Da li su deca promašena investicija?

Nismo svi tako odgovorni. U stvari mali postotak ljudi je odgovorno. Ostali rade ono što se očekuje od njih.
Odgovornost se u punom smislu te reči i očekuje.
A za nagradu dobijaš dete koje raste u čoveka.
Zar to nije dovoljno da budeš potpuno zadovoljan i srećan?

Iznad opisuješ neke egoistične roditelje (ne kažem da ih nema, čak nasuprot tome, dosta ih je, nažalost).

Odgovornost se u punom smislu te reči i očekuje.
A za nagradu dobijaš dete koje raste u čoveka.
Zar to nije dovoljno da budeš potpuno zadovoljan i srećan?

Iznad opisuješ neke egoistične roditelje (ne kažem da ih nema, čak nasuprot tome, dosta ih je, nažalost).
A gdje su druge okolnosti?
Pričamo li o filmovima ili smo na zemlji i gledamo realno?
Uvijek se sjetim moje razrednice kada smo pričali o tako nekakvoj sličnoj temi.
Ona bi znala reći: Dijete je jako teško podizati i odgajati. Pogotovo žensku djecu. To su male đavolice

Ona bi znala reći: Dijete je jako teško podizati i odgajati. Pogotovo žensku djecu. To su male đavolice
Naravno da nije lako odgajati decu, to niko ovde ne osporava, ali je zadovoljstvo.
Ljudi trče maraton, penju se na planinske vrhove, svašta nešto teško. Čine to iz ličnog zadovoljstva.Nama koji to gledamo izgleda teško ali njihovo zadovoljstvo je nemerljivo.

Ne zezam zaista! Podređen si drugom biću i živiš da bi ono bilo sretno.
Pogresna pretpostavka. Potpuno pogresna.
Djeca to prihvataju zdravo za gotovo.
Deca prihvataju stvari onako kako im objasniš. Nažalost, većina ne voli da se potrudi i da objasni, nego ili objašnjava batinama ili "zato što sam ja tako rekao" ili pusti da im selo/ulica objasni.
Često su žene sluge i mužu i djeci.
Mozda u tvom selu, i to je stvar izbora zene a ne stvar moranja.
Najveći teret života je na njihovim plećima.
Opet stvar izbora i dogovora.

To je stvarno strašno :mrgreen:
Okolnosti imamo svakojakih non stop i sa decom i bez njih.
Lepše je sa.

Pogresna pretpostavka. Potpuno pogresna.

Deca prihvataju stvari onako kako im objasniš. Nažalost, većina ne voli da se potrudi i da objasni, nego ili objašnjava batinama ili "zato što sam ja tako rekao" ili pusti da im selo/ulica objasni.

Mozda u tvom selu, i to je stvar izbora zene a ne stvar moranja.

Opet stvar izbora i dogovora.
I ti si počeo da unižavaš kao i većina ovih plaćenika?!
Ja nisam sa sela, iako volim selo na svoj način. Moje mjesto rođenja se ne može mjeriti sa tvojim krezubim i neukim seljanima. Motor nije ulaznica za urbani i moderni svijet. Ono što izlazi iz usta je važnije i jače od generalija u ličnoj karti.

Back