Да ли су адвентисти хришћани?

Elen Vajt, Božiji glasnik pa to je sad već iznad proroka. To je u rangu Muhameda u islamu. Konačno si bacio karte na sto. Samo Biblija, samo Biblija. Došlo se do novih Božjih poslanika.

Priručnik teologije adventista sedmog:

Kada je Elen G. Vajt razmatrala svoj dugogodišnji rad, osetila je da pojam "proročica" samo nepotpuno opisuje njenu službu. Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao svome narodu poslednjeg vremena. Iako su je drugi često nazivali proročicom, ona je shvatala da njeno delo obuhvata mnogo šire područje od onoga koje se uglavnom pripisuje toj službi; ali nikada nije tražila ni počasti ni nagrade za sebe. Osim toga, bila je duboko svesna štete koju su Božjem delu njenoga vremena nanosili drugi koji su se drsko kitili titulom proroka (3SM 74).

Priručnik teologije adventista sedmog:

Kada je Elen G. Vajt razmatrala svoj dugogodišnji rad, osetila je da pojam "proročica" samo nepotpuno opisuje njenu službu. Ona je sebe radije gledala kao "vesnicu" koju je Bog poslao svome narodu poslednjeg vremena. Iako su je drugi često nazivali proročicom, ona je shvatala da njeno delo obuhvata mnogo šire područje od onoga koje se uglavnom pripisuje toj službi; ali nikada nije tražila ni počasti ni nagrade za sebe. Osim toga, bila je duboko svesna štete koju su Božjem delu njenoga vremena nanosili drugi koji su se drsko kitili titulom proroka (3SM 74).
Хвала на овом цитату. Ма, адвентистички Мухамед. Исто као и Мухамед који је својим шеријатом и суном регулисао сав живот муслимана, па и свакодневни, тако је и Елен Вајт својим делима регулисала сваки аспект живота адвентиста ("суботара").

Хвала на овом цитату. Ма, адвентистички Мухамед.

Muhamed, "sveti prorok" islama:

Vaš ashab [Muhammed] niti je zalutao, niti je zaveden, niti govori išta o svojim željama. To nije ništa manje od nadahnuća koje mu je poslano: On je bio poučen od jednog Moćnog... Tako je Allah prenio nadahnuće Svome sluzi - prenio je ono što je htio prenijeti. Poslanikovo srce ni na koji način nije krivotvorilo ono što je vidio. Hoćete li se onda s njim raspravljati o onome što je vidio? (Qu-rãn, S.53, A.2-5, A.10-12)

Ellen White, 'Božji glasnik (poslanik)' subotara:

Bog je govorio kroz ljudsko tijelo.... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)

Ako umanjite povjerenje Božjeg naroda u svjedočanstva koja im je poslao, vi ste pobunjenik protiv Boga jednako kao što su to bili Korah, Datan i Abirum.
(Svjedočanstva, sv. 5, str. 66)

...Ellen White, 'Božji glasnik (poslanik)' subotara:

Bog je govorio kroz ljudsko tijelo.... ja sam vam pokazala ono što je Gospodin pokazao meni. Nisam napisala ni jednu rečenicu u kojoj su samo moje vlastite misli. Njih mi je Bog prije otvorio u viđenju - dragocjene zrake svjetlosti koje blistaju s prijestolja." (Ellen White, Svjedočanstva, Vol. V.)
Kao sto se jasno vidi,ovde je rec o njenim VIZJIJAMA i to je sasvim razumljivo jer ako ih Bog daje onda je to poruka od Boga.
Ako umanjite povjerenje Božjeg naroda u svjedočanstva koja im je poslao, vi ste pobunjenik protiv Boga jednako kao što su to bili Korah, Datan i Abirum. (Svjedočanstva, sv. 5, str. 66)
I sada je posteno da nam kazes STA JE TO KONKRETNO ona pozivala hriscane da urade - dali da sluze ikonma i kipovima sa papom na celu sto ce reci da se mole mrtvacima ili ih je pozivala na zdravstvenu reformu koju je savremena medicina jasno potvrdila i na duhovnu reformu u skladu sa Biblijom ??????

Poslednja izmena:
Kao sto se jasno vidi,ovde je rec o njenim VIZJIJAMA i to je sasvim razumljivo jer ako ih Bog daje onda je to poruka od Boga.

I sada je posteno da nam kazes STA JE TO KONKRETNO ona pozivala hriscane da urade - dali da sluze ikonma i kipovima sa papom na celu sto ce reci da se mole mrtvacima ili ih je pozivala na zdravstvenu reformu koju je savremena medicina jasno potvrdila i na duhovnu reformu u skladu sa Biblijom ??????
2. Korinćanima 11:
14 I nikakvo čudo; jer se sam satana pretvara u anđela svjetlosti.
15. Nije, dakle, ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju da su sluge pravednosti, kojima će svršetak biti po djelima njihovim.

2. Korinćanima 11:
14 I nikakvo čudo; jer se sam satana pretvara u anđela svjetlosti.
15. Nije, dakle, ništa veliko ako se i sluge njegove pretvaraju da su sluge pravednosti, kojima će svršetak biti po djelima njihovim.
Tako je stoga vam preostaje da mi jasno i precizno odgovoris dali je dotiicna zena pozivala hriscane na duhovni otpad ili na duhovnu reformu u skladu s Pismom ???

Bez ikakvog vređanja, po mom ličnom mišljenju: na otpad pod uticajem satane.
Iznesi dokaaze ili priznaj da lazes.
Korak nazad u judaizam radi budućeg služenja antihristu zamaskiranog pod drugim dolaskom Hrista.
Iznesi dokaze ili priznaj da lazes.
...sto nazlost radis uobicjeno......mislim, bez ikakvog vredjanja.

Iznesi dokaaze ili priznaj da lazes.

Iznesi dokaze ili priznaj da lazes.
...sto nazlost radis uobicjeno......mislim, bez ikakvog vredjanja.
Pa piše ti sve u Bibliji: žena da u Crkvi da čuti kako kaže sveti apostol Pavle, a ne da još objavljuje nova Božija otkrivenja. Uostalom, ako ljubiš iskreno Boga, moli da ti otkrije istinu. Ko traži naći će i ko kuca otvoriće mu se.

Pa piše ti sve u Bibliji: žena da u Crkvi da čuti kako kaže sveti apostol Pavle,
Luka 2,36:
"...I bješe Ana proročica, kći Fanuilova, od koljena Asirova; ona je ostarjela, a sedam je godina življela s mužem od djevojaštva svojega,..."

Jeli bato,jel ova zena po tebi govorila u crkvi ili mozda sakrivena u nekom kucnom spajzu ?
...i to je bilo toliko bitno da ju je apostol evidentirao u jevandjelju ???

a ne da još objavljuje nova Božija otkrivenja. Uostalom, ako ljubiš iskreno Boga, moli da ti otkrije istinu. Ko traži naći će i ko kuca otvoriće mu se.
Ponavljam: koje su to NOVINE, dali je doticna pozivala hriscsane na neko drugo jevndjelje recimo da se mole i sluze mrtvacima i njihovim slikama / idolima,da mozda sluze kipovima,da praktikuju uniformisano svestenstvo,da praktikuju piromanske obrede na sluzbi i t.d. ????
Molim te budi precizan da vidmo dali su njene poruke za duhovnu reformu Biblijske ili su mozda paganske poput onih vasih ?

Slažem se s ovim završetkom tvoje rešenice - 'jer ako ih Bog daje onda je to poruka od Boga.'

Ali, od koga su te poruke i proroštva ako nije Bog taj koji ih daje!? Hvala Bogu, zapisano nam je u Božjoj riječi kako ćemo prepoznati jesu li takva proroštva od Boga ili od 'nekih drugih bogova'. Čitamo:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Provjerimo ovim Božjim testom, jer duhove moramo provjeravati, 'subotarskog poslanika' Ellen White'. Ona je proricala:

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji (1856). Anđeo reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska. (Ellen G. White, Svjedočanstva za crkvu, svibanj 1856.)

Činjenice: Nitko od tada 67 prisutnih na konferenciji te 1856. više nije živ. Zadnji od njih umro je 1943. godine. Jasno je, vaš 'Božji poslanik' Ellen White ispunjava sve Božje uvjete 'proroka koji govori u drskosti'. I vidi još gore, za takve kakva je bila Ellen White Bog je Židovima zapovjedio da ih pogube. Bog svoje proroke ne pogubljuje, nego one 'koji govore u ime drugih bogova' (Pnz 18,20)

Slažem se s ovim završetkom tvoje rešenice - 'jer ako ih Bog daje onda je to poruka od Boga.'

Ali, od koga su te poruke i proroštva ako nije Bog taj koji ih daje!? Hvala Bogu, zapisano nam je u Božjoj riječi kako ćemo prepoznati jesu li takva proroštva od Boga ili od 'nekih drugih bogova'. Čitamo:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.
Tako je i sada hajdemo videti tvoju logiku:
Provjerimo ovim Božjim testom, jer duhove moramo provjeravati, 'subotarskog poslanika' Ellen White'. Ona je proricala:

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji (1856). Anđeo reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska. (Ellen G. White, Svjedočanstva za crkvu, svibanj 1856.)

Činjenice: Nitko od tada 67 prisutnih na konferenciji te 1856. više nije živ. Zadnji od njih umro je 1943. godine. Jasno je, vaš 'Božji poslanik' Ellen White ispunjava sve Božje uvjete 'proroka koji govori u drskosti'. I vidi još gore, za takve kakva je bila Ellen White Bog je Židovima zapovjedio da ih pogube. Bog svoje proroke ne pogubljuje, nego one 'koji govore u ime drugih bogova' (Pnz 18,20)
Hmmm,interesntna primedba s kojim si defakto i dejure apostola proglasio laznim prorokom i prevarantom i evo zasto:

1 Sol.4,16.17:
"...Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti..."

Kao sto se jasno vidi,apostol je jasno i precizno tvrdio da ce on biti ziv kada se Isus bude vratio u slavi svojoj ali se to definitivno nije desilo jer Isus jos uvek nije dosao
Zakljucak iz tvoje logike je da je apostol bio lazni prorok kojeg su trebali kamenovti...

SRAM TE BILO BEZOBRAZNO-PLJUVACKI PAPISTO, uvredio si apostola i tako defakto i dejure povredio verska osecanja svih hriscana.

Eto, sve su ih pojeli crvi, niko nije dočekao Hristova dolazak. Proročica omašila. Ne kažem da nema proroka, ali ova je proročica (EGW) omašila više puta, prepisivala. I još joj se ukazao sam Bog na svom prestolu. Teška samoobmana, maštarija ili demonska prikaza.

Eto, sve su ih pojeli crvi, niko nije dočekao Hristova dolazak. Proročica omašila. Ne kažem da nema proroka, ali ova je proročica (EGW) omašila više puta, prepisivala. I još joj se ukazao sam Bog na svom prestolu. Teška samoobmana, maštarija ili demonska prikaza.
Istom logikom omasio i apostol nesreco papska,procitaj moj odgovor tvom bratu u veri i oboje se nakon toga zasramite.

Tako je i sada hajdemo videti tvoju logiku:

Hmmm,interesntna primedba s kojim si defakto i dejure apostola proglasio laznim prorokom i prevarantom i evo zasto:

1 Sol.4,16.17:
"...Jer će sam Gospod sa zapoviješću, s glasom aranđelovijem, i s trubom Božijom sići s neba; i mrtvi u Hristu vaskrsnuće najprije;
A potom mi živi koji smo ostali, zajedno s njima bićemo uzeti u oblake na susret Gospodu na nebo, i tako ćemo svagda s Gospodom biti..."

Zašto si izostavio prethodni redak iz Pavlove poslanice? Ovaj:

1 Sol 4,15: Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su usnuli.

Dakle, ovdje sveti apostol ne tvrdi da će Isus doći još za njegova života, nego tvrdi da će pri Isusovom dolasku zajedno, i oni 'koji su usnuli u Kristu' i oni koji tada budu živi, biti poneseni u susret Gospodinu.

Srami se ti, jer ako misliš i ako hoćeš reći da je Pavao vjerovao, tvrdio i prorokovao da će Isus doći još za njegova života, onda ti svetog Pavla svrstavaš među one proroke za koje je Bog Židovima rekao da ih treba pogubiti.

Zašto si izostavio prethodni redak iz Pavlove poslanice? Ovaj:

1 Sol 4,15: Ovo vam uistinu velimo po riječi Gospodnjoj: mi živi, preostali za Dolazak Gospodnji, nećemo preteći onih koji su usnuli.

Dakle, ovdje sveti apostol ne tvrdi da će Isus doći još za njegova života, nego tvrdi da će pri Isusovom dolasku zajedno, i oni 'koji su usnuli u Kristu' i oni koji tada budu živi, biti poneseni u susret Gospodinu.

Srami se ti, jer ako misliš i ako hoćeš reći da je Pavao vjerovao, tvrdio i prorokovao da će Isus doći još za njegova života, onda ti svetog Pavla svrstavaš među one proroke za koje je Bog Židovima rekao da ih treba pogubiti.
Nesreco papska,cak si dodao jos jednog teksta koji vam mnozi teologiju sa nulom jer se iz njega jasno vidli da se apostol automatski svrstava u redovima onih koji ce ZIVI docekati Hrista !!!
A zasto ???
Pa zato sto kaze I MI ZIVI...!!!
Jos jednom,zasrami se nesreco teoloska sto vredjas apostola paganskim tvrdnjama i s tim vredjas hriscanska verska osecanja !

Nesreco papska,cak si dodao jos jednog teksta koji vam mnozi teologiju sa nulom jer se iz njega jasno vidli da se apostol automatski svrstava u redovima onih koji ce ZIVI docekati Hrista !!!

Onda je po tebi Pavao lažni prorok. Mislio je i tvrdio, po tebi, da će Isus doći još za njegova života a to se nije ispunilo. Lažni prorok.

Ali to ne mjenja činjenicu da je vaš 'subotarski poslanik' lažni prorok, jer se nije dogodilo ono što je prorokovala. Razumijem te, Pavla prikazuješ lažnim prorokom da bi mogao nastaviti vjerovati u lažnu proročicu, i svoju boginju, Ellen White. Misliš, ako kršćani vjeruju lažnom proroku Pavlu, zašto mi subotari ne bismo vjerovali lažnoj proročici Ellen White? Tješi se, samo se tješi.

Razumijem te, mora čovjek imati teške traume kad se suoči sa činjenicama da mu je boginja bila kradljivica, lažljivica i lažna proročica.

Poslednja izmena:
Onda je po tebi Pavao lažni prorok.
Ne po meni vec poi tebi,ti si promovisao taj metod za utvrdjivanje laznog proroka.
Mislio je i tvrdio, po tebi, da će Isus doći još za njegova života a to se nije ispunilo. Lažni prorok.
To su tvoje reci s kojima si opisao tvoj metod za detekciju laznih proroka,evo sta si rekao:

Hvala Bogu, zapisano nam je u Božjoj riječi kako ćemo prepoznati jesu li takva proroštva od Boga ili od 'nekih drugih bogova'. Čitamo:

Činjenice: Nitko od tada 67 prisutnih na konferenciji te 1856. više nije živ. Zadnji od njih umro je 1943. godine. Jasno je, vaš 'Božji poslanik' Ellen White ispunjava sve Božje uvjete 'proroka koji govori u drskosti'. I vidi još gore, za takve kakva je bila Ellen White Bog je Židovima zapovjedio da ih pogube. Bog svoje proroke ne pogubljuje, nego one 'koji govore u ime drugih bogova'

Ali to ne mjenja činjenicu da je vaš 'subotarski poslanik' lažni prorok, jer se nije dogodilo ono što je prorokovala.
I evo te opet - dali je onda istom logikom i apostol lazni prorok ???
Reko je da ce ziv docekati Hrista a on vec davno mrtav stoga po tvoju papsku logiku on je prevarant...
NESRECO PAPSKA,ZAR TE MIJE SRAMOTA DA TO I DALJE RADIS ?
Razumijem te, Pavla prikazuješ lažnim prorokom da bi mogao nastaviti vjerovati u lažnu proročicu, i svoju boginju, Ellen White. Misliš, ako kršćani vjeruju lažnom proroku Pavlu, zašto mi subotari ne bismo vjerovali lažnoj proročici Ellen White? Tješi se, samo se tješi.

Razumijem te, mora čovjek imati teške traume kad se suoči sa činjenicama da mu je boginja bila kradljivica, lažljivica i lažna proročica.
Nazalost nista ti ne razumes jer bi hteo da istim metodom apostolu "progledas kroz prste" i ujedno osudis EGW i to samo zato sto vam je Biblijskom istinom pocepala papsku doktrinu po svim shavovima.
...za razliku od tebe ja te stvari ne vidim kao parametre za detekciju laznih proroka vec kao iskrene zelje, licna ocekivanja i generalno ubedjenje hriscana koje su imali apostoli,prva crkva a eto toga istog vidimo i kod EGW .
Razlika izmedju ovog mog ubedjenja i tvog paganskog je evidentna ,zar ne ?

Poslednja izmena:
To su tvoje reci s kojima si opisao tvoj metod za detekciju laznih proroka,evo sta si rekao:

Nisu to moje već Božje riječi. Sram te bilo, izruguješ se i obezvrjeđuješ Božje riječi koje sam citirao iz Biblije. Evo ih:

A proročica ti i boginja prorokova ovako:

Poslednja izmena:
Важна је чланарина (десетина), исто као и у ЈС.
Pa ne mozes da prebacujes drugima sto sam radis.
Jer si onda licemer.
Ali ti i dalje to radis.
Tvoja crkva je pre sekularizma na silu uzimala narodu desetak.
Danas ne jer neda sekularizam.
Inace tvoja crkva tvrdi da trena davati desetsk.

Ali videli smo da ti ne poznajes ucenje svoje crkve.
Kod vas svako za sebe ima svoje ucenje.

Tvoja crkva potvrdjuje dalju vaznost desetka.

Evo.
Desetak se zasniva na Starom i Novom zavetu. Hrišćaani su ga preuzeli od drevnih Jevreja, a Hristos ga takodje pominje u afirmativnom smislu (Matej:23,23), prenosi VIA i dodaje da je desetak (decima) na Zapadu nakon antike unet u državne zakone, takodje u Vizantiji (dekati).

Ruska crkva zeli da uvode plaćanje desetka.

Obavezni Desetak i druge poreze je ubirala i SPC dok nije bila sekularna drzava dok nije dosla sloboda i narod se oslobodio tog jarma.

i desetak...
profesionalni stočari, svakako češće, ali za većinu naroda meso je bilo nedeljni i praznični luksuz, posebno što su stoku pogađale mnoge dažbine. Tako je vladaru pripadao desetak svega što je živo, pa se u poveljama između ostalog pominje „svinjski“ desetak, kao i dažbina „žirovnina“, jer je narod krda svinja puštao u hrastove šume da se hrane žirovima. Danak u stoci uzimali su i Crkva te mala i velika vlastela, i oni su zbilja imali ogromna krda i stada.

https://www.google.de/amp/s/www.tel...r-evo-sta-su-stvarno-jeli-srednjovekovni-srbi

popisi košnica napravljeni su tek 1455. godine sa dolaskom Turaka, ali znamo da su u srednjem veku seljaci davali, pored svih ostalih stvari, i „pčelinji desetak“, odnosno, deseti deo dobijenog meda ili svaku desetu košnicu. Na metosima manastira Gračanice odredba je bila da „ko ima pčelinjak daje o prazniku Svete Bogorodice med; ko li ne da, a ima, da uzme pop sam“. Srpski seljak je time sigurno bio oduševljen.

Nisu to moje već Božje riječi. Sram te bilo, izruguješ se i obezvrjeđuješ Božje riječi koje sam citirao iz Biblije. Evo ih:

A proročica ti i boginja prorokova ovako:

Tvoje je svakako povezivanje tih reci iz Svetog Pisma sa fundamentalnim verovanjem apostola i svih hriscana !!!
Dakle dao si citata iz Pisma sto su svako svete reci al si ih upotrebio u potpuno pogresan kontekst promovirajuci papski metod za utvrdjivanje laznih proroka U HRISCANSTVU pa si tako ujedno proglasio EGW i apostola laznim prorocima !!!

Back