aeternum
✿ forever and ever ✿
- Poruka
- 25.595
naravno@aeternum
@Jugoslav Čvarak
kad sutra dođe tab i vidi naš opus, najbolji plan je da se
pravimo ludi.
Ako šta pita, samo vako
![]()
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
naravno@aeternum
@Jugoslav Čvarak
kad sutra dođe tab i vidi naš opus, najbolji plan je da se
pravimo ludi.
Ako šta pita, samo vako
![]()
Ali psihološkog rata nikad više.Nikad nije bilo manje ratova i gladi nego danas.
to.Ali psihološkog rata nikad više.
Nejednakosti materijalne nikad veće...
I lični izbor nikad bolji, iako još uvek nije na nivou koji možemo da dostignemo...
Kontrola... Nikad ozbiljnija...
Kao da sam ja pisala. Upravo oni su opasniji, započinju ratove i stvaraju opšti nered iz pozicije moći.Sve su to opisali Oldouz Haksli, Dzordz Orvel i Franc Kafka.
Neke stvari je pak predvideo Isak Asimov.
Samo...zivot ima nacine da se poigra sa onima koji sebi pridaju preveliku vznost.
Ne brinem se ja zbog dece koja mastaju.
Ponekad me plasse odrasli ljudi koji se gube izmedju svetova a imaju neke pozicije mocci.
Ne postoji nikakva evolucija bez spoljne intervencije. Ako se stvari prepuste same sebi, dolazi do degradacije.Evolucija vazi i za svest i sasvim je nevazno koliko njih ce imati tri prsta ili mjaukati.
To je i paradoks.to.
i ko je sad tu lud?
kontrolor ili kontrolisani?
Ti si verovatno dobar primerak čovekoljudstva.Psiholoski aspekt modernog drustva je veoma zanimljiv.
Na primer...internet...
Sutra da ga nestane ja ne bih ni primetio.
Do ove korona party nisam nesto za 11 godina mnogo ni pisao ovde.
Mogu da zaboravim i na mobilni telefon.
Ali...ogroman broj ljudi danas a pogotovo mladih pokazuje znake krize kad nema net.
Bilo je istrazivanje na tu temu...
mnogi su rekli da bi lakse podneli glad nego nedostatak drustvenih mreza.
Ali oni nikad nisu bili gladni.
Oni koji jesu kao npr u Somaliji niti imaju vremena ni potrebu da se bakcu time.
Kontrola covecanstva od strane ludaka zeljnih mocci nije moguca.
Ali probace.
Jer probni balon je dao rezultate preko svih ocekivanja.
Nase je da radimo na sebi i da budemo spremni.
Potrebno je biti svestan kontrolora i uraditi nesto po tom pitanjuTo je i paradoks.
Mi sami tražimo kontrolore...
Iako bi često da smo nekontrolisani.
Ali vidi, pogledaj sebe kako se ponašaš kad kontrolišeš sebe i kada ukoliko kad se ne kontrolišeš, to isto važi i za sisteme, od ulice do Globala...
U kruzeru/korporaciji svi smo različiti po imenu, bitni po funkciji/poziciji, i slični po državi odakle smo... I tagovani...nebitna odgovornost.
A da je bilo vulgarno bi bilo ok što ga je tužila.da li znas da je u usa jedna zena tuzila kolegu jer je na desktopu imao sliku zgodne manekenke (znaci nista vulgarno) jer je ona bila zgodna a ta zena debela i to je nju ugrozavalo
Prihvatiti. Ponajviše.Potrebno je biti svestan kontrolora i uraditi nesto po tom pitanju
Sve ono čega su se ljudi nekada stideli, danas služi za ponos.Ludaci su uvek bili pobednici. Oduvek je bilo: muž bije ženu, ona ide u ludnicu.
izdrzi jos koji mesec.Gledam moderan svet koji je flipnuo.
Nekad se znalo. Umislis da si Napoleon ili pas odes u Lazu na manju rehabilitaciju
Sad mozes da tvrdis da si sta hoces i jos mozes nekog da tuzis ako ti ospori da to nisi.
Sad je skoro bio teskt o devojcici u USA koja je umislila da je macka i prijavila je decka koji joj se obracao kao devojcici i sto je najgore, skolske vlasti su reagovale u njenu korist.
Tvoj kontrolor je bolji od mog?Potrebno je biti svestan kontrolora i uraditi nesto po tom pitanju
Ne tacno, vera ne kontrolise coveka nego ga cini slobodnim.Prihvatiti. Ponajviše.
Svako ima svog. Pa i jehovin svedok, želja za večnim životom ga kontroliše. Zato je bilo bitno kontrolisati i usmeravati ljudsku radoznalost...
Način komunikacije je unapređen a ne degradiran iako je živi dodir neuporediv sa digitalnim... Iako...
Da nam ne kažu svinja vam je granica ne bismo imali granicu. Ili govedina. Iako našoj kulturi granica u hrani je kupus ili pak sarma...![]()
Vera nije sistem jer je deo coveka.A vera nije sistem?
Posebno privatizovani poput tvoje sekte, priznate ili ne u sredini u kojoj si.
Privatizovani u smislu da imate svoje viđenje. Da ste više sekta nego otvorena zajednica. I da imate sijaset pravila kao i bilokoja druga korporacija...
Vera je uvek lična. Nema veze sa slobodom.
Majstore.Šta sam vređao? Sebe sam uporedio???
Od mačke do miša... Vrat post...
Eto rekoh... Pola pola...Vera nije sistem jer je deo coveka.
ne moze niko da kontrolise ono u meni.
Osim mene.
vera je uvek licna i daje slodobu.
Tio mesas veru sa religijom da ne kazem ono drugo jer vidim imas predrasude
u pravoj veri nema kontrele nad covekom
Šta sam vređao? Sebe sam uporedio???
Od mačke do miša... Vrat post...
I ja tebe volim... Ali objasni šta sam vređao?Svi operateri su zauzeti
![]()
Verska osećanja,I ja tebe volim... Ali objasni šta sam vređao?
Nisam spočitavao. Šta nije kako sam napisao?Verska osećanja,
član aeternum.
"Jehovini svedoci ili bilo šta" - nije tvoje da spočitavaš o tome.
Molim te da ovo uvažiš.
I nisi ovo obrisala... Nego poređenje...Prihvatiti. Ponajviše.
Svako ima svog. Pa i jehovin svedok, želja za večnim životom ga kontroliše. Zato je bilo bitno kontrolisati i usmeravati ljudsku radoznalost...
Način komunikacije je unapređen a ne degradiran iako je živi dodir neuporediv sa digitalnim... Iako...
Da nam ne kažu svinja vam je granica ne bismo imali granicu. Ili govedina. Iako našoj kulturi granica u hrani je kupus ili pak sarma...![]()
od laznih proroka do tzv. analiticara, koji projektuju neku buducnost, jel geostratezi, tinktenkovi itd - ili kazu samo "kraj istorije"-fukujama, ili "vremena vise nece biti" -lazno otkrivenje, ... a svi zajedno nemaju pojma kako smo dosli u tu situaciju da, kako tema kaze, ludaci pobede [ti se nisi osetio prozvanim?], ... do Hristovog da je On Pocetak [slagali su i kraj, "alfa-omega", jer kraja nema, pogubljeni ocajnici ga izmastase], i mene koji sledim istim putem ka POCETKU, jel - znam sve o raju, Adamu, zmiji, dok oni zamenjuju 2 drveta u raju, parlaju zmijske jezike i sl. gluposti..Pa eto ti @bas kao veruje da je Adam, imamo ih na forumu![]()