Da li su deca promašena investicija?

Ok, ima i toga. Ali, da se ne zavaravamo, žene često zarobljavaju muškarce djecom. Muškarci se u suštini plaše djece.
Vrlo mali postotak je parova koji zajednički odlučuju o potomstvu. Žene su lukava bića. Dijete im je često mamac za željenog muškarca.
Nije to baš tako idealno. Pričate divnu priču da ostavite utisak, a stvarnost je potpuno drugačija.
Ima i toga ali daleko od toga da je pravilo.

Žao mi je što si okružena takvima primerima i što ti je to oblikovalo stav o ženama, muškarcima i porodici generalno

To je cena života u civilizaciji a ne merilo toga čije je dete
Nespretno je promašila temu.Rado nje ću reći...dete je spoj majke i oca,odnos u kome je došlo do spajanja i biološkog procesa spermatozoida i jajne ćelije.Deluje grubo ali morao sam.
Poznat kao čovek pun emocije ću reći...
Dete je dar od Boga,dete je nešto najlepše što vam život može podariti,dete je radost,ljubav,čistota,nevinost...dete je ono što ostaje posle vas.
Pukoše me emocije..idem da poljubim sina..💋

Nije generalizacija, u većini slučajeva deca odu svojim putem. Prošlo je vreme kad su deca provodila ceo život sa svojim roditeljima. To je normalan redosled stvari, ali iz ugla roditelja to je pomalo surovo. Ceo život neko ulaže u nekog i taj neko odjedanput jednostavno ode.
Pa svako ode
I treba da se ode od roditelja
To je prirodno
Ne znači da se raskida odnos sa roditeljima
Ali živeti što dalje od roditelja nije loša stvar

Kad mi je ćerka imala 2 godine
Vodio je ja u park
Neki njen vršnjak se zaleteo u mene
Ona pohitala u grču, zagrlila me za noge i uzviknula "Moj tata!"
Valjda ju je bilo strah da će me njen mali drugar ukrasti :hahaha:

Prođe jedno 14 godina
Ja ulazim u stan
Idem u kuhinju, sobu, sređujem nešto i primetim da je ona kod kuće i nije se ni javila
"Ti si tu?" Rekoh
Ona "pa da"
Je reko pa što mi se nisi javila kad si čula da sam ušao...

Jbg nisam više tako bitan :D

Ali ona je svoj čovek, ličnost

A ne projekat, investicija ili šta ja znam

Ne osuđujem ljude koji ne žele decu, to je legitimno, samo je mnooogo priče o roditeljstvu i potomstvu i puno prisile a malo spontanosti

Kakav zaključak!
Na osnovu čega je donet :lol: ?
Kako to bogatstvo čini čoveka boljim roditeljem?
Bogatstvo nije samo bogatstvo, nego i radne navike, spremnost da se racionalno donose odluke, inteligencija, karakter i slično (naravno, podrazumeva se da nisi postao bogat kao član SNS-a i slično). Takav roditelj uglavnom će biti podobniji da vaspitava dete.

Da li vredi imati decu da bi neko imao samo da na sahrani? Deca samo uzimaju ali gotovo ništa ne vraćaju roditeljima. Da li se uopšte isplati imati decu?
Vidi drug tema ti dobra,skakljiva ali dobra.
Ja vise ni u sta ne verujem jedino se borim da sto duze zdrav doguram da ne budem trebao ni od koga nista u zivotu.
Traziti nesto od bilo koga?Kao da im noz u ledja zabijas!Takva luda vremena.Trebalo bi biti uzajamno fer i posteno ali nije vise.

Messenger_creation_695C35DE-A16E-46FD-93E6-EB91B4939DFC.jpeg

Kad mi je ćerka imala 2 godine
Vodio je ja u park
Neki njen vršnjak se zaleteo u mene
Ona pohitala u grču, zagrlila me za noge i uzviknula "Moj tata!"
Valjda ju je bilo strah da će me njen mali drugar ukrasti :hahaha:

Prođe jedno 14 godina
Ja ulazim u stan
Idem u kuhinju, sobu, sređujem nešto i primetim da je ona kod kuće i nije se ni javila
"Ti si tu?" Rekoh
Ona "pa da"
Je reko pa što mi se nisi javila kad si čula da sam ušao...

Jbg nisam više tako bitan :D

Ali ona je svoj čovek, ličnost

A ne projekat, investicija ili šta ja znam

Ne osuđujem ljude koji ne žele decu, to je legitimno, samo je mnooogo priče o roditeljstvu i potomstvu i puno prisile a malo spontanosti
Nije te čula jer je bila na vezi sa dečkom.
Nije te ona sigurno izbacila iz nekih svojih prioriteta, samo nećeš više biti na prvom mestu, što je i prirodno.

Da li vredi imati decu da bi neko imao samo da na sahrani? Deca samo uzimaju ali gotovo ništa ne vraćaju roditeljima. Da li se uopšte isplati imati decu?
Deca su naš život ,naša radost ,kako to mislite da nas sahrane,pa ti nećeš ni znati posle smrti ko te zatrpava u raku.Valjda je važno da u određenom periodu imaš razlog za šta radiš,živiš ,šta te ispunjava,Bože svašta koja glupa tema.Imaš li decu ,ako nemaš ne znaš šta znači imati to uzvišeno biće.

Pa jeste moj najbolji prijatelj majka, ali posmatram ljude oko sebe. Jedan isterao oca iz stana u Crnu Travu, drugi se popeo iznad na sprat kuće pa ga žena okenula protiv majke. Jednog nije mogla žena da okrene protiv majke i pored silnih pokušaja, a jedan je stvarno bio divan sin svojim roditeljima. Ali generalno tuga kako se odnose deca prema roditeljima.
Ima tih ekstremnih slučajeva ,ali treba poći od toga da se deca vaspitavanje i uče od malena da vole ljude ,ako neki roditelji zamrznu neki period života u odnosu deteta i njegovog razvoja, eto čoveka sa problematičnim ponašanjem.Sve se svodi na vaspitanje.Ja sam psiholog i moja disertacija je bila tema ,,Razvoj deteta od treće do sedme godine".

Sve je to ponasanje a ne licnost :)
I sama biras da se tako ponasas.
Dakle, stvar izbora.

Koliko kapiram, ti nemas decu? Ako je tako, onda nikako ne mozes da znas kako je to kada si roditelj.

Ali ako si ti izuzetak to ne znači da je to pravilo. Evo ti jedan primer, roditelji ceo život ulagali u dve sestre, jedna se razvela i ostala je vezanija za roditelja, ova druga koja je i dalje udata pljuje po roditeljima jer misli da je ova prva dobila više. A lično poznajem te starije ljude, roditelji kakvi se samo mogu poželeti. Divni roditelji koji su ceo život sticali za svoju decu i unuke.
A zašto ih nisu vaspitali da ne vole materijalno već da steknu same šta im treba

Ja uopste ne osudjujem temu jer sam zivi svedok buducih majki koje kazu da bi volele decu da ih neguju u starosti i da imaju nekoga.
Mislim sa tom polaznom tackom da realno postoje takvi roditelji tema je sasvim na mestu.
Odgovor je da se iz tog razloga ne "isplati" imati decu.
U manjini su ona deca koja imaju uslova, volje i zelje da se posvete i pomazu svoje stare roditelje (posete od sat vremena nedeljno ne racunam). Da nije tako ne bi staracki domovi bili puni. I ne, tamo se ne nalaze samo oni koji nisu uopste sposobni da se brinu o sebi.
Žalosno je kako stare deca napuste a očuvali im ruke i noge

Back