Da li su komunisti organizovali demonstracije 27. marta 1941?

Mada je dijelom u pravu. Tamo gdje postoji rasna segregacija i sistematski rasizam, ne može se pričati o sjajnom poštovanju ljudskih prava.
Појам људских права односи се на концепт који се базира на идеји да људска бића имају универзална природна права, или статус, независно од правне јурисдикције или других одређујућих фактора као што су етницитет, држављанство и пол. Као што је видљиво из Универзалне декларације о људским правима Уједињених нација, људска права (макар у периоду после Другог светског рата) су концептуално заснована на урођеном људском достојанству и задржавају свој универзални и неотуђиви карактер.

Dakle, kršenje ljudskih prava je bilo itekako učestala praksa u SAD-u.
Mi diskutujemo da li su se ljudska prava više poštovala u SSSR-u nego u Americi . On je rekao da jesu a to teška laž. SSSR je bio totalitarna država. Amerika nikada nije bila totalitarna država.
 
Poslednja izmena:
Tvoj odgovor je još jedan dokaz da si neverovatan lažov. Ja nisam rekao da se prava Crnaca ne racunaju nego da ljudska prava nisu samo prava Crnaca. Da li imaš hrabrosti da kazes navedeš sva prava koja spadaju u ljudska prava?

Nebuloza je tvoja tvrdnja da su partizani naterali Nemce na povlačenje iz Jugoslavije. Ti si neverovatan lažov.
Stvarno si tupson na kvadrat. Ti bi da dokazes da su u Americi ljudska prava bila vece nego u SSSR, ali da se Crnci ne racunaju, Ljudska prava su prava svih ljudi, a ako u Americi Crnaca nemaju ta prava onda se ne moze ni govoriti o ljudkim pravima u Americi. Da li si u stanju da to shvatis, ili treba neko da ti nacrta.
Ti postavljas citata gde pises da je Crvena Armija okupirala trecinu Jugoslavije, posto i sam vidis da si ispao smesan sa svojim nebulozama, onda bezis teme i dalje lupetas. Za tvoju Onformaciju partizani su oslobodili Jugoslaviju od Batine do Trsta.
 
... dvojice sinova da pretekne i zavrsi na pobednickoj strani, sacuva imanje, nastavi lozu... narod se 27. spontano okupio da izrazi nezadovoljstvo potpisivanju trojnog pakta, gospoda komunisti su se spontano prikljucili kao sto je i red na takvim manifestacijama, posle rata su grabili poene pricama da su oni organizovali iste, digli svoj glas protiv izdajnicke vlade. rusima, (komunistima!), demonstracije nisu trebale, imali su pakt o nenapadanju sa nemcima, englezima vec jesu, zbog dogadjaja u grckoj... moje skromno misljenje.
 
Демонстрације 27.марта 1941г. је спонтани бунт народа због Владиног потписивања споразума о приступу Тројном пакту. Комунисти су се само прикључили тим демонстрацијама.
Није баш тако. Кнез Павле је хтео да седи на две столице. Краљевина Југославија је имала одличне политичке, економске и војне везе са Немачком, али је Павле дозволио британским агентима да вршљају по читавој Југославији и нико их није смео да хапси.
Британци су контролисали добар део новина и потпиривали народ на бунт, а комунисти су се пришљамчили, али наравно да нису смели да носе своја обележја и заставе, јер су увелико били забрањени и робијали би због тога.
 
hrvati bi pravili ndh, svakako... dal su narodi i narodnosti morali toliko da ginu za slobodu... ?
mnogo vise ih je stradalo po logorima i pokoljima nego u borbi...
trojni pakt, kao pakt, je bio pokusaj izvrdavanja, kupovine vremena, vlade kraljevine... kraljevina je vec bila podeljena izmedju nemaca, italijana, madjara i bugara. puc i demonstracije 27. su samo ubrzale neizbezno... hrvati su imali kampove za obuku u italiji i madjarskoj, spremajuci se da preuzmu vlast u "tisuculjetnim" granicama.
Да је било памети, односно да није билo британских плаћеника и комуниста, односно да је опстао Тројни пакт, Срби би пре свега купили драгоцено време за себе и државу.
НДХ би вероватно била створена, али не би тако брзо, нити би било шта било исто, ни та територија, нити би имали алиби да буду највећи савезници Немачке, нити би могли да створе толике логоре и почине геноцид.

Само једна једина година одлагања сукоба са Немачком и Италијом, за Србе би значила на стотине хиљада спашених српских живота, територије и много мање материјалне штете, довољно је рећи да бисмо сачували националну библиотеку.

Је л мислиш да су Италијани били глупи што су капитулирали већ 1943. године ? Па нису, јер да су били поносни као Немци и Срби, изгинули би много више. Мислиш да су били глупи што су у својим окупационим зонама ЦГ, Херцеговини, Далмацији, сарађивали са свима и са четницима и са усташама ? Па нису, јер су тако било какво страдање у борби свели на минимун.
 

Back
Top