Да ли су адвентисти хришћани?

U redu,ovo smo dakle rascistili,idemo dalje:

ALI...!?

Pametno,dalje:

Opa bato,sad odjednom mantija postaje UNIFORMA stoga nam pitanje i dalje ostaje na sto - koja je ta VERSKA PROFESIJA koja nalaze nosenje mantija i dali to ima Biblijsku osnovu ?
Ovo te pitam jer izmedju ostalog,i sam znas kako narod reaguje na tu mantiju,kako je dodirivaju i sta veruju da s tim dobivaju !?

Ovo je jedna od najvecih hula na Boga jer samo Bog moze oprastati greha i to s pravom jer SAMO ON moze citati ljudska srca stoga znati dali je neko pokajanje realno,dakle iskreno, da bi se moglo prihvatiti..!!!
Zamisli samo da se neki tezak prevarant, lazovcina i zlostornik na samrti seti da se treba FORMALNO pokajati pa pozove popa da mu da oprostaj i ovaj mu to celim srcem prihvati i obznani da je dobio oprostraj za sve njegove gehe !!!
I tako taj zlocinac umre i kada se Isus bude vratio u slavi svojoj da da platu svakome po delima njegovim - odjednom onaj zlocinac ostane u grobu sto ce reci ne bude vaskrsnut da bi dobio zivot vecni...
I sta imamo tada - TONCH !!!
Na ociju svih andjela koji su bili svedoci navodnom pokajanju i OPRASTENJU GREHA videce da je Bog ispao prevarant - ovlastio je coveka koje ce drugima davati oprostaj koji se nije verifikovao pred Bogom i izgubio znacj,smisao i ono najbitnije , uzeo vecnost za nekog koji je umro s verovanjem da su ,u gresi oprosteni !!!

Zar je moguce da ignorises ili ne vidis ovaj apsurd ?
Bakotićev prevod. Sveto jevanđelje po Jovanu 20:2323 Kojima oprostite grehe, oprostiće im se, a kojima zadržite, zadržaće se.

Čiji ste? Kristovi ili antikristovi?

Krist
: A ovaj, pošto je prinio jednu jedincatu žrtvu za grijehe, zauvijek sjede zdesna Bogu čekajući otad dok se neprijatelji ne podlože za podnožje nogama njegovim. (Heb 10,12)

antikrist: Kao što je svećenik jednom godišnje ulazio u Svetinju nad svetinjama da očisti zemaljsko Svetište, tako je Isus na kraju 2300 dana iz Daniela 8 ušao 1844. u nebesku Svetinju nad svetinjama da izvrši konačno pomirenje kako bi se svi mogli koristiti Njegovim posredovanjem, i tako očisti Svetište. (Ellen White, Rani spisi)

Evo, Krist preko svojih apostola poručuje da je odmah po prinošenju svoje žrtve na križu 'zauvijek sjeo zdesna Ocu', a antikrist, da bi pogubio što više ljudskih duša domislio se laži kako je Isus 1800 godina živio 'u predvorju Očeve kuće', i tek se tada iz Svetinje preselio Ocu u Svetinju nad svetinjama.
Ови адвентисти су ми сумњиви, да нису отровали папу Франциска кад кажу за папу да је антихрист.

Sta je sad ovo,proglavas Isusa Hrista invlaidom koji ce zuvek sedeti SAMO na prestolu u citavom kontekstu ?
...i sve to kako bi odbranio svog papu ispod njegove otrovno- smrdljive mantije ?
ZAR TE NIJE STRAH,ZAR TE NIJE SRAMOTA tako degradirati naseg Gospoda ??????????

..uostalom,zauvek znaci zauvek dok nam Htristos jasno kaze da ce nekada u buducnosti DOCI Na ZEMLJU i to na oblacima DA DA PLATU SVAKOME PO DELIMA NJEGOVIM sto ce rec i da si ovom tvrdnjom ti zapravo defakto i dejure Hrista proglasio lazovom.
I jos jednom,sram te bilo jadni i okoreli papisto.
Ово је вређање верских поглавара. Пријавио сам твоју поруку.

Не разумем чему потреба да се вређа у расправама.

Dijelom se slažem. Međutim, ako ne smijem citirati Bibliju, u kojoj stoji tko su oni koji odbaciše Krista, onda smo na korak puta da se govor kršćana proglasi govorom mržnje. Je li prihvatljivo šutjeti o istini da bi se zadovoljilo svjetske protuhe?,

P.s. Vidim, i moj post je izbrisan, možda je 'govor mržnje'!?

Ово је вређање верских поглавара. Пријавио сам твоју поруку.
Hmmm,dobro je sto si reagovao jer sam mozda suvise ostro opisao ispodmantijski ambijenat samo me cudi kako do sada nisi reagovao kada je tvoj brat u papi...pardon,brat u veri bezobrazno i uvredljivo pljuvao na EGW koja je i Bozji glasnik ???
...nadam se da nije to zbog toga sto je papista artikulisao ono sto si ti hteo reci a nisi ???
...ako je to slucaj onda moram reci da je on bio posteniji od tebe jer je iskreno rekao sto mu je na srcu bilo...koliko god netacno i lose to bilo.

Hmmm,dobro je sto si reagovao jer sam mozda suvise ostro opisao ispodmantijski ambijenat samo me cudi kako do sada nisi reagovao kada je tvoj brat u papi...pardon,brat u veri bezobrazno i uvredljivo pljuvao na EGW koja je i Bozji glasnik ???

Prikazana mi je grupa prisutnih na konferenciji (1856). Anđeo reče: „Neki od njih će biti hrana crvima, neki će biti predmet sedam poslednjih zala, a neki će biti živi i ostati na zemlji da bi bili preobraženi prilikom Hristovog dolaska. (Ellen G. White, Svjedočanstva za crkvu, svibanj 1856.)

Naravno: Nitko od tada prisutnih na konferenciji te 1856. više nije živ. Dakle, ne bude ono št tvoja 'Božja glasnica' prorokova. A imamo:

Pnz 18,20-22: A prorok koji bi se usuđivao govoriti što u moje ime što ja ne budem zapovjedio da govori i koji bi govorio u ime drugih bogova, takav prorok neka se pogubi.' Možda ćeš reći u svome srcu: 'Kako ćemo raspoznati riječ koju Jahve nije izrekao?' Kad prorok govori u ime Jahve pa to ne bude i riječ se ne ispuni, onda je to riječ koje Jahve nije kazao. U drskosti je taj prorok govorio. Nemoj od njega strahovati.

Očito, tvoja 'Božja glasnica' EGW veze s Bogom nema. Za ovakve kakva je ona Bog je Židovima čak zapovjedio da ih pogube.

Priznaje je svaki hriscanin jer pre svega dobro poznaje Sveto Pismo stoga moze lako proveriti tezinu njenih poruka !!!
...svi ostali je zestoko odbacuju i pljuvaju !!!
Ma kakav bre svaki hrišćanin, daj spisak denominacija, koje je de fakto i de jure priznaju za glasnika??? To nije mala i beznačajna stvar, biti Božji glasnik, pa da promakne ispod radara.

Dakle, ko je pominje u pisanoj formi, navodeći njena proročanstva a da nije ASD???

Ови адвентисти су ми сумњиви, да нису отровали папу Франциска кад кажу за папу да је антихрист.
Da i malo poznajrs pisno znao bi da tog antihrista moze ubiti samo Hristos.
Ma kakav bre svaki hrišćanin, daj spisak denominacija, koje je de fakto i de jure priznaju za glasnika??? To nije mala i beznačajna stvar, biti Božji glasnik, pa da promakne ispod radara.

Dakle, ko je pominje u pisanoj formi, navodeći njena proročanstva a da nije ASD???
SPC odstampala njenu knjigu vaspitanje.

...nadam se da nije to zbog toga sto je papista artikulisao ono sto si ti hteo reci a nisi ???
...ako je to slucaj onda moram reci da je on bio posteniji od tebe jer je iskreno rekao sto mu je na srcu bilo...koliko god netacno i lose to bilo.
Elen Vajt, Božiji glasnik pa to je sad već iznad proroka. To je u rangu Muhameda u islamu. Konačno si bacio karte na sto. Samo Biblija, samo Biblija. Došlo se do novih Božjih poslanika.

Ma navode je mnogi baš u pisanoj formi ali kao prepisivačicu.
ovi što se raspravljaju u teološkim krugovima. obično ljudi ni ne znaju ko je to.
al pogledaj njihov marketing, da se pravoslavlje u pravoslavnom svetu preganjaju sa njima i jw, da se rimokatolici isto prejebavaju sa njima.
to jednostavno treba ignorisati kao ostalih dvaest hiljada sekti.
ako se sećaš bio je onaj loukrstić što je pisao plavim slovima, ma nikoga nije zanimala ta njegova sekta i čovek otišao

Elen Vajt, Božiji glasnik pa to je sad već iznad proroka. To je u rangu Muhameda u islamu. Konačno si bacio karte na sto. Samo Biblija, samo Biblija. Došlo se do novih Božjih poslanika.
Odkud ti sad ovo,prvi put cujem ovakve "argumenre",gde si ovo pokupio - sa njihovog oficijalnog sajta ili mozda sa razno raznih bljuvotinskih sajtova na netu gde se hrane uobicajeni trecorazredni verski pljuvaci ?

ovi što se raspravljaju u teološkim krugovima. obično ljudi ni ne znaju ko je to.
al pogledaj njihov marketing, da se pravoslavlje u pravoslavnom svetu preganjaju sa njima i jw, da se rimokatolici isto prejebavaju sa njima.
ako se sećaš bio je onaj loukrstić što je pisao plavim slovima, ma nikoga nije zanimala ta njegova sekta i čovek otišao
Adventisti (subotari) su prošlo svršeno vreme. U dubokoj su krizi.

Možda je vaskrsao sa CB-om?:mrgreen: Lično, volim malo da se preganjam i našalim s batom jer ponekad me inspiriše da pretresem neke malo zapistavljene i zaboravljene misli koje su se okamenile u stavove.

Back