Da li su bolji polovnjaci iz uvoza ili oni koji su sve vreme bili ovde?

Ne nego na servis zupcastog kaisa ..Mario misli da je dzaba u EU a porilicno su skupe ruke a i taj set je skup ..Da nije tako nebi plate bile tolike ..U Srbiji nije ispod 500-600€..Možemo pitati @Dule 021 koliko je cena zamene zupcastog za Pasaata b8 2,0tdi u nekom ok servisu ?..Za nekog ko nije stalna mustrrija
Veliki servis u srbiji košta 500-600 dinara.

Screenshot_2024-11-02-01-16-20-171-edit_com.miui.gallery.jpg

Mozes i mene da pitas 🤣 verujem da je slicam set kao na mojoj Skodi. Koliko se secam, negde oko 200e je set sa pumpom. Samo pumpa je oko 10.000 dinara. Plus zamena, a niko ne radi vise za manje od 100e, narocito sto se skida karter zbog zupcastog ulkne pumpe, koji je oko 30e i na to dodaj set kanalnog, koji je mozda 70-80e. Znaci oko 400e.
Zar nije lančić uljne u karteru?

Ja sam skoro uzeo auto od coveka koji ga je kupio novog u Srbiji. Ima svaku mogucu priznanicu iz servisa, registraciju, nema sanse da je vracao kilometrazu. Auto iz uvoza je macka u dzaku, to sto dolazi iz CH ili D nema nikakve veze, vec ljudi imaju razne predrasude. Ako ga je tamo vozio neki dziber, onda 15 godina nije menjao ulje u menjacu, a ja sam takav svojevremeno kupio.

Odrzavan auto iz uvoza je drasticno bolji od ovog novog iz Srbije.
Drvimo o ovom vec decenijama a to je da je tamo vozen po boljim putevima,bolje odrzavan jer su delovi originalni,bolja ulja,bolje gorivo tako da mozete da nastavite da nagadjate ali opet cu se ponoviti i napisati po ko zna koji put da nije vitna drzava nego vlasnik. Sta vredi ako je iz Nemacke a tamo ga vozio ukrajinac koji sigurno nema navike jednog izvornog nemca.
Mario je glup covek i to nam pokazuje iz dana u dan masuci servisnom knjizicom koja meni kao kupcu nije uopste bitna jer se zna da kad se kupi auto da se veliki seevis podrazumeva osim ako majstor prilikom pregleda kaze da i jeste zaista uradjen sto se lako vidi kad se pogleda kaos i vodena pumpa.
Lako i jednostavno ali on veruje prodavcu i ako pluje po njima a do sad nije kupio ni jedan auto od prodavca. Glupost s njegove strane.

Аутомобили за србијанско тржиште немају опрему и моторе као аутомобили за инострано. Зато сви причају да је боље купити ауто из увоза.
I ovde možeš da biraš opremu i motor kad kupuješ novi auto. Druga je stvar što većina uzima bazni model.

Mozes i mene da pitas 🤣 verujem da je slicam set kao na mojoj Skodi. Koliko se secam, negde oko 200e je set sa pumpom. Samo pumpa je oko 10.000 dinara. Plus zamena, a niko ne radi vise za manje od 100e, narocito sto se skida karter zbog zupcastog ulkne pumpe, koji je oko 30e i na to dodaj set kanalnog, koji je mozda 70-80e. Znaci oko 400e.
Po auto dati posao je 4h sa uljnom pumpom ..Moze brže da se odradi ali valjda naplaciju ta 4h koliko kaže auto data ..Ne verujem da je 100€ dovoljno u nekoj dobroj garazi ...25€ sat ?

I ovde možeš da biraš opremu i motor kad kupuješ novi auto. Druga je stvar što većina uzima bazni model.
Немаш избор као на западу. Мотори и опрема који се тамо нуде, овде не постоје. Осим тога, не постоје читави модели аутомобила од истог произвођача.

Elegance oprema kod Skode Oktavie iz Italije naspram one iz Srbije je pet u glavu i taj auto ima daleko vise opreme.
Inace veliki servis se nekad radio za 50€ dok je danas opusteno 100 a vrlo cesto i 150€. Licno sam za svoj Freemont platio 150€ samo ruke ali su delovi za veliki servis povoljni pa je sve izaslo oko 300€.
Set za zupcenje iz prve ugradnje sa vodenom pumpom kupljen kod Stojanova je 12900 din,filter ulja Mann 800 din,filter goriva svega 700 din jer je isti kao od Golfa 2 1,6d a filter vazduha 700 din.
Gumica uljne pumpe 2400 din a ona se obavezno mora promeniti.

Potpuno je nebitno odakle je auto jer gleda se auto a ne zemlja odakle je uvezen ili gde je vozen.
Moze biti iz Tunguzije i da bude odlican primerak a moze da bude iz neke najcenjenije drzave i da bude ianta jer vozac tj vlasnik je ono sto ce odrediti da li je auto dobar ili ne jer sve zavisi od toga kako ga je vozio i odrzavao.

Lupas gluposti kao i obicno.

Sve se sad pravi kod zapadnih proizvodjaca automobila da traje neki odredjeni broj kilometara i da crkne. Samim tim sto vise km to gore. Vozila koja su kupljena nova kod nas po pravilu prelaze daleko manje nego vozila iz Nemacke, Italije odakle vec uglavnom dolaze polovnjaci.

NOV NOV NOV z:D

Lupas gluposti ti jer nije sve u kilometrima.
Ako jola preko prelaze 30-40k km godisnje jel ti to ne govori da se ta kola voze na otvorenom tj na autoputu gde se ubaci u krajnju brzinu menjaca i drzi konstantno brzins bez cimanja,saltanja,otvaranja vrata,ustajanja sa sedista i td pa samim tim ta kola i ako imaju vecu kilometrazu su bolja od ovih nasih koja su vozena po gradu,gde nestrucni vozaci voze a pojma nemaju u sta se uveravate iz dana u dan,gde je trend da mnogo zena vozi a blage veze nemaju sa voznjom i to ste sami konstatovali a onda pricate o vozilima kupljenim novim u Srbiji.
Smesno kako razmisljaju neki.
Ja cu uvek uzeti vozilo od vozaca a preko nema ovakvih autoskola koje ne znaju da nauce kandidata i pritom je automobil preko i bolje odrzavan.
Cak postoji i prica da se sve sto preko nije proslo na testovima salje na istocno manje zahtevno trziste i otud ima i toliko reklamacija na nova vozila.
Zato kazem da se gleda vozilo a ne odakle je. Ima cak toliko glupih i retardiranih ljudi koji nece da pogledaju auto ako nije od prvog vlasnika a sto sam licno doziveo prodavajuci jedan Punto 2010 sa ful servisnom istorijom kod ovlascenog servisera sa sve fiskalnim racunima i pecatima a koji je presao svega 29000 km. Zove me lik i pita jel sam ja prvi vlasnik i ja kazem da nisam i on zakucava slusalicu na auto koji je kao nov. Glupson za medalju i pokazatelj koliko ima glupih ljudi.

Lupas gluposti ti jer nije sve u kilometrima.
Ako jola preko prelaze 30-40k km godisnje jel ti to ne govori da se ta kola voze na otvorenom tj na autoputu gde se ubaci u krajnju brzinu menjaca i drzi konstantno brzins bez cimanja,saltanja,otvaranja vrata,ustajanja sa sedista i td pa samim tim ta kola i ako imaju vecu kilometrazu su bolja od ovih nasih koja su vozena po gradu,gde nestrucni vozaci voze a pojma nemaju u sta se uveravate iz dana u dan,gde je trend da mnogo zena vozi a blage veze nemaju sa voznjom i to ste sami konstatovali a onda pricate o vozilima kupljenim novim u Srbiji.
Smesno kako razmisljaju neki.
Ja cu uvek uzeti vozilo od vozaca a preko nema ovakvih autoskola koje ne znaju da nauce kandidata i pritom je automobil preko i bolje odrzavan.
Cak postoji i prica da se sve sto preko nije proslo na testovima salje na istocno manje zahtevno trziste i otud ima i toliko reklamacija na nova vozila.
Zato kazem da se gleda vozilo a ne odakle je. Ima cak toliko glupih i retardiranih ljudi koji nece da pogledaju auto ako nije od prvog vlasnika a sto sam licno doziveo prodavajuci jedan Punto 2010 sa ful servisnom istorijom kod ovlascenog servisera sa sve fiskalnim racunima i pecatima a koji je presao svega 29000 km. Zove me lik i pita jel sam ja prvi vlasnik i ja kazem da nisam i on zakucava slusalicu na auto koji je kao nov. Glupson za medalju i pokazatelj koliko ima glupih ljudi.

Kako da ne . Zasto onda na zapadu auto sa 500.000 km kosta cesto i 4 puta manje nego auto sa npr 50-100.000 km. Blesavi Nemci a ?

Ne bih rekao. Svi to znaju da sve na autima crkava na odredjeni broj km. Zato vi trgovci polovnjacima varate ljude kupujete tamo auta od 300-500.000 km pa ih vracate na 180.000 i pisete NOV NOV NOV na oglasima z:D

VW Passat sa 50.000 km na satu 2012 u Nemackoj kosta 12.000 evra

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...d=9b4979fc-8d28-e037-dacc-3397afc24ab8&vc=Car

VW Passat sa 420.000 km isto godiste kosta 3000 evra

https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/...d=cb5b2e8b-ab59-1b0c-3ac1-be734ab269f8&vc=Car

Onda vi uvezete ovog sa 400.000 vratite kilometrazu na 180.000 , ispolirate, naparfemisete dubinski operete i napisete NOV NOV NOV :D

Ala ti lupetas pa to je vec dokazano kroz visedecenijsko tvoje pisanje na ovom forumu.
Nisi video da neka kola preko sa duplo vise km kostaju vise?
Hoces da ti sad odmah pobijem to tvoje lupetanje?
Uzmes krajnost i nameces nam glupost.
Zamislite uzeo je najjeftiniji koji je karavan i taksi i najskuplju limuzinu sa oglasa. 😂😂😂😂😂
Dokaz koliko se covek razume u kola je da je njemu svejedno da li je Trabant ili BMW jer imaju 4 tocka i volan. 😂
A sta je sa onima na sredini?
Uostalom ako se uzme taj za 3000 i dodaju troskovi koji su preko 1000€ i doda zarada a spuste kilometri da bi se samo lakse prodao ajde nam reci za koliko se prodaje taj auto? Za 12000 ili za 4800?
Samo duduk ne moze da shvati da se ne postize cena sa smanjenom kilometrazom nego laksa prodaja takodje duducima koji ne gledaju kola iznad 200k km.
Evo nekih sa sredine gde auto sa 350k km kosta vise nego neki sa 220k km. Pa kako to?
Ajd nam Tihi objasni kad si tako prepametan? 😂😂😂
Screenshot_20241104_121437.jpg
Screenshot_20241104_121540.jpg

Back