Opet ne...samo izvodim zaključak iz tvojih stavova.
Ne, ali neću se više ponavljati.
Ti ga nađi i ti ga razuvjeri pa češ vidjeti u raspravi...
Zašto ti smeta ta priča?
Ne razumeš implikacije nečije svemogućnosti?
Ne smeta mi ni najmanje, nego se ponavljaš iz komentara u komentar. Recimo, to bi isto bilo kao da se vodi debata između ateiste i vjernika o Postanku i onda ga pita Ateista: kako je nastalo?
A vjernik njemu pa Bog.
Ali dobro, daj mi objasni?
Pa rekao sam ti: Bog!
Kako on to stvara, kak osu se odvijali procesi?
Pa on je svemoguć, Bog to sve može stvarati....
I onda ti vodi raspravu....
Tako i ti, svemoguć je, mora ovo, mora ono...
Objasnio sam da ne mora, a ti si nastavio samo ponavljati,..
Da li ponovo treba da ti ponovim da ovde ne osporavamo slobodnu volju?
Tvoj doživljaj slobodne volje se svodi na to da je ishod uvijek onakav kako Bog želi, naravno uz "navodni pristanak druge strane", jer je on svemoguć...
Jer kakva ti je to slobodna volja ako praktično ne postoji: ne?
Dakle, bog je želeo da student padne ispit, pa da onda rešava problem na popravnom?
Ne, ali je bio spreman ako se dogodi pad da to ispravi.
Nisu dovoljno dobro naučeni, nisu naučeni da razmišljaju o posledicama, o prioritetima.
Porazgovaraj s nekim psihologom na ovu temu i pitaj ga je li edukacija dovoljna da se spriječe neke vrste devijantnog ponašanja...
Pa ti si valjda oduševljen njegovim karakterom...koja to karakterna osobina čini da ne želi da spasi dete od silovanja?
Kada su se vodile rasprave o stradanju Židova u Drugom svjetskom ratu, neki ateisti su postavljali pitanje: "Gdje je bio vaš Bog? Zašto nije zaustavio zvjerstva?" Na to je jedan rabin odgovorio: "A gdje je bio čovjek?" I mi imamo svoj dio odgovornosti. Na tvoje pitanje već sam odgovorio ranije, ali ga namjerno razvlačiš, misleći da postižeš nešto tim formulacijama. Da Bog djeluje preventivno onako kako ti zamišljaš, ti danas ne bi postojao, kao ni onaj tko bi počinio zlo, niti bilo tko drugi.