Da li su Makedonci poreklom Srbi?

Ne, ne. Balkanska plemena za vreme Rima možda jesu bila malo primitivna, ali su bili beli Indo-Evropljani. Tek kasnije Istočno Rimsko Carstvo počinje da dovodi kroz Anatoliju Jermene i druge smeđe ljude i onda Osmanlije samo dovršavaju posao.
Indoevropljani su jezička/kulturološka kategorija, ne biološka. Iliri, Tračani, Dakani, Grci itd. su uvek bili prilično musavi.

Ali brate @Oda Nobunaga , nekad smo vladali svetom.​
rameses-ii-facial-reconstruction.jpg
1645800416520.jpg
UrumqiWarrior.jpg

473188423_9660504530660653_8992580872150677228_n.jpg

@Krishna Znam jednu devojku koja Y-DNA ima R1b-L21, autozomalno MC1R. Crvena kosa, plave oči, pege, vidljivo i po koži. Kaže - Skordisci (negde iz okoline Šapca je poreklom). Verovatno najveće iznenađenje koje sam video kod nas.
Hoćeš reći otac joj je R1b-L21 tj. njezina muška linija?

Kad smo kod R1b. Od poznatih Srba i istorojskih ličnosti R1b su Bogdan Zimonjić i Vlade Divac. Ima ih još, ali trenutno mi njih dvojica padaju na pamet. Vlade Divac je jedna od tzv. istočnih grana R1b, a Bogdan Zimonjić je bio R1b-U152 ('italo-keltska' grana). Kažu da je Bogdan Zimonjić bio visok oko 2 metra.

Screenshot_20251230-151447.jpg

pop bogdan zimonjić.jpg

Hoćeš reći otac joj je R1b-L21 tj. njezina muška linija?
Da.
Kad smo kod R1b. Od poznatih Srba i istorojskih ličnosti R1b su Bogdan Zimonjić i Vlade Divac. Ima ih još, ali trenutno mi njih dvojica padaju na pamet. Vlade Divac je jedna od tzv. istočnih grana R1b, a Bogdan Zimonjić je bio R1b-U152 ('italo-keltska' grana). Kažu da je Bogdan Zimonjić bio visok oko 2 metra.

Pogledajte prilog 1840263
Pogledajte prilog 1840264
Šta bi bio istočni R1b? Divac izgleda... sve samo ne kao nosilac R1b.

Pročitaj opet šta sam napisao. Ako govornici tog dijalekta za sebe kažu da nisu Srbi već Makedonci onda u linvistici nema spora da je taj dijalekat makedonski. Drugo bi bilo da oni govore čist srpski, ovako mrka kapa jer se radi o prelaznom dijalektu između zapadnojužnoslovenske i istočnojužnoslovenske grupe. Prizrensko-timočki se i u Srbiji smatra srpskim samo zato što se govornici izjašnjavaju kao Srbi, inače ne bi bio klasifikovan kao srpski dijalekat, isto kao što se i u Bugarskoj smatra bugarskim jer se izjašnjavaju kao Bugari a ne kao Mađari.

Back