Da li su ludaci pobedili?

@aeternum
@Jugoslav Čvarak

kad sutra dođe tab i vidi naš opus, najbolji plan je da se
pravimo ludi.
Ako šta pita, samo vako
:zarja:
naravno
trepp.gif

Sve su to opisali Oldouz Haksli, Dzordz Orvel i Franc Kafka.
Neke stvari je pak predvideo Isak Asimov.
Samo...zivot ima nacine da se poigra sa onima koji sebi pridaju preveliku vznost.
Ne brinem se ja zbog dece koja mastaju.
Ponekad me plasse odrasli ljudi koji se gube izmedju svetova a imaju neke pozicije mocci.
Kao da sam ja pisala. Upravo oni su opasniji, započinju ratove i stvaraju opšti nered iz pozicije moći.
Profitiraju iz tog nereda na račun ljudskih žrtava!
Ali, postoje ipak pravila Univerzuma da sve što je počelo, jednom se i završi.

A kako se završi?
Pa tako što npr Zelenski koji je prihvatio ulogu generala smrti, neće dočekati starost , to je sigurno i za to će se Putin itekako pobrinuti , a i za njegovu porodicu je upitno , iako naravno - nažalost, jer nisu krivi.

Pa će sledeći neki" Zelenski" poučen primerom, makar ga i ucenili reći Ja ne, bolje metak u čelo odmah.
Što i jeste bolje.
Eto, tako bi se mogli izbrisati generali smrtonoše.

Poslednja izmena:
Psiholoski aspekt modernog drustva je veoma zanimljiv.
Na primer...internet...
Sutra da ga nestane ja ne bih ni primetio.
Do ove korona party nisam nesto za 11 godina mnogo ni pisao ovde.
Mogu da zaboravim i na mobilni telefon.
Ali...ogroman broj ljudi danas a pogotovo mladih pokazuje znake krize kad nema net.
Bilo je istrazivanje na tu temu...
mnogi su rekli da bi lakse podneli glad nego nedostatak drustvenih mreza.
Ali oni nikad nisu bili gladni.
Oni koji jesu kao npr u Somaliji niti imaju vremena ni potrebu da se bakcu time.
Kontrola covecanstva od strane ludaka zeljnih mocci nije moguca.
Ali probace.
Jer probni balon je dao rezultate preko svih ocekivanja.
Nase je da radimo na sebi i da budemo spremni.

to.
i ko je sad tu lud?
kontrolor ili kontrolisani?
To je i paradoks.
Mi sami tražimo kontrolore...

Iako bi često da smo nekontrolisani.
Ali vidi, pogledaj sebe kako se ponašaš kad kontrolišeš sebe i kada ukoliko kad se ne kontrolišeš, to isto važi i za sisteme, od ulice do Globala...

U kruzeru/korporaciji svi smo različiti po imenu, bitni po funkciji/poziciji, i slični po državi odakle smo... I tagovani...nebitna odgovornost.

Psiholoski aspekt modernog drustva je veoma zanimljiv.
Na primer...internet...
Sutra da ga nestane ja ne bih ni primetio.
Do ove korona party nisam nesto za 11 godina mnogo ni pisao ovde.
Mogu da zaboravim i na mobilni telefon.
Ali...ogroman broj ljudi danas a pogotovo mladih pokazuje znake krize kad nema net.
Bilo je istrazivanje na tu temu...
mnogi su rekli da bi lakse podneli glad nego nedostatak drustvenih mreza.
Ali oni nikad nisu bili gladni.
Oni koji jesu kao npr u Somaliji niti imaju vremena ni potrebu da se bakcu time.
Kontrola covecanstva od strane ludaka zeljnih mocci nije moguca.
Ali probace.
Jer probni balon je dao rezultate preko svih ocekivanja.
Nase je da radimo na sebi i da budemo spremni.
Ti si verovatno dobar primerak čovekoljudstva.
Ali vidi, šta su zombiji?
Zamisli da se pokanibališemo umesto povežemo preko world wide web?
Umesto što svi mislimo da smo spajdermeni ti bi svi da budemo batmeni?
Ne može... Kao što se ni iz mrtvih niko nije podigao...

To je i paradoks.
Mi sami tražimo kontrolore...

Iako bi često da smo nekontrolisani.
Ali vidi, pogledaj sebe kako se ponašaš kad kontrolišeš sebe i kada ukoliko kad se ne kontrolišeš, to isto važi i za sisteme, od ulice do Globala...

U kruzeru/korporaciji svi smo različiti po imenu, bitni po funkciji/poziciji, i slični po državi odakle smo... I tagovani...nebitna odgovornost.
Potrebno je biti svestan kontrolora i uraditi nesto po tom pitanju

Potrebno je biti svestan kontrolora i uraditi nesto po tom pitanju
Prihvatiti. Ponajviše.

Svako ima svog. Pa i jehovin svedok, želja za večnim životom ga kontroliše. Zato je bilo bitno kontrolisati i usmeravati ljudsku radoznalost...
Način komunikacije je unapređen a ne degradiran iako je živi dodir neuporediv sa digitalnim... Iako...

Da nam ne kažu svinja vam je granica ne bismo imali granicu. Ili govedina. Iako našoj kulturi granica u hrani je kupus ili pak sarma... :)

Gledam moderan svet koji je flipnuo.

Nekad se znalo. Umislis da si Napoleon ili pas odes u Lazu na manju rehabilitaciju :D

Sad mozes da tvrdis da si sta hoces i jos mozes nekog da tuzis ako ti ospori da to nisi.

Sad je skoro bio teskt o devojcici u USA koja je umislila da je macka i prijavila je decka koji joj se obracao kao devojcici i sto je najgore, skolske vlasti su reagovale u njenu korist.
izdrzi jos koji mesec.

Prihvatiti. Ponajviše.

Svako ima svog. Pa i jehovin svedok, želja za večnim životom ga kontroliše. Zato je bilo bitno kontrolisati i usmeravati ljudsku radoznalost...
Način komunikacije je unapređen a ne degradiran iako je živi dodir neuporediv sa digitalnim... Iako...

Da nam ne kažu svinja vam je granica ne bismo imali granicu. Ili govedina. Iako našoj kulturi granica u hrani je kupus ili pak sarma... :)
Ne tacno, vera ne kontrolise coveka nego ga cini slobodnim.
Sistem kontrolise i uslovljava...

A vera nije sistem?
Posebno privatizovani poput tvoje sekte, priznate ili ne u sredini u kojoj si.

Privatizovani u smislu da imate svoje viđenje. Da ste više sekta nego otvorena zajednica. I da imate sijaset pravila kao i bilokoja druga korporacija...

Vera je uvek lična. Nema veze sa slobodom.
Vera nije sistem jer je deo coveka.
ne moze niko da kontrolise ono u meni.
Osim mene.
vera je uvek licna i daje slodobu.

Tio mesas veru sa religijom da ne kazem ono drugo jer vidim imas predrasude
u pravoj veri nema kontrele nad covekom

Prihvatiti. Ponajviše.

I nisi ovo obrisala... Nego poređenje...

Ako je ona devojka s početka teme mačka ja sam beli morski miš...
A zaštitili su je jer joj je bila potrebna zaštita...

Pa eto ti @bas kao veruje da je Adam, imamo ih na forumu :P
od laznih proroka do tzv. analiticara, koji projektuju neku buducnost, jel geostratezi, tinktenkovi itd - ili kazu samo "kraj istorije"-fukujama, ili "vremena vise nece biti" -lazno otkrivenje, ... a svi zajedno nemaju pojma kako smo dosli u tu situaciju da, kako tema kaze, ludaci pobede [ti se nisi osetio prozvanim?], ... do Hristovog da je On Pocetak [slagali su i kraj, "alfa-omega", jer kraja nema, pogubljeni ocajnici ga izmastase], i mene koji sledim istim putem ka POCETKU, jel - znam sve o raju, Adamu, zmiji, dok oni zamenjuju 2 drveta u raju, parlaju zmijske jezike i sl. gluposti..

dakle, fals okultisto, pitaj, nije sramota ne znati, ...motive necije, jer ja nista ne krijem. ne jedanput sam te ispravio, a ni hvala nisam dobio

mis'im, jel shvatas da neki ucenjuju, ili po nasim pravilima, ili sveta nece biti, kraj istorije? njih nece biti, a ja sam zauzeo busiju POCETKA, i spreman sam da trigerijem odatle NJIHOV KRAJ, a ne kraj sveta - drugi put pitaj sta ti nije jasno, a ljudi ce tek ludeti, vide ko kao pobedjuje, tema je apsolutno na mestu, inace se tebi licno ne bih javljao na prozivku

Poslednja izmena:

Back