Да ли су адвентисти хришћани?

А и то је Тасин верни ученик. Још док је Таса (надимак за блаженопочившег умировљеног епископа Атанасија Јевтића) био жив кад сам видео да калуђери, па и владика Григорије, играју фудбал то ме искрено шокирало, па још и хвали се за кога ко навија (Црвену звезду итд.). То не личи на калуђере.
Šta te tu šokira? To je tako benigno.

Šta te tu šokira? To je tako benigno.
Бенигно. Смешан си. Скидати мантију па у тренирци играти фудбал и то још са дресом од једног ФК. Владика, епископ, наследник светих апостола. Па он је апостол. Отац отаца. Сваког свештеника ословљавамо са оче. Тако и треба да се епископ понаша према свештеницима и другима - као отац. А монаси да одишу смирењем, молитвом, добром поуком, а не да играју фудбал и баве се ово светским забавама.

Бенигно. Смешан си. Скидати мантију па у тренирци играти фудбал и то још са дресом од једног ФК. Владика, епископ, наследник светих апостола. Па он је апостол. Отац отаца. Сваког свештеника ословљавамо са оче. Тако и треба да се епископ понаша према свештеницима и другима - као отац. А монаси да одишу смирењем, молитвом, добром поуком, а не да играју фудбал и баве се ово светским забавама.
Ne vidim problem.

Kakvo je sd to VENCANJE U CRKVU,zar nismo rascistili ovu tvoju dilemu jednom za svagda ?
Ajde bato, mator si da sad glumiš ovde stidljivu mladu a goriš od želje da "privezes" glasnika jer ti je neodoljiv macan. Nema potrebe jer ćeš ga za svagda oboriti s nogu kad te vidi u beloj cipkastoj venčanici. (samo malo obrij mustaće taj dan samo)

И римокатолици и ми православни исповедамо да припадамо једној, светој, саборној (католичанској по српски или католичкој по хрватски) и апостолској цркви
mi razlikujemo katolicansku u prevodu sveopstu, od rimo-katolicke, nije lepo da nas unijatis prevarom, gedo

i oni kazu katolik, ne kaze niko katolicanin

Ajde bato, mator si da sad glumiš ovde stidljivu mladu a goriš od želje da "privezes" glasnika jer ti je neodoljiv macan. Nema potrebe jer ćeš ga za svagda oboriti s nogu kad te vidi u beloj cipkastoj venčanici. (samo malo obrij mustaće taj dan samo)
Ma ne glumim ja nista samo sam te lepo pitao da mi das odgovora sta je to vencanje po Bibliji,jel toliko tesko ovo pitanje za tvoje verske lidere pa ti jedino ostaje da me posteno ispljujes uz duz i popreko !?

Бенигно. Смешан си. Скидати мантију па у тренирци играти фудбал и то још са дресом од једног ФК.
A gde nadje da neko uopste treba NOSITI MANTIJU,jesu li to radili apostoli ?
...jesu li to radili prvi hriscani ?
Jeli to Hristos negde od nekog potrazio ?

...iiiih bre sta vam uradise ti vasi verski lideri,izvadili vam oci pa jos se svadjate oko neke paganske prakse...
Владика, епископ, наследник светих апостола. Па он је апостол.
Отац отаца. Сваког свештеника ословљавамо са оче.
A gde to pise u Bibliji ???

Ma ne glumim ja nista samo sam te lepo pitao da mi das odgovora sta je to vencanje po Bibliji,j
Bato, kao novopečeni papista ti ćeš sad morati da menjaš te svoje babsko pozivanja na Solo scritturu i na njena tumačenja.

Babu će spaliti na lomači kao vešticu a goreće na svojoj prepisanoj literaturi. Koliko toga ima, od nje neće ostati ni dugmići.

Bato, kao novopečeni papista ti ćeš sad morati da menjaš te svoje babsko pozivanja na Solo scritturu i na njena tumačenja.

Babu će spaliti na lomači kao vešticu a goreće na svojoj prepisanoj literaturi. Koliko toga ima, od nje neće ostati ni dugmići.
Bla,bla,bla...
Jel mi mozes pokazati Biblijom sta je to vencanje ili ces konacno priznati da su te zaveli ti tvoji verski lideri i jos bitnije - oni Makijevi oci ???

A gde nadje da neko uopste treba NOSITI MANTIJU,jesu li to radili apostoli ?
...jesu li to radili prvi hriscani ?
Jeli to Hristos negde od nekog potrazio ?

...iiiih bre sta vam uradise ti vasi verski lideri,izvadili vam oci pa jos se svadjate oko neke paganske prakse...

A gde to pise u Bibliji ???
Ne mogu nikako da nađem u Bibliji da se spominje voz. Znači li to da ne smem da se vozim vozom? Nema ni automobila, ni aviona... Da zajašim magare pa polako...
Ne spominju se ni pantalone u Bibliji. Hoćemo li svi da nosimo haljine ko Arapi?
Brada isto ne bi trebala da se brije? Po Bibliji? Šta kaže Biblija za brijanje brade? Juče si napisao da sam pod prokletstvom sv. apostola Pavla. Da li sam pod kakvim prokletstvom jer brijem bradu.

Ne mogu nikako da nađem u Bibliji da se spominje voz.
Eeeeee pa u redu onda,izbacujem voza iz moje verske prakse stoga se od danas svecano obavezujem da se necu moliti i klanjati vozu i da ga necu koristiti kao oficijalni sastavni deo moje verske prakse...!!!
Eto,sredili smo ovo sad se vratimo mantiji - posto je nemas u Bibliji,jesi li spreman da se je i ti svecano odreknes ???????
Znači li to da ne smem da se vozim vozom? Nema ni automobila, ni aviona... Da zajašim magare pa polako...
A ko je rekao DA NE SMES NOSITI NEKOG KISNOG MANTILA ILI CAK I KAO NEKOG MODNOG DETALJA TVOG OUTFITA !!???
Jel pratis ti uopste o cemu mi to ovde pricamo ?
Ne spominju se ni pantalone u Bibliji. Hoćemo li svi da nosimo haljine ko Arapi?
U redu onda,evo priznajem da se necu klanjati ,postovati A NIT LJUBITI pantalone i da ih necu smatrati sastavnim delom svoje verske prakse...!!!

Jel se mozemo sada fokusirati na mantiju ? :kafa:

Eeeeee pa u redu onda,izbacujem voza iz moje verske prakse stoga se od danas svecano obavezujem da se necu moliti i klanjati vozu i da ga necu koristiti kao oficijalni sastavni deo moje verske prakse...!!!
Eto,sredili smo ovo sad se vratimo mantiji - posto je nemas u Bibliji,jesi li spreman da se je i ti svecano odreknes ???????

A ko je rekao DA NE SMES NOSITI NEKOG KISNOG MANTILA ILI CAK I KAO NEKOG MODNOG DETALJA TVOG OUTFITA !!???
Jel pratis ti uopste o cemu mi to ovde pricamo ?

U redu onda,evo priznajem da se necu klanjati ,postovati A NIT LJUBITI pantalone i da ih necu smatrati sastavnim delom svoje verske prakse...!!!

Jel se mozemo sada fokusirati na mantiju ? :kafa:
Ne držim ni voz ni pantalone za verske idole, kumire. Ne klanjam im se i ne prinosim im žrtve. Mantiju tek ne nosim. Ali ni ne obožavam, nisam idolopoklonik ljudi. Poštujem ljude koji nose mantiju isto kao i svaku uniformu, ali naravno više od vojnika, policajaca, vatrogasaca i drugih uniformisanih lica jer ljudi u mantiji, koji su prezviteri, mogu da opraštaju grehe po ovlaštenju dobijenom od Boga.

Ne držim ni voz ni pantalone za verske idole, kumire. Ne klanjam im se i ne prinosim im žrtve.
U redu,ovo smo dakle rascistili,idemo dalje:
Mantiju tek ne nosim.
ALI...!?
Ali ni ne obožavam, nisam idolopoklonik ljudi.
Pametno,dalje:
Poštujem ljude koji nose mantiju isto kao i svaku uniformu,
Opa bato,sad odjednom mantija postaje UNIFORMA stoga nam pitanje i dalje ostaje na sto - koja je ta VERSKA PROFESIJA koja nalaze nosenje mantija i dali to ima Biblijsku osnovu ?
Ovo te pitam jer izmedju ostalog,i sam znas kako narod reaguje na tu mantiju,kako je dodirivaju i sta veruju da s tim dobivaju !?
ali naravno više od vojnika, policajaca, vatrogasaca i drugih uniformisanih lica jer ljudi u mantiji, koji su prezviteri, mogu da opraštaju grehe po ovlaštenju dobijenom od Boga.
Ovo je jedna od najvecih hula na Boga jer samo Bog moze oprastati greha i to s pravom jer SAMO ON moze citati ljudska srca stoga znati dali je neko pokajanje realno,dakle iskreno, da bi se moglo prihvatiti..!!!
Zamisli samo da se neki tezak prevarant, lazovcina i zlostornik na samrti seti da se treba FORMALNO pokajati pa pozove popa da mu da oprostaj i ovaj mu to celim srcem prihvati i obznani da je dobio oprostraj za sve njegove gehe !!!
I tako taj zlocinac umre i kada se Isus bude vratio u slavi svojoj da da platu svakome po delima njegovim - odjednom onaj zlocinac ostane u grobu sto ce reci ne bude vaskrsnut da bi dobio zivot vecni...
I sta imamo tada - TONCH !!!
Na ociju svih andjela koji su bili svedoci navodnom pokajanju i OPRASTENJU GREHA videce da je Bog ispao prevarant - ovlastio je coveka koje ce drugima davati oprostaj koji se nije verifikovao pred Bogom i izgubio znacj,smisao i ono najbitnije , uzeo vecnost za nekog koji je umro s verovanjem da su ,u gresi oprosteni !!!

Zar je moguce da ignorises ili ne vidis ovaj apsurd ?

Back