Да ли су адвентисти хришћани?

Isus je sklopio novi savez (zavet) sa celim čovečanstvom. Kada prihvatimo Novi zavjet postajemo Novi Izrailj, izabrani narod Božiji. Hristos je utemeljio jednu Crkvu kojoj je on ugaoni kamen koji odbaciše jevrejski (i slobodni) zidari - jednu, svetu, sabornu i apostolsku crkvu a ne stotine i hiljade crkava, grupica, zajednica.
U ovoj tvojoj izjavi postoje protivurecnosti.

1. Celim svetom.

2. Postajemo Izrael?

Koje sada?
Sa svetom ili Izrailem.

Hebrejima 8,8
Naime, to je jedan prigovor upućen njima: Evo: dolaze dani, reče Gospod, Kad ću ja zaključiti s kućom Izraelovom I s kućom Judinom jedan novi savez,
Na koga smo mi nakalemljeni i ko smo mi?

Galatima 3,29
A kad ste vi Hristovi, onda ste sjeme Avraamovo, i po obećanju našljednici

A to oko jedne crkve, poatavite svoje parametre kao Kain i onda pricate svoju pricu.
A i te parametre oko jedne ste sami prekrsili.

Da li je narusen simbol vere?

Dakle crkva je po vama po simbolu vere, JEDNA SABORNA SVETA APOSTOLSKA.

1. JEDNA - Nema mesanja sa drugima.

2. SABORNA _ Ima zajednicu i sa jos drugim pravoslavnim crkvama.

3. - Apostolskog ucenja i sveta.

Taj simbol vere je narusen.

Dakle: verujem u jednu, sabornu, apostolsku crkvu.

SPC i Ziloti, Nikodim, Artemije, i ostali sadasnji, nisu ta crkva.
Nije ni jedna ni apostolska, jer su prekrsili apostolske kanone i simbol vere pridruzivsi se ekumenizmu i imajuci sluzbu sa po kanonima, sa jereticima.

Ne mozes da goviris crkva sam a ignorises sve ovo.
Onda jos vuse nisi crkva.

Kanoni i sv.Oci jadno kazu sta treba ciniti.

Vi niste vise jedna, vec jedna od mnogih ili jedna u grupi...

Poslednja izmena:
U ovoj tvojoj izjavi postoje protivurecnosti.

1. Celim svetom.

2. Postajemo Izrael?

Koje sada?
Sa svetom ili Izrailem.

Hebrejima 8,8
Naime, to je jedan prigovor upućen njima: Evo: dolaze dani, reče Gospod, Kad ću ja zaključiti s kućom Izraelovom I s kućom Judinom jedan novi savez,
Na koga smo mi nakalemljeni i ko smo mi?

Galatima 3,29
A kad ste vi Hristovi, onda ste sjeme Avraamovo, i po obećanju našljednici

A to oko jedne crkve, poatavite svoje parametre kao Kain i onda pricate svoju pricu.
A i te parametre oko jedne ste sami prekrsili.

Da li je narusen simbol vere?

Dakle crkva je po vama po simbolu vere, JEDNA SABORNA SVETA APOSTOLSKA.

1. JEDNA - Nema mesanja sa drugima.

2. SABORNA _ Ima zajednicu i sa jos drugim pravoslavnim crkvama.

3. - Apostolskog ucenja i sveta.

Taj simbol vere je narusen.

Dakle: verujem u jednu, sabornu, apostolsku crkvu.

SPC i Ziloti, Nikodim, Artemije, i ostali sadasnji, nisu ta crkva.
Nije ni jedna ni apostolska, jer su prekrsili apostolske kanone i simbol vere pridruzivsi se ekumenizmu i imajuci sluzbu sa po kanonima, sa jereticima.

Ne mozes da goviris crkva sam a ignorises sve ovo.
Onda jos vuse nisi crkva.

Kanoni i sv.Oci jadno kazu sta treba ciniti.

Vi niste vise jedna, vec jedna od mnogih ili jedna u grupi...
Kao dugogodišnjem jeretiku i otpadu, nije tebi dato da tumačiš Simvol Vere.

Kao dugogodišnjem jeretiku i otpadu, nije tebi dato da tumačiš Simvol Vere.

Nisam ga ja tumacio cec ljudi koji su dobili blagoslov svestenika za to.
Ja sam samo preneo.
A bezanjem se navlaci jos vece zlo na sebe.

Римска црква, пак, одавно је застранила у јерес и новотарије. Још је свети Василије Велики обличио у томе неке епископе римске у својој посланици Јевсевију Самосатскоме:“…Они истину не знају и не желе да знају Са онима који им истину проповиједају, они се споре, а саме утврђује јерес!…“

(Св. Амвросије Оптински)

Sveti-Jovan-Kronstatski-ruski-svetitelj-svetac.

Не желим да за сведока свакојаких католичких лажи приводим непристрасну хиљадугодишњу историју: она је довољно позната целом образованом свету.
(Св. Јован Кронштадски)

Crkveni sabori i oci određuju kanon tog Svetog pisma koje čitaš, bar za Novi zavjet.
Kakve sad veze ima to sto su neki dedovi odlucili da NEKE knjige porede na istu "policu"...!?
Dali to znaci da su oni preuzeli ulogu Duha Svetoga jer On nije mogao osvedociti ljude da prepoznaju KOJE SU KNJIGE OD BOGA a koje nisu ?????
Jel citas ti sta si kuckas na tastaturi ili si samo onako postiras pricice za malu decu koje vam prodaju vasi verski lideri bez ikakvog angazmana sive mase izmedju usiju ?
A Stari zavet čitaš po rabinskom kanonu.
SZ ( a naravno,isto i NZ ) su zapisivali JEVREJI, Bozji narod kojeg je Bog pozvao da Mu sluze i da zapisu Njegovo SVETO PISMO stoga su upravo oni JEDINI KREDIBILAN IZVOR takvih podataka !!!
Paganstvo se kasnije trebalo NAKALEMITI na jevrejsku postojecu religiju koja je samo presla u sledecu fazu u skladu sa novonstalom situacijom a u kontekst Hristove zrtve !!!
NISTA MANJE I NISTA VISE OD TOGA !!!!!!!!!!!!
A ja po crkvenom.
Zapravo ti po paganskom za koju je apostol dao prokletstvo pa se sad lepo proracuinaj sta ces i kako ces !!!

Gal.1,8.9:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude! .."

I sad nema ti druge osim da si lepo sednes i pokusas da u Svetom Pismu pronadjes dokaze da su apostoli verovali i propovedali jevandjelje koje ljudima nalaze da sluze mrtvacima kroz njihove slike/ikone,da imaju cak i uniformisanog svestenstva, da jedu necistu hranu i t.d. i ako sve to nadjes daj se vrati i to nam objavi ali ako ne nadjes - onda se pomiri s realnoscu da si pod prokletstvom od samog apostola !!!

Na strani si onih drugih jer držiš njihove običaje i zakone.
Kakve bre obicaje,sve sto drzim i verujem JESTE POTPUNO ISTO sa onim sto su verovali i drzali apostoli i prvi hriscani a sto je kontinuitet SZ-ne vere Bozjeg naroda osim one kategorije zakona koje su ispunjenje Hristovom zrtvom !!!
Koji deo od ovog tesko kontas ?
Ili si sa Bogom ili si na drugoj strani sa bezbožnicima, palim anđelima, masonima i ostalom kompanijom.
Tako je stoga se lepo proracunaj sta ces i kako ces jer nam Hristos jasno porucuje sledece:

Otkr.22,10-14:
"...I reče mi: ne zapečaćavaj riječi proroštva knjige ove; jer je vrijeme blizu.
Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet, neka se još sveti.
I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem.
Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.
Blago onima koji tvore zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad..."

Poslednja izmena:
Kakve sad veze ima to sto su neki dedovi odlucili da NEKE knjige porede na istu "policu"...!?
Dali to znaci da su oni preuzeli ulogu Duha Svetoga jer On nije mogao osvedociti ljude da prepoznaju KOJE SU KNJIGE OD BOGA a koje nisu ?????
Jel citas ti sta si kuckas na tastaturi ili si samo onako postiras pricice za malu decu koje vam prodaju vasi verski lideri bez ikakvog angazmana sive mase izmedju usiju ?

SZ ( a naravno,isto i NZ ) su zapisivali JEVREJI, Bozji narod kojeg je Bog pozvao da Mu sluze i da zapisu Njegovo SVETO PISMO stoga su upravo oni JEDINI KREDIBILAN IZVOR takvih podataka !!!
Paganstvo se kasnije trebalo NAKALEMITI na jevrejsku postojecu religiju koja je samo presla u sledecu fazu u skladu sa novonstalom situacijom a u kontekst Hristove zrtve !!!
NISTA MANJE I NISTA VISE OD TOGA !!!!!!!!!!!!

Zapravo ti po paganskom za koju je apostol dao prokletstvo pa se sad lepo proracuinaj sta ces i kako ces !!!

Gal.1,8.9:
"...Ali ako i mi, ili anđeo s neba javi vam jevanđelje drukčije nego što vam javismo, proklet da bude!
Kao što prije rekosmo i sad opet velim: ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što primiste, proklet da bude! .."

I sad nema ti druge osim da si lepo sednes i pokusas da u Svetom Pismu pronadjes dokaze da su apostoli verovali i propovedali jevandjelje koje ljudima nalaze da sluze mrtvacima kroz njihove slike/ikone,da imaju cak i uniformisanog svestenstva, da jedu necistu hranu i t.d. i ako sve to nadjes daj se vrati i to nam objavi ali ako ne nadjes - onda se pomiri s realnoscu da si pod prokletstvom od samog apostola !!!

Kakve bre obicaje,sve sto drzim i verujem JESTE POTPUNO ISTO sa onim sto su verovali i drzali apostoli i prvi hriscani a sto je kontinuitet SZ-ne vere Bozjeg naroda osim one kategorije zakona koje su ispunjenje Hristovom zrtvom !!!
Koji deo od ovog tesko kontas ?

Tako je stoga se lepo proracunaj sta ces i kako ces jer nam Hristos jasno porucuje sledece:

Otkr.22,10-14:
"...I reče mi: ne zapečaćavaj riječi proroštva knjige ove; jer je vrijeme blizu.
Ko čini nepravdu, neka čini još nepravdu; i ko je pogan, neka se još pogani; i ko je pravedan, neka još čini pravdu; i ko je svet, neka se još sveti.
I evo ću doći skoro, i plata moja sa mnom, da dam svakome po djelima njegovijem.
Ja sam alfa i omega, početak i svršetak, prvi i pošljednji.
Blago onima koji tvore zapovijesti njegove, da im bude vlast na drvo života, i da uđu na vrata u grad..."
Bakotićev prevod. Jevanđelje po Mateju, 21: 25 "Ima još drugo mnogo što učini Isus, što kad bi se redom napisalo, mislim da u ceo svet ne bi mogle stati knjige koje bi se napisale."
+++
Mnogo toga je sačuvano u crkvenom predanju, ali koje crkve? One koja postoji već sve skoro dve hiljade godina. Da, te dede (crkveni oci) kako ih zoveš su odredili kanon Novog zaveta i sačuvali predanje Gospoda Isusa Hrista i svetih apostola. Ne novoiznikla crkva (raskol od raskola raskola) iz 19. veka i njena vidovita baba. Ne potpadam ja nikako pod prokletstvo svetog apostola Pavla. Zaboravio si na stihove koji prethode tvom citatu iz Poslanice Galatima svetog apostola Pavla, prva glava (Bakotićev prevod):
6 Čudim se da se tako brzo odvraćate od onoga koji vas je pozvao po milosti Hristovoj, i prilazite drugom jevanđelju.
7 Ne da ima i drugo jevanđelje, nego ima ljudi koji unose zabunu kod vas i hoće da izvrću jevanđelje Hristovo.
8 Ali i kad bismo i mi sami, kad bi i anđeo s neba javio vama jevanđelje drukčije nego što vam ga mi javismo, proklet da je!
9 Kao što rekoh, to i sad opet kažem: Ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što ga vi primiste, proklet da je!
+++
Pa upravo vi prilazite drugom jevanđelju. Kako? Sopstvenim tumačenjima Svetog pisma koja nikada i nikuda niko nije tumačio do vas i 19. veka. Kako se niko nije setio da svetkuje subotu do vas, već svi nedelju. I pominješ nečistu hranu. Imaš viziju koju je imao sveti apostol Petar u 10. glavi Dela svetih apostola. Šta mu kaže Duh Sveti: 13 ...Ustani Petre, pokolji i pojedi!
14 Ali Petar reče: Ne, Gospode, jer nikad nejedoh što pogano ni nečisto.
15 I gle, glas opet k njemu po drugi put: Što je Bogu čisto, ne nazovi pogano.
+++
To se odnosi kako na neznanošce tako i na hranu. Šta se kaže u 21. glavi Dela svetih apostola: 21 Ali su oni sad čuli da ti učiš otpadanju od zakona Mojsijeva sve Judeje koji žive među pagancima, kazujući im da ne treba obrezivati sinove niti se držati predanja.
...
25 A za pagance koji primiše veru mi smo rešili i pisali im da oni to ništa ne drže, osim da se čuvaju od mesa žrtvovanog idolima, od krvi, udavljenih životinja i od bluda.
+++
Znači starozavetni obredni propisi više ne vrede. Kad ih već pominješ što se onda ne obrezujete (sunetite)?
+++
Nema mrtvih pred Bogom. To ti piše i u Bibliji. Slike i kipovi po crkvama nisu nikakvi idoli, kumiri, već da nas podsete na Boga i svece. Oni su kao neke provodnice. Ništa više. Ali, kako su osveštane od sveštenika poštuju se kao svete stvari.

Bakotićev prevod. Jevanđelje po Mateju, 21: 25 "Ima još drugo mnogo što učini Isus, što kad bi se redom napisalo, mislim da u ceo svet ne bi mogle stati knjige koje bi se napisale."
+++
Mnogo toga je sačuvano u crkvenom predanju, ali koje crkve? One koja postoji već sve skoro dve hiljade godina. Da, te dede (crkveni oci) kako ih zoveš su odredili kanon Novog zaveta i sačuvali predanje Gospoda Isusa Hrista i svetih apostola. Ne novoiznikla crkva (raskol od raskola raskola) iz 19. veka i njena vidovita baba. Ne potpadam ja nikako pod prokletstvo svetog apostola Pavla. Zaboravio si na stihove koji prethode tvom citatu iz Poslanice Galatima svetog apostola Pavla, prva glava (Bakotićev prevod):
6 Čudim se da se tako brzo odvraćate od onoga koji vas je pozvao po milosti Hristovoj, i prilazite drugom jevanđelju.
7 Ne da ima i drugo jevanđelje, nego ima ljudi koji unose zabunu kod vas i hoće da izvrću jevanđelje Hristovo.
8 Ali i kad bismo i mi sami, kad bi i anđeo s neba javio vama jevanđelje drukčije nego što vam ga mi javismo, proklet da je!
9 Kao što rekoh, to i sad opet kažem: Ako vam ko javi jevanđelje drukčije nego što ga vi primiste, proklet da je!
+++
Pa upravo vi prilazite drugom jevanđelju. Kako? Sopstvenim tumačenjima Svetog pisma koja nikada i nikuda niko nije tumačio do vas i 19. veka. Kako se niko nije setio da svetkuje subotu do vas, već svi nedelju. I pominješ nečistu hranu. Imaš viziju koju je imao sveti apostol Petar u 10. glavi Dela svetih apostola. Šta mu kaže Duh Sveti: 13 ...Ustani Petre, pokolji i pojedi!
+++
To se odnosi kako na neznanošce tako i na hranu. Šta se kaže u 21. glavi Dela svetih apostola: 21 Ali su oni sad čuli da ti učiš otpadanju od zakona Mojsijeva sve Judeje koji žive među pagancima, kazujući im da ne treba obrezivati sinove niti se držati predanja.
...
25 A za pagance koji primiše veru mi smo rešili i pisali im da oni to ništa ne drže, osim da se čuvaju od mesa žrtvovanog idolima, od krvi, udavljenih životinja i od bluda.
+++
Znači starozavetni obredni propisi više ne vrede. Kad ih već pominješ što se onda ne obrezujete (sunetite)?
+++
Nema mrtvih pred Bogom. To ti piše i u Bibliji. Slike i kipovi po crkvama nisu nikakvi idoli, kumiri, već da nas podsete na Boga i svece. Oni su kao neke provodnice. Ništa više. Ali, kako su osveštane od sveštenika poštuju se kao svete stvari.
Ajde nam iznesi to sto je sacuvano.
Sva ta razna druga cuda i dogadjaje Hristove?

...
+++
Ne vaze za pagane koji prelaze na novu veru

+++
+++
+++
...
+++
+++
Mislim da u redovima deklrativnog hriscanstva isto kao i u onog drugog,pravog,ne postoji niko koji ce osporiti cinjenicu da je Isus cinio MNOOOOGO vise cuda nego sto je to evidentirano ALI...

...NIKADA SE NIJE DESILO DA JE ISUS POZVAO LJUDE NA PAGANSTVO ILI DA ODBACE BOZJE ZAPOVESTI !!!

Nisam ga ja tumacio cec ljudi koji su dobili blagoslov svestenika za to.
Ja sam samo preneo.
A bezanjem se navlaci jos vece zlo na sebe.

Римска црква, пак, одавно је застранила у јерес и новотарије. Још је свети Василије Велики обличио у томе неке епископе римске у својој посланици Јевсевију Самосатскоме:“…Они истину не знају и не желе да знају Са онима који им истину проповиједају, они се споре, а саме утврђује јерес!…“
(Св. Амвросије Оптински)

Sveti-Jovan-Kronstatski-ruski-svetitelj-svetac.

Не желим да за сведока свакојаких католичких лажи приводим непристрасну хиљадугодишњу историју: она је довољно позната целом образованом свету.
(Св. Јован Кронштадски)

Šta ćemo sad Glasniče evo iguman u SPC govori da se rimokatolici ne mogu pričešćivati.

Mislim da u redovima deklrativnog hriscanstva isto kao i u onog drugog,pravog,ne postoji niko koji ce osporiti cinjenicu da je Isus cinio MNOOOOGO vise cuda nego sto je to evidentirano ALI...

...NIKADA SE NIJE DESILO DA JE ISUS POZVAO LJUDE NA PAGANSTVO ILI DA ODBACE BOZJE ZAPOVESTI !!!
Ma gde ti vidiš poganstvo u molitvama za preminule? Imaš u Knjigama o Makavejima dokaz molitava za preminule. A Bogu nema mrtvih. Jel piše tako! A to što ti i tvoja crkva ne priznate te knjige, šta se to mene tiče. Te knjige pokazuju praksu među Jevrejima do Hrista, a to je da su se molili za umrle. Kasnije oni koji su raspeli Hrista su odbacili te i još neke knjige zbog svojih razloga, a Luter zbog svojih razloga. O svemu tome smo pisali na forumu. Deset Božjih zapovesti i starozavetni moral i dalje je na snazi, ali sav starozavetni obredni deo za nas hrišćane ne vredi, a tu pripada i šabat. Nije to subota već vreme od zalaska sunca u petak do zalaska sunca u subotu. Ni to ne znate vi adventisti.

...Pa upravo vi prilazite drugom jevanđelju. Kako? Sopstvenim tumačenjima Svetog pisma koja nikada i nikuda niko nije tumačio do vas i 19. veka.
Sta je tebi prijatelju,kako to mislis da TUMACIMO recimo 10 Bozje zapovesti ????
Kao to mislis da tumacimo da se neciste zivotinje ne trebaju jesti ?
Kako to mislis da pogresno tumacimo verovanjem da su mrtvi ljudi mrtvi i da cekaju vaskrsenje ?
Kako to mislis da pogresno tumacim Bibliju kad kazem da ne trebamo sluziti mrtvacimo kroz pagansku sluzbu njihovim navodnim slikama/ikonama ???

Molim te navedi koje je onda pravo tumacenje uz citiranje konkretnih Biblijskih stihova da bi mogao opravdati ova tvoja/vasa paganstva !
Kako se niko nije setio da svetkuje subotu do vas, već svi nedelju. I pominješ nečistu hranu. Imaš viziju koju je imao sveti apostol Petar u 10. glavi Dela svetih apostola. Šta mu kaže Duh Sveti: 13 ...Ustani Petre, pokolji i pojedi!
+++
To se odnosi kako na neznanošce tako i na hranu.
Kako bre na hranu,jel Petar tada pojeo nesto necisto ?
Dali je on ili neki drugi apostol ili mozda hriscanin ikada to uradio ????
I jos bitnije - kako je moguce da je Bog optuzio Petra da je nesto/nekog nazvao necistim kada je to uradio sam Bog dajuci jasne zapovesti o kategorizaciju svih zivotinja na cistih i necistih ???
Defakto i dejure sam je Bog ucinio zivotinje necistim i to putem stvaranja a zato sto su upravo bioloske odlike one koje cine tu kategorizaciju stoga imamo dve opcije :

1. Ili je Bog PREVARANT I LAZOV jer je lazno optuzio Petra da je navodno on ucinio zivotinje necistim
i
2. ono "necisto"u Petrovoj viziji se odnosi iskljucivo na ljude u simbolickom smislu sto se da videti od toga kako su Petar i ostali jevreji protumacili tu viziju

Ja licno tipujem na ovu drugu opciju a ti ?????????

Sta je tebi prijatelju,kako to mislis da TUMACIMO recimo 10 Bozje zapovesti ????
Kao to mislis da tumacimo da se neciste zivotinje ne trebaju jesti ?
Kako to mislis da pogresno tumacimo verovanjem da su mrtvi ljudi mrtvi i da cekaju vaskrsenje ?
Kako to mislis da pogresno tumacim Bibliju kad kazem da ne trebamo sluziti mrtvacimo kroz pagansku sluzbu njihovim navodnim slikama/ikonama ???

Molim te navedi koje je onda pravo tumacenje uz citiranje konkretnih Biblijskih stihova da bi mogao opravdati ova tvoja/vasa paganstva !

Kako bre na hranu,jel Petar tada pojeo nesto necisto ?
Dali je on ili neki drugi apostol ili mozda hriscanin ikada to uradio ????
I jos bitnije - kako je moguce da je Bog optuzio Petra da je nesto/nekog nazvao necistim kada je to uradio sam Bog dajuci jasne zapovesti o kategorizaciju svih zivotinja na cistih i necistih ???
Defakto i dejure sam je Bog ucinio zivotinje necistim i to putem stvaranja a zato sto su upravo bioloske odlike one koje cine tu kategorizaciju stoga imamo dve opcije :

1. Ili je Bog PREVARANT I LAZOV jer je lazno optuzio Petra da je navodno on ucinio zivotinje necistim
i
2. ono "necisto"u Petrovoj viziji se odnosi iskljucivo na ljude u simbolickom smislu sto se da videti od toga kako su Petar i ostali jevreji protumacili tu viziju

Ja licno tipujem na ovu drugu opciju a ti ?????????
Ko se javlja? Imate i žene za pastore, a u Novom zavetu piše da žene u crkvi ćute.

Evo i Google prepoznaje autoritet Elen Vajt u adventista:
Screenshot_20250228_174119_Samsung Internet.jpg

Šta ćemo sad Glasniče evo iguman u SPC govori da se rimokatolici ne mogu pričešćivati.
Ма, ко да је за то нешто марио док је био бабин... :mrgreen:

Њему битно да ће сада као паписта моћи да венча Робију у цркву, све регуларно, и да имају деце.

Ko se javlja? Imate i žene za pastore,
Prvi put cujem jos manje sam u toku da su zene bile rukopolozene recimo za obred krstenje...
a u Novom zavetu piše da žene u crkvi ćute.
Jeli bato,jel po tebi znaci da zene nemju prava postavljati teoloska pitanja u generalnom smislu a narocito o Hristu ?
..zar zene ne mogu slaviti Gospoda velicajuci Njegova dela svcuda sirom sveta ukljucujuci i mesta za zajednicka bogosluzenja !?
...zar nam apostol jasnio ne daje do znanja da vise nema muskoga nit zenskoga,jevrejina nit grka vec da smo svi jedno u Hrista !?

...zar ne vidis da ti nesto fali u tvom pogresnoim tumcenju !?

Ма, ко да је за то нешто марио док је био бабин... :mrgreen:
..jesam ja babin isto kao sto sam i dedin i mamin i zenin...
Њему битно да ће сада као паписта моћи да венча Робију у цркву, све регуларно, и да имају деце.
Kakvo je sd to VENCANJE U CRKVU,zar nismo rascistili ovu tvoju dilemu jednom za svagda ?

Prvi put cujem jos manje sam u toku da su zene bile rukopolozene recimo za obred krstenje...

Jeli bato,jel po tebi znaci da zene nemju prava postavljati teoloska pitanja u generalnom smislu a narocito o Hristu ?
..zar zene ne mogu slaviti Gospoda velicajuci Njegova dela svcuda sirom sveta ukljucujuci i mesta za zajednicka bogosluzenja !?
...zar nam apostol jasnio ne daje do znanja da vise nema muskoga nit zenskoga,jevrejina nit grka vec da smo svi jedno u Hrista !?

...zar ne vidis da ti nesto fali u tvom pogresnoim tumcenju !?
Немају шта да проповедају и воде службе по светом апостолу Павлу. А да певају могу сви. Шта има код вас и неко рукополагање? Ко ће кога да рукополаже кад немате апостолску линију рукополагања. А ни свештенике. Да би били икаква црква прво морате да имате епископа, јер без епископа нема цркве. И то епископа кога ће да рукоположе најмање два епископа са апостолским прејемством. И то бар два епископа да имате да могу да хиротонишу друге епископе и рукополажу свештенике.

Poslednja izmena:
Немају шта да проповедају и воде службе по светом апостолу Павлу.
A gde to IZRICITO pise ?
...samo molim te bez tumacenja,hajde da vidimo sta realno kaze apostol u toj prilici.
...i ujedno,sta mislis , dali zene mogu recimo...evo prorokovati ??!
А да певају могу сви.
Cekaj sad,zar nam zelis promovisati neki novi stil pevanja koji se odradjuje CUTKOM,zatvorenim ustima ?
...ako je tako onda sam ja bolji od Pavarotija,pevam bato sutanjem toliko glasno da je prosto zacudjujuci koliko sam glasan svojom jakom sutnjom.... :D
Шта има код вас и неко рукополагање?
To je hriscanska praksa bato,toga ima samo kod njih stoga to sto vi radite je nista drugo vec neka trecerazredna parodija tog svetog cina.
Ко ће кога да рукополаже кад немате апостолску линију рукополагања.
Liniju ???
A ko je rukopolozio apostole ? :kafa:
А ни свештенике.
Naravno jer je REALNO svestenstvo zavrseno Hristovom zrtvom !!
ENDE !!!
Да би били икаква црква прво морате да имате епископа, јер без епископа нема цркве.
Uuuuuuuuups u tvoje ime,izletelo ti ovo nehotice ili si se setio sta su ti rekli tvoji verski lideri ?
...nego hajdemo prvo definisati pojam EPISKOP,sta po tebi to znaci ?
И то епископа кога ће да рукоположе најмање два епископа са апостолским прејемством.
Biblijski dokaz ?

И то бар два епископа да имате да могу да хиротонишу друге епископе и рукополажу свештенике.
:D:D:D

Vidim nemate a ti si trazio kako da iskrivis svoje ucenje i zamutis vodu da sakrijes istinu.
Pa ti uopste nemas blagodati?

Sada vidim da ti nisi uopste religiozan vec je to kod tebe sve na nacionalnoj bazi.
Ti si nacionalista na religioznoj bazi.
Jer da je tebi do prave vere i spasenja, ne bi ti iskrivljacao cak svoje kanone i Sv. Oce...

To ti je kao da kazes, policiji koja te snimila da u nadeljenom vozis 100.
A ti odes i snimas se kako vozis 50.
Pa ih pitas, sta cemo sad a?

Ili recimo za priner samo, vladika spavao sa maloletnikom i pisu sve novine.
A onda vladika objavi da to ne sme da se radi takve stvari.
I onda ti to objavis i kazmzes:
Sta cemo sad?

Kod same SPC je granica debelo pređena i ne pada im na pamet da se vrate, bez obzira što govore o nekom istupanju iz Svetskog Saveta Crkava. Molili su se sa jereticima pre ulaska u taj savez, molili su se sa jereticima i dok su bili i dok su bili u savetu, moliće se i posle saveta, ako ga ne bude.

Ako je žena u braku, pa legne s
mužem, pa potom ode od njega da bi kasnije opet legla sa njim, šta je učinila? Da li se nešto promenilo

Prvo kanoni kazu da je doboljno samo sluziti i moliti se sa jeretivima a tamo su im se i klanjali i ruke ljubili.
Da se takav izopsti i da mu se uzmu cinovi.
A taj Iguman je desna ruka P...rhu cak.
Dakle autimatski oada pod jeres.

Sv. Flilaret:
Oнима који имају општење са поменутим јеретицима, или им помажу, или штите њихову нову јерес екуменизма, умишљајући да је то братска љубав или начин за сједињења раздељених хришћана: АНАТЕМА“.

64. Kanon.
Ако који клирик, или лаик (= верник) пође у синагогу јудејску, или јеретичку („кућу молитве“), да се моли, нека буде и свргнут и одлучен.

33. Kanon pravilo Laodikijskog Sabora
S jereticima ili raskolnicima ne sme se zajedno.

Налажем свом народу Божјем који сте истинска деца Цркве, да бежите главом без обзира од свештеника који су пали у латинску обману и да не залазите у њихове цркве, нити да благослов из њихових руку случајно примате.Јер, боље је да се сами у кућама Богу молите, него ли да са латиномислећима заједно у цркве идете, да не бисте заједно са њима наследили пакао.
(Свети Герман Нови, Патријарх Цариградски (Јосиф Вријеније))

Dakle svi su prekrsili pravila koja ih cibe crkvom i niko nije svgrnut odlucen. Automatski po kanonima su svi jeretici.

Sta bi trebalo da se uradi da bi ste ponovo billi crkva?

Sav kler, svestenici, episkopi sa glavnim vodjom, po pravilima koja cine crkvu, bi morali da se izopste.
Da se nadje neko ko se nije oskrvnio, i da krsti 3 put pogruzivanjem i postavi novo vodstvo crkve i da promeni 1000 stvari u ucenju i liturgiji i ponovo krsti celo vernistvo 3 puta pogruzicvanjem.
A to se nikada nece desiti.
Zato nema i nece biti te crkve koju pominjes.

Vladika griješi. Vladike nisu nepogrešivi.
Није римски папа по римокатоличком тумачењу улоге римског папе. Мени се чини да неки епископи би радо били римски папа у својој епархији, а неки се тако и понашају (малтретирају и туку свештенике, кажњавају и рашчињавају и због кривог погледа), попут фараона.

Vladika griješi. Vladike nisu nepogrešivi.
А и то је Тасин верни ученик. Још док је Таса (надимак за блаженопочившег умировљеног епископа Атанасија Јевтића) био жив кад сам видео да калуђери, па и владика Григорије, играју фудбал то ме искрено шокирало, па још и хвали се за кога ко навија (Црвену звезду итд.). То не личи на калуђере.

Свети оци имају различита мишљења о благодати у другим црквама. И римокатолици и ми православни исповедамо да припадамо једној, светој, саборној (католичанској по српски или католичкој по хрватски) и апостолској цркви. Овај Рафаило ми се баш не допада. Може се видети римокатолике како иду са свете мисе у миру и радости, исто као и ми са свете литургије.

Back