Da li su Ameri sposobniji od Rusa?

Nije baš tako.

Rusi su jaki u temeljnoj znanosti, pogotovo matematici, fizici, inženjerstvu.
No, ono što im fali je selfmarketing u čemu su Ameri jači.
Kod Rusa je prisutno manje “sjaja”, ali često vrlo duboko znanje i mogućnost razumijevanja problema do srži.
razumevanje problema do srži ali ne i rešavanje istog. Kod amera razumevanje površno ali rešavanje vidimo i sami.

Zbog čega? Jedini ograničavajući faktor koji mi pada na um je demografija.

Види се да немаш појма и да идеализујеш. Плате су стабилне и имају известан пораст једино у државним службама, а у приватним бизнисима и корпорацијама најчешће су ствар договора, који се сматра поверљивим. Велики пријем имиграната управо служи да се одржавају ниске, чак и снижавају сатнине.
Цене производа падају кад се објављују снижења и разни попусти, или кад се прекида производња неког производа, а генерално расту и доприносе расту инфлације. Ово се односи и на цене прехрамбених производа. Цене станарина такође расту и то у вечем проценту него што је проценат декларисаних пораста минималне зараде (сатнине).
Ti brkas ekonomsku nauku sa politikom i politickom ekonomijom i zato nista ne razumes. Ja sam napisao kako funkcionise sistem slobodne trgovine na apstraktnom nivou. To znaci sistem u koji se drzava ne uplice. I dotatno sam tvrdio da je to najbolji sistem i jedini logicki moguc sistem racionalne ekonomije. Ti meni dokazujes kako to nije tacno na nacin da uplices politicke faktore (koji su po definiciji izbaceni) i navodis neke primere i iz konkretnih ekonomskih dogadjanja istrgnute iz svog ekonomskog okruzenja (sto je takodje po definiciji izbaceno)! To je isto kao kad bi dokazivao da njutnov zakon inercije ne vazi zato sto su mnoga tela prestala da se krecu!
Time si dokazao da nemas blage veze sa ekonomskom teorijom ( i ne samo ekonomskom vec i sa svakom drugom teorijom), da tvoje znanje nije akademskog vec kafanskog karaktera...

prosto gledana desavanja u svetu pokazuju da su ameri sposobniji od rusa.

cia uspesno radi promene vlasti po celom svetu, evo skoro otese i madura, niko rec nije rekao a na stranu sto su uspesno demontirali rusiju i od nekad ogromne, mocne zemlje napravise gomilu manjih zemalja i kao slag na torti uspeli su da nameste da se sami izmedju sebe pobiju..
umesto da ratuju sa rusima, navukli su nekadasnji deo rusije da se bije sam sa sobom i da rusija iscrpljuje svoje snage sa dojucerasnjom svojom teritorijom.

Zavisi za šta.

KGB protiv CIA?

KGB je decenijama bio bolji i dosta ozbiljniji.
Tu je Sovjetski savez bio lider i pionir. Čak šta više Amerika je osnovala CIA kao odgovor na Sovjetski NKVD i prethodno Čeku, kao vid odbrane protiv sovjetske obaveštajne službe koja je šibala po svetu gotovo decenijama pre nego što su ovi osnovali CIA.

Amerika je tu bila početnik naspram Sovjeta.

Da je Sovjetski savez imao jaču u produktivniju ekonomiju oni bi i osvojili ceo svet. Realno su bili blizu, njihov politički uticaj je bio daleko veći nego američki. Ako bi izuzmeli treću stranu, internacionaliste koji uvek balansiraju odnos snaga u svetu. Kad neko malo previše ojača, lupe mu šljagu, ovom drugom malo sipaju kapitala da živne, pa ih onda sukobljavaju jedne na druge i tako.

Sta ti to govori? Nisu Rusi ratovali u Juznoj Americi Ali britanci I amerikamci jesu...sto ce reci da Rusija vise vodi odbrambeni rat...a samim tim je I poredjenje neumesno o uspesnosti treba porediti imperijalisticke zemlje tipa britaniju spaniju tursku...

Rusija je vekovima imperijalistička zemlja i jedna od glavnih svetskih sila na sceni. U vreme velikog širenja ruske carevine, Amerika kao država nije ni postojala, i bila je samo kolonija.

Rusija okupirala sve do Mandžurije, vekovna kineska terirotorija, sa japancima se šibali samo tako, đe je Japan prijatelju, na dalekom istoku, pa sve do Aljaske i Kalifornije na Američkom kontinentu.

Svaka velika sila se širila tamo gde je mogla.

Ti brkas ekonomsku nauku sa politikom i politickom ekonomijom i zato nista ne razumes. Ja sam napisao kako funkcionise sistem slobodne trgovine na apstraktnom nivou. To znaci sistem u koji se drzava ne uplice. I dotatno sam tvrdio da je to najbolji sistem i jedini logicki moguc sistem racionalne ekonomije. Ti meni dokazujes kako to nije tacno na nacin da uplices politicke faktore (koji su po definiciji izbaceni) i navodis neke primere i iz konkretnih ekonomskih dogadjanja istrgnute iz svog ekonomskog okruzenja (sto je takodje po definiciji izbaceno)! To je isto kao kad bi dokazivao da njutnov zakon inercije ne vazi zato sto su mnoga tela prestala da se krecu!
Time si dokazao da nemas blage veze sa ekonomskom teorijom ( i ne samo ekonomskom vec i sa svakom drugom teorijom), da tvoje znanje nije akademskog vec kafanskog karaktera...
Можда немам благе везе са економском науком, али мој коментар се односио на оне делове твог коментара које сам увећао.

Putin je doveden na vlast da pre svega spreci komuniste da se vrate na vlast.

To je bio zajednicki cilj CIA-e i FSB-a, i njihov zajednicki projekat - Putin.

Naravno, CIA bolidi nisu tada razumeli sustinu toga zasto je KGB zlo drustva.

Vecina zapadnjaka u drzavnim Sluzbama isto tako slabo razume drustvo (jer su drzavni paraziti), a pa tek ne mogu da razumeju bolesti i patologije udbaskih KGB drustva.

Tako da nisu dobili komuniste nazad na vlasti u Rusiji, ali su dobili potpunog totalitarnog fasistu hitlerovskog tipa.
Џорџ Буш старији је био човек CIA-e.

Zar nije bio plan da se sa Kosova trecina Šiptara iseli, trecina pobije, a trecina ostavi da radi u srpskim komunistickim fabrikama kao belo roblje?
Srbija je nesebicno i hrabro zrtvovala svoj narod da bi oslobodila Hrvatsku i Sloveniju od Austrougarske okupacije. Zahvaljujuci hrabrom Srpskom narodu, Hrvati i Slovenci konacno imaju svoju drzavu. Budite im zahvalni na tome. Ali ne genocidnim razmisljanjem podizanja decijih logora.

Zar nije bio plan da se sa Kosova trecina Šiptara iseli, trecina pobije, a trecina ostavi da radi u srpskim komunistickim fabrikama kao belo roblje?
Ne, planirano je bilo da se pobiju nekoliko desetina hiljada, i da se proteraju svi.

Apsolutno nisu hteli da ih ostavljaju na Kosovu, cak ni kao robove.

Postojalo je par hiljada njih koji su bili udbaski dousnici, i njih bi ostavili sa porodicama, znaci maximum maksimuma 15 hiljada njih.

kako to mozes da kazes kad je CIA uspela da demontira rusiju i rasparca je na gomilu zemalja a KGB nije uspeo cak ni teksas da odvoji koji i sam to pokusava :D
To nije uradila CIA.

Raspala patoloska drustva se pre svega raspadaju sama od sebe.

To je sustina, osnova i glavni razlog.

Ovi bolesni narativi koji su dominantni u Srbiji govori o tome i da je Srbija zesce bolesno drustvo.

ma da ljudi se prosto spontano okupe i organizuju za rusenje vlasti ili cepanje drzave..
brate ne mozes ni sastanak kucnog saveta zbog resavanja problema u zgradi da organizujes spontano nego neko mora to da pogura.
Desavanja u drustvu se ne mogu unpared planirati i detaljno predvidjati.

To je nemoguce.

Fasisti, komunisti i drzave to pokusavaju vec vise od vek, i ne da im ne ide, vec im ne ide uopste.

Desavanja u drustvu se ne mogu unpared planirati i detaljno predvidjati.

To je nemoguce.

Fasisti, komunisti i drzave to pokusavaju vec vise od vek, i ne da im ne ide, vec im ne ide uopste.
kako ne uspevaju..pa blokaderski program je cist komunizam.
pogledaj malo.. oduzimanje imovine, polivanje katranom i perjem, jurenje neistomisljenika po ulici, plenumi, zborovi, vlast u ruke naroda, samo sto ne kazu fabrike narodu..samo jos ta recenica fali.. blokade puteva, strajkovi, sve su to levicarske metode borbe, gomila levo orijantisanih stranaka je u podrsci i cuveni kolektivizam, narod protiv elite koja je nekad bila burzoazija, pa kapitalisti, pa saradnici sa okupatorom a sad su politicki funkcioneri....

Back