Da li su LED svjetla opasna za saobraćaj?

• Začetnik teme Začetnik teme Neno
  • Datum pokretanja Datum pokretanja

Neno

Elita
Poruka
23.293
Da li LED svjetla na novijim automobilima dovode u opasnost bezbjednost saobraćaja?
Znamo da ta svjetla imaju mnogo veću jačinu i osvjetljenost, preglednost puta je maksimalna skoro po svim uslovima vožnje, medjutim.. većina vozača se pridržava pravila i na vrijeme ugase duga svjetla, ali ponekad neki vozači iz samo njima znanim razlozima to ne rade, Iako im blicamo? Ta svjetla su toliko jaka da nas toliko zaslijepe, i tada smo primorani da totalno usporimo, maltene skoro pa da stanemo. Alternativa je da i mi uključimo duga svjetla, ali to nas može dovesti u potencijalne životne opasnosti.
Čak i teretnjaci imaju još jača ali oni se uglavnom striktno pridržavaju pravila..

Da li LED svjetla na novijim automobilima dovode u opasnost bezbjednost saobraćaja?
Znamo da ta svjetla imaju mnogo veću jačinu i osvjetljenost, preglednost puta je maksimalna skoro po svim uslovima vožnje, medjutim.. većina vozača se pridržava pravila i na vrijeme ugase duga svjetla, ali ponekad neki vozači iz samo njima znanim razlozima to ne rade, Iako im blicamo? Ta svjetla su toliko jaka da nas toliko zaslijepe, i tada smo primorani da totalno usporimo, maltene skoro pa da stanemo. Alternativa je da i mi uključimo duga svjetla, ali to nas može dovesti u potencijalne životne opasnosti.
Čak i teretnjaci imaju još jača ali oni se uglavnom striktno pridržavaju pravila..
Jesu jaka i smetaju duga svetla, ali su jako i usmerena pa možeš da ih izbegneš, mnogo je više onih koji imaju neispravno podešena svetla ili im ne radi jedno, recimo kratko, i ti ljudi su bolesnici koje treba hapsiti....

LED svetla nisu "jača" sama po sebi, samo zato što su to LED. proizvođači moraju da se drže propisanih standarda. nema šanse da neko fabrički ima LED farove koji zaslepljuju!

Negde sam pročitao da se u GB povela rasprava o led svetlima i navodno će to da stigne i do parlamenta, gde kao nameravaju da ih zabrane, što potpuno podržavam jer su ubi bože, katastrofa kad ti neko s takvim svetlima ide u susret. Meni je to čisto pomodarstvo i glupost isto kao i start stop, električna ručna i još toga što su u nedostatku svrsishodnihideja na automobilima počeli da izmišljaju poslednjih 10tak godina.

Back