Ravnogorac65
Aktivan član
- Poruka
- 1.106
Dete je moje,ne državno,sve što mu kupim,dam,omogućim čini me srećnim Iskra u dečijem oku je lepša od Aurore Borealis..Možda nekada bio, ali sada djeca smetaju državi. Koštaju.
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Dete je moje,ne državno,sve što mu kupim,dam,omogućim čini me srećnim Iskra u dečijem oku je lepša od Aurore Borealis..Možda nekada bio, ali sada djeca smetaju državi. Koštaju.
Nije tvoje. Žena ti ga mora roditi u bolnici, inače slijedi kazna. Moraš ga odmah upisati u knjige, evidentirati ga. Moraš ga vakcinisati, školovati, mora vojsku da služi, plati porez....Dete je moje,ne državno,sve što mu kupim,dam,omogućim čini me srećnim Iskra u dečijem oku je lepša od Aurore Borealis..![]()
Ne verujem, sama si rekla da se plasis zivotinja, plasis se voznje motorom, i na drugim temama si vise puta napisala da se plasis nekih stvari.Pogrešno si Frede protumačio kao i većina.
Odakle ta potreba da se piše samo ono što je društvenom prihvatljivo i u najvećoj mjeri nametnuto.
Samo budala srlja u opasnost, nepromišljeno donosi odluke i vjeruje svakome i svačemu. Kakao misliš da sam u ratu izvukla živu glavu? Kukavičlukom? Ne. Uz pomoć straha, intuicije i spretnosti sam više puta smrt izbjegla. Imam veoma bogatu ratnu biografiju o kojoj ne govorim.Ne verujem, sama si rekla da se plasis zivotinja, plasis se voznje motorom, i na drugim temama si vise puta napisala da se plasis nekih stvari.
Utisak je da imas previse strahova.
A ocigledno je, na osnovu tvog pisanja na ovoj temi, da se plasis i toga da budes roditelj.
Niko ovde ne pise sta je drustveno prihvatljivo vec pisemo licna iskustva - kao roditelji.
Jer svi mi koji pisemo o tome kako je to imati decu i odgajati ih, smo relevantni da pisemo o tome.
Ti, nazalost, nisi, ti pises na osnovu pretpostavki i strahova a ne na osnovu iskustva.
Evo, neko kaze da su za njega deca jedini smisao zivota. Ja se sa tim potpuno ne slazem.
Neko kaze da je odgajanje dece uvek prelepo. Ni sa tim se ne slazem. Jer nije uvek ni lepo ni lako. Bar ne u mom slucaju.
Ti se hvatas granicnih slucajeva, kada dete postane kriminalac, i koristis to da opravdas svoj strah. Tako to ne funkcionise.
Previse se plasis. A strah je put ka tamnoj strani.
Šta misliš da li bi se složili roditelji desetine hiljada kriminalaca, ubica, prostitutki, narkomana, invalida i dr.?
Dijete je lutrija. Šta izvučeš.
To sam i ja mislio dok se nisam odselio sa Balkana.Ali nisam siguran da li je ovaj svet više vredan donošenja novog života na njega.
Samo te molim jedno,jesi li ozbiljna ili provociraš radi postova na temi.Nije tvoje. Žena ti ga mora roditi u bolnici, inače slijedi kazna. Moraš ga odmah upisati u knjige, evidentirati ga. Moraš ga vakcinisati, školovati, mora vojsku da služi, plati porez....
Nešto malo je i tvoje!
Šta ti misliš?Samo te molim jedno,jesi li ozbiljna ili provociraš radi postova na temi.

Ovdje mnoge stvari nisu ,,lepe,,!Ne vadim se - ti, jednostavno, izvlacis iz konteksta i lažeš da sam rekao da si seljanka i da si nepismena.
A to nimalo nije lepo.
Pa uzmi i napravi ih lepim.Ovdje mnoge stvari nisu ,,lepe,,!
Lakše je kamen isklesati nego ljude!Pa uzmi i napravi ih lepim.
I Mikelanđelov David je, u suštini, kamenčuga. Ali je Mikelanđelo uzeo kamenčugu i napravio od toga jedno od najlepših umetničkih dela ikada.
Zato odgajanje dece i nije "kelsanje".Lakše je kamen isklesati nego ljude!
Previše ljubavi takođe može da izopači osobu.Zato odgajanje dece i nije "kelsanje".
Deci das ljubav i vestine za zivot. I to je to. Ni manje ni vise.
Jer ona nisu nasa nego su svoja. Sopstvena bica sa sopstvenim zivotom.
Razocarenja i strahovi dolaze od ocekivanja. Ja nemam ocekivanja.
Jednostavno, sta zivot donese - donese. Kakve karte dodeli, sa time cu da igram igru.
To Jevreji žele da tako misliš. Iste te priče ne vrede za Afrikance i obojene. Deca su štetna samo za belu rasu.Da li vredi imati decu da bi neko imao samo da na sahrani? Deca samo uzimaju ali gotovo ništa ne vraćaju roditeljima. Da li se uopšte isplati imati decu?
Opet ti iz krajnjosti u krajnjost.Previše ljubavi takođe može da izopači osobu.
Ćivot se Frede ne prepušta slučaju. On se pažljivo planira.

Izabrao si najlakušu opciju, prepustiti se životu. Nije to loš izbor kada si sam, al s djecom moraš imati plan.Opet ti iz krajnjosti u krajnjost.
Ko je rekao da se prepusta slucaju?
Zivot je nepredvidiv. Kada ga takvog prihvatis, onda ces bolje i planirati i prilagodjavati planove.
Plan ne sluzi da se drzis njega kao pijan plota vec da imas okvir oko kojeg mozes da plivas.![]()
Opet u kranjojst, ja ne znam pricamo li ti i ja istim jezikom, ili ti volis da izvlacis iz napisanog, a ne da citas kako je napisanoIzabrao si najlakušu opciju, prepustiti se životu. Nije to loš izbor kada si sam, al s djecom moraš imati plan.

To sam i ja mislio dok se nisam odselio sa Balkana.
Politicari su nam tu smucili sve sto je iole normalno.
Ima toga i te kako. Ovde je politika i politikom izdeformisano društvo uzelo danak još davnih dana. Još pre trideset i više godina je to počelo a ovo što se ovde dešava zadnjih...pa možda par godina je vrhunac te izdeformisanosti. Najgore je što je to zašlo baš u sve delove društva. Ne znam kako je u drugim krajevima sveta ali nekako nigde ne miriše na dobro. Ludaci su totalno ovladali svetom.
Jesi li ikada slušao ispovijesti uspješnih ljudi? Svi su imali plan i čvrsto se držali toga da ga ostvare. Bilo je i prepreka i padova, ali nisu odustajali.Opet u kranjojst, ja ne znam pricamo li ti i ja istim jezikom, ili ti volis da izvlacis iz napisanog, a ne da citas kako je napisano
Naravno da imam plan, ali me je zivot naucio da ko se drzi plana kao pijan plota, taj ne zna sta da radi kad zivot siebe plan
Npr, hranim dete zdravo, volim ga, provodim mnogo vremena sa njim, ucim ga svim vestinama prikladnim za uzrast, obezbedio sam mu vec odlican finansijski start kao i pasoše tri države....
A opet, spreman sam da reagujem i izmenjam sve i svasta ako me zivot natera.
Sta ces vise od toga?
Pričaš gluposti. Promijenilo se mnogo šta. I dalje je to finansijski jaka evropska zemlja, dobar sistem, ali i velike promjene su stupile što se tiče sastava stanovništva, olakšica, novog penzionog sistema, učestalog bankrota ili zatvaranja dugogodišnjih kompanija.Ovde gde sam ja (Nemacka) se nije mnogo toga promenilo, bar nama koji dolazimo sa Balkana i na svasta smo navikli, ovo ovde deluje kao najlaksi nivo na nekoj video igrici
Tako da i ima covek inspiraciju da se upusti u roditeljstvo.
Dok u Srbiji, iako nisam ni tada imao finansijskih problema, nije mi se upuštalo u to.
Jesi li ikada slušao ispovijesti uspješnih ljudi? Svi su imali plan i čvrsto se držali toga da ga ostvare. Bilo je i prepreka i padova, ali nisu odustajali.
Pasoše tri države? Hm! On je Srbin, ma koji pasoš držao u ruci. Imala sam i ja finansijski start da pozavidiš, pa sada krpim s platom već godinama. Stvari i ljudi se mijenjaju. U životu treba posmatrati i pratiti uspješne ljude. Ne moraš i sam postati uspješan, ali ćeš shvatiti kako se provući neokrznut u životu.
Pričaš gluposti. Promijenilo se mnogo šta. I dalje je to finansijski jaka evropska zemlja, dobar sistem, ali i velike promjene su stupile što se tiče sastava stanovništva, olakšica, novog penzionog sistema, učestalog bankrota ili zatvaranja dugogodišnjih kompanija.
Je li baš tako? U Njemačkoj sam provela više od 8 godina sa prekidima. Budući da sam još kao dijete posjećivala Njemačku mnoge stvari sam brzo učila i shvatala. Meni ne bi bio nikakav problem živjeti i uklopiti se. Snimila sam sistem rada, života i dr.Toga je oduvek bilo, ali za nas sa Balkana, koji smo prosli i hiperinflaciju i ratove i Milosevica i Vucica, Nemacka je prvi nivo najkakse video-igre![]()
Je li baš tako? U Njemačkoj sam provela više od 8 godina sa prekidima. Budući da sam još kao dijete posjećivala Njemačku mnoge stvari sam brzo učila i shvatala. Meni ne bi bio nikakav problem živjeti i uklopiti se. Snimila sam sistem rada, života i dr.
Nije lako pridošlima. Jezik prva prepreka, mentalitet, red, rad, disciplina. Svijest. Drugačija kultura. Vrednovanje. ...
Ne može svako da se pohvali da je ,,uspjeo,,! Poznajem ljude koji su više od 20 godina u Njemačkoj, a ni jezik savladali nisu. Problem je ako nisu u manjem mjestu, gdje je život lakši, nego u metropoli npr. Berlin. Navešću nekoliko problema: skupa kirija, otežan saobraćaj, usamljenost, ne naučenost na štednju...