pricam ti zato sto znam jer su neki moji prijatelji na taj nacin resili stambeni problem
imali su sume slicne tvojoj od prodatih nekretnina male kvadrature
porodica je prosirila
ostali su zateceni niskom cenom placeva koji su predvidjeni za gradnju sa sve sprovedenom strujom i vodom
neki su imali na placu izgradjene i objekte..cena placa sa kucom od 80m2, useljivom je kostao 15.000e i nalazio se na 30km od slavije
moja knjigovodja je u barajevu nasla plac, sa namerom da pravi vikendicu..napravila je kucu sa 30.000e, a umesto da bude vikendica, preselila se tamo definitivno da zivi jer joj od barajeva do b.brda treba 10minuta voznje
hocu da kazem da smo nekad zatvoreni za opciju drugacijeg razmisljanja, jer nam je samo jedno resenje pred ocima i da treba da razmislimo i o nekim drugim varijantama koje bi nam na duze vreme sacuvale nerve, a resile situaciju koju imamo na nacin da budemo zadovoljni
hocu da kazem, manda je izgubio zivot zbog stresa jer nije uspevao da otplati jedan takav kredit
zivot proleti, a da toga nismo ni svesni
Hvala, to zvuči ohrabrujuće.
Kretao sam se ja i van grada u svim pravcima i znam da to nije "preko sveta",
ali uvek ima ono da taj put kad se ide
svakodnevno može da oduzme više vremena i novca nego što bi nam se svidelo.
Sad ću pitati nešto za šta pretpostavljam da nisi detaljno upućena, ali možda i jesi, pa ću samo "nabacati" pitanja, nije na odmet:
Koliki su ti placevi sa dovedenim strujom i vodom, koje su im bile cene po aru ? kažeš da su zidali kuću za 30000 , kolika je ?
Pre nego što su zidali koliko su platili plac, koliki je ? Koliko im je trajala gradnja i sve što uz to ide, projekat, dozvole, itd.
Da li su plaćali prenamenu placa iz poljoprivrednog u građevinski - to je skupo ?
Jer kažeš oni su prodali ono što su imali pa onda gradili. Treba to međuvreme bez adrese preživeti, nije nevažna stvar dužina trajanja pripreme za gradnju i same gradnje.
Lakša pitanja, isto nabacana, pa napiši šta god znaš: kako sada žive tamo, ima li kanalizacija, da li im nestaje voda(to je boljka tih mesta sa te strane kao što je Barajevo)
i da li im nestaje struja pa im se kvare električni uređaji, kako putuju zimi kad padne sneg i led, ima li klizište,
ima li ono što svakomalo pa negde objave kako je negde u takvim naseljima nastala deponija,
ili neko otvori kafanu ili neku radionicu ili uzgajivačnicu živine blizu tuđih kuća pa ljudi ne mogu ni da žive ni da prodaju...
Molim vas
nemojte da se ljutite, sve ovo "negativno" što pitam jednostavno moram, jer se to često priča(ma koliko bilo istina ili ne) i prvo pada na pamet.