Mrkalj
Buduća legenda
- Poruka
- 34.961
Ko je taj? Kakva je njegova veza sa temom o Cincarima?Da li je Dušan Vlahović Vlah ?
Donji video prikazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: This feature may not be available in some browsers.
Ko je taj? Kakva je njegova veza sa temom o Cincarima?Da li je Dušan Vlahović Vlah ?
pitam usput onakoKo je taj? Kakva je njegova veza sa temom o Cincarima?
Можда члан Луњине.Ko je taj? Kakva je njegova veza sa temom o Cincarima?
Ja, usput, nemam pojma ko je taj.pitam usput onako
Има доста Срба влашког порекла као и неким случајевима презиме са планине Стари Влах.pitam usput onako
Fudbaler Juventusa kojeg znaš ali se praviš da ne znašJa, usput, nemam pojma ko je taj.
Tebe mi, pojma nemam. Fudbal prezirem, priznajem, po cenu da mene prezre pola foruma.Fudbaler Juventusa kojeg znaš ali se praviš da ne znaš
Нисам ни ја нешто више гледам женски тенис.Репрезентативац Влаховић ваљда?Tebe mi, pojma nemam. Fudbal prezirem, priznajem, po cenu da mene prezre pola foruma.
Koji je smisao tvog pitanja?
Veruj mi da otkad si stavio tog produhovljenog lika za avatar, svaki put moram sebi da objasnim "smiri se, to je samo NickFreak".Нисам ни ја нешто више гледам женски тенис.Репрезентативац Влаховић ваљда?
Добар је nick kyrgios грчки ганци али има неки наш темперамент.Veruj mi da otkad si stavio tog produhovljenog lika za avatar, svaki put moram sebi da objasnim "smiri se, to je samo NickFreak".![]()
znatizeljaTebe mi, pojma nemam. Fudbal prezirem, priznajem, po cenu da mene prezre pola foruma.
Koji je smisao tvog pitanja?
odkud sad to da je jedini narod bio srpski? na teritoriji Bugarske je postojao savez 7 Slovenskih plemena, u Makedoniji 4, to su bili Anti, onda imamo Vende, pretke Slovenaca i Hrvata Kajkavaca, te Srbe i Hrvate koje su zvali Sklaveniplemena nisu narod nego deo naroda. Posto je jedini slovenski narod na Balkanu u 7. veku bio srpski, nema drugog nego da su deo srpskog naroda. To sto moderna istoriografija kaze da nema dokaza je suplja prica. Bugari stizu tek kasnije. Da li znas da su se Vajuniti iselili iz Solunske regije 625 godine i otisli u prodrucje juzne Albanije da bi oslobodili mesto sposobnijim srbima iz Luzice da dodju dole i oteraju Avare ostavljajuci im infrastrukturu(kuće i štale) gde bi mogli da se nasele ? Inace haplogrupa juzne Albanije danas je u celosti kao i srpska iz srbije i bosne
Не о односу са Јерменима већ читаво потекло од Илира ,Келта ,Трачана ,Дачана ,Римљана 5 легије и тд.Kakva je to knjiga Tome File o poreklu Cincara i njihovom odnosu sa Jermenima, @CreamPythagoras ?
Na teritoriji Bugarske imamo 7 slovenskih plemena koja nisu narod. Jos uvek Bugari sa Volge nisu pristigli. To nije narod. Ovde je i najveća caka. Da li su Bugari nastali spajanjem Bugara sa Volgi sa slovenima ili od Bugara i srba ? Slovenska plemena nisu narod. Srbi su narod.odkud sad to da je jedini narod bio srpski? na teritoriji Bugarske je postojao savez 7 Slovenskih plemena, u Makedoniji 4, to su bili Anti, onda imamo Vende, pretke Slovenaca i Hrvata Kajkavaca, te Srbe i Hrvate koje su zvali Sklaveni
da, Karantinija, mada Slovenci su po svemu sudeci zapadni Sloveni koji su ostali odseceni od ostatka prodorom Madjara u 9tom veku. Isto vazi za Kajkavce u Hrvatskoj. Bugari su po genetskim istraživanjima vecinom potomci Tracana, ali ima i Slovenske i te pra Bugarske genetike, verovatno su Sloveni nametnuli jezik, a Bugari vlast.Na teritoriji Bugarske imamo 7 slovenskih plemena koja nisu narod. Jos uvek Bugari sa Volge nisu pristigli. To nije narod. Ovde je i najveća caka. Da li su Bugari nastali spajanjem Bugara sa Volgi sa slovenima ili od Bugara i srba ? Slovenska plemena nisu narod. Srbi su narod.
U makedoniji imamo plemena, nemamo narod.
Hrvate imamo i to je OK. Po Porfirogenitu.
Slovenci cini mi jos nisu formirani bili u narod. (7. vek) Imali smo Karantaniju ali pricam o narodu.
Cincari pricaju jezikom koji je slican jeziku kojim pricaju italijani i rumuni i to im je najveci adut. Albanci ne pricaju staroilirskim i nisu iliri. Kraj price.Не о односу са Јерменима већ читаво потекло од Илира ,Келта ,Трачана ,Дачана ,Римљана 5 легије и тд.
Што се тиче Јермена Д1 је објаснио однос преко Херодота Брига и Фрига који носе исте капе и ношњу од којих потичу Јермени. Па је то сврстао у сеобу античких Македонаца (Цинцара) у Азију и Кавказ.
Па Д1 је чак тврдио да језик античких Македонаца и Пелазга је био протолатински да су им Римљани рођаци. Да никад латинизације није ни било и Трачани су говорили латински.Cincari pricaju jezikom koji je slican jeziku kojim pricaju italijani i rumuni i to im je najveci adut. Albanci ne pricaju staroilirskim i nisu iliri. Kraj price.
Najsmesnije mi je kako Albanci mogu da pricaju sa dva jezika Gege i Toske koji se bas razlikuju a da budu jedan narod, a mi i Makedonci mozemo da pricamo sa dva dijalekta a da budemo dva naroda ?!!! A sta reci da mi i hrvati pricamo istim jezikom a 2 smo naroda !???
Pričao je u nekom intervjuu da su po predanju Cincari potomci pripadnika V rimske legije i ilirskih žena pa otuda i naziv CINCA (5)-ri.Kakva je to knjiga Tome File o poreklu Cincara i njihovom odnosu sa Jermenima, @CreamPythagoras ?
Pričao je u nekom intervjuu da su po predanju Cincari potomci pripadnika V rimske legije i ilirskih žena pa otuda i naziv CINCA (5)-ri.
Не о односу са Јерменима већ читаво потекло од Илира ,Келта ,Трачана ,Дачана ,Римљана 5 легије и тд.
To su predanja, njih uvek treba uzeti sa rezervom. Ako si govornik romanskog jezika uvek će ti biti draže da kažeš za sebe da si poreklpm pravi Rimljanin umesto da si potomak romanizovanih podanika tog istog carstva.Pričao je u nekom intervjuu da su po predanju Cincari potomci pripadnika V rimske legije i ilirskih žena pa otuda i naziv CINCA (5)-ri.
Cincari genetički imaju više veze sa Tračanima nego sa Ilirima, ali imaju i ilirskog upliva/supstrata. Imaju naravno i slovenskog upliva kao i sve vlaške grupe, ali najjači element kod Cincara je trački.Da li su Cincari potomci romanizovanih Ilira? Cincari su jedina očuvana romanska populacija na Balkanu sa područja za koje se smatra da su ga naseljavala razna ilirska plemena. Govornike dalmatskog jezika ne računam tu jer su se oni uklopili u hrvatski nacionalni korpus a i njihovo poreklo je po meni iz Italije jer su oni uglavnom bili vladajući sloj u primorskim dalmatinskim gradovima. Da li se ključ toga ko su bili Iliri krije u Cincarima?