godinu dana, od 2. travnja 1944. do 17. travnja 1945., na grad Slavonski Brod saveznička avijacija izbacila je 15.898 bombi prosječne težine 250 kilograma. Odnosno oko 4000 tona bombi. Gotovo 80% grada je razrušeno, više od 80% zgrada je uništeno u savezničkim bombardiranjima u kojima su uništene zgrade iz perioda Austro-Ugarske, velikih kulturno – povijesnih i urbanističkih vrijednosti. Točan broj poginulih vjerojatno nikada neće biti poznat. Taj broj se kreće od oko 3.000 osoba.
Savezničko zrakoplovstvo napalo je Slavonski Brod više od 60 puta. Većinu napada izvele su 15. zračne snage zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država (15th Air Force USAAF) s uzletišta u Italiji, a manji broj britanske zračne snage (RAF) također iz Italije. Početkom travnja 1945. ciljeve u Slavonskom Brodu i okolici napadalo je i Jugoslavensko ratno zrakoplovstvo. Kao što smo naveli, većinu napada na područje Broda izvele su 15. zračne snage zrakoplovstva SAD-a.
Od 1. siječnja 1944. od prvotnih šest bombarderskih (dvije grupe na bombarderima B.24 i četiri na bombarderima B.17) i četiri lovačke grupe (jedna grupa na lovcu P.47 i tri na lovcima P.38) ove su zračne snage do siječnja 1945. narasle na pet bombarderskih letačkih krila (Bombardment Wings) s 21 bombarderskom grupom (šest na bombarderima B.17 i 15 na bombarderima B.24) i dva lovačka letačka krila (Fighters Wing) sa sedam lovačkih grupa (tri na lovcima P.38 i četiri na lovcima P.51).
https://komunistickizlocini.net/201...vSAxh3Hg-AXO_ozFHricPtRkbKzCCjxmYenZDn0un4OdU

Saveznicko bombardovanje Slavonskog Broda
sl brod.jpg

subotica.jpg

maribor.jpg

sarajevo.jpg
 
Poslednja izmena:
Danas svi mediji spominju cetnike da su oni spasavali saveznicke pilote, i da je Draza dobio orden zbog toga, a niko ne spominje Tita i partizane da su oni spasavali i koliko su spasili.
Ako pogledao slika 1 dokumenta americke vojske od januara do septembra 1944 partizani su spasili 732 saveznickog pilota, a cetnici samo 356.
Slika 2 dokument americke vojske posle 1945, kada se sabrao ukupan broj spasenih saveznickih pilota od strane partizana iznose 2000, a cenika samo 350.
A Draza je dobio orden sto je spasio 350 saveznickih pilota, onda je po toj logici Tito trebao da dobije 6 ordena, jer je spasio mnogo veci broj od njega.
Zasto su uopste Amerikanci Drazu ?
1. odlikovanje se daje da bi stimuliralo "anti-titoisticke elemente"
2. odlikovanje je u skladu sa americkom politikom
3. dilema kako da se obrazlozi ( spasavanje pilota, usporedba sa bugarinom petkovom)
4. vodi se racuna o izborima u italiji, i kako bi dodele odlikovanja imala utecaj na talijanske izbore 1948
5. trscanska kriza (Allied Tripartite Declaration ) 20. marta 1948
Americki predsenik Truman je odlikovao Drazu , a Titu je dao tenkove i avione.
Radi se o ''politickom odlikovanju'', ali posto se Tito posvadjao sa Staljinom 1948, i Trscanska kriza se resila na miran nacin, Tito vise nije Amerikancima bio problem, i drazin orden je bacen u kantu.
Orden je, u maju 2005. godine uručen njegovoj ćerki Gordani ( koji nijw bila ni pri sebi )na skromnoj ceremoniji održanoj u ambasadi SAD u Beogradu, i to zato da bi jedna politicka partija u Srbiji dobila politicke poene.
vvvvvvvvv.jpg

Kada se posle rata sve sabralo doslo se do zakljucka da su partizani spasili 2000 saveznickih pilota.
vvvvvvvvv.jpg

9999.jpg

Navedeni orden predstavlja, između ostalog, najveću uvredu za stotine, hiljade i milione antifašista koji su ubijeni i ranjeni u borbi protiv fašizma, a posebno za žrtve genocida.
Držanje u tajnosti navedenog odlikovanja i preko pet decenija do uručivanja ukazuje, pored ostalog, na navedenu lažnu činjeničnu argumentaciju na kojoj je zasnovano i drugačiju prirodu razloga za njegovo donošenje, pri čemu je orden“upotrijebljen kao sredstvo u hladnom ratu između blokova, a piloti su tu uzeti samo kao zgodan izgovor”.
8889.jpg
 
Д. Радовић Кондор (почетком 1944.) заклао је два савезничка авијатичара француског порекла (код Лима),
http://znaci.net/00003/473.pdf стр.110

NISU BAŠ SVI ČETNICI SPASAVALI SAVEZNIČKE PILOTE: Pojavio se dokaz da ima onih koji su ih UBIJALI​

Partizani su učestvovali u spasavanju pilota, ali je njihova uloga u tome nepravedno zanemarena
U poslednjoj deceniji u javnosti se potencira uloga ravnogoraca, četnika u spasavanju američkih i britanskih vazduhoplovaca. Još u 2010. godini General-major Slavko Popović, dao je intervju u kome je tvrdio da su to činili i "partizani godinama, mnogo više nego četnici", te kako mu smeta pomenuta propaganda. Cela priča dobila je čudan epilog nakon što je na Tviteru osvanuo jedan članak s naslovom "Nisu baš svi četnici spasavali savezničke pilote tokom Drugog svetskog rata".

Naime, u pomenutom članku navodi se kako su se među 49 žrtava Vojislava Rajčića Požarevca "vođe četničke crne trojke, bila i dva britanska pilota". Takođe i kako je Rajčević isto na sudu i priznao rekavši: "Odveli smo ih na jednu utrinu. Prvo sam završio sa nižim, a zatim sa visočijim".
Ne zaboravimo da nisu svi četnici spasavali savezničke pilote.
100 000.jpg

https://www.espreso.co.rs/vesti/dru...-se-dokaz-da-ima-onih-koji-su-ih-ubijali-foto
 
OD 2004. SVAKE GODINE 17. SEPTEMBRA AMERIČKI AMBASADORI U SRBIJI POLAŽU VENCE U ČAST ČETNICIMA
“U odgovoru su podsetili da je obeležavanje misije "Halijard" događaj koji svake godine "okuplja Amerikance i Srbe kako bi obeležili neverovatan čin herojstva" iz doba kada su naši narodi bili saveznici u borbi za oslobađanje sveta od fašističkog terora.”
https://www.slobodnaevropa.org/a/ambasada-sad-beograd-vulin/32598016.html
 
Д. Радовић Кондор (почетком 1944.) заклао је два савезничка авијатичара француског порекла (код Лима),
http://znaci.net/00003/473.pdf стр.110

NISU BAŠ SVI ČETNICI SPASAVALI SAVEZNIČKE PILOTE: Pojavio se dokaz da ima onih koji su ih UBIJALI​

Partizani su učestvovali u spasavanju pilota, ali je njihova uloga u tome nepravedno zanemarena
U poslednjoj deceniji u javnosti se potencira uloga ravnogoraca, četnika u spasavanju američkih i britanskih vazduhoplovaca. Još u 2010. godini General-major Slavko Popović, dao je intervju u kome je tvrdio da su to činili i "partizani godinama, mnogo više nego četnici", te kako mu smeta pomenuta propaganda. Cela priča dobila je čudan epilog nakon što je na Tviteru osvanuo jedan članak s naslovom "Nisu baš svi četnici spasavali savezničke pilote tokom Drugog svetskog rata".

Naime, u pomenutom članku navodi se kako su se među 49 žrtava Vojislava Rajčića Požarevca "vođe četničke crne trojke, bila i dva britanska pilota". Takođe i kako je Rajčević isto na sudu i priznao rekavši: "Odveli smo ih na jednu utrinu. Prvo sam završio sa nižim, a zatim sa visočijim".
Ne zaboravimo da nisu svi četnici spasavali savezničke pilote.
Pogledajte prilog 1424636
https://www.espreso.co.rs/vesti/dru...-se-dokaz-da-ima-onih-koji-su-ih-ubijali-foto
О томе је такође дискутовано више пута, комунистичка пропаганда и монтирани процеси 30 година по рату.
 
Poslednja izmena:
Izgleda da i Amerikanci danas ''sprovode komunisticku propagandu'' !
Pogledajte prilog 1424987
Pogledajte prilog 1424988
Дипломатско оправдање данашње америчке политике, да се задовољи бошњачка страна.Амерички амбасадор у Србији уредно посећује Прањане.
Уосталом спашени пилоти су оставили сведочанства о томе.
 

Kako su cetnici spasavali saveznicke pilote? Ko je kasnije navodio saveznicke bombardere na srpske gradove? Da li su isti piloti ucestvovali u bombarovanju?

Време је показало да је ипак боље било да смо остали савезници са Немцима и Италијанима, него што су нас Британци и комунисти угурали у кланицу др.св. рата, где су нас издали лажни савезници.
Може бити,то је ко кад би нека баба видела симпатију из младости....
 
Д. Радовић Кондор (почетком 1944.) заклао је два савезничка авијатичара француског порекла (код Лима),
http://znaci.net/00003/473.pdf стр.110

NISU BAŠ SVI ČETNICI SPASAVALI SAVEZNIČKE PILOTE: Pojavio se dokaz da ima onih koji su ih UBIJALI​

Partizani su učestvovali u spasavanju pilota, ali je njihova uloga u tome nepravedno zanemarena
U poslednjoj deceniji u javnosti se potencira uloga ravnogoraca, četnika u spasavanju američkih i britanskih vazduhoplovaca. Još u 2010. godini General-major Slavko Popović, dao je intervju u kome je tvrdio da su to činili i "partizani godinama, mnogo više nego četnici", te kako mu smeta pomenuta propaganda. Cela priča dobila je čudan epilog nakon što je na Tviteru osvanuo jedan članak s naslovom "Nisu baš svi četnici spasavali savezničke pilote tokom Drugog svetskog rata".

Naime, u pomenutom članku navodi se kako su se među 49 žrtava Vojislava Rajčića Požarevca "vođe četničke crne trojke, bila i dva britanska pilota". Takođe i kako je Rajčević isto na sudu i priznao rekavši: "Odveli smo ih na jednu utrinu. Prvo sam završio sa nižim, a zatim sa visočijim".
Ne zaboravimo da nisu svi četnici spasavali savezničke pilote.
Pogledajte prilog 1424636
https://www.espreso.co.rs/vesti/dru...-se-dokaz-da-ima-onih-koji-su-ih-ubijali-foto
Монтирани процеси.
 
U ZRAČNIMA NAPADIMA NA SLAVONSKI BROD POGINULO 3.000 LJUDI
(Tito odgovoran za žrtve bombardiranja)
Sl.Brod u razdoblju od godinu dana, od 2. travnja 1944. do 17. travnja 1945., na grad Slavonski Brod saveznička avijacija izbacila je 15.898 bombi prosječne težine 250 kilograma. Odnosno oko 4000 tona bombi. Gotovo 80% grada je razrušeno, više od 80% zgrada je uništeno u savezničkim bombardiranjima u kojima su uništene zgrade iz perioda Austro-Ugarske, velikih kulturno – povijesnih i urbanističkih vrijednosti. Točan broj poginulih vjerojatno nikada neće biti poznat. Taj broj se kreće od oko 3.000 osoba.
Savezničko zrakoplovstvo napalo je Slavonski Brod više od 60 puta. Većinu napada izvele su 15. zračne snage zrakoplovstva Sjedinjenih Američkih Država (15th Air Force USAAF) s uzletišta u Italiji, a manji broj britanske zračne snage (RAF) također iz Italije. Početkom travnja 1945. ciljeve u Slavonskom Brodu i okolici napadalo je i Jugoslavensko ratno zrakoplovstvo. Kao što smo naveli, većinu napada na područje Broda izvele su 15. zračne snage zrakoplovstva SAD-a.
Od 1. siječnja 1944. od prvotnih šest bombarderskih (dvije grupe na bombarderima B.24 i četiri na bombarderima B.17) i četiri lovačke grupe (jedna grupa na lovcu P.47 i tri na lovcima P.38) ove su zračne snage do siječnja 1945. narasle na pet bombarderskih letačkih krila (Bombardment Wings) s 21 bombarderskom grupom (šest na bombarderima B.17 i 15 na bombarderima B.24) i dva lovačka letačka krila (Fighters Wing) sa sedam lovačkih grupa (tri na lovcima P.38 i četiri na lovcima P.51).
https://komunistickizlocini.net/201...vSAxh3Hg-AXO_ozFHricPtRkbKzCCjxmYenZDn0un4OdU

Saveznicko bombardovanje Slavonskog Broda
Pogledajte prilog 1424626
Pogledajte prilog 1424627
Pogledajte prilog 1424628
Pogledajte prilog 1424630
Где овде видиш хрватске градове? Признајеш НДХ?

964F29CE-A88C-4410-A185-6505B668BCCD.jpeg
 
О томе је ракође дискутовано више пута, комунистичка пропаганда и монтирани процеси 30 година по рату.
Ovakvih tema i tvrdnji iz paralelnog svemira će biti sve dok se ne počne sa zakonskim sankcionisanjem glorifikovanja Broza, KPJ i tzv “SFRJ”, kao što se u Nemačkoj i Francuskoj sankcioniše negiranje Holokausta.
 
Ovakvih tema i tvrdnji iz paralelnog svemira će biti sve dok se ne počne sa zakonskim sankcionisanjem glorifikovanja Broza, KPJ i tzv “SFRJ”, kao što se u Nemačkoj i Francuskoj sankcioniše negiranje Holokausta.
Ovakvih tema i tvrdnji iz paralelnog svemira
Sada ces ti da dokazes da su svi postavljen i dokumeti i fotografije ''falsifikati'':hahaha:
 
Д. Радовић Кондор (почетком 1944.) заклао је два савезничка авијатичара француског порекла (код Лима),
http://znaci.net/00003/473.pdf стр.110

NISU BAŠ SVI ČETNICI SPASAVALI SAVEZNIČKE PILOTE: Pojavio se dokaz da ima onih koji su ih UBIJALI​

Partizani su učestvovali u spasavanju pilota, ali je njihova uloga u tome nepravedno zanemarena
U poslednjoj deceniji u javnosti se potencira uloga ravnogoraca, četnika u spasavanju američkih i britanskih vazduhoplovaca. Još u 2010. godini General-major Slavko Popović, dao je intervju u kome je tvrdio da su to činili i "partizani godinama, mnogo više nego četnici", te kako mu smeta pomenuta propaganda. Cela priča dobila je čudan epilog nakon što je na Tviteru osvanuo jedan članak s naslovom "Nisu baš svi četnici spasavali savezničke pilote tokom Drugog svetskog rata".

Naime, u pomenutom članku navodi se kako su se među 49 žrtava Vojislava Rajčića Požarevca "vođe četničke crne trojke, bila i dva britanska pilota". Takođe i kako je Rajčević isto na sudu i priznao rekavši: "Odveli smo ih na jednu utrinu. Prvo sam završio sa nižim, a zatim sa visočijim".
Ne zaboravimo da nisu svi četnici spasavali savezničke pilote.
Pogledajte prilog 1424636
https://www.espreso.co.rs/vesti/dru...-se-dokaz-da-ima-onih-koji-su-ih-ubijali-foto
Ни ова везица са знака не ради јер им је домен сада .орг а не .нет.

И шта би, јесу ли нас бомбардовали спашени пилоти или нису?
 

Back
Top