- Poruka
- 307.396
Kao u mnogim zemljama Evrope sto su uvedene i koliko su one korisne ?
Donji video pokazuje kako da instalirate aplikaciju na početni ekran svog uređaja.
Napomena: Za ovu funkciju potrebno je da sajtu pristupite pomoću ugrađenog pregledača "Safari".
Kao u mnogim zemljama Evrope sto su uvedene i koliko su one korisne ?
Ko sta?Kao u mnogim zemljama Evrope sto su uvedene i koliko su one korisne ?
Zašto bi neko ko živi u npr Ljuboviji i nema autoput ni blizu plaćao godišnju vinjetu? Dobar dio Srbije još nema ni kilometar auto puta.Odlično rešenje, kad platiš registraciju platiš i vinjetu i miran si godinu dana. Nemaju svi uređaj za elektonsku naplatu, a i mora non stop da se dopunjuje, ovako bi se smanjile gužve na naplatnim rampama. Samo prođeš kroz kapiju predviđenu za automobile sa vinjetama.
Pa zato što se tim autoputevima jednim delom transportuje hrana i sve ostalo do svih ljudi. U suštini ispada da se vinjeta plaća za celu putnu mrežu. I za magistralne puteve.Zašto bi neko ko živi u npr Ljuboviji i nema autoput ni blizu plaćao godišnju vinjetu? Dobar dio Srbije još nema ni kilometar auto puta.
Da, toga sam se i ja posle setio. Možda je ovako kao što je sad ipak pravednije. Jedino što recimo na leto kod naplatnih rampi baš zna da bude gužva.Zašto bi neko ko živi u npr Ljuboviji i nema autoput ni blizu plaćao godišnju vinjetu? Dobar dio Srbije još nema ni kilometar auto puta.
I taj ko tu hranu dostavlja plaća putarinu. Naravno to je uračunato u cijenu transporta i koštanja robe. Zašto bi se plaćalo duplo?Pa zato što se tim autoputevima jednim delom transportuje hrana i sve ostalo do svih ljudi. U suštini ispada da se vinjeta plaća za celu putnu mrežu. I za magistralne puteve.
U suštini možda je vinjeta rješenje za nekoga ko ide na put od više dana. Ili da po nekoj povoljnoj cijeni važi npr mjesec dana. A za ostalo po starom.Da, toga sam se i ja posle setio. Možda je ovako kao što je sad ipak pravednije. Jedino što recimo na leto kod naplatnih rampi baš zna da bude gužva.
A možda da te vinjete dajemo samo strancima na graničnim prelazima.![]()
Odlično rešenje, kad platiš registraciju platiš i vinjetu i miran si godinu dana. Nemaju svi uređaj za elektonsku naplatu, a i mora non stop da se dopunjuje, ovako bi se smanjile gužve na naplatnim rampama. Samo prođeš kroz kapiju predviđenu za automobile sa vinjetama.
Pa dobro ali koristiš lokalne i magistalne puteve. I to mora da se održava. I tim putevima se dotavlja roba.I taj ko tu hranu dostavlja plaća putarinu. Naravno to je uračunato u cijenu transporta i koštanja robe. Zašto bi se plaćalo duplo?
U suštini možda je vinjeta rješenje za nekoga ko ide na put od više dana. Ili da po nekoj povoljnoj cijeni važi npr mjesec dana. A za ostalo po starom.
Za te puteve već plaćamo putarinu prilikom registracije.Pa dobro ali koristiš lokalne i magistalne puteve. I to mora da se održava. I tim putevima se dotavlja roba.