Да ли су модерне Олимпијске игре противне хришћанству?

moja bratanica je ikonopisac i nju su sveštenici i monasi ubedili da se zamonaši
Jednu moju drugaricu je neki monah toliko izluđivao...svako malo je plakala i izvinjavala mu se.
Ja je pitao da me odvede kod njega, da porazgovaramo...da joj pokažem da je najobičniji seronja. Nije smela.

Jednu moju drugaricu je neki monah toliko izluđivao...svako malo je plakala i izvinjavala mu se.
Ja je pitao da me odvede kod njega, da porazgovaramo...da joj pokažem da je najobičniji seronja. Nije smela.
to ti je ono kad upadneš u loše društvo, daleko od toga da su svi takvi, nego ima utripovanih monaha i sveštenika koji spašavaju duše.
u doba rata naš vod pored ostalih dužnosti imali smo i da čuvamo manastir, samo dve starije monahinje su tu bile, ne znam za ostale, da li su dobile premeštaj ili neki drugi razlog ali njih dve su bile predivne.
kasnije sam radio u belu palanku i tamo upoznam igumana, čovek načitan i inteligentan bog da mu dušu prosti.
znači ima i svetlih primera, a te jajare što ti nabijaju grižu savest samo što si rođen samo otreseš prašinu.

Ti pogresno tumacis moje rijeci,ja nisam rekao da Oi igre trebaju da budu hriscanske al ne trebaju da budu ni antihriscanske,kakve veze ima huljenje po Hristu sa Oi ,ali kada to rade to jasno pokazuje da su same Oi antihriscanske.

Ja samo kazem da osvijesceni hriscani i koji drze do sebe ne trebaju da nastupaju na Oi igrama koje javno ismijavaju Hrista.A to rade jer ce im hriscani tolerisati to pljuvanje i huljenje a da su takvu salu napravili sa nekom drugom vjerom znaju da bi reakcija bila gora
A, ti misliš na ove sadašnje? Ja pričam o ovim u GR što je Maki okačio.

Nije istina...nego si ti pričao kakav jeste ili nije bog, pa rekoh da pojasnimo o čemu govoriš.
To što je nekima bilo dovoljno samo pokazuje da je nekima bilo dovoljno, ništa drugo.
Drugima nije i svemoćni bog to zna (čisto da bude jasno, pričamo o fantazijskom svetu Biblije i rupama u zapletu koje pisci prave). :mrgreen:
I ti pričaš kakav je Bog, za nas nema grešaka...
Šta evaluiraš...da li će nešto da ti bude smešno?
Čitaj s razumijevanjem, govorili smo o argumentima, ne samo o vicu...
Da li radi i obratno? Počneš da čitaš sa idejom da je knjiga sjajna. I tako je doživiš. Pa, ako prestaneš da je doživljavaš kao sjajnu, da li te je knjiga demantirala? :mrgreen:
Sve kreće od promatrača i njegove spremnosti...
Za razliku od moći boga da te ubedi u nešto bez da utiče na tvoju slobodnu volju, pitanje koje si ti postavio sadrži unutrašnju logičku kontradikciju. Bilo da odgovorim sa Da ili Ne, to ne utiče na tvoju nesposobnost da prihvatiš da je svemoćni bog ultimativno utiče da li će nešto da se dešava ili ne.
Opet se izmotavaš. Samo ti odgovori na pitanje, može li ili ne?
Čim dopušta da se desi, to odobrava...ako pustiš nekoga da prekrši zakon ti odobravaš kršenje zakona, bez obzira šta posle tvrdiš.
Onda ajmo ovako:
Prema zakonima neba plaća za grijeh je smrt, po tebi je trebao odmah intervenirati i završiti priču?
Supermen da zna da neko dete siluju bi odleteo da ga spasi.
Zašto...zato što Supermen ne odobrava silovanje dece.
I ti i ja bismo uradili isto (sprečili silovanje...ne leteli).
Još malo emocionalno nabijenih spika, nek se nađe...
Pa ako hoćeš realno razmišljati na tu temu, onda razumi da Biblija govori da su ljudi zli, pa sad ti meni reci, kada je Bog trebao zaustaviti to zlo koje hoda na dvije noge: u Edenu, par stotina godina kasnije, za vrijeme Kristovog dolaska ili recimo sad da krene od naše generacije?, onako po spisku redom...
To što ti nešto ne prihvataš je tvoja stvar. Svemoćni bog nužno može svakoga da uveri u bilo šta ako želi, bez da mu utiče na slobodnu volju...ili nije svemoćan.
Odlično, još samo da objasniš kako da to uradi.
Priča iz Talmuda, Bava Metzia 59b, dobro ilustrira kako ni najjači argumenti niti čuda ne mogu nikoga uvjeriti u nešto ako osoba to sama ne želi.
https://www.sefaria.org/Bava_Metzia.59b.5?lang=bi&with=all&lang2=en
Da...ali ti to ne razumeš. I to što ne razumeš je volja boga. Da hoće da razumeš pronašao bi način da ti pomogne da shvatiš.
Nonsens.

Које је ваше мишљење?
vise nije ni bitno, stvarnost je presisaala nasa misljenja, nego jel smo osudili ovo najnovije:

Церемоније отварања Олимпијских игара у Паризу, на којима је приказана трансродна пародија на Тајну вечеру а коју је режирао јеврејски хомосексуалац Томас Џоли оцењена је као “национално самоубиство” од стране бившег члана француске владе.​

https://srbin.info/svet/francuska-je-izvrsila-nacionalno-samoubistvo-sa-ceremonijom-otvaranja-oi/

a evo i mi ameri ne tolerisemo ovo ruganje veri​

U.S. Bishop Robert Barron’s Powerful Reaction to Perverse Anti-Christian Opening Ceremony at Paris Olympics: “They’re telling us who they are. We should believe them.” (Video)

COURAGE OVER PROFIT: Tech Company Yanks All Olympic Ads Following Demonic Opening Ceremony Which Mocked Christians and The Last Supper

Дискутујем.
ne, ti bi uvažavao moje verovanje
ja uvažavam tvoju veru samo ti spočitavam što prelaziš u fanatike i ubeđuješ u istoriju koju ti veruješ bez ijednog materijalnog dokaza. ubeđivanje u istinost svojih "dokaza" bez dokaza je fanatizam. od fantazije stvaraš realnost, a realnost se isključivo dokazuje materijalnim stvarima.
juče si pričao da se rat između iraka i irana vodio iz verskih pobuda , to je fantazija, jer rat se vodio zbog nafte u iranskoj pokrajini. i bukvalno sve svodiš na religiju.
ali toliko si umišljen da te i ne zanima realnost.

ne, ti bi uvažavao moje verovanje
Уважавам твоје право да га имаш али се не слажем са њим. Шта очекујеш више од мене?

ja uvažavam tvoju veru samo ti spočitavam što prelaziš u fanatike i ubeđuješ u istoriju koju ti veruješ bez ijednog materijalnog dokaza. ubeđivanje u istinost svojih "dokaza" bez dokaza je fanatizam. od fantazije stvaraš realnost, a realnost se isključivo dokazuje materijalnim stvarima.
Да, није све у Светом Предању одмах забиљежено у писаној форми. Зато се и зове ПРЕДАЊЕ. Да је записано било би Писмо.

juče si pričao da se rat između iraka i irana vodio iz verskih pobuda , to je fantazija, jer rat se vodio zbog nafte u iranskoj pokrajini. i bukvalno sve svodiš na religiju.
ali toliko si umišljen da te i ne zanima realnost.
Па једним дијелом се и јесте водио из религијских разлога. Јел знаш да је једна од зараћених страна била ИСЛАМСКА Република Иран?

Уважавам твоје право да га имаш али се не слажем са њим. Шта очекујеш више од мене?
takođe, a zašto onda hulim što si mi nekoliko puta rekao :ć
Да, није све у Светом Предању одмах забиљежено у писаној форми. Зато се и зове ПРЕДАЊЕ. Да је записано било би Писмо.
aha predanje
a predanje stare vere je demonizam paganizam. :D

takođe, a zašto onda hulim što si mi nekoliko puta rekao :ć
Ne sjećam se da sam tebi to pisao ali moguće. Izvini ako jesam.

aha predanje
a predanje stare vere je demonizam paganizam. :D
Pa da. Moraš shvatiti da hrišćani imaju samo jednog Boga a svi ostali bogovi su ili fikcija ili demonska obmana. Stoga ne možeš očekivati od hrišćana da nešto uzdižu stare religije u visinu.

I ti pričaš kakav je Bog, za nas nema grešaka...
Ne....na ovoj temi diskutujemo o tvojoj verziji boga.
To što ti ne vidiš plot holes ne znači da ih nema.
Čitaj s razumijevanjem, govorili smo o argumentima, ne samo o vicu...
Vic je bio ilustracija pošto si ti kazao da treba da se oduševim njegovim karakterom.
Kao što ne može da te nasmeje vic koji ti nije smešan, ne mogu da te oduševe argumenti koji ne mogu da te oduševe.
Opet se izmotavaš. Samo ti odgovori na pitanje, može li ili ne?
Ja se ne izmotavam...rečeno ti je, pa ti razumi ako si sposoban.
Ali, recimo da je odgovor na pitanje DA.

Onda ajmo ovako:
Prema zakonima neba plaća za grijeh je smrt, po tebi je trebao odmah intervenirati i završiti priču?
Ne...mogao je raditi dovoljno preventivno da do greha ne dođe.
Još malo emocionalno nabijenih spika, nek se nađe...
Pa da li bi ti spasio dete od silovanja?
Pa ako hoćeš realno razmišljati na tu temu, onda razumi da Biblija govori da su ljudi zli, pa sad ti meni reci, kada je Bog trebao zaustaviti to zlo koje hoda na dvije noge: u Edenu, par stotina godina kasnije, za vrijeme Kristovog dolaska ili recimo sad da krene od naše generacije?, onako po spisku redom...
Recimo od Edena.
Odlično, još samo da objasniš kako da to uradi.
Priča iz Talmuda, Bava Metzia 59b, dobro ilustrira kako ni najjači argumenti niti čuda ne mogu nikoga uvjeriti u nešto ako osoba to sama ne želi.
https://www.sefaria.org/Bava_Metzia.59b.5?lang=bi&with=all&lang2=en
Sada da te stavimo u Eden i da ti se obrati zmija, da li bi je poslušao?
Nije nonsens, ne shvataš i bog ti ne pomaže da shvatiš. ;)

Poslednja izmena:

Back