Vezano za učenje novih stvari to uglavnom ide prilično dobro u ranoj mladosti i kreće da usporava tu negde sa 16ak godina, tada se inače klinci već usmeravaju na nešto šta im je zanimljivo, dok ono što mi je bilo takođe zanimljivo to su i godine kada se potencijalno poistovećuju sa nekim grupacijama
To je normalan proces- s jedne strane covek se razvija na nekom duhovnom planu, i takodje neuroplasticizam je pri vrhu- no ono sto sam hteo reci u prethodnoj poruci da danas mladji, barem vecina imaju veci pristup znanju preko interneta, ali imaju i pristup na neki nacin celom svetu- ja sam o Japanu znao ono sto bih procitao u nekoj enciklopediji ili u novinama ili video u filmu Akita Kurosave, dok sadsnji klinci mogu saznati sve sto ih interesuje na klik, i mogu i komunicirati s ljudima iz Japana, posto klinci brzo nauce engleski.
I mnogi iskoriste tu mogucnost, neki ne, neki se samo zabavljaju distrakcijama i zatupe... Sad koliko je postotak ovih ili onih nemam pojma, no defitivno vecina postaju asociojalni, manje se druze i provode vremena zajedno i to ide do te mere da to moze postati problem za buducnost- pad stanovnistva je neminovan, a sve vise i vise je samaca, a slozio bih se s autorom teme da je egoizam sve izrazeniji, jer ja sam se kao klinac morao uklapati, dok sada ljudi mogu otici na internet, naci istomisljenika i onda jedno drugome potvrdjuju njihove zablude i samo-zavaravanja, sto uglavnom nema najstretniji ishod.
Pravio sam baš neko poređenje sa ruskom ekipicom koja je došla u Srbiju i začudio sam se koliko su oni zapravo između sebe socijalni
To je jedna ekipica od 140 miliona stanovnika, ja sam ih sreo jako otvorenih no iz mog iskustva Rusi su dosta zatvoreniji od nas i drze se samo uskog kruga prijatelja, treba jako mnogo podataka da bi se doslo do nekog zakljucka, zato se ja licno vise oslanjam na istrazivanja jer ona obuhvataju jako mnogo osoba, donosenje ikakvih odluka na jako malo podataka uglavnom odvede u pogresnom pravcu.
Kod muskaraca onako i ne bas ali kod zena enormno previse!Dakle da i veliki je problem danasnjice.
Razlikuje se egoizam kod muskaraca i zena, a izrazeniji je i kod jednih i drugih, imas citave grupe muskaraca, ovde ih zovu "incel" koji ne rade nista nego bacaju drvlje i kamenje po zenama, umesto da rade na sebi. Takodje imas sad i ultrafeministkinja koje rade isto... Takve ljude treba izbegavati, jer ako te ubede da je nemoguce naci devojku/momka onda ce se to i ostvariti, a to ne zelis.