Da li ste znali da... (dopuni recenicu)

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.826
Kopar (lat. Anethum graveolens) je jednogodišnja začinska i ljekovita biljka iz porodice Apiaceae (štitarke) koja potječe iz područja Palestine, a najčešće se upotrebljava kao začin ili pomoć kod probavnih tegoba. Poznato je eterično ulje kopra koje se koristi u kozmetičkoj industriji. Kopar se u proljeće sije, a u jesen se bere.
 

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.826
Projekat Menhetn bio je tajni istraživački projekat koji je stvoren da pomogne Americi da dizajnira i izgradi atomsku bombu. Ovo je stvoreno u reakciji na nacističke naučnike koji su otkrili kako rastaviti atom uranijuma 1939. godine. U stvari, predsednik Frenklin Ruzvelt nije bio toliko zabrinut kada je Albert Ajnštajn prvi put napisao o mogućim posljedicama podijeljenosti atoma. Ajnštajn je ranije razmatrao svoju zabrinutost sa Enricom Fermijem koji je pobegao iz Italije.
 

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.826
I pored postojanja mnogih problema, i visoko rizičnih situacija, sa kojima se svakodnevno, u svom okruženju, susreću pripadnici avijacije i astronauti
za vreme boravka u zemljinu atmosferu i svemiru, lekari vazduhoplovne medicine su samo deo mnogih visoko obučenih pojedinaca koji rade na minimiziranju mnogih nuspojava u vazduhoplovstvu i svemirskim istraživanjima, tako da čovek može i dalje da ima nadmoć u vazdušnom prostoru.
 

Manga Hilux

Buduća legenda
Moderator
Poruka
30.826
Prve ideje o uvođenju poštanskih marki u promet pripisuju se slovencu Lovrencu Koširu koji je 1835. godine predložio austrijskom ministarstvu trgovine, kao zamjenu sistema naplate poštarine ne od primaoca pošiljke, naplatu već od pošiljaoca. Time bi se omogućilo širenje pošte, kao i mogućnost slanja pošiljki i drugim ne tako bogatim staležima.
 
Da biste mogli da kreirate nove teme, trajno koristite svoje ime i ne pogađate stalno slike - kliknite ovde da se registrujete.

Top
  Blokirali ste reklame
Dragi prijatelju, nemojte da blokirate reklame - isključite Ad Blocker na Forumu, jer će tako mesto vaših susreta na Krstarici ostati besplatno za korišćenje.