Da li su muškarci krivi za klimatsku krizu?

RužnaKoLopov

Buduća legenda
Moderator
Poruka
41.516
Klimatska kriza se često posmatra iz različitih perspektiva, a neki argumenti sugeriraju da se na neki način može smatrati „muškim pitanjem“.

Uzrok problema:

Veliki dio emisija stakleničkih plinova dolazi iz industrija i sektora u kojima su historijski dominirali muškarci, kao što su industrija fosilnih goriva, transport i teška industrija. Donosioci odluka u mnogim od ovih sektora su često muškarci, što može dovesti do posebne perspektive i prioritizacije pitanja životne sredine.

Politička i ekonomska moć:

Muškarci su i dalje neproporcionalno zastupljeni na političkim i ekonomskim vodećim pozicijama u mnogim zemljama, što znači da njihove odluke imaju veliki uticaj na politiku i praksu zaštite životne sredine.

Na kraju krajeva , muškarci i dalje odbijaju cinjenicu klimatske krize, negiraju klimatske promjene i argumentuju nekim levim podacima koja većinom postoje iskljucivo u njihovim glavama , da je vazda bilo vruće, obilnih kiša i poplava kao i sušnih perioda gde često dolazi do požara

Može se reći da su muškarci doveli ovaj svet do kolapsa

IMG_1585.jpeg

Ne moze , po dva osnova..
Prvo muskarci cesto gledaju da ugoadjaju zenama....iako to nece da priznaju...
Drugo , zene su jos gore po pitanju ekoloskih i za tudje dupe uvazajnih faktora....tako da bi bile jos gore za ekologiju i globalno zagrevanje..

Uzmimo samo samca i par...Samac ce manje da greje prostoriju u proseku , ali ce vise da se obuce, zeni ta logika nije odgovarajuca, jer treba seksipila, pa ce vise da greje stan a da se lakse obuce....

Poziciju moci i poziciju konzumerizma treba meriti , a tu zene siju muskarce ihahaj..

Tako da tema nije bas fer , jer nosi neku fiktivnu krivicu, a pausalna je sa tezom da bi zene bile manje surovi vladari , sto nije tacno ...
To su te teze i hipoteze koje su prizemni nivo razmisljanja i uvaljivanja..

Ali se moze reci da su lenji i glupi ljudi doveli do katastrofa, to je sigurno tacno..

Lenji ne zele da rade na sebi , plus ne zele da rade ni za sebe ni oko sebe...
Teza da lenj covek postaje izumitelj je totalno lazna.....

Glup covek nije uzrok problema sto je glup pa ne moze da shvati , to je mali deo problema koje pravi , nego sto zna ZNA da je ugrozen kao gluplji pa okrece sve sto moze tumbe naopako da bi u metezu profitirao.....

Tu se idealno uklapa ova tvoja teze antiteza, da su zene glavni izazivac katastrofa, sto i jeste, jer vise inspirisu glupe koji inace da su zene racionalne ne bi imali sanse, ali posto nisu , oni znaju da imaju sanse, a to su sanse kroz moc, prestiz, i na lukavstva , kao i pljacke i imovinu...te jaca motiv da se po svaku cenu dodje do imovine, i tih ostalih elemenata koji donose produzenje vrste..

Zato i imate u romanima pricu , kako se najbogatiji u selu zeni zato sto ima dvorac, tatko mu ga obezbedio , raznim kriminalnim poslovima, dok postenjacina i beda mora da ceka sta preostane ako preostane, to bude i sunuto , ludo , sakato , blentavo , i ostalo sto spada u kategoriju zena koje nisu pomislile cekaj sto sam ja gora od drugih , nego zna da je gora od drugih ...

Klimatska kriza se često posmatra iz različitih perspektiva, a neki argumenti sugeriraju da se na neki način može smatrati „muškim pitanjem“.

Uzrok problema:

Veliki dio emisija stakleničkih plinova dolazi iz industrija i sektora u kojima su historijski dominirali muškarci, kao što su industrija fosilnih goriva, transport i teška industrija. Donosioci odluka u mnogim od ovih sektora su često muškarci, što može dovesti do posebne perspektive i prioritizacije pitanja životne sredine.

Politička i ekonomska moć:

Muškarci su i dalje neproporcionalno zastupljeni na političkim i ekonomskim vodećim pozicijama u mnogim zemljama, što znači da njihove odluke imaju veliki uticaj na politiku i praksu zaštite životne sredine.

Na kraju krajeva , muškarci i dalje odbijaju cinjenicu klimatske krize, negiraju klimatske promjene i argumentuju nekim levim podacima koja većinom postoje iskljucivo u njihovim glavama , da je vazda bilo vruće, obilnih kiša i poplava kao i sušnih perioda gde često dolazi do požara

Može se reći da su muškarci doveli ovaj svet do kolapsa

Pogledajte prilog 1651505
Promašila si forum. Treba da prebaciš temu ovde:

Muškarci

Ne moze , po dva osnova..
Prvo muskarci cesto gledaju da ugoadjaju zenama....iako to nece da priznaju...
Drugo , zene su jos gore po pitanju ekoloskih i za tudje dupe uvazajnih faktora....tako da bi bile jos gore za ekologiju i globalno zagrevanje..

Uzmimo samo samca i par...Samac ce manje da greje prostoriju u proseku , ali ce vise da se obuce, zeni ta logika nije odgovarajuca, jer treba seksipila, pa ce vise da greje stan a da se lakse obuce....

Poziciju moci i poziciju konzumerizma treba meriti , a tu zene siju muskarce ihahaj..

Tako da tema nije bas fer , jer nosi neku fiktivnu krivicu, a pausalna je sa tezom da bi zene bile manje surovi vladari , sto nije tacno ...
To su te teze i hipoteze koje su prizemni nivo razmisljanja i uvaljivanja..

Pričam globalno gledam

Ovaj svet je vodjen i upravljan većinom muškim znanjem i moći

I sad imamo veliki debakl jer je svet pritjeran do kolapsa

Pričam globalno gledam

Ovaj svet je vodjen i upravljan većinom muškim znanjem i moći

I sad imamo veliki debakl jer je svet pritjeran do kolapsa
Da ako tako gledas, sve dok muskarci nisu titrali jaja zenama nismo imali problema sa ekologijom, sa komercijalom, sa pr lazima, sa presipanjem iz praznog u suplje..

MZ odnosi i mehanizmi su podjednako vazni , ako su razdrkani , onda su stetni po oba pola...
Jeste, radio sam ja analize gde su faktori i zenska glupost, jer mora da je gluplji onaj pol koji vise vremena trosi na sminku i estetsko udesavanje nego na razmisljanje i rad, plus ima nestabilnosti 2 x mesecno..
Ali ne moze se gledati sve kroz radne i posledicne naloge...ima tu preplitanja ko je uradio ovo pa je to dovelo do ovoga...

Jedna od vecih steta je najava doba vodolije, tj horoskopsko davanje forsaza nekim zenskim osobinama koje dovode do neravnoteze i onda se javljaju neke nove muske osobine...pri tome ne mislim na pol, nego na rod...imamo polovinu muskaraca koji su zene...u glavi...a jos cetvrtinu koji bi rado bili zene i seksualno , samo da ne boli....

Po kriterijumu gluposti zene bi bile veci krivac za ovo danasnje neumereno vreme...
Po kriterijumu animalizma, zene su prirodno , radjanjem i odgajanjem vise animalne od muskaraca, i to je prirodno stanje, a feminizam sto forsira animalnost kod muskaraca da bi kompenzovao to , to je teski shit...jedan drustveni inzenjering, koji je neprirodan...
Selekcija , koga zene biraju , to je tek teski shit, to smo videli kad su neki forumasi jasno iskazali svoja uocavanja da su zene mazohisticki plastelin, sto se slaze sa teorijom paralelnog psiho razvica i seksualnog razvica ....pa zene cesto odluce da zive svoj zivot kao seksualno uslovljena, zadovoljena bica, pa se odmaknu od svog psihickog bica....mnogo cesce nego sto to cine muskarci..

Ali da ne idem na ruku separatistima, ja smatram da samo zajednicka resenja , ne istovetna...znaci ja imam kobaju ti imas micamacu i to je tako , i ostale osobine se razlikuju i to je tako , ali harmonicno se moze usaglasiti i M i Z , i onda je to ne emotivno , to me zabole, nego prakticno , funkcionalno najbolja zajednica..

Samo sto to ne shvataju ni zene, razumski , mozda samo intuitivno , a ni muskarci ...
Tu fali ekonomski da se malo privede svesti i umanjenju kriminalnog i nepravednog...i to bi onda mnogo bolje leglo..

Emotivno je veliki problem za svako resenje jer svoje cini znacajnijim, tudje umanjuje...
Samo insistiranje da bude srazmera zena i muskaraca u nekom politickom telu ili bilo cemu je nakaradnost...
Jer onaj ko stvarno ne razdvaja prava i odgovornosti bilo kog bica, taj ne razlikuje musko od zenskog, nego gleda ucinak, sposobnost i potencijal..
Mrzim ovo potencijal...zato sto se pogresno shvata....umesto emancipacije, potencijal se shvata kao racunica koliko mozes iskoristiti tu neku osobu..

Umesto potencijal da bude pruzi nekom detetu sansu da se razvije u nekoj svojoj disciplini i talentu....radi dobrobiti okruzenja, potencijal se gleda, daj mladje da ga lakse zavedemo i iskoristimo njegov ili njen entuzijazam , a istovremeno ga postavljamo kao clan svog tima...igrice zahvalnosti i zavisnosti..

Na neki nacin korupcija..

Zene se izuzetno bune kad aseksualno shvatam zene, misle da to nije fer....
Sto dovoljno govori o zenama...jer aseksualno trazi jednak ucinak....na vise planova...znaci nece traziti ni od slabasnog muskarca niti od zene da nosi 50kg...ali nece bas blagonaklono gledati ni na boli me glava , 5 dana pa 10 pauza, pa me boli glava 5 dana...to se tretira bas tako kako je...naizmenicno boli me glava ne boli me glava...

Moze se se uraditi analiza ko vise ometa razvoj ka odrzivom, ili ka unapredjenom covecanstvu , muskarci ili zene....Ali sta se dobija time...
Ja ne vidim sta se dobija time...Osim ako ne resis da ispravljas krivu drinu pa ces dohvatiti prvo onog ko je veci problem....
Da postoji dobra volja, ljudi bi dali da to urade mudri i inteligentni ljudi , cuda mogu da se naprave ako se da talentovanom i inteligentnom coveku da uredjuje ljudske odnose...

Ali sustina covecanstva je u laznom fer odnosu a realno iskoriscavanju slabih , neznalica i budala...

А жене живе све у шуми нити користе Ауто нити се грејају и голе су.

То је толико глупо да не можес сватити.

Nije glupo

Činjenica je da muškarci vladaju ovim svijetom, sve važne odluke donose muškarci, ljudi uništavaju šume i iskorištavaju prirodu

muškarci vode ratove

Muškarci prave automobile, buše naftu, kopaju litijum

a muškarci poriču klimatsku krizu! glasno i snažno

ci vladaju ovim svijetom, sve važne odluke donose muškarci, ljudi uništavaju šume i iskorištavaju prirodu

muškarci vode ratove

Muškarci prave automobile, buše naftu, kopaju litijum

a muškarci poriču klimatsku krizu! glasno i snažno

Мушкарци купују ауте да би импонирали женама.

Жене су оне које хоће више да путују.

и.т.д и.т.д.

Сушај девојко или си ти она нека еколошка феминисткиња која прво трује хемијом да не задруди. Сања о медведу, а не би преживела 3 дана у природи. Личиш ми на то.

Back