georgejune
Starosedelac
- Poruka
- 179.084
Na sportu se ne mrsavi nego za stolom
Daj je na neki sport iako moram priznati da krecu od malih nogu na sportove jer tad i zavole i uzive se.
"Ako je sve normalno" - u tome je problem. Roditelji trebaju "vidjeti" svoju djecu, razgovor, pažnja, briga - je ono što je potrebno za svoju djecu. AKO djeca to osjete - nesvjesno će tražiti "debljinu" da im roditelji - obrate pažnju. "Pažnja" - je osnovni motiv za prekomjernu debljinu. Nakon toga dolazi ostalo ( višak kilograma, itd.).Ljudi, polako... Ako ima toliko kg i na tu visinu, a ZAISTA izgleda da je punacka, neka proveri secer, hormone kako rece Ario.
Ako je sve normalno, to je odlican odnos za dete u tim godinama, ne moze da bude punacka ni u kom slucaju.
Да ли ће неко да се угоји или смрша, зависи од тога да ли ће у одређеном временском периоду да потроши више калрија него што унесе (у том случају ће да смрша), односно да потроши мање калорија него што унесе (у том случају ће да се угоји).
дакле, твоја ћерка треба да троши више калорија него што их унесе.
Верујем да је мало лењкаста, па неће да иде на спорт, а вероватно је ни ти не напињеш да иде на спорт.
Остаје исхрана.
Дакле, треба да једе нискокалоричну храну, уместо висококалоричне.
С обзиром да има 12 година, верујем да јој ти спремаш храну.
Крени да спремаш нискокалоричне оброке, уместо да је товиш, а у фрижидеру гледај да имаш нискокалоричне намирнице, уместо висококалоричних.
То што изгледа као да има 60 кг, то је зато што то добрим делом није сало, већ вода. Обично се скупља кад се једу неквалитетни извори угљених хидрата, па задржавају воду у организму, отуд и подбрадак, стомак, бутине.
Ти си узрок тога, ти можеш и да исправиш. Доста је једноставно.
Мало је за одраслу особу. Овде је у питању дванаестогодишње дете.
U rubriku nije se desiloMoja ćerka ima 12 godina, 46kg i 163 cm. Za dve nedelje dobila je 4 do 5 kg a ništa nije porasla. Ogroman joj je podbradak, butine su joj blago rečeno ogromne, a o stomaku i salu ni da ne pričam. Izgleda ko da ima bar 60 kg. Šta da radim?
jok nije za zensko dete u tim god.То уопште није превелика тежина на ту висину.
О чему се овде ради?
А да је маса деце гојазна, јесте нажалост.
И да многи родитељи то не виде као проблем него још подривају, и то је тачно.
Ne može da bude debela sa tom visinom i težinom. To je faza kad iz djeteta prelazi u djevojku i tijelo se mijenja. Malo sporta to može lako popraviti, manje gaziranog i slatkog i za čas će salce spasti
Ok je da ne voliš, ne volim ni ja čips smoki i te slične gluposti. Ovde je analazila visine i težine potrebna jer ne vidimo djevojčicu.Zandeli, ja ne volim te analize kilaze i visine. Ja nisam ni vagu imala do prosle godine a i sada je ne koristim. Nosim uske stvari, znam kada dodam, ni ogledalo mi ne treba.
Deca moraju da nauce kako da jedu. Kao sto moraju da nauce da plivaju. Nije pitanje zelje. Nema jela izmedju obroka.
To je losa navika koju smo u ovom veku stekli, jedemo puno, ugojimo se a onda idemo na dijetu. Sok za organizam u oba pravca.
Umesto da posaljemo precutnu ali jasnu i ostru poruku deci - nema jela izmedju obroka.
Tu naviku na lomacu i zatrti je pepelom.
Kada deca tako naviknu i kasnije ce se drzati naucenog.
Kao sto uce kako da uce ili sta god...ljudi su robovi svojih navika.
Problem se precutkuje ali postoje drzave koje su priznale da postoji problem u ishrani dece. Ta Francuska ima nacionalni program od 2001. godine sa razlogom jer su uvideli da su se deca pogubila i da su pocela da se goje a tinejdzerke da drze dijete. Problem je i jedno i drugo, deca nam moraju jesti kvalitetnu hranu (a ne niskokaloricnu) jer ce oni nositi sutra zdravlje nacije.
To pitanje je od izrazitog znacaja i uopste nije vazno sto je u pitanju trol.
Kod nas jure po igralistu decu smokijem, kao zlato da im daju pa kokice svuda po parku...bebice time hrane.
Dodje mi da im otmem tu kesu i bacim u kantu za smece.